Gewka_ 20.01.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Chyba już sama dawno zadecydowałaś że kolumny mają być okrągłe. Więc przekonywać nie będę. Moim skromnym zdaniem, nie ważne czy okrągłe czy kwadratowe - jak będą za cienkie (nieproporcjonalnie) to wyjdzie taka ni pies-ni wydra, zapałka podpierająca sufit, i tylko sznurek do suszenia prania pomiędzy nimi rozwiesić..Co często możemy oglądać przy projektach domów jednorodzinnych, gdzie architekt na siłę podpiera daszek/balkon etc. takim "patykiem" pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 20.01.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Wiecie co, nikt nikogo nie przekona, choć jestem zdumiona tym, że sama napisałabym te same argumenty co agawi, Kasha czy yokasta (dworek - to już pisałam, czarne kolumny, lustra, ny). Chce tylko napisać o wizualkach. To jest tak, że sama podkreśliłaś, że wizualki nie oddają tego jak będzie, są poglądowe. Sama zresztą zobacz, ile już zmian wprowadziłaś. Poza tym na początku gdy wkleiłaś Madziu wizualki, to nikt nie analizował ze szczegółami każdego drobiazgu (ja kolumny akurat widziałam, ale nie wyjadę z krytyką na 1 stronie:-), zresztą szukając inspiracji każdy patrzy na to, co mu się w danym wnętrzu podoba a nie nie podoba). Np. zupełnie nie pamiętałam o tej czarnej obramówce nad otworem wejściowym do aktualnej jadalni, może tego nawet nie zauważyłam. Podsumowując, przyszedł temat kolumn, to każdy się wypowiedział, bo o to prosiłaś. Wyszło na to, że większość z nas by je zabudowała, zrobiła na kwadratowo, bo dla nas (nawet tych, które mają takie kolumny w swoim domu) okrągłe kolumny są na granicy kiczu. Może późno, ale sama chciałaś, żeby cię przed lwami ostrzec. Także teraz nasze wypowiedzi potraktuj proszę jak dobrą radę a nie atak (bo też jaki mamy w tym interes, żeby tracić tu swój czas by cię atakować?), naprawdę nie musisz się bronić. Poza tym wiemy, że zrobisz po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 20.01.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Zgadzam sie ze Skibusia Zarzucasz nam temat i wtedy wgapiamy sie,kminimy,doradzamy,szukamy fotek- no dzialamy! Ja tez nie pamietam wszystkich szczegolow i elementow, bo po pierwsze wizualizacje mialy byc pogladowe, po drugie kazdy czyta jeszcze inne watki wiec chyba nie starczyloby czasu Napewno juz przespalas sie z tematem i dzis powiesz co i jak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 20.01.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ale Magda tworzy wyjątkowe wnętrza - w ilu salonach takie kolumny się widuje? Ja tam za okrągłymi, ale skromniusio udekorowanymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 20.01.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 To,ze powinny byc skromne,zeby nie wyszly na pierwszy plan to powiedzieli wszyscy,lacznie z Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.01.2012 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Dziewczyny, a czy ja mówię że czuje sie atakowana i urażona? W którym miejscu? Czy wygląda na to, że zamknęłam się w sobie? Mówicie co uważacie, mnie to tylko utwierdza w tym, że wiem co robię - bo żadna z was mnie nie przekonała;) A na wizualce cały czas powtarzam, że przypadkowe jest umeblowanie, dodatki (to co architektka miała w zanadrzu do jej zrobienia;))... ale wiadomo, że przestrzeń i konstrukcja mieszkania jest stałą - przecież tego nie można zmieniać helołłłł Dobra, kończę temat, bo o tak widzę mi nie pomożecie (oprócz wielu świetnych inspiracji - bardzo dziękuję)... ale z resztą muszę uporać sie sama... widzę, ze nie macie pomysłu czym je wykończyć - pomęczę się sama;) W każdym razie dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.01.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 A na wizualce cały czas powtarzam, że przypadkowe jest umeblowanie, dodatki (to co architektka miała w zanadrzu do jej zrobienia;))... ale wiadomo, że przestrzeń i konstrukcja mieszkania jest stałą - przecież tego nie można zmieniać helołłłł Magda, wczoraj/dzisiaj w nocy zarzuciłaś, że nikt nie protestował, kiedy pokazałaś wizualki na 1. stronie. Kiedy Ci napisałam, że Twoja realizacja zaczyna mieć się nijak - poza ogólnym konceptem - do renderów PA, Ty stwierdzasz, że tamte obrazki są przypadkowe. Co jest grane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 20.01.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Mnie osobiście odpowiada wersja z okrągłymi kolumnami-szczególnie w tym układzie. Zważywszy że będą to wąskie kolumny na tle okien,okrągły kształt będzie subtelniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 20.01.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Madzia - tym razem nie będę się czepiać i krytykować - całym sercem Cię popieram! Okrągłe, białe kolumny fajne som Myślę że dziewczynom kojarzą się z dworkiem, bo w Polsce tylko w dworkach (i stylizacjach dworkowych:sick:) się je widuje. Kwadratowe mi się mniej podobają bo to takie trochę ni pies ni wydra (w sensie: ani to to ściana ani kolumna:D). Natomiast faktem jest, że miałabyś mniejszy problem z ich wykończeniem. Ps: 5 stron w ciągu jednego dnia?! Czy Was pogięło?! Przecież w tym tempie to zaraz dwa miliony stukną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 20.01.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) : A swoją drogą to śmieszne, bo widziałyście wizualizację 1000 razy, już od pierwszej strony każdy powinien wiedzieć, że będą okrągłe kolumny - i jakoś nikt wcześniej nie powiedział, ze są feee:P A teraz nagle "lew":wtf: Ja te słowa odczytałam, że jednak poczułaś się zaatakowana, no ale może się myliłam. Moja intencja jest oczywiście jasna dla ciebie. ... ale wiadomo, że przestrzeń i konstrukcja mieszkania jest stałą - przecież tego nie można zmieniać helołłłł Niekoniecznie. Ja zmieniałam ścianki jak mi nie pasiło coś (nawet takie, które już stały a nie były nośnymi) mimo, że projekt był i wizualki. Różnie bywa. Każdy patrzy przez pryzmat swojego doświadczenia. OT, czy możesz zajrzeć na odchudzeniowy wątek? Mam tam wielką prośbę do Ciebie. Edytowane 20 Stycznia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 20.01.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Z góry Cię Madziu przepraszam i mam nadzieje,że nie poczujesz się urażona ale dla mnie zdecydowanie za dużo sie dzieje w tym twoim apartamencie.Sztukateria,podświetlane sufity,ta "wzorzysta"podłoga,tapety również z wzorkami(delikatnymi ale zawsze)jeszcze kolumny .... to wszystko jest bardzo ładne,nie powiem,że nie ale czy nie za dużo tego wszystkiego w jednym miejscu?Wiem,że masz swoje wyobrażenie i wiesz doskonale jaki efekt chcesz osiągnąć ale nie odbiegłaś troszkę od początkowego planu? Edytowane 20 Stycznia 2012 przez Tosiaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.01.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja to zawsze jakąś awanturę przegapię Wczoraj mi net zastrajkował a tu takie buty... nie nadrabiam wobec tego, czekam na nowe wątki dyskusji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 20.01.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Nie przerobię wszystkich postów,bo tego nie da się ogarnąć w 5 minut.Jeżeli mam zagłosować na kształt kolumny ,to zdecydowanie optuję za okrągłą.(bardzo podoba mi się ta czarna ) i nie zgodzę się z tezą ,że kształt ten jest tylko przypisany dworkom i pałacom,coraz częściej wykorzystywane są w nowoczesnych wnętrzach....a tak na marginesie ,u Magdy przecież ma być eklektycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 20.01.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Z góry Cię Madziu przepraszam i mam nadzieje,że nie poczujesz się urażona ale dla mnie zdecydowanie za dużo sie dzieje w tym twoim apartamencie. Sztukateria,podświetlane sufity,ta "wzorzysta"podłoga,tapety również z wzorkami(delikatnymi ale zawsze)jeszcze kolumny .... to wszystko jest bardzo ładne,nie powiem,że nie ale czy nie za dużo tego wszystkiego w jednym miejscu? Wiem,że masz swoje wyobrażenie i wiesz doskonale jaki efekt chcesz osiągnąć ale nie odbiegłaś troszkę od początkowego planu? Tosiaczku - te samy obawy były przy łazience i popatrz jak wyszła:) będzie dobrze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 20.01.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja tez jestem pewna,ze nie bedzie tego za duzo, a ze dyskusja sie toczy i kazdy ma inne zdanie- dzieki temu jest ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.01.2012 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Magda, wczoraj/dzisiaj w nocy zarzuciłaś, że nikt nie protestował, kiedy pokazałaś wizualki na 1. stronie. Kiedy Ci napisałam, że Twoja realizacja zaczyna mieć się nijak - poza ogólnym konceptem - do renderów PA, Ty stwierdzasz, że tamte obrazki są przypadkowe. Co jest grane? ale o so choziiii??? Ale o co ty mnie atakujesz:confused: Moja realizacja przez rok bardzo ewoluowała... meble jakie wstawiła do wizualizacji od początku mi nie pasowały... w międzyczasie przeniosłam jadalnię, zlikwidowałam tam kominek i zrobiłam wyspę w kuchni - to wielkie zmiany... ale ciągle powtarzałam, że wizualizacja pokazuje jedynie przestrzeń po przebudowie - ta się nie zmienia... to chyba logiczne, ze skoro z tym projektem ubiegaliśmy się o pozwolenie na przebudowę, to tak będzie wyglądała ta przestrzeń Nigdy nie pisałam, że zmieniłam coś w projekcie technicznym:no: Okna są gdzie są, jest podciag, są kolumny... Nie za bardzo rozumiem, czemu mnie za to atakujesz:wtf: A sformułowania "przypadkowe obrazki" (nie wiem czy takiego właśnie użyłam;)) mogłam użyć, tak się domyślam, gdy ktoś pytał o podłogę (która mnie na wizualizacji wybitnie drażni), kolor ścian, zabudowe rtv, czy nie daj boże wypoczynek z wizualizacji:sick:... takich pytań dostawałam przecież mnóstwo:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.01.2012 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 O, widzę, ze frakcja "okrągłych kolumn" z rana trochę bardziej aktywna:lol2: Wczoraj byłam osamotniona w tej walce;) Tosiaczku - te samy obawy były przy łazience i popatrz jak wyszła:) będzie dobrze:yes: No właśnie:lol: Ja wiem co robiem chill out dziewczynki, chill out;) Dziękuję bardzo, że się martwicie:hug: dziękuję że sie przejmujecie... ale nie musicie bardziej niż ja sama;) A ja sie w tym wypadku nie boje, ze te kolumny zepsują mi wnętrze... więc i wy nie musicie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 20.01.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Milion ci na tych kolumnach stuknął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 20.01.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 A ja jestem za kolumnami we wnętrzach, pięknie zaaranżowane do całości u mnie zawsze będą na tak. Kolumnom mówię nie przy pseudo -dworkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 20.01.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 No,ponad milion! Przebily Cie tylko Tola i Monah (ktorej watek zyje swoim zyciem mimo tego,ze jest zamkniety ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts