Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie no - też nie są ładne:roll: Wyglądają jak z d.py za przeproszeniem:lol2: Nie wiadomo co to jest - małe ścianki??? niedorobione filary??? Jak okrągła, to od razu widać, że kolumna... że konstrukcja - a takie coś, to wygląda jakby się komuś nudziło:rotfl:

Sama forma i tak najlepsza ze wszystkich tu pokazanych, ale właśnie tak prosta, że wygląda jak maleńki kawałek ściany:sick:

Nie nie, tutaj to popiersia :lol: i to z brodą :lol2:

:p:P:P Chodziło o takie jak pokazała Ruby;)

Ale Magda ma za wysokie wymagania:p Czarne mogłyby wyglądać nieźle, ale aż się boję Ci pokazywać. To chyba jest atrapa, ale jednak czarna i okrągła:wiggle:

http://wnetrzator.pl/wp-content/uploads/2009/03/wystroj_wnetrz_w_starym_stylu_salon2.jpg

http://wnetrzator.pl/wp-content/uploads/2009/03/wystroj_wnetrz_w_starym_stylu_salon4jp.jpg

http://wnetrzator.pl/wp-content/uploads/2009/03/wystroj_wnetrz_w_starym_stylu_salon1.jpg

O kurcze, jakie tu pomieszanie z poplątaniem

Na początku się zachwyciłam ... ale ten nowoczesny kominek z giga obudową i malutką szybką jeden jedyny nie pasuje do niczego

to tak oot

Madzia, ja tam uważam że Twoje z wizualek są*super. Do Ciebie pasują :yes: Dziewczynom się nie podobają, bo same by nie chciały kolumn (ja też*najchętniej) ale trzeba tu porzucić swoje upodobania i spojrzeć z innej strony na to wnętrze :yes: Będzie super i jestem pewna ze za kilka miesięcy wszystkie się będą zachwycać :p

Na początku się zachwyciłam ... ale ten nowoczesny kominek z giga obudową i malutką szybką jeden jedyny nie pasuje do niczego

to tak oot

Madzia, ja tam uważam że Twoje z wizualek są*super. Do Ciebie pasują :yes: Dziewczynom się nie podobają, bo same by nie chciały kolumn (ja też*najchętniej) ale trzeba tu porzucić swoje upodobania i spojrzeć z innej strony na to wnętrze :yes: Będzie super i jestem pewna ze za kilka miesięcy wszystkie się będą zachwycać :p

:hug:

I znów się zgadzam z Agawi, czarne wyglądają o niebo lepiej niż białe, nawet jeśli są okrągłe.

No to raczej z moim mężem musisz się zgodzić;) Bo to jego koncept na te kolumny:P

Ale agawi przyznaję świetną inspirację znalazła:yes:

Idę spać kochane:sleep:

Do jutra:bye:

Edytowane przez MagdaZZZ

Oj tego to ja też nie wiem. Na pierwszej fotce troche wyglada jak kamien :confused:

Znalazłam tyleee fantastycznych wnętrz :jawdrop: jakie oni mają ogromne, piękne okna :o kurcze blade.

Nie wiem czy Ci sie Madziu spodoba, jak cos to usune :) kolumienek tu ni ma.

http://eclecticrevisited.files.wordpress.com/2011/02/gorgeous-living-room-apartment-window-treatements-sofa-velvet-upscale-eclectic-home-decor-ideas-orlacollins7.jpg

To fajnie:wiggle: nie wiem, jednak czym trzeba to pomalować, żeby był taki efekt jak na zdjęciu.

Na fotach ta kolumna wygląda jakby była metalowa i stara...

Może ona jest metalowa i stara? :p Mnie się ona w pierwszym momencie skojarzyła z rurą od kanalizacji. :rolleyes:

Czy dalej planujesz czarną listwę ozdobną na podciągu? Bo do niej czarne kolumny to nie za bardzo by chyba pasowały...

Więc jak nie lustra (och, byłby czad :cool::D:yes: ), to według mnie proste okrągłe kolumny jak na wizualce, nie czarne, bez kwadraciaków na górze i na dole, z listwami na dole i na górze... o ile na górze się zmieszczą, bo chyba szerokość podciągu ogranicza średnicę kolumny, o ile dobrze widzę... BTW. Jaką średnicę ma kolumna, a jaki szeroki jest podciąg?

mAGDA mnie podoba się ten styl!! a ja jako mieszkająca w Krakowie widzę , go tylko w starych kamienicach i dworkach. łatwiej wszystko zgrać. tam masz już wysokie sufity, okna wysokie, stare drzwi i podłogi. a czasem nawet takie elementy jak kolumny, ścianyz tynku. wszystko tam wtedy można zrobić:):)

bo ja jestem zwolenniczką jak budujesz - to nowocześnie

jak remontujesz- odnawiasz z duchem epoki, a meblujesz wtedyja lubię nowoczesnie + glamour

tym bardziej podziwiam stworzenie wnętrza eklektycznego od podstaw

A swoją drogą to śmieszne, bo widziałyście wizualizację 1000 razy, już od pierwszej strony każdy powinien wiedzieć, że będą okrągłe kolumny - i jakoś nikt wcześniej nie powiedział, ze są feee:P

A teraz nagle "lew":wtf:

Madziu,

wprowadziłaś tyle zmian do wizualizalizacji PA, że chyba już nikt nie konfrontuje planów z realizacją :yes:

Moim zdaniem - ale jak zrobisz okrągłe i będzie ładnie, odszczekam - zaczyna się za dużo dziać na tej przestrzeni: filary, podciągi, sufity podwieszane, listwy szerokie... Kwadratowe kolumny mają szansę nawiązać do reszty rozwiązań architektonicznych, a okrągłe :sick: Czy okrągła kolumna - stanowiąca ozdobę sama w sobie - będzie dobrze wyglądać przy całkowitej wysokości 240? Dla mnie też po bokach jest zbyt mało przestrzeni dla niej. Nie zwracałam uwagi na czerwone słupy, bo (chyba) uznałam, że będą obudowane na kanciasto, jak pozostałe...

Moniko996,

Magda nie ma wysokich sufitów...

Edytowane przez joliska

to tak oot

Madziu zgadzam się w 100 % z Monsanbia. Mnie też się podobają Twoje wizualki, kolumny... Zastanawia mnie tylko fakt, że skoro tak źle wyglądają to dlaczego nikt wcześniej nie zwrócił na nie uwagi ?.:p

Madziu a cos takiego http://www.architectural-columns.com/Colonial_Columns.htm

https://elitetrimworks.com/Columns-Exterior/

Edytowane przez senmon

Madziu,

wprowadziłaś tyle zmian do wizualizalizacji PA, że chyba już nikt nie konfrontuje planów z realizacją :yes:

Moim zdaniem - ale jak zrobisz okrągłe i będzie ładnie, odszczekam - zaczyna się za dużo dziać na tej przestrzeni: filary, podciągi, sufity podwieszane, listwy szerokie... Kwadratowe kolumny mają szansę nawiązać do reszty rozwiązań architektonicznych, a okrągłe :sick: Czy okrągła kolumna - stanowiąca ozdobę sama w sobie - będzie dobrze wyglądać przy całkowitej wysokości 240? Dla mnie też po bokach jest zbyt mało przestrzeni dla niej. Nie zwracałam uwagi na czerwone słupy, bo (chyba) uznałam, że będą obudowane na kanciasto, jak pozostałe...

Moniko996,

Magda nie ma wysokich sufitów...

wiem ,że nie ma wysokich sufitów. ale ja mówiłam w kontekście wnętrz w starym budownictwie. takim jaki styl Magdzie się podoba!!! a tkie wnętrza to powtórzę wysokie sufity, wysokie okan , stara stolarka....itp:p