barbe-cue 25.01.2012 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 jsprawdziłam w DHL i mnie powaliło:o - wyszło mi dla dwóch lamp ponad 3 tys. PLN za samą przesyłkę No właśnie. A do tego trzeba się liczyć z możliwością zatrzymania na cle (nawet jeśli znajomi wyślą to jako gift i wpiszą wartość poniżej 150$), bo cło ustalane jest według taryfikatora od wartości rynkowej (a taka piękna lampa na pewno zwróciłaby uwagę ), do tego dochodzi VAT 23% (chyba) i impreza robi się koszmarnie droga... Ma ktoś jakiś patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toya_m 25.01.2012 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 dobrze rozpoznałam na Twoim awatarze? Madziu, daj znać, to usunę tę samowolkę Ale masz oko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.01.2012 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 jutro, jutro;) musiałabym zgrać fory z telefonu... Ale jesteś mogłaś zrobić w minutkę po bluetooth... sprawdziłam w DHL i mnie powaliło:o - wyszło mi dla dwóch lamp ponad 3 tys. PLN za samą przesyłkę Chyba niemożliwe:no: Widziałam wiele przesyłek przychodzących do biura głównie z USA- dość ciężkie, bo zwykle są to broszury itp i nic mi nie wiadomo o takiej cenie. Może firmy mają trochę taniej. Ja też mam kilku znajomych w USA, ale nigdy nie interesowałam się kosztami przesyłek... Trzeba to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.01.2012 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Magda nowy nabytek -witryna - piękny!!!!!!. Zazdroszczę umiejętności mężowskich w wyszukiwaniu antyków i ocenianiu co prawdziwe i warte uwagi . Mój J na wszystko co nie jest nowe i nie pochodzi prosto ze sklepu mów i" starocie" . Jeśli do mnie do domu do jadalni uda się przemycić taką komodę to będzie naprawdę duży sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Migotka 26.01.2012 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Magdo od jakiegoś czasu podczytuje Twój wątek. Podoba mi sie kierunek, w jakim zmierzasz:) Ujawniam sie przy okazji rozmowy o kosztach przesyłek. Paczka ekspresowa (10 dni), 9 funtowa (to minimum), to ok $35. Zwykła polska agencja, żadne tam DHL'e czy Poczty. Myślicie, ze "ciocia z hameryki" przez lata narazala sie na duże koszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 26.01.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Panno Migotko, ale ciocia sama wiozła do Polameru (albo czegoś podobnego) tę paczkę... Ceny przesyłek ze sklepów są paskudne, wystarczy zerknąć choćby do PB czy RH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.01.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 No tak, ale dziewczyny i tak chyba kombinują z zakupami przez znajomych? Więc polamer (albo coś podobnego) nie jest złym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 26.01.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Przy zakupach via znajomi tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 26.01.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Więc polamer (albo coś podobnego) nie jest złym rozwiązaniem barbe właśnie tak to robiłam...przez polamer ...będąc w Stanach porobiłam "trochę" zakupów i byłam zmuszona do wysłania kilku dużych paczek zapłaciłam jakieś niewielkie pieniądze, w tej chwili nie pamiętam ile...paczki szły drogą morską około 2 miesięcy. Z tego co sobie przypominam to napisałam, że te wszystkie rzeczy to prezenty, bądź rzeczy używane trochę roboty miałam ze ściąganiem opakowań, cen,porozkładaniu np. pościeli itp. rzeczy, żeby nie wyglądało na nowe zaryzykowałam, ale się udało Madzia ja też mam taką masę linków i zapisanych inspiracji, że już sama nie wiem co mam :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 26.01.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Madzia nie wierzę własnym oczom , Ty już wstałaś Jak Hania się czuje ? Ale cudeńka nakupowałyście. Następnym razem piszę się z Wami na zakupki Edytowane 26 Stycznia 2012 przez senmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 26.01.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) A moze taka lampa W takim razie usune zeby nie zasmiecac Edytowane 26 Stycznia 2012 przez *Kasia* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.01.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 oj dla mnie za bogata, za dużo tych elementów transparentnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.01.2012 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 not my style too Kasiu senmon wstałam, wstałam:( i padam na twarz:( wczoraj wróciłam przed trzecią, a dziś dziecie o 9 się zerwało przez kaszel:( nawet mi się nic pisać nie chce;) Dobrze, że mówicie dziewczynki o tym polamerze:yes: obiecująco to wygląda... ale ja nadal nie wiem, która lampa podoba mi się najbardziej:roll: Dostałam maila od jednej z forumowych czytelniczek (pozdrawiam:bye:), która pisze, że jej kolega przywiózł ze stanów parę lamp, wszystkie musiał przerabiać, ale niektórych się nie dało:( czyli to jednak trochę ryzykowne:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.01.2012 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Magdo od jakiegoś czasu podczytuje Twój wątek. Podoba mi sie kierunek, w jakim zmierzasz:) Ujawniam sie przy okazji rozmowy o kosztach przesyłek. Paczka ekspresowa (10 dni), 9 funtowa (to minimum), to ok $35. Zwykła polska agencja, żadne tam DHL'e czy Poczty. Myślicie, ze "ciocia z hameryki" przez lata narazala sie na duże koszta? Witam Panno Migotko I szczególnie Ci dziękuję za tą cenną informację A cioci z hameryki strasznie zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 26.01.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Magda, Polamer ma biura tylko w okolicach Chicago i NY, ale zerknij na to: http://www.polameronline.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.01.2012 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Magda, Polamer ma biura tylko w okolicach Chicago i NY, ale zerknij na to: http://www.polameronline.com/ super Jolcia:hug: CHoć jak liczę, to koszt transprtu dwóch takich lamp wyniesie mnie i tak ok. $100 + cło i VAT:roll: (ale to nie 3 tys. zł) Choć jak wszyscy wiemy - jak sie napalę, to nic mnie nie powstrzyma;) Tylko jeszcze się na nic konkretnie nie napaliłam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 26.01.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Z tym przerabianiem lamp to fakt...niestety...inne napięcie...ja też musiałam w paru urządzeniach zmienić wtyczki bądź dokupić przejściówki (chyba tak to się nazywa ?)...no a taki żyrandol to jeszcze coś innego... dziewczyny, ja polecam jeszcze z takich firm zajmujących się wysyłką ze Stanów tą: http://www.doma.com.pl moja siostra, która mieszka za oceanem korzystała już z niej kilka razy i jest zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 26.01.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Kurna no, teraz Wam się zebrało na przesyłki ze USA.... Wcześniej, jak mnie ta wiedza mogła zainspirować to nikt sie nie wychylił... I nie ma bata, będę musiała pojechać jeszcze raz :evil: Madziula, mam nadzieję, że się na mnie za maila nie zafoszyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.01.2012 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Kurna no, teraz Wam się zebrało na przesyłki ze USA.... Wcześniej, jak mnie ta wiedza mogła zainspirować to nikt sie nie wychylił... I nie ma bata, będę musiała pojechać jeszcze raz :evil: Madziula, mam nadzieję, że się na mnie za maila nie zafoszyłaś o kurka, lecę sobie przypomnieć co tam było... - naobrażałaś mnie?:lol2: A tak poważnie, to przepraszam wszystkich, którzy od razu nie dostają ode mnie odpowiedzi:oops: Ale ja mam otwarte średnio 18 kart w przeglądarce, 12 pliów, 3 nieskończone wiadomości w outlooku... no śmietnik normalnie... i tyle rzeczy do zrobienia, tyle maili do napisania:( już się naprawdę w tym wszystkim gubię a jeszcze to forum;) gdybym tu nie paplała, to bym sie ze wszystkim wyrabiała... a tak widzicie jakie są efekty;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 26.01.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Co, sekretarka na chorobowym? A co do maila to luuuuz, domyślam się, że masz inne sprawy na głowie. jakbym miała coś pilnego, to bym Cię inaczej namierzyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts