Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:lol2: no właśnie nie wiem czy tak namiar publicznie podawać;) mały sklepik w podłym centrum handlowym - jak się tam wszystkie zwalicie to ceny powindują w górę i zrobi się jak w B&B:lol2:

A porpos, to Sandrę namówiłam na piękną maselniczkę, taką platerowaną właśnie, z klosikiem ze ślicznym guziczkiem, ze szklanym pojemniczkiem - no cudo:rolleyes: (swoją drogą może byś zdjecie wrzuciła kochana;)) - kosztowała 70 zł, a w B&B takie kosztują ok. 150:o

Pewnie sie spoznilam w sprawie lamp ale musze wyrazic swoje zdanie bo lampy kocham! otoz ta pierwsza jest BEZNADZIEJNA prosta zwykla kompetnie nie zatrzymalaby choc na chwile mojego wzroku na suficie, zbyt nowoczesna i oszczedna w formie jak na NY style. Hamerykanksa jest piekna, nieoczywista ale tez niejarmarczna PIEKNA, oryginalna!!! Ta od Leii jest bardzo urolkiwa i tez doskonale by pasowala!

nie musi być od razu publicznie :p

napisz do mnie maila na wp, to ci odpowiem;)

Pewnie sie spoznilam w sprawie lamp ale musze wyrazic swoje zdanie bo lampy kocham! otoz ta pierwsza jest BEZNADZIEJNA prosta zwykla kompetnie nie zatrzymalaby choc na chwile mojego wzroku na suficie, zbyt nowoczesna i oszczedna w formie jak na NY style. Hamerykanksa jest piekna, nieoczywista ale tez niejarmarczna PIEKNA, oryginalna!!! Ta od Leii jest bardzo urolkiwa i tez doskonale by pasowala!

Kacha, cóż za długi wywód:o Dawno cię nie widziałam w takiej akcji:lol2::lol2:

Tak, tak maselniczka jest piękna :wiggle: ale pokażę Wam jutro bo jest w innym moim domu niż ja w tym momencie :lol2:

Madzia dlaczego nie pokazałaś jeszcze łóżka, które wybrałaś? ;)

o cholercia, zapomniałam:rotfl:

ale wskakuję na neta z doskoku, bo gościa mamy:lol:

miałam ci właśnie maila w odpowiedzi na smska wysyłać, ale nie mogę go skończyć;) Może do jutra mi się uda;), bo muszę jeszcze gościa do Zegrza odwieść;) będę pewnie po północy...

Madzia, ja znalazłam u siebie namiary na takie lampy...

http://i2.fmix.pl/fmi1348/906d37b100152adc4f20197a/zdjecie.jpg

Też miałam ją w inspiracjach (do przedpokoju). Miałam... dopóki nie zobaczyłam ceny: 420 ju-es-dolców :( .Czyli w Polsce (nawet jeśli ktoś je sprowadza) pewnie nie zeszłyby poniżej 4000zł... Jeśli któraś z Was jest mimo wszystko zainteresowana namiarami amerykańskimi, to mogę przesłać na priv. Wysyłają za granicę, ale trzeba doliczyć cło+podatek+porto, co zazwyczaj podwaja cenę... Mają tam też inne cuda, że tylko usiąść i płakać. Dlaczego, do jasnej ciasnej, nasi rodzimi rzemieślnicy nie mogą czegoś takiego wystrugać? :bash:

Też miałam ją w inspiracjach (do przedpokoju). Miałam... dopóki nie zobaczyłam ceny: 420 ju-es-dolców :( .Czyli w Polsce (nawet jeśli ktoś je sprowadza) pewnie nie zeszłyby poniżej 4000zł... Jeśli któraś z Was jest mimo wszystko zainteresowana namiarami amerykańskimi, to mogę przesłać na priv. Wysyłają za granicę, ale trzeba doliczyć cło+podatek+porto, co zazwyczaj podwaja cenę... Mają tam też inne cuda, że tylko usiąść i płakać. Dlaczego, do jasnej ciasnej, nasi rodzimi rzemieślnicy nie mogą czegoś takiego wystrugać? :bash:

barbe ta lampa jeszcze niedawno kosztowała 357 $....z tymi wszystkimi dodatkami- opłatami jest dość kosztowna :yes: ale jak się ma tam znajomych to już ta cena jest znośna ;) zresztą Madzia pokazywała lampy, które chce kupić w wyższej cenie :)

ja jak wchodzę na strony amerykańskie, z lampami to przepadam...:lol2:

Ja poproszę namiary na ten sklep :) Może mają też coś tańszego ;)

Wysłałam. Ale wchodzisz tam na własne ryzyko ;) Mnie za każdym razem ciśnienie się podnosi...

barbe ta lampa jeszcze niedawno kosztowała 357 $....z tymi wszystkimi dodatkami- opłatami jest dość kosztowna :yes: ale jak się ma tam znajomych to już ta cena jest znośna ;) zresztą Madzia pokazywała lampy, które chce kupić w wyższej cenie :)

Leia, a masz doświadczenie z zamawianiem przez znajomych? Bo tak się szczęśliwie składa, że moja przyjaciółka siedzi tam na stypendium, a ja głupia nie pomyślałam, że jakoś mogę ją wykorzystać do niecnych celów ;) Wiesz może, jak w takiej sytuacji wygląda sprawa cła? A jak z przesyłkami - strasznie kosztowne?

Edytowane przez joliska

to jak Ty tego gościa odwieziesz

przenocujcie go/ją

ja nie piję - bom na diecie;) Panowie piją:lol:

Ale cudeńka nabyłyście:o Magda pokazuj łóżko:mad: Do jutra nie wytrzymamy:no::lol2:

jutro, jutro;) musiałabym zgrać fory z telefonu...

Aniu, dziękuję za linka:hug: Pozwól, że odpiszę Ci tutaj:)

Okazuje się, że znałam ten link... na pintrescie mam od nich zalinkowaną piękną lampę stołową RL za bagatela $1250:o:lol2:

Ta lampa jest trochę tańsza od tamtej, ale z przesyłką wyjdzie sporo drożej:roll: Tam jest przesyłka do Polski za darmo:o (co trochę wydaje mi się podejrzane;) i dlatego się waham...) A tu pewnie tradycyjnie będzie trzeba dodać co najmniej 30% wartości:(

Przesyłka jak przesyłka- zobacz np. cennik DHL. Cło to już inna bajka http://www.zakupyzusa.com/?pg=customs

Ja bym miała kogoś, kto mógłby mi kupić lampę w stanach... ale niestety nie mam pojecia ile kosztowałaby wysyłka do Polski na własny koszt choćby pocztą... sprawdziłam w DHL i mnie powaliło:o - wyszło mi dla dwóch lamp ponad 3 tys. PLN za samą przesyłkę:jawdrop: