Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Śliczne inspiracje. Zawsze rozwala mnie pościel na tych amerykańskich zdjęciach - zawsze co najmniej 2 kołdry i 10 poduszek:) Pięknie to wygląda na zdjęciu, ale w użytkowaniu :no:

a wracając do meritum: zagłówki materiałowe są świetne i w dodatku łatwe do zrobienia - w sieci jest mnóstwo instrukcji, więc spokojnie możesz taką robotę komuś zlecić. przypuszczam że większy problem będziesz miała z zakupem takiej ramy, do której będzie można ten zagłówek przykręcić:)

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O wow jakie inspiracje! Piękne! Mnie się najbardziej spodobał pokój czarno - biały z motylkami przy suficie, ale to chyba o sobie myślałam:) Dla dwulatki oczywiście jest za dorosły. Podpinam się pod temat - ciekawa jestem co wymyślisz, ja pewnie za około rok będę młodej pokoik urządzać:)

zagłówki materiałowe są świetne i w dodatku łatwe do zrobienia - w sieci jest mnóstwo instrukcji, więc spokojnie możesz taką robotę komuś zlecić. przypuszczam że większy problem będziesz miała z zakupem takiej ramy, do której będzie można ten zagłówek przykręcić:)

Dlaczego? A nie można po prostu zlecić wycięcia z mdfu?

Zawsze myślałam, że takie zagłówki to płyta+gąbka+tkanina :)

Dlaczego? A nie można po prostu zlecić wycięcia z mdfu?

Zawsze myślałam, że takie zagłówki to płyta+gąbka+tkanina :)

a ja myślę, że przykręcenie zagłówka to będzie już pikuś...

Już wyjaśniam: miałam na myśli, że łóżko bez żadnego zagłówka, z samą ramą na materac są w mniejszości na rynku i trudniej będzie takie znaleźć. Ale mogę się mylić, bo jeszcze takiego nie szukałam.

Jakbym robiła taki zagłówek dla siebie, to bym się zastanawiała, czy nie przykręcić go raczej do ściany niż do ramy łóżka. albo i do ściany i do ramy. mam wrażenie że jak się przykręci tylko do ramy, to po jakimś czasie może zacząć skrzypieć albo kolebotać :sick:

Jakbym robiła taki zagłówek dla siebie, to bym się zastanawiała, czy nie przykręcić go raczej do ściany niż do ramy łóżka. albo i do ściany i do ramy. mam wrażenie że jak się przykręci tylko do ramy, to po jakimś czasie może zacząć skrzypieć albo kolebotać :sick:

Na pewno zacznie skrzypieć! :) Zagłówki można zawiesić na listwie - takiej jak do mocowania szafek kuchennych; koleżanka zamówiła obicie u tapicera, efekt rewelacyjny, tkaninę wybrała tu: http://www.studiotkaniny.pl/katalog,tkaninytapicerskie

Madzia gratuluje miliona!!! zmartwię Cie ale ten patent prześcieradło z dmuchanymi bokami to dość kiepskawy jest...mam go i użyłam tylko raz...Młody dość szybko przywykł do dorosłego łóżka...

No to mnie naprawdę zmartwiłaś:( A co jest nie tak z tymi wałkami? Pod naporem dziecka uciekają na boki? spuszcza się powietrze?;) zamek błyskawiczny puszcza? czy co???

A co do zagłówka, to ja sobie nie wyobrażam mocować go do ściay:no: Żyję z tapicerowanym zagłówkiem montowanym do ramy ponad 4 lata i jest git:lol: Nic nie skrzypi:no:

Nie wiem o jakich wy zagłówkach mówicie, ale jak jest dostatecznie gruby (mój ma ok. 20 cm) to jest bardzo stabilny...

Ja i tak planuję robić swoje łóżko na zamówienie u tapicera, bo wiem że w sklepach nic nie znajdę co by mi odpowiadało:no: więc przy okazji zlecę drugie, tylko mniejsze - to myślę nie problem;)

Edytowane przez MagdaZZZ

Witam

przyznaję się bez bicia od dawna podglądam Twój wątek - mamy bardzo podobny gust

mieszkanie będzie piękne :)

Ja mam córeczkę, która śpi już w takim "dorosłym" łóżeczku od kiedy skończyła 2,5 roku

może pomyślisz aby zrobić jej szersze łóżko - nie 90 tylko 1,20 - 1,40

wtedy nie powinna zlądować na podłodze

pozdrawiam

barbe-cue rozbawiłaś mnie do łez:rotfl:

Ale wybacz - i tak cię nieposłucham:lol2: Nie będzie żadnej kwadratowej bazy ani kapitela:no: Jak już mówiłam - z góry i dołu b,ędą jedynie listwy wokół (kryteria dolnej - wysoka i i mało odstająca od kolumny, a na górę coś bardzo małego)

I niniejszym kończę temat kolumn;) Widzę, że nic z tego nie wyniknie:)

Zosiu wysyłałaś mi te "americandinnery" prawda? Ktoś jeszcze mi je wcześniej wysłał... ja nawet napisałam do któregoś salonu i dostałam od nich real-photo tych lamp - nie za fajne są:roll: Przynajmniej moim zdaniem;)

A odnośnie tych lustrzanych ścian, to ja od pewnego czasu rozmyślam nad takim rozwiązaniem na ścianie od strony holu tego dużego filaru:yes:

http://i3.fmix.pl/fmi535/dfe55074001794294f19a412/zdjecie.jpg

Tam by mi się lustro napradę przydało:yes:... a pod tą scianą chciałam, żeby stanął właśnie niewielki stoliczek-kwietnik... dlatego całkiem odrzuciłam opcję lustrzanych filarów... choć i nad lustrami w tym miejscu sie waham...

to byłam ja :)

przyszłam sie przywitać bo podglądam od dawna. Jestem zachwycona wszystkim, no serio to trudno mi znaleźć coś co mi sie nie podoba, mimo że u mnie zupełnie inny styl. w temacie kolumn się zgadzam, że tylko proste bez zbędnych dodatków i zdecydowanie okrągłe. Zresztą były na 3D od początku i jakoś nie biorę pod uwagę faktu,że może ich tam nie być. Zreszta skoro ma być mix(ekletycznie) to nie znaczy że ma to byc NY Style w 100%. a kwadratowym mówie stanowczo :no: Wychodzę z założenia,że skoro czasami mieszamy style i formy ale kolorystyka jest zbliżona a akcenty tylko w dodatkach( np. Twoja łazienka z lustrem)to jest to recepta na sukces.hmm ma nadzieje, że to co napisałam jest zrozumiałe:eek: Czyli mówisz że te lampy na żywo średnie? szkoda, będę szukac dalej (dla siebie) bo Ty juz dokonałaś swietnego wyboru. pozdrawiam

A mnie te łóżka księzniczek na ziarnku grochu średnio się podobają. Za grube jednak te materace. Całość kojarzy mi się ... z wiekimi pierzynami mojej babci na starym, skrzypiącym łóżku z wystającymi sprzężynami.

Ale pościel na 13 zdjęciu ... ta kołderka .... jej ... toż to najpiękniejsze cacko jakie w życiu widziałam :). No ale u nas w PL tylko pozostaje mi pomarzyć :(.

to byłam ja :)

Czyli mówisz że te lampy na żywo średnie? szkoda, będę szukac dalej (dla siebie) bo Ty juz dokonałaś swietnego wyboru. pozdrawiam

heloł kredka :)

z chęcią zobaczyłabym to zdjęcie z realu, o którym Magda wspominała ale znając życie dawno przepadło w otchłani tysięcy @ :). jak gdzieś kiedyś namierzysz ślij :).

co do czajnika russell hobbs też swego czasu na niego polowałam. ładny design, opcja rożnej temperatury tylko kolega (sprzedający małe agd z mediaM) powiedział, że to jedna z bardziej awaryjnych marek. przy takiej cenie to stwierdzenie trochę zniechęca.

wciąż poszukuję tego swojego :) już nawet zaczęłam myśleć o tradycyjnym..

Madzia ja mam stąd http://www.duskymoon.com/ ale Okruszek strasznie w nocy się wierci , spadł nam 2 razy z łóżka mimo przykręconej drewnianej poprzeczce...może dla innych dzieci jest ok...nie wiem, ja się rozczarowałam..

Wygląda, że to taki sam patent:yes: Jakoś inaczej firma się nazywa, ale zdjęcia jakby podobne;)

No to muszę się poważnie nad tym zastanowic... ale skoro Twój mały i przez barierki parę razy przeleciał, to nie wiem czy się Wami sugerować:rotfl:

Gwazdo Morza, kredko jak miło, że się zalogowałyście:wiggle: Witam Was gorąco i zapraszam częściej:)

Szersze łózko? Too dobry koncept:yes: perspektywistyczny;) ale boję się, że strasznie zagracipokój:roll: Jednak to małe dziecko, musi mieć sporo miejsca na swoje "graty" (czyt. zabawki) i zabawę samą w sobie...

kredko miło czytać to wszystko:) a widzisz - to od Ciebie dostałam namiar na American-dinnery:lol:

Zosiu, to ja sama poprosiłam o real-foto jeden salon z oświetleniem... i mam te fotki na mailu:) Jak chcecie mogę je wstawić:lol:

Madzia, na pocieszenie powiem, że mój Jakub też strasznie wędrował przez sen.

Przy kupnie nowego łóżka rozważałam różne zabezpieczenia. Kombinowałam jak koń pod górę. Rozważałam wszystkie możliwe opcje. I nie mogłam się na nic zdecydować.

W końcu mąż się zdenerwował i zarządził najpierw kupno samego materaca.

Jakub przez 2 tygodnie przyswoił, że nie ma szczebelków, że do spania służy materac a nie podłoga. No i wjechaliśmy mu na ambicję - dorosłe łóżko!

Nauczył się :)

Więc i dla Hanutka jest nadzieja :lol2:

hej dziewcze, wyglada na to ze Magda ma jeszcze te zdjecia:wiggle:

Madziu to ja bardzo chetnie zobacze real photo jak tylko bedziesz miala chwile, żeby załadowac zdjecia. Od poczatku ta cena wydawała mi sie podejrzanie niska jak na tego typu lampę ale miałam nadzieje,że może jednak trafiłam w totka:lol2: i taka sprytna jestem, że znalazłam coś fajnego nie za milion dolarów:rotfl:

Madziulka, po tym, jak Cię załatwiłam tekstem: 6200!:rotfl: przychodzę pochwalić Twoje inspiracje i powiedziec, ze na pewno nie wstawie łóżka-samochodu, wybranego przez mojego M. dla naszego Małego:lol2: różowy hammer Dody, to przy nim mało wyszukane i nierzucające sie w oczy autko:rotfl:

Olinda już ci sie odgryzłam u ciebie:lol2:

narendil - o materacu też myślałam:yes: To mi się wydaje niezły patent:lol: ale jak tu sie pogodzić z tym, że pokoik nie będzie skończony na tip-top:( Jak łóżko stanie to reszta pewnie będzie już w opłakanym stanie;)

admete - to prawda:lol: urządzanie pokoju małej księżniczku to prawdziwa przyjemnosć:lol:

kredk@, dziewcze - jutro wrzucę forki:) siedzę cały dzień z małym schorowanym krasnalem w domu - to będę miała chwilkę;)