Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja uważam, ze okrągła z małą średnicą i zdobiona tak skromnie, jak chce Madzia byłaby jak najbardziej ok.

np

http://ip-208-109-220-1.ip.secureserver.net/images/photos/637_Edgewater/Looking%20toward%20the%20dining%20room%20area,%20separated%20from%20the%20living%20space%20by%20statly%20columns.%20%20There%20is%20also%20a%20bar%20heigth%20breakfast%20bar..JPG

[/img]

Kwadratowe też mi się podobają, ale też te nie za grube.

Kochana, ty mi się tu najbardziej dzisiaj przysłużyłaś:hug:

Świetne inspiracje wklejasz... ja nie wiem co w zdjęciu powyżej dworkowego można dostrzec:o Gdzie tam lwy???:o

No ale dobra;) Każdy ma inne postrzeganie... a ja widać już całkiem inne:lol2:

No w szoku jestem, że tak te kolumny zaatakowałyście:o

[ATTACH=CONFIG]96235[/ATTACH]

żeby nie było ... upolowałam jedno ...

Konstancjo, przyznaję - taka wielka kolumna w takim miejscu też by mnie drażniła:yes: Ale przecież tych moich nie można do tego porównać:o To nie będą wielkie nosne kolumny na środku pokoju, tylko dwie kolumny w przejściu - mi się takie rozwiązanie zawsze bardzo podobało i wydaje się bardzo hamerykańskie:yes:

A swoją drogą to śmieszne, bo widziałyście wizualizację 1000 razy, już od pierwszej strony każdy powinien wiedzieć, że będą okrągłe kolumny - i jakoś nikt wcześniej nie powiedział, ze są feee:P

Nie śmieszne, tylko sama pisałaś 1000 razy, ze wizualka mocno odbiega od rzeczywistości:P W życiu bym nie pomyślała, że chcesz zrobić okrągłe- miałybyśmy więcej czasu, żeby wybić Ci to z głowy:rolleyes:

Pierwsza mówiłam, że okrągłe są bleee;) W każdym razie w twoim wnetrzu:p

Najbardziej podoba mi się propozycja KashaG, aby obudować kolumny lustrami. :yes:

Jeżeli już muszą być okrągłe, to zdecydowanie nie podobają mi się te z kwadraciakami na górze, zwłaszcza jak kwadraciak jest umieszczony na podciągu.

A lwy ktoś mi z Tikeja wykupił :sick: - a Wy mówicie, że lwy niedobre som...

I mi też się tak wydaje. W tym pomieszczeniu wyżej, w którym podobają Ci się Madziu kolumny jest tak okropnie mdło :o jestem w szoku że Ci się podoba :jawdrop:.

Cóż, ja na wizkach w ogóle nie zwracałam uwagi na nie, a nawet jakbym zwróciła to powiedziałabym to samo co teraz.

Na wizualce kolumny sa tak skromniutkie, ze prawie niezauwazalne a tu w niektorych inspiracjach dominujace.

Wg mnie - im mniej tym lepiej, jesli chodzi o kolumny.

W projekcie na moim tarasie byla kolumienka, kazalam zbudowac slupek zamiast niej - nic nie poradze, ze mam awersje :/

U Ciebie na wizu wogole mnie nie draznia.

Propozycje Ruby - jak najbardziej :)

I mi też się tak wydaje. W tym pomieszczeniu wyżej, w którym podobają Ci się Madziu kolumny jest tak okropnie mdło :o jestem w szoku że Ci się podoba :jawdrop:.

Cóż, ja na wizkach w ogóle nie zwracałam uwagi na nie, a nawet jakbym zwróciła to powiedziałabym to samo co teraz.

Madziulka, wyguglaj sobie obrazki: square flutted column, square plain column, non tapered round smooth column, może jakoś cię natchnie. Dla mnie osobiście kolumny ze żłobkowanym trzonem, bogatym kapitelem to kwintesencja lwistości. Ale jakby tak odejść w stronę kwadratowych bez kapitela, albo z symbolicznym kapitelem i bazą to tak trochę sielsko-rustykalnie-gankowo-zwiewnie mi brzmi... Mam nadzieję, że jakoś z tego wybrniesz :)

Ku mojemu bezbrzeżnemu zdumieniu, ta się broni kształtem http://www.houzz.com/photos/20067/Abelow-Sherman-Architects-LLC-modern-living-room-new-york

Edytowane przez wyanna

yokasta - co ci się tak posty powtarzają?:o:lol2:

Przecież mi nie chodzi o to, że to wnętrze jest jakieś piękne:o Oczywiście, że jest nijakie, bezpłuciowe... ale kolumny w nim na pewno nie wyglądają źle, a już na pewno nie wyglądają na dworkowe - o to mi chodzi:yes:

Moim zdaniem jak najbardziej pasują do apartamentu:yes:

Moim zdaniem te kwadratowe sa własnie takie jakieś ciężkie i strojne:sick: Szczególnie te obłożone "drewnem":sick:

A te po prostu pomalowane - wśiurskie;)

No i dalej nikt mi nie pokazał ładnej inspiracji z kwadratowymi - tylko gadacie:P

Lusterka odpadają:no:

W temacie lwa...umarłam:rotfl:

Madzia, ja jestem z tych niekolumnowych a jesli juz -to kanciastych, wiec nie doradzam w tej kwestii...uważam, ze u karolek te kolumny wpisuja sie w stylistyke i wyglądają super. Wiec u Ciebie tez bedzie-toc ma byc eklektycznie a nie kanciasto...no, to powiedziałam, co wiedziałam i teraz ide spac :lol::hug:

Magda, jak masz w głowie te okrągłe- to rób. W końcu to Ty tam będziesz mieszkać;)

Co do drewna, to miałam na myśli nie od góry do dołu:sick: tylko obłożyć dolną część we wzór nawiązujący do drzwi:)

Mam jedną fotkę, wnętrza takie sobie, więc pewnie kolumny Ci się nie spodobają- tu też są za ozdobne, ale o niebo lepsze niż okrągłe.

showroom_hp.jpg

Druga fota

http://www.elitecrownmoldings.com/skin1/images/gallery/square/sqcolumn.jpg

Edytowane przez agawi74

no błagam, aga, to dopiero lwy by można było wstawiać:sick:

No ja nie wiem, tylko ja to widzę, ze te kwadratowe są bardziej nachalne? Helołłłł:bye:

Ja jeszcze nie znalazłam ładnej inspiracji z kwadratowymi kolumnami - delikatnymi, stonowanymi... jesli już to albo takie jak powyżej, albo tak proste, że do totalnie nowoczesnego wnętrza:roll: Jak tylko doda się jakąś ozdobę - to od razu robi się pstro:sick:

A okrągłe nie potrzebują zbyt wiele ozdób - i tak nie wyglądają nowocześnie...

no błagam, aga, to dopiero lwy by można było wstawiać:sick:

No ja nie wiem, tylko ja to widzę, ze te kwadratowe są bardziej nachalne? Helołłłł:bye:

Przeca napisałam, że są za ozdobne, chodzi o ideę. Okrągłe są pałacowo-dworkowe i basta. Jak chcesz mieć misz-masz to rób- Helloooo:p

A nie możesz ich nie zabudowywać, tylko otynkować-wygładzić, pomalować i wykończyć listwami na górze i dole?

Kurcze, przyznaje. Szukałam teraz inspiracji z kwadratowymi, wygooglałam to co Aga + jedno zdjęcie którego nawet nie będę pokazywac bo są bardzo ozdobne.

Najlepiej jakby kolumn w ogóle nie było (dla mnie oczywiście). Googlałam nowojorskie apartamenty i co? W żadnym fajnym nie widziałam tych kolumienek :rotfl:. Sama je tam wymyśliłaś czy PA? Tak z ciekawości?

Ja już sama nie wiem, rób jak Ci się podoba i będzie dobrze :). Okrągłe moim zdaniem pasują wyłącznie do klasycznych posesji do podtrzymania balkonu ;).

(gdzie jeszcze są podwójne? mam taki net, że jest napisane że post nie wskoczył, odświeżam czy na pewno i wtedy są dwa :cry: przepraszam :hug:!)

Przeca napisałam, że są za ozdobne, chodzi o ideę. Okrągłe są pałacowo-dworkowe i basta. Jak chcesz mieć misz-masz to rób Helloooo:p

A nie możesz ich nie zabudowywać, tylko otynkować-wygładzić, pomalować i wykończyć listwami na górze i dole?

helołłłł:p a ja wam mówię, że jeszcze mniej ozdobnych (i nie nowoczesnych) nie pokazałyście:P

Tynkowanie? - i to jest ostatnia nasza idea:yes: Ruby mnie utwierdziła w przekonaniu, ze muszą być jak najwęższe.... więc aby nie dodawać zbędnych centymetrów spróbujemy je jedynie otynkować... i dodać wysoką listwę przypodłogową... nie wiem co z górą:???:

Choć mężowi najbardziej się podobają takie w czarnej wersji:rolleyes: loftowe bardziej... jak pokazywałam w dwóch pierwszych inspiracjach...

ale ja tego nie widzę:no: