yokasta 18.01.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ha! Magda, dzięki Tobie namówiłam męża na umieszczenie głośników w suficie (niewidoczne, nie zeszpecą UFFF, przed podciągiem też nie mam ściany za kanapą a na dodatek meble mogą kiedyś przewędrować w inne miejsce), szukamy czegoś w podobnej cenie chociaż aż tak bardzo mi się nie spieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.01.2012 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Wołali, to przyszedłem A o co chodzi? No wołali, wołali... mógłbyś powiedzieć co wiesz na temat nagłośnienia:lol: Tylko znasz moje kryteria? - głośniki szare lub białe, mocowane dościan... Ja już wiem, ze bedzie mega problem:( Byłam dziś w Saturnie i mieli ten model H/K - ale okazuje się, że on własnie nie ma możliwości przytwierdzenia do ściany:( Głośniki są jedynie stojace - co za głupota:bash: A najlepsze, że znalazłam je pod hasłem "głośniki ścienne":wtf: No i nie można kupić ich w zestawie 3.1- trzeba kupić wszystkie 5... No mówcie, co jeszcze znacie, pliz pliz pliz:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.01.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 A to się nadaje jako ten głośnik sufitowy? http://muzyczny.pl/105198-Amina-APP552-glosnik-panelowy-sufitowy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.01.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 MagdaZZZ - ja zarówno sufitowe, jak i ścienne biorę Cantona (serie Inceiling i Inwall).Pytałem kilku znajomych i podobno nie są złe - do kina domowego (w sensie projektora i ekranu) powinny pasować idealnie.Strona producenta - http://www.canton.deJedna uwaga - głośniki Cantona sprzedawane są parami (nie wiem jak u innych producentów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.01.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 oj Madzia, na pewno pan Stach by coś wymyślił żeby je przeytwierdzić Jak z k-g wokół okien się da to z tym nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.01.2012 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Dzięki salik - mają wersję białą i ścienną więc mocno biorę je pod uwagę... a jak cenowo się przedstawiaja? Słuchajcie, a czy takie uchwyty ścienne nie nadadzą się do tamtych głośników? http://muzyczny.pl/133403_BTech-BT77-uchwyty-glosnikowe-do-25-kg-srebrne.html Ktoś widzi do czego to uchwyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.01.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Madzia widzę ,że szalejesz !!! robota idzie do przodu i planowania także!!! ja u ciebie nie nadążam , ale wpadam poczytać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 18.01.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Magda, powinni Ci doradzić i udzielić informacji http://www.audiohit.pl/index.php?p802,harman-kardon-hkts-16-wq-biale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.01.2012 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Dzieki Kasiu monia, fajnie, że chociaż próbujesz być ze mną No to teraz bardziej przyjemny i przyziemny temat;) - chyba znalazłam oświetlenie do siebie nad wyspę w kuchni:wiggle: Co sądzicie??? Trzy takie obok siebie w jednej linii??? http://i2.fmix.pl/fmi1905/99878773002479b44f174804/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi2653/4a3ddd96001469754f174806/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi1762/80a8d1e5001a0b7d4f174808/zdjecie.jpg Edytowane 19 Stycznia 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.01.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Śliczne oświetlenie:yes: Tylko czy 3 to nie za dużo? Jaką mają średnicę te lampy i jaką długość mają doświetlić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 18.01.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Piękne! Pamiętaj jeszcze o tym, że takie lampy oświetlają tylko od dołu i jeśli chcesz nad nimi oświetlić sufit to musisz pomyśleć o dodatkowych punktach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.01.2012 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Śliczne oświetlenie:yes: Tylko czy 3 to nie za dużo? Jaką mają średnicę te lampy i jaką długość mają doświetlić? Mają po 30 cm... a wyspa 2 metry długości... chyba 3 będzie okej? Czy 2 wystarcza??? Tylko na ścianie będą dwa kinkiety... nie w osi z wyspą Nie wiem czy 2+2 nie będzie się w ty wypadku gryzło ze sobą Piękne! Pamiętaj jeszcze o tym, że takie lampy oświetlają tylko od dołu i jeśli chcesz nad nimi oświetlić sufit to musisz pomyśleć o dodatkowych punktach Wiem, wiem:yes: ALe ja np.do jedzenia uwazam, że takie światło jest dużo lepsze - a wyspa będzie przecież miejscem codziennych posiłków... w suficie będą halogeny i pasek ledowy wokół wyspy (w tym podwieszonym elemencie), a na ścianie 2 kinkiety - powinno być okej;) Ale co, ładne nie? Czuję, że mnie wyleczą z tych hamerykańskich niedostępnych lamp;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.01.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 ładne to mało powiedziane Poproszę się wyspowiadać skąd są, najlepiej na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.01.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Mają po 30 cm... a wyspa 2 metry długości... chyba 3 będzie okej? Czy 2 wystarcza??? Tylko na ścianie będą dwa kinkiety... nie w osi z wyspą Nie wiem czy 2+2 nie będzie się w ty wypadku gryzło ze sobą Myślę, ze 2 wystarczą w zupełności:yes: Kinkiety są przecież w innym stylu i nie nawiązują do oświetlenia nad wyspą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 18.01.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Czuję, że mnie wyleczą z tych hamerykańskich niedostępnych lamp;) Hamerykańskie ładniejsze Tylko mnie jakimś mopem teraz nie pogoń (albo listewką sztukateryjną ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.01.2012 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) ładne to mało powiedziane Poproszę się wyspowiadać skąd są, najlepiej na priv No tylko tak;) Tylko na priva:lol2: Myślę, ze 2 wystarczą w zupełności:yes: Kinkiety są przecież w innym stylu i nie nawiązują do oświetlenia nad wyspą... Hmmm, myslisz? No ja jakoś boję się tego zestawienia 2+2... choć faktycznie to będą 2 całkiem różne lampy - kinkiety planuję takie: http://i3.fmix.pl/fmi1237/a71a41dd000253034f1752c2/zdjecie.jpg albo takie: http://i1.fmix.pl/fmi2060/588964dd001243cc4f1752c0/zdjecie.jpg - tylko białe;) Obydwa modele widziałam na żywo, obydwa piękne są... ten pierwszy jest ze szkła i daje obłędne światło:rolleyes: Minus - wycofany z produkcji;) może gdzieś jeszcze upoluję ostatki:lol2: Drugi - pieruńsko drogi:bash: cztery razy droższy od pierwszego... Które bardziej pasują do tych zwisów? Edytowane 19 Stycznia 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.01.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Hmmm, myslisz? No ja jakoś boję się tego zestawienia 2+2... choć faktycznie to będą 2 całkiem różne lampy Hmm, hmm a ja się boję, że jak powiesisz 3 lampy na 2 metrach, czyli co ok. 60 cm to będzie naćpane:rolleyes: Oba kinkiety śliczne, uwielbiam z abażurami, ale w tym wypadku stawiam na te pierwsze:wiggle: Fajny jest też kinkiet na tym drugim zdjęciu z lampami, tylko pewnie mało daje światła (podobnie błędzie z tymi czarnymi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.01.2012 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Lampy wiszące są ekstra! Podpinam się pod prośbę Venus o namiary. A odnośnie ilości zgadzam się z agawi - 2 powinny być w sam raz. Bo kinkiety pewnie będą w większej odległości od siebie niż zwisy? Czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.01.2012 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 KashaG - ale ten zestaw to jest wolnostojący, a nie do montażu (chyba).Co więcej - nie ma słowa o mocy muzycznej, więc ciężko powiedzieć co to w ogóle jest. MagdaZZZ - Ty te głośniki potrzebujesz do kina domowego typu projektor+ekran, czy do telewizora?Bo to też w sumie ma znaczenie.Cantony sufitowe to bodajże 500zł za sztukę, ścienne chyba niewiele więcej (ściennych jeszcze nie kupowaliśmy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 19.01.2012 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Lampy rzeczywiście mogą osuszyć łzy po hamerykańskich Są na tyle duże i atrakcyjne, że dwie chyba wystarczą (tak jak na ostatnim zdjęciu). Trzy mogą być za bardzo stłoczone, bo między nimi byłoby pewnie jakieś 20cm odległości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts