Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja już wiem, ze bedzie mega problem:( Byłam dziś w Saturnie i mieli ten model H/K - ale okazuje się, że on własnie nie ma możliwości przytwierdzenia do ściany:( Głośniki są jedynie stojace - co za głupota:bash:

A najlepsze, że znalazłam je pod hasłem "głośniki ścienne":wtf:

Magda, w instrukcji jest napisane, że uchwyty do montażu głośników na ścianie są w komplecie.

Monia - dlaczego głośniki wbudowane to 'najgorszy shit'?

Słuchałem takich w firmie sprzedającej projektory i moje ucho nie wychwyciło niczego co by je pretendowało do miana 'najgorszy shit'.

Tym bardziej że nie każdy lubi mieć głośniki stojące w 'losowych' miejscach salonu oraz nie każdy jest audiofilem, który 'potrzebuje' przewody ze złotymi wtyczkami za 3000zł ;)

Myślę, ze 2 wystarczą w zupełności:yes: Kinkiety są przecież w innym stylu i nie nawiązują do oświetlenia nad wyspą...
Magda ja mam teraz wyspę 2m i także uważam ,że 2 lampy wystarczą!!!

widzisz jednak jest coś o czym mogę u ciebie porozmawiać, bo na podciągach, giftach???? i sprzęcie audio się nie znam:p

Magda!!!!!!!!!!!

podaj namiar na te lampy na priv, proszę Cię!!!!!!!

http://i2.fmix.pl/fmi1905/99878773002479b44f174804/zdjecie.jpg

Ja również proszę o namiary na lampę (firmę) a najlepiej na stronkę, gdzie je znalazłaś, bo ja nad wyspę mam oświetlenie, ale może znajdę tam coś odpowiedniego do innych pomieszczeń. Moim zdaniem 2 takie lampy w zupełności wystarczą, 3 to za dużo. Mam podobną wyspę (troszkę mniejszą) i 1 oświetlenie i jest ok. Nie ma potrzeby na więcej.

Cholercia, wczoraj mi net w nocy wyłączyli:mad: Napisałam ostatniego posta, poprawiłam zdjęcie (bo dwa razy wkleiłam to samo;)) i już nie mogłam nic więcej zrobić:mad:

UPC łączy się z Asterem... może po nocach coś działają, może to dlatego ostatnio wieczorami słabiej chodzi...

No dobra, ale do lamp:lol:

Cieszę, się, że tak Wam się podobają:wiggle: Teraz już nie mam żadnych wątpliwości (tylko muszę wyannę mopem pogonić:lol2:)

I dobra, przekonałyście mnie - będą tylko dwie:)

No i chyba spróbuję resztki tych pierwszych kinkietów namierzyć;)

Ale, ale - ile chętnych na namiary:o Dziewczęta, zróbmy tak... po pierwsze dam namiary dopiero jak sama kupię - coby dla mnie nie zabrakło;) W tej sprawie proszę od każdej chętnej o maila na skrzynkę wp (najlepiej na początku przyszłego tygodnia, bo teraz i tak wam nie powiem:P a potem mail może zaginąć w akcji i być pominięty;))

Teraz jedynie powiem, że to nie polska strona:( a niemiecka (co akurat dla mnie nie stanowi problemu;))

KashaG - ale ten zestaw to jest wolnostojący, a nie do montażu (chyba).

Co więcej - nie ma słowa o mocy muzycznej, więc ciężko powiedzieć co to w ogóle jest.

MagdaZZZ - Ty te głośniki potrzebujesz do kina domowego typu projektor+ekran, czy do telewizora?

Bo to też w sumie ma znaczenie.

Cantony sufitowe to bodajże 500zł za sztukę, ścienne chyba niewiele więcej (ściennych jeszcze nie kupowaliśmy).

U nas tylko telewizor będzie... bez ekranów, projektorów:no:

To te Twoje drogawo wychodzą widzę:roll:

Magda, w instrukcji jest napisane, że uchwyty do montażu głośników na ścianie są w komplecie.

Ty jesteś nieoceniona:hug: Ten gość z Saturna był idiotą:mad: (może dlatego w Media mArkt nie pracuje - bo to nie dla idiotów:rotfl:)

Naprawdę, niekompetencja sprzedawców w różnych branżach mnie przeraża:no:

Magda, Ty się tylko nie daj namówić na głośniki wbudowane, bo to shit najgorszy jest :no:

Najlepiej przyjedź do nas to mój mąż Ci wszystko wytłumaczy. Kiedy się do oszął wybierasz? ;) (weź Hanutka, Lil się nią zajmie, a my posiedzimy)

Dzisiaj?:D Mogę z Hanką podskoczyć;) - siedzimy w domu i się nudzimy... miałyśmy iść do Hula-Kula, ale Lil i jej nowy piękny pokoik to nawet lepsza atrakcja:lol2:

Z chęcią bym posłuchała o tym wszystkim od kogoś mądrzejszego w temacie;) Mój mąż się upiera, żeby iść do jakieść Kliniki Dźwięku czy cóś... ale boję się, że tam będą takie matoły jak powyżej;)

Magda pewnie taka wyrywna nie będzie, bo zanim je zamowi, to będą AŁT OW STOK :)

Swoją drogą, naprawdę łatwo je znaleźć :)

Ja napisalam,ze nie mam zamiaru ich kupowac,bo mi do niczego teraz nie sa potrzebne i nie takich szukam, tylko chcialam zobaczyc stronke z nadzieja na inne fajne rzeczy.

Tego pierwszego kinkietu już nie dostanę:( Jak zwykle to co miałam namierzone, zostało wycofane z produkcji:bash: Spóźniłam się o miesiac:bash:

A tych drugie nie wiem czy nie pozostaną w sferze marzeń... 800 zł zakinkiet?:o Masakra co?:lol2:

No dobra, a co powiecie na taki plafon?

http://i1.fmix.pl/fmi2572/96d123c1002c41624f17f633/zdjecie.jpg

Myślę o nim w kontekście Hankowej łazienki, gdzie jest kwadratowa nisza w suficie na środku, tak ok. 1x1m... Przekombinowany? Moim zdaniem dość prosty, raczej na zdjęciu wygląda tak na bogato... ale jakby to przeanalizować, to parę fazowanych szybek i nikiel - może być ładnie:rolleyes:

Mówcie, tylko szczerze - "lwy"?:lol2:

Widzę że trochę się spóźniłam, ale trudno, i tak się czepnę:).

Madziu, co prawda nad dwumetrową wyspą dwie lampy w sam raz wystarczą (będą wisiały w odległości 1 metra od siebie, pod odjęciu szerokości kloszy - 70 cm), ale wydaje mi się, że od strony salonu nie będzie to ładnie wyglądało: lampy będą w jednej linii z kinkietami i w związku z tym będą się "nakładać na siebie". Jakby były trzy, to by się pięknie przeplatały. Może trzeba szukać jeszcze innych, trochę mniejszych lamp? Wiem, wiem - tych by było szkoda, bo piękne są:(

Widzę że trochę się spóźniłam, ale trudno, i tak się czepnę:).

Madziu, co prawda nad dwumetrową wyspą dwie lampy w sam raz wystarczą (będą wisiały w odległości 1 metra od siebie, pod odjęciu szerokości kloszy - 70 cm), ale wydaje mi się, że od strony salonu nie będzie to ładnie wyglądało: lampy będą w jednej linii z kinkietami i w związku z tym będą się "nakładać na siebie". Jakby były trzy, to by się pięknie przeplatały. Może trzeba szukać jeszcze innych, trochę mniejszych lamp? Wiem, wiem - tych by było szkoda, bo piękne są:(

Między kinkietami są prawie 2 metry odległosci... a do tego, jak spomniałam środek wyspy nie jest w osi z okapem - tak wiec te lampy też nie będą w osi:( Będą się przeplatać, i to dość chaotycznie;)