Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dostałam maila od jednej z forumowych czytelniczek (pozdrawiam:bye:), która pisze, że jej kolega przywiózł ze stanów parę lamp, wszystkie musiał przerabiać, ale niektórych się nie dało:( czyli to jednak trochę ryzykowne:roll:

Cześć. Ja zamawiałam kinkiet z Pottery Barn przez koleżanke koleżanki :) wcześniej się upewniłam jaki rodzaj gwintu ma ten kinkiet i jakie żarówki będą pasować. Oczywiście była informacja, że producent nie daje gwarancji w przypadku jeśli lampa będzie używana w innym kraju ale kolega, który mi ja montował powiedział że jest to standardowe urządzenie i o ile będę uzywała żarówek o max. mocy jaka jest podana na opakowaniu wszystko będzie ok:rolleyes: jest w łazience od ponad 6 miesiecy i nic sie z nia nie dzieje.

A jeszcze.....jeśli którejś z Was zdarzy się kupić lampę z angielskim gwintem to jest w Polsce sklep gdzie mozna takie żarówki kupić lub kupić na Allegro przełączkę z takiego gwintu na nasz E27. mam taką jedną lampę i co się nakombinowałam z przerabianiem to moje i sie nie dało ale znalazłam to rozwiązanie i działa:wiggle:

to co piszesz kredko bardzo pocieszające:) I nic nie trzeba było zmieniać w napięciu:no: żadnych kabli przekładać, adapterów dodawać???

Dziewczyny, w związku z dużym zainteresowaniem tymi lampami z niemiec (dostałam 12 maili:o) muszę się jeszcze wstrzymać z odpowiedziami;) Wybaczcie i zrozumcie... chcę je najpierw zobaczyc i ostatecznie zadecydować, czy dwie mi wystarczą, czy jednak potrzebuję 3-ciej do kompletu... mam obawy, ze gdy się jednak tak okaże - dla mnie już lampy zabraknie:( - a tego Wam nie wybaczę:evil: ani sobie;)

oł dżizas, zamów je może hurtem (masz w końcu ekhem... dojścia pozagraniczne) i sprzedawaj ;) Podejrzewam, że przesyłka z DE do najtańszych nie należy....

EDIT: widziałyście to, dziewczyny? https://www.westwing.pl/register.php

ale co konkretnie? tą stronę? ja już dawno jestem zarejestrowana (dzięki Joli:)) - toster własnie od nich kupiłam:wiggle:

Dziewczyny, w związku z dużym zainteresowaniem tymi lampami z niemiec (dostałam 12 maili:o) muszę się jeszcze wstrzymać z odpowiedziami;) Wybaczcie i zrozumcie... chcę je najpierw zobaczyc i ostatecznie zadecydować, czy dwie mi wystarczą, czy jednak potrzebuję 3-ciej do kompletu... mam obawy, ze gdy się jednak tak okaże - dla mnie już lampy zabraknie:( - a tego Wam nie wybaczę:evil: ani sobie;)

Magda, ja ten sklep znam (mam go od dawna w inspiracjach), ale jeszcze u nich nic nie zamawiałam (bez obawy - nie czaję się na Twoje lampy :)). Czy zamawiałaś bezpośrednio od nich, czy przez jakieś swoje kanały? Nie robią problemu z wysyłką do PL (ile mniej-więcej kosztuje)?

Ja też ten sklepik znam :wiggle: i chociaż lampy mi się podobają bardzo, to jeszcze nie robię takich zakupów :no:

Lampy są w dobrej cenie więc rzeczywiście lepiej poczekaj, bo mogą zostać wykupione :lol2:

Bez obawy - nie zamierzam ani ich kupować (chociaż są b. ładne, jednak nie w takim stylu szukam), ani zdradzać Magdzinej tajemnicy ;) A jeśli chodzi o ceny, to faktycznie akurat ta jest ok, ale znalazłam tam parę innych lamp, które w innym sklepie kosztowały dokładnie dwa razy mniej :( Mają dziwny rozrzut.

Dziewczyny, ja nie zakładam, że każda z Was czai się na tą lampę;)

Ale nie wiemy ile ich jest... ja mogę potrzebować jeszcze jednej i może się okazać, że wystarczy że 1-2 osoby ze wszystkich ją kupią, a dla mnie juz nie będzie:( No to sobie w brodę będę pluć;) No zrozumcie... przecież to nie jest tak, że jestem liskiem-chytruskiem;) i nie chcę wam dać BO NIE... po prostu może się okazać, że przez to, że sie chwalę każdym znaleziskiem i zakupem rozpieprzy mi się koncepcja:( I zostanę z dwoma lampami do sprzedania i będę musiała szukać innych... albo powieszę 2 i będę unhappy z tego powodu do końca moich dni w tym mieszkaniu;)

barbe

zapłaciłam jakieś niewielkie pieniądze, w tej chwili nie pamiętam ile...paczki szły drogą morską około 2 miesięcy. Z tego co sobie przypominam to napisałam, że te wszystkie rzeczy to prezenty, bądź rzeczy używane :lol2: trochę roboty miałam ze ściąganiem opakowań, cen,porozkładaniu np. pościeli itp. rzeczy, żeby nie wyglądało na nowe :D zaryzykowałam, ale się udało :lol2:

Paczka droga morska idzie ok miesiaca, czasami nawet 3 tygodnie. Jezeli komos sie nie spieszy, to jest najlepsze rozwiazanie, bo za ok $50 mozna wyslac 30 funtowy karton. Na ogol wystarczy wpisac, ze jest tam odziez uzywana. Mi nigdy sie nie zdazylo zeby przyczepili sie z clem, chyba bardziej te sklepowe przesylki maja na oku.

Witam Panno Migotko:welcome: I szczególnie Ci dziękuję za tą cenną informację:hug:

A cioci z hameryki strasznie zazdroszczę;)

Madziu, ja jestem taka ciocia z hameryki :rotfl:

Paczka droga morska idzie ok miesiaca, czasami nawet 3 tygodnie. Jezeli komos sie nie spieszy, to jest najlepsze rozwiazanie, bo za ok $50 mozna wyslac 30 funtowy karton. Na ogol wystarczy wpisac, ze jest tam odziez uzywana. Mi nigdy sie nie zdazylo zeby przyczepili sie z clem, chyba bardziej te sklepowe przesylki maja na oku.

Madziu, ja jestem taka ciocia z hameryki :rotfl:

Tak samo jest u nas. Jak Jarka brat nam coś przesyła z hameryki , to właśnie piszę że gift i leciiiii bez cła. :)

A jak juz sie ujawnilam (teraz bede Cie meczyc :p ), to jeszcze moja podpowiedz na Twoj dylemat co zrobic z dziura w suficie.

Proponuje taka stylizowana kratke, najlepiej pomalowana na kolor sufitu. Kazdy stolarz powinien Ci taka zrobic. Te scienne i podlogowe sa raczej zeliwne, ale na sufit drewno sie bardziej nadaje.

Bardzo w stylu NY ;)

http://img862.imageshack.us/img862/6426/51tvh7nxlulsl500.jpg

Cholera przewertowałam wszystko i nie moge znaleść .... Magda po ile były lampy?Pamiętasz?Ja za dwie lampy + koszty do Agaty w hameryce + koszty przesyłki z hameryki do kraju zapłaciłam 300 dolarów(nie wyszło nawet tyle ja zaokragliłam) i dotarły w ciagu parunastu dni dosłownie.

W lekkim szoku byłam,że tak szybko.W ciągu dwóch tyg.od zakupu już były u mnie.

Cholera przewertowałam wszystko i nie moge znaleść .... Magda po ile były lampy?Pamiętasz?Ja za dwie lampy + koszty do Agaty w hameryce + koszty przesyłki z hameryki do kraju zapłaciłam 300 dolarów(nie wyszło nawet tyle ja zaokragliłam) i dotarły w ciagu parunastu dni dosłownie.

W lekkim szoku byłam,że tak szybko.W ciągu dwóch tyg.od zakupu już były u mnie.

Lampy były po ok. $100, także wychodzi na to, że za przesyłkę kolejne 100 wyszło - to nieźle:)

Swoją drogą pokazłabyś w końcu te lampy u siebie, paterkę... dałabyś nacieszyć oko:evil:

Migotko piękny wzór:yes: Ale podejrzewam, ze jednak ciężko byłoby znaleźć stolarza, króry by się tego podjął... to raczej wygląda na "wycinankę" maszynową...

senmon to wy macie kogoś bliskiego w stanach? Chyba sie do Ciebie szerzej uśmiechnę:lol:

Lampy były po ok. $100, także wychodzi na to, że za przesyłkę kolejne 100 wyszło - to nieźle:)

Swoją drogą pokazłabyś w końcu te lampy u siebie, paterkę... dałabyś nacieszyć oko:evil:

Migotko piękny wzór:yes: Ale podejrzewam, ze jednak ciężko byłoby znaleźć stolarza, króry by się tego podjął... to raczej wygląda na "wycinankę" maszynową...

senmon to wy macie kogoś bliskiego w stanach? Chyba sie do Ciebie szerzej uśmiechnę:lol:

Kochaniutka nie musisz się wcale uśmiechać.Jak Jacek zmądrzeje to bez problemu coś kupi i przyśle ale szybko to nie nastąpi ;(

Ja do Jacka się uśmiecham już pół roku nawet Macius i duupa z moim zamówieniem(ostatnio powiedział że woli przelać nam pieniądze żebyśmy kupili sobie w Polsce niż przesyłać :) ) .

Mieszka w Utha a tam..., jak ja to mówię chyba tylko Indianie żyją i on przez to zdziczał.

Bez problemu mogę pomóc w zamówieniu z Sydney... np.Kangurek dla Hani

Edytowane przez senmon