yokasta 26.01.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Musze czasem tupnac noga bo sie boje ze nie daj Bog Yokasty posluchasz..... Bardzo śmieszne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredk 26.01.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Dostałam maila od jednej z forumowych czytelniczek (pozdrawiam:bye:), która pisze, że jej kolega przywiózł ze stanów parę lamp, wszystkie musiał przerabiać, ale niektórych się nie dało:( czyli to jednak trochę ryzykowne:roll: Cześć. Ja zamawiałam kinkiet z Pottery Barn przez koleżanke koleżanki wcześniej się upewniłam jaki rodzaj gwintu ma ten kinkiet i jakie żarówki będą pasować. Oczywiście była informacja, że producent nie daje gwarancji w przypadku jeśli lampa będzie używana w innym kraju ale kolega, który mi ja montował powiedział że jest to standardowe urządzenie i o ile będę uzywała żarówek o max. mocy jaka jest podana na opakowaniu wszystko będzie ok:rolleyes: jest w łazience od ponad 6 miesiecy i nic sie z nia nie dzieje. A jeszcze.....jeśli którejś z Was zdarzy się kupić lampę z angielskim gwintem to jest w Polsce sklep gdzie mozna takie żarówki kupić lub kupić na Allegro przełączkę z takiego gwintu na nasz E27. mam taką jedną lampę i co się nakombinowałam z przerabianiem to moje i sie nie dało ale znalazłam to rozwiązanie i działa:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.01.2012 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 to co piszesz kredko bardzo pocieszające:) I nic nie trzeba było zmieniać w napięciu:no: żadnych kabli przekładać, adapterów dodawać??? Dziewczyny, w związku z dużym zainteresowaniem tymi lampami z niemiec (dostałam 12 maili:o) muszę się jeszcze wstrzymać z odpowiedziami;) Wybaczcie i zrozumcie... chcę je najpierw zobaczyc i ostatecznie zadecydować, czy dwie mi wystarczą, czy jednak potrzebuję 3-ciej do kompletu... mam obawy, ze gdy się jednak tak okaże - dla mnie już lampy zabraknie:( - a tego Wam nie wybaczę ani sobie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 26.01.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 oł dżizas, zamów je może hurtem (masz w końcu ekhem... dojścia pozagraniczne) i sprzedawaj Podejrzewam, że przesyłka z DE do najtańszych nie należy.... EDIT: widziałyście to, dziewczyny? https://www.westwing.pl/register.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.01.2012 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 oł dżizas, zamów je może hurtem (masz w końcu ekhem... dojścia pozagraniczne) i sprzedawaj Podejrzewam, że przesyłka z DE do najtańszych nie należy.... EDIT: widziałyście to, dziewczyny? https://www.westwing.pl/register.php ale co konkretnie? tą stronę? ja już dawno jestem zarejestrowana (dzięki Joli:)) - toster własnie od nich kupiłam:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 26.01.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 No, ja dopiero dziś zobaczyłam ją Widze, że masz sporo zakamarkowych tajemnic, nie tylko sklep z lampami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.01.2012 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 No, ja dopiero dziś zobaczyłam ją Widze, że masz sporo zakamarkowych tajemnic, nie tylko sklep z lampami yyyjasne;) Link do tej strony wklejała joliska u mnie na wątku - ja pobiegłam od razu i się zarejestrowałam:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 26.01.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Link do tej strony wklejała joliska u mnie na wątku - ja pobiegłam od razu i się zarejestrowałam:lol: No przecież mówię, że zakamuflowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 26.01.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Dziewczyny, w związku z dużym zainteresowaniem tymi lampami z niemiec (dostałam 12 maili:o) muszę się jeszcze wstrzymać z odpowiedziami;) Wybaczcie i zrozumcie... chcę je najpierw zobaczyc i ostatecznie zadecydować, czy dwie mi wystarczą, czy jednak potrzebuję 3-ciej do kompletu... mam obawy, ze gdy się jednak tak okaże - dla mnie już lampy zabraknie:( - a tego Wam nie wybaczę ani sobie;) Magda, ja ten sklep znam (mam go od dawna w inspiracjach), ale jeszcze u nich nic nie zamawiałam (bez obawy - nie czaję się na Twoje lampy ). Czy zamawiałaś bezpośrednio od nich, czy przez jakieś swoje kanały? Nie robią problemu z wysyłką do PL (ile mniej-więcej kosztuje)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 26.01.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Ja też ten sklepik znam i chociaż lampy mi się podobają bardzo, to jeszcze nie robię takich zakupów Lampy są w dobrej cenie więc rzeczywiście lepiej poczekaj, bo mogą zostać wykupione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 26.01.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Ja też ten sklepik znam i chociaż lampy mi się podobają bardzo, to jeszcze nie robię takich zakupów Lampy są w dobrej cenie więc rzeczywiście lepiej poczekaj, bo mogą zostać wykupione Bez obawy - nie zamierzam ani ich kupować (chociaż są b. ładne, jednak nie w takim stylu szukam), ani zdradzać Magdzinej tajemnicy A jeśli chodzi o ceny, to faktycznie akurat ta jest ok, ale znalazłam tam parę innych lamp, które w innym sklepie kosztowały dokładnie dwa razy mniej Mają dziwny rozrzut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.01.2012 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Dziewczyny, ja nie zakładam, że każda z Was czai się na tą lampę Ale nie wiemy ile ich jest... ja mogę potrzebować jeszcze jednej i może się okazać, że wystarczy że 1-2 osoby ze wszystkich ją kupią, a dla mnie juz nie będzie:( No to sobie w brodę będę pluć No zrozumcie... przecież to nie jest tak, że jestem liskiem-chytruskiem;) i nie chcę wam dać BO NIE... po prostu może się okazać, że przez to, że sie chwalę każdym znaleziskiem i zakupem rozpieprzy mi się koncepcja:( I zostanę z dwoma lampami do sprzedania i będę musiała szukać innych... albo powieszę 2 i będę unhappy z tego powodu do końca moich dni w tym mieszkaniu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.01.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Madzia, spokojnie Myślę, że to jasne. W takim razie zgłoszę się po namiar jak już obejrzysz, przymierzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.01.2012 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Madzia, spokojnie Myślę, że to jasne. W takim razie zgłoszę się po namiar jak już obejrzysz, przymierzysz dzięki za zrozumienie... naprawdę podle się czuje, że robię z tego jakiś cholerny tapsikret;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Migotka 26.01.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 barbe zapłaciłam jakieś niewielkie pieniądze, w tej chwili nie pamiętam ile...paczki szły drogą morską około 2 miesięcy. Z tego co sobie przypominam to napisałam, że te wszystkie rzeczy to prezenty, bądź rzeczy używane trochę roboty miałam ze ściąganiem opakowań, cen,porozkładaniu np. pościeli itp. rzeczy, żeby nie wyglądało na nowe zaryzykowałam, ale się udało Paczka droga morska idzie ok miesiaca, czasami nawet 3 tygodnie. Jezeli komos sie nie spieszy, to jest najlepsze rozwiazanie, bo za ok $50 mozna wyslac 30 funtowy karton. Na ogol wystarczy wpisac, ze jest tam odziez uzywana. Mi nigdy sie nie zdazylo zeby przyczepili sie z clem, chyba bardziej te sklepowe przesylki maja na oku. Witam Panno Migotko I szczególnie Ci dziękuję za tą cenną informację A cioci z hameryki strasznie zazdroszczę Madziu, ja jestem taka ciocia z hameryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 26.01.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Paczka droga morska idzie ok miesiaca, czasami nawet 3 tygodnie. Jezeli komos sie nie spieszy, to jest najlepsze rozwiazanie, bo za ok $50 mozna wyslac 30 funtowy karton. Na ogol wystarczy wpisac, ze jest tam odziez uzywana. Mi nigdy sie nie zdazylo zeby przyczepili sie z clem, chyba bardziej te sklepowe przesylki maja na oku. Madziu, ja jestem taka ciocia z hameryki Tak samo jest u nas. Jak Jarka brat nam coś przesyła z hameryki , to właśnie piszę że gift i leciiiii bez cła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Migotka 26.01.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 A jak juz sie ujawnilam (teraz bede Cie meczyc ), to jeszcze moja podpowiedz na Twoj dylemat co zrobic z dziura w suficie. Proponuje taka stylizowana kratke, najlepiej pomalowana na kolor sufitu. Kazdy stolarz powinien Ci taka zrobic. Te scienne i podlogowe sa raczej zeliwne, ale na sufit drewno sie bardziej nadaje. Bardzo w stylu NY http://img862.imageshack.us/img862/6426/51tvh7nxlulsl500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 26.01.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Cholera przewertowałam wszystko i nie moge znaleść .... Magda po ile były lampy?Pamiętasz?Ja za dwie lampy + koszty do Agaty w hameryce + koszty przesyłki z hameryki do kraju zapłaciłam 300 dolarów(nie wyszło nawet tyle ja zaokragliłam) i dotarły w ciagu parunastu dni dosłownie.W lekkim szoku byłam,że tak szybko.W ciągu dwóch tyg.od zakupu już były u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.01.2012 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Cholera przewertowałam wszystko i nie moge znaleść .... Magda po ile były lampy?Pamiętasz?Ja za dwie lampy + koszty do Agaty w hameryce + koszty przesyłki z hameryki do kraju zapłaciłam 300 dolarów(nie wyszło nawet tyle ja zaokragliłam) i dotarły w ciagu parunastu dni dosłownie. W lekkim szoku byłam,że tak szybko.W ciągu dwóch tyg.od zakupu już były u mnie. Lampy były po ok. $100, także wychodzi na to, że za przesyłkę kolejne 100 wyszło - to nieźle:) Swoją drogą pokazłabyś w końcu te lampy u siebie, paterkę... dałabyś nacieszyć oko:evil: Migotko piękny wzór:yes: Ale podejrzewam, ze jednak ciężko byłoby znaleźć stolarza, króry by się tego podjął... to raczej wygląda na "wycinankę" maszynową... senmon to wy macie kogoś bliskiego w stanach? Chyba sie do Ciebie szerzej uśmiechnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 26.01.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Lampy były po ok. $100, także wychodzi na to, że za przesyłkę kolejne 100 wyszło - to nieźle:) Swoją drogą pokazłabyś w końcu te lampy u siebie, paterkę... dałabyś nacieszyć oko:evil: Migotko piękny wzór:yes: Ale podejrzewam, ze jednak ciężko byłoby znaleźć stolarza, króry by się tego podjął... to raczej wygląda na "wycinankę" maszynową... senmon to wy macie kogoś bliskiego w stanach? Chyba sie do Ciebie szerzej uśmiechnę Kochaniutka nie musisz się wcale uśmiechać.Jak Jacek zmądrzeje to bez problemu coś kupi i przyśle ale szybko to nie nastąpi ;( Ja do Jacka się uśmiecham już pół roku nawet Macius i duupa z moim zamówieniem(ostatnio powiedział że woli przelać nam pieniądze żebyśmy kupili sobie w Polsce niż przesyłać ) . Mieszka w Utha a tam..., jak ja to mówię chyba tylko Indianie żyją i on przez to zdziczał. Bez problemu mogę pomóc w zamówieniu z Sydney... np.Kangurek dla Hani Edytowane 26 Stycznia 2012 przez senmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts