dziewcze 20.01.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 "po szklanie i na rusztowanie" zdrowie Milionerki!! :) ............................................................................................ Temat lamp nad wyspę Magda ma za sobą, wkleję może komuś przypadnie do gustu seria "americandiner" http://miviena.pl/gfx/1278975602.5394.jpg http://miviena.pl/gfx/1278975603.1315.jpg http://miviena.pl/gfx/1278975602.0353.jpg Magda, a gdyby te kolumny były kwadratowe, można byłoby je zrobić z frezowanych tafli lustra, tzn. obłożyć. Albo ze szkła Kasiu idąc Twoim tropem odwiedziłam galerię m.sobuli. świetnie wykorzystany potencjał półokrągłych mebli, oświetlenia... http://szarymary.pl/images/88334435669681544042.jpg http://szarymary.pl/images/31594291614419182439.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 20.01.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Madziu - gratuluję pierwszego miliona:D Dziewczę - swietne zdjęcia. ja bym co prawda nie zniosła u siebie takiej ilości luster, bo ileż można siebie oglądać, ale gdybym wyglądała jak Magda_ZZZ to może.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 20.01.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Magda, co do samej idei kolumn nie wypowiadam się ani krytycznie, ani pozytywnie, bo po prostu nie czuję klimatu podwieszanych sufitów, dorabianych podciągów i właśnie kolumn... Nie potrafię też powiedzieć, czy lepsza kwadratowa, czy okrągła. Ale jeśli chodzi o sam wygląd kolumny jako takiej, to od strony czysto estetycznej radziłabym, żebyś nie rezygnowała z kapitela i jakiejkolwiek (choćby najskromniejszej) bazy. Bez nich kolumna (zakładam, że będzie okrągła, tak jak chcesz) robi się zwalista i przysadzista, i wygląda jak otynkowana rura od kibelka sąsiada z góry. Myślę, że może dlatego właśnie Konstancja z taką niechęcią patrzy na tę swoją - jest nieproporcjonalnie gruba, prosta (w sensie - nawet minimalnie nie zwęża się ku górze) i brak jej wykończenia. Może spójrz na klasykę - taka kolumna dorycka z okrągłym kapitelem, nawet jeśli zrezygnować z kanelowania, to po prostu piękno samo w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 20.01.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 o właśnie: kapitel i baza! - nie mogłam sobie przypomnieć tych określeń (a uczyłam się ich w liceum)Barbe-cue błysnęła wiedzą i nas wszystkie zakasowała:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 20.01.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Barbe-cue błysnęła wiedzą i nas wszystkie zakasowała:D Tjaaa.... Czasem zerkam sobie z przyzwyczajenia, co tam słychać na lokalnym rynku nieruchomości, tj. czy pojawiło się coś fajnego. No i znalazłam taaaaką inspirację kolumnową: Ewidentnie brakuje kapitela i bazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.01.2012 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Magda, co do samej idei kolumn nie wypowiadam się ani krytycznie, ani pozytywnie, bo po prostu nie czuję klimatu podwieszanych sufitów, dorabianych podciągów i właśnie kolumn... Nie potrafię też powiedzieć, czy lepsza kwadratowa, czy okrągła. Ale jeśli chodzi o sam wygląd kolumny jako takiej, to od strony czysto estetycznej radziłabym, żebyś nie rezygnowała z kapitela i jakiejkolwiek (choćby najskromniejszej) bazy. Bez nich kolumna (zakładam, że będzie okrągła, tak jak chcesz) robi się zwalista i przysadzista, i wygląda jak otynkowana rura od kibelka sąsiada z góry. Myślę, że może dlatego właśnie Konstancja z taką niechęcią patrzy na tę swoją - jest nieproporcjonalnie gruba, prosta (w sensie - nawet minimalnie nie zwęża się ku górze) i brak jej wykończenia. Może spójrz na klasykę - taka kolumna dorycka z okrągłym kapitelem, nawet jeśli zrezygnować z kanelowania, to po prostu piękno samo w sobie. barbe-cue rozbawiłaś mnie do łez:rotfl: Ale wybacz - i tak cię nieposłucham:lol2: Nie będzie żadnej kwadratowej bazy ani kapitela:no: Jak już mówiłam - z góry i dołu b,ędą jedynie listwy wokół (kryteria dolnej - wysoka i i mało odstająca od kolumny, a na górę coś bardzo małego) I niniejszym kończę temat kolumn;) Widzę, że nic z tego nie wyniknie:) Zosiu wysyłałaś mi te "americandinnery" prawda? Ktoś jeszcze mi je wcześniej wysłał... ja nawet napisałam do któregoś salonu i dostałam od nich real-photo tych lamp - nie za fajne są Przynajmniej moim zdaniem;) A odnośnie tych lustrzanych ścian, to ja od pewnego czasu rozmyślam nad takim rozwiązaniem na ścianie od strony holu tego dużego filaru:yes: http://i3.fmix.pl/fmi535/dfe55074001794294f19a412/zdjecie.jpg Tam by mi się lustro napradę przydało:yes:... a pod tą scianą chciałam, żeby stanął właśnie niewielki stoliczek-kwietnik... dlatego całkiem odrzuciłam opcję lustrzanych filarów... choć i nad lustrami w tym miejscu sie waham... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.01.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 no to gratuluję miliona!!!! tylko taka gaduła jak Madzia może miec tyle wejść żeby do czerwca nie było 2 MILIONÓW!!!!!1 BO mAGDA się dopiero rozkręca:p stoliczek kwietnik ja bym też porzygarnęłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 20.01.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 A jednak nie zapeszyłam Madziu milion buziaków GRATULUJE :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::hug::hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 20.01.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Tjaaa.... Czasem zerkam sobie z przyzwyczajenia, co tam słychać na lokalnym rynku nieruchomości, tj. czy pojawiło się coś fajnego. No i znalazłam taaaaką inspirację kolumnową: Ewidentnie brakuje kapitela i bazy Może to rura do tańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 20.01.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 barbe-cue rozbawiłaś mnie do łez:rotfl: Ale wybacz - i tak cię nieposłucham:lol2: Nie będzie żadnej kwadratowej bazy ani kapitela:no: Jak już mówiłam - z góry i dołu b,ędą jedynie listwy wokół (kryteria dolnej - wysoka i i mało odstająca od kolumny, a na górę coś bardzo małego) I niniejszym kończę temat kolumn;) Widzę, że nic z tego nie wyniknie:) Tylko jeszcze słóweńko... Madziu, kapitel i baza absolutnie nie muszą być kwadratowe. Chodzi tylko o mocniejsze zaakcentowanie dołu i góry. Spójrz, jak sobie radzili z tym klasycy: porządek dorycki porządek toskański I już zamykam buzię na kłódkę i się nie wymądrzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.01.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Może to rura do tańca hi niezła dla atletki!! Tylko jeszcze słóweńko... Madziu, kapitel i baza absolutnie nie muszą być kwadratowe. Chodzi tylko o mocniejsze zaakcentowanie dołu i góry. Spójrz, jak sobie radzili z tym klasycy: porządek dorycki porządek toskański I już zamykam buzię na kłódkę i się nie wymądrzam jeszcze był koryncki;) Magda jestes u Moni na gniazdkach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 20.01.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) jeszcze był koryncki;) Dziewczyno, czy Ty chcesz, żeby do Magdy zleciało się stado lwów? ;) Edytowane 20 Stycznia 2012 przez barbe-cue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.01.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Dziewczyno, ty Ty chcesz, żeby do Magdy zleciało się stado lwów? ;) O tak koryncki to megalew:) Sorry Madziu za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 20.01.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 http://cptnrin.smugmug.com/photos/i-tZTXx4W/0/O/i-tZTXx4W.png tak tylko... .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziewcze 20.01.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) o właśnie: kapitel i baza! - nie mogłam sobie przypomnieć tych określeń (a uczyłam się ich w liceum) Barbe-cue błysnęła wiedzą i nas wszystkie zakasowała:D kurcze dziewczyny, też mi się to przypomniało! ja bym obstawiała plastykę w podstawówce, jakoś strasznie "dawno temu" a rura sizalowa pewnie jakiegoś lw.. KOCIAKa Zosiu wysyłałaś mi te "americandinnery" prawda? tak, tak /odciągałam uwagę od 'germandinnerów' ;)/ Edytowane 20 Stycznia 2012 przez dziewcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.01.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Tylko jeszcze słóweńko... Madziu, kapitel i baza absolutnie nie muszą być kwadratowe. Chodzi tylko o mocniejsze zaakcentowanie dołu i góry. Spójrz, jak sobie radzili z tym klasycy: porządek dorycki porządek toskański I już zamykam buzię na kłódkę i się nie wymądrzam No ale cały czas mówiłam, że będzie listwa na górze i na dole:yes:... myślałam, że mi jeszcze tą kwadratową podstawę i głowicę każesz robić Bo ja de facto nie będę miała osobnego kapitelu ani pdostawy:no: Tylko sama kolumna właściwa na dole i na górze będzie przyozdobiona - a to raczej nie jest klasyczne rozwiązanie;) Klasyczne kolumny składały się z 3 części: bazy, trzonu i głowicy - to u mnie tak nie będzie:no: Za to trzon będzie przyozdobiony na początku i końcu;) Ale miał być już koniec tych dyskusji i wymądrzania się Może Wam nie mówiłam, ale miałam iść na architekturę, rok się do tego przygotowywałam i takie kolumny nie są mi obce - musiałam je znać i umieć narysowć - więc mi się tu nie wymądrzajcie:P:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.01.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 tak, tak /odciągałam uwagę od 'germandinnerów' ;)/ ach no tak, znowu głupia nie poznałam się na Twojej strategii:rotfl: Ale spoko, moje już zamówione;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 20.01.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Kasiu idąc Twoim tropem odwiedziłam galerię m.sobuli. świetnie wykorzystany potencjał półokrągłych mebli, oświetlenia... http://szarymary.pl/images/88334435669681544042.jpg http://szarymary.pl/images/31594291614419182439.jpg Dziewcze, Magda Sobula robi piękne rzeczy. Te zdjęcia są z apartamentu w stylu Art Deco, który można było obejrzeć w listopadowym nr wnętrzarskiego magazynu. Jak widać, Magdy są fajne . Congratulation "One Million Girl" Edytowane 20 Stycznia 2012 przez KashaG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 20.01.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) ach no tak, znowu głupia nie poznałam się na Twojej strategii:rotfl: Ale spoko, moje już zamówione;) I ja GRATULUJĘ !!!!! Madzia ile zapłaciłaś za przesyłkę ? Te lampy są śliczne i w fajnej cenie ...jeżeli z tego sklepu co ja trafiłam... ================================= barbe-cue bardzo Ci dziękuję za namiar na plafon...ile ja się go naszukałam Edytowane 20 Stycznia 2012 przez Leia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.01.2012 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 I ja GRATULUJĘ !!!!! Madzia ile zapłaciłaś za przesyłkę ? Te lampy są śliczne i w fajnej cenie ...jeżeli z tego sklepu co ja trafiłam... Jeszcze nie wiem ile;) Ja na szczęście mam opcję zamawiania na terenie Niemiec, a dalej to już do mnie za free trafia:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts