Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

jsprawdziłam w DHL i mnie powaliło:o - wyszło mi dla dwóch lamp ponad 3 tys. PLN za samą przesyłkę:jawdrop:

No właśnie. A do tego trzeba się liczyć z możliwością zatrzymania na cle (nawet jeśli znajomi wyślą to jako gift i wpiszą wartość poniżej 150$), bo cło ustalane jest według taryfikatora od wartości rynkowej (a taka piękna lampa na pewno zwróciłaby uwagę :(), do tego dochodzi VAT 23% (chyba) i impreza robi się koszmarnie droga... Ma ktoś jakiś patent?

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jutro, jutro;) musiałabym zgrać fory z telefonu...

Ale jesteś:p mogłaś zrobić w minutkę po bluetooth...

sprawdziłam w DHL i mnie powaliło:o - wyszło mi dla dwóch lamp ponad 3 tys. PLN za samą przesyłkę:jawdrop:

Chyba niemożliwe:no::o Widziałam wiele przesyłek przychodzących do biura głównie z USA- dość ciężkie, bo zwykle są to broszury itp i nic mi nie wiadomo o takiej cenie. Może firmy mają trochę taniej. Ja też mam kilku znajomych w USA, ale nigdy nie interesowałam się kosztami przesyłek... Trzeba to sprawdzić;)

Magda nowy nabytek -witryna - piękny!!!!!!. Zazdroszczę umiejętności mężowskich w wyszukiwaniu antyków i ocenianiu co prawdziwe i warte uwagi :yes:. Mój J na wszystko co nie jest nowe i nie pochodzi prosto ze sklepu mów i" starocie" ;). Jeśli do mnie do domu do jadalni uda się przemycić taką komodę to będzie naprawdę duży sukces :lol2:

Magdo :welcome: od jakiegoś czasu podczytuje Twój wątek. Podoba mi sie kierunek, w jakim zmierzasz:)

Ujawniam sie przy okazji rozmowy o kosztach przesyłek.

Paczka ekspresowa (10 dni), 9 funtowa (to minimum), to ok $35. Zwykła polska agencja, żadne tam DHL'e czy Poczty.

Myślicie, ze "ciocia z hameryki" przez lata narazala sie na duże koszta? :rolleyes:

Więc polamer (albo coś podobnego) nie jest złym rozwiązaniem :)

barbe właśnie tak to robiłam...przez polamer :yes:...będąc w Stanach porobiłam "trochę" zakupów i byłam zmuszona do wysłania kilku dużych paczek :rolleyes:

zapłaciłam jakieś niewielkie pieniądze, w tej chwili nie pamiętam ile...paczki szły drogą morską około 2 miesięcy. Z tego co sobie przypominam to napisałam, że te wszystkie rzeczy to prezenty, bądź rzeczy używane :lol2: trochę roboty miałam ze ściąganiem opakowań, cen,porozkładaniu np. pościeli itp. rzeczy, żeby nie wyglądało na nowe :D zaryzykowałam, ale się udało :lol2:

Madzia ja też mam taką masę linków i zapisanych inspiracji, że już sama nie wiem co mam :D:rolleyes:

not my style too Kasiu;)

senmon wstałam, wstałam:( i padam na twarz:( wczoraj wróciłam przed trzecią, a dziś dziecie o 9 się zerwało przez kaszel:( nawet mi się nic pisać nie chce;)

Dobrze, że mówicie dziewczynki o tym polamerze:yes: obiecująco to wygląda... ale ja nadal nie wiem, która lampa podoba mi się najbardziej:roll:

Dostałam maila od jednej z forumowych czytelniczek (pozdrawiam:bye:), która pisze, że jej kolega przywiózł ze stanów parę lamp, wszystkie musiał przerabiać, ale niektórych się nie dało:( czyli to jednak trochę ryzykowne:roll:

Magdo :welcome: od jakiegoś czasu podczytuje Twój wątek. Podoba mi sie kierunek, w jakim zmierzasz:)

Ujawniam sie przy okazji rozmowy o kosztach przesyłek.

Paczka ekspresowa (10 dni), 9 funtowa (to minimum), to ok $35. Zwykła polska agencja, żadne tam DHL'e czy Poczty.

Myślicie, ze "ciocia z hameryki" przez lata narazala sie na duże koszta? :rolleyes:

Witam Panno Migotko:welcome: I szczególnie Ci dziękuję za tą cenną informację:hug:

A cioci z hameryki strasznie zazdroszczę;)

Magda, Polamer ma biura tylko w okolicach Chicago i NY, ale zerknij na to: http://www.polameronline.com/

super Jolcia:hug:

CHoć jak liczę, to koszt transprtu dwóch takich lamp wyniesie mnie i tak ok. $100 + cło i VAT:roll: (ale to nie 3 tys. zł;))

Choć jak wszyscy wiemy - jak sie napalę, to nic mnie nie powstrzyma;) Tylko jeszcze się na nic konkretnie nie napaliłam:(;)

Z tym przerabianiem lamp to fakt...niestety...inne napięcie...ja też musiałam w paru urządzeniach zmienić wtyczki bądź dokupić przejściówki (chyba tak to się nazywa ?)...no a taki żyrandol to jeszcze coś innego...:bash:

dziewczyny, ja polecam jeszcze z takich firm zajmujących się wysyłką ze Stanów tą: http://www.doma.com.pl moja siostra, która mieszka za oceanem korzystała już z niej kilka razy i jest zadowolona :yes:

Kurna no, teraz Wam się zebrało na przesyłki ze USA.... Wcześniej, jak mnie ta wiedza mogła zainspirować to nikt sie nie wychylił... :) I nie ma bata, będę musiała pojechać jeszcze raz :evil::evil:

Madziula, mam nadzieję, że się na mnie za maila nie zafoszyłaś:rolleyes:

o kurka, lecę sobie przypomnieć co tam było... - naobrażałaś mnie?:lol2::lol2:;)

A tak poważnie, to przepraszam wszystkich, którzy od razu nie dostają ode mnie odpowiedzi:oops: Ale ja mam otwarte średnio 18 kart w przeglądarce, 12 pliów, 3 nieskończone wiadomości w outlooku... no śmietnik normalnie... i tyle rzeczy do zrobienia, tyle maili do napisania:( już się naprawdę w tym wszystkim gubię:bash: a jeszcze to forum;) gdybym tu nie paplała, to bym sie ze wszystkim wyrabiała... a tak widzicie jakie są efekty;)