Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

anja witaj w klubie:) Mi kuchnia spędza sen z powiek. Jak to przejdę, to już nic mnie nie złamie (no chyba, że główna łazienka - tak samo problematyczna:()

Darcy, tak się cieszę, że Cię "widzę":hug: Już myślałam, że mnie nie odwiedzisz - bałam się, że się obraziłaś za ten anons na twojej tablicy:p

Twoja aprobata moich wyborów wiele dla mnie znaczy:yes:

A propos Mokotowa, to faktycznie najlepszy wybór jaki może paść ( w Warszaiw oczywiście). Ja nieznoszę korków!!! I nawet próbowaliśmy szukać działek na obrzeżach, ale jak się parę razy przejechałam za maisto w szczycie, to mi się odechciało. Uznaliśmy, że pierwsza mysl najlepsza.

Ale jakbys jednak miała dość swojego (przepraszam za słowo) "zadupia" i chciała wrócić do miasta, polecam zapomnianą, albo wręcz jeszcze nie odkrytą przez Warszawiaków część Mokotowa - Czerniaków. Właśnie na Bartyckiej i Bluszczańskiej powstają jak grzyby na deszczu świetne apartamentowce, o dużo rozsądniejszych cenach niż w innych częściach tej dzielnicy. A miejsce, chciałoby się rzec - strategiczne. Wszędzie blisko!!! Jeszcze lepszy dojazd niż mam teraz, a mieszkam zaraz przy Polach Mokotowskich.

Darcy, mam nadzieję, że będziesz moim częstym gościem (tak częstym jak ja Twoim;))

Kasha wróżę nam dłuuugą i interesującą przyjaźń (niestety może się okazać, że tylko jednostronną i wirtualną;) - bo narazie to tylko Ty mi pomagasz). Twoje wskazówki są nieocenione. Kuchnie pod tym linkiem - REWELACJA!!! Napradę doszukałam się tam wielu inspiracji:hug: Dziękuję, dziękuję, dziękuję:D

kacha.crac witam Cię u siebie:)

Witam, jeśli pozwolisz to na zachętę pokażę Wam moje przyciski Geberit. Być może już to wiesz, ale jedna uwaga, że te przyciski pasują do niskiego stelaża tj chyba 82 cm i trzeba oddzielnie kupić nakładkę (pneumatyczną) do cysterny, powodzenia w urządzaniu :)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fb/bf/cqfg/afEhBTP3oUBZWckVGB.jpg

Edytowane przez skat

Bardzo fajnie zapowiada się :)uwielbiam ten styl będę podglądać , bardzo proszę o namiary na te cudne krany :)

:welcome:

Namiary wyślę na priva. Ale jeszcze parę takich próśb i chyba zamieszczę salonowi darmową reklamę, bo nie nadążę z tymi wiadomościami:lol2:

Witam, jeśli pozwolisz to na zachętę pokażę Wam moje przyciski Geberit. Być może już to wiesz, ale jedna uwaga, że te przyciski pasują do niskiego stelaża tj chyba 82 cm i trzeba oddzielnie kupić nakładkę (pneumatyczną) do cysterny, powodzenia w urządzaniu :)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fb/bf/cqfg/afEhBTP3oUBZWckVGB.jpg

Ooo, super to wygląda, dzięki:) A, że tak spytam, gdzie kibelek?;)

Darcy, tak się cieszę, że Cię "widzę":hug: Już myślałam, że mnie nie odwiedzisz - bałam się, że się obraziłaś za ten anons na twojej tablicy:p

Ponieważ przez trzy dni objadałam się domowym jedzeniem u mamy, moja aktywność na forum była znikoma. Ale u Ciebie być po prostu wypada. :yes:

Ale jakbys jednak miała dość swojego (przepraszam za słowo) "zadupia" i chciała wrócić do miasta, polecam zapomnianą, albo wręcz jeszcze nie odkrytą przez Warszawiaków część Mokotowa - Czerniaków. Właśnie na Bartyckiej i Bluszczańskiej powstają jak grzyby na deszczu świetne apartamentowce, o dużo rozsądniejszych cenach niż w innych częściach tej dzielnicy. A miejsce, chciałoby się rzec - strategiczne. Wszędzie blisko!!! Jeszcze lepszy dojazd niż mam teraz, a mieszkam zaraz przy Polach Mokotowskich.

Ale się ubawiłam. :lol2:

Bluszczańska to był mój pierwszy adres w Warszawie. W czasie, kiedy nie było tam nawet chodnika, o asfalcie nie wspominając. :) Może kiedyś wrócę w te okolice...

Ale się ubawiłam. :lol2:

Bluszczańska to był mój pierwszy adres w Warszawie. W czasie, kiedy nie było tam nawet chodnika, o asfalcie nie wspominając. :) Może kiedyś wrócę w te okolice...

No coś ty?:lol2: A to numer:D Widzisz, trzeba było w pierwszej kolejności zajrzeć na stare śmieci:yes: Dużo się tam pozmieniało, a jeszcze więcej się zmieni, bo nasz budynek jest chyba pierwszym gotowym z tego wypustu. Reszta dopiero się wylewa (w sensie fundamenty), albo tynkuje:)

a kibelek jest tu :)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fb/bf/cqfg/V3jb5Fot48sHgUByWB.jpg

i zbliżenie :)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fb/bf/cqfg/6GBpllWAZf7b9wzbBB.jpg

Świetnie to wygląda. Idę podziękować mężowi za ten pomysł:D

A jeszcze chciałam podpytać... Są dwa, bo...? To niby tak jak dwa klawisze w normalnym przycisku? Jeden długie spłukanie, drugi krótkie? Bo my zamówiliśmy po jednym (tylko na długie spłukanie liczymy;))

psosin, witam Cię serdecznie:)

Pytałaś o sklepy w Szczecinie? Wymieniam jej 3 ulubione: http://mooi.szczecin.pl/, http://www.modedevie.pl/, http://www.zemlerdecor.com/

I uwierz, jak wyda Ci się drogo, bądź pewna, że w w-wie jest co najmniej 30% drożej:bash:

Magda, cała przyjemność po mojej stronie :-). A co do przyjaźni to może być obustronna - dzieli nas tylko jedna ulica :-).

Haha, to faktycznie, mamy szansę:D A Ty też w EP mieszkasz? Bo domyślam się, że Pola Mokotowskie zdradzają lokalizację tego miejsca wystarczjąco;) Jeśli tak, to pewnie się w Deli nieraz spotkałyśmy:lol2:

Haha, to faktycznie, mamy szansę:D A Ty też w EP mieszkasz? Bo domyślam się, że Pola Mokotowskie zdradzają lokalizację tego miejsca wystarczjąco;) Jeśli tak, to pewnie się w Deli nieraz spotkałyśmy:lol2:

Nie, ja mieszkam obok twojego, wspaniałego nowego domku i dopiero za niedługo będziemy się spotykały w Deli :-). Mieszkam tu bo tak jak ty uwielbiam Czerniaków

Naprawdę??? Będziesz moją pierwszą sąsiadką?:hug: Jakże się cieszę:lol2: No moja droga, to jak już będę miała co pokazać, to Ciebie pierwszą zapraszam:yes: Na kawkę z własnego ekspresu:lol2:

PS W ogóle się nie spodziewałam, że mówisz o tym Mokotowie. Raczej ciągle spotykam ludzi, którzy mieszkają w ekoparku (bo to modne i w ogóle...) A Bartycka? Bluszczańska? Tam ktoś w ogóle mieszka???;) Czasem mam wrażenie, że ludzie w ogóle nie wiedzą jakie tam fajne tereny się ostały...

Też się witam- dzień dobry. I tez zapowiadam że będę zaglądać bo zapowiada się bardzo ciekawie.

I tez mieszkałam na Mokotowie, który bardzo lubię, jednak od 2 lat mieszkam pod miastem. Nie żałuję, bo zamieniliśmy 41 m na 130 na pięć osób, więc trudno żałować, nawet w korkach.

Ja najbardziej lubię uliczki Mokotowa między Puławską a Wołoską od Woronicza w stronę centrum- Kielecka, Łowicka, Malczewskiego itp.. A, włąśnie- na Lenartowicza, z wejściem od Malczewskiego jest najcudowniejsze przedszkole na świecie- publiczne, ale integracyjne. Są tam świetne Panie z pomysłami i pasją ,a co ciekawe, rodziny które mają tam dzieci tez są bardzo fajne.

magnolia witam cię serdecznie:)

Dzięki za namiar na przedszkole. Już się zastanawiam gdzie moją posłać (choć to jeszcze 2 lata), i wcale nie jest tak łatwo coś znaleźć. Te przedszkola jakieś takie przygnębiające, ciemne, ponure. A i jeszcze nie wiadomo jakie opiekunki. A to wygląda na całkiem przyjemne i jeszcze tak pozytywne słowa pod adresem wychowawców:yes: Na powno tam zajrzę.

A może wiesz, czy dużo wcześniej trzeba rezerwować miejsca???

Naprawdę??? Będziesz moją pierwszą sąsiadką?:hug: Jakże się cieszę:lol2: No moja droga, to jak już będę miała co pokazać, to Ciebie pierwszą zapraszam:yes: Na kawkę z własnego ekspresu:lol2:

PS W ogóle się nie spodziewałam, że mówisz o tym Mokotowie. Raczej ciągle spotykam ludzi, którzy mieszkają w ekoparku (bo to modne i w ogóle...) A Bartycka? Bluszczańska? Tam ktoś w ogóle mieszka???;) Czasem mam wrażenie, że ludzie w ogóle nie wiedzą jakie tam fajne tereny się ostały...

Trzymam Cię za słowo :-). Na temat tej części Mokotowa i jego niedocenianych walorów mogłabym się rozpisywać w nieskończoność, kto tu mieszka to wie :-). Jeszcze dużo miłych niespodzianek przed Tobą. EP też ma świetną lokalizację - fajnie mieszkać przy parku, ale stamtąd nie da się w godzinach szczytu w 10 min dojechać do centrum, a stąd się da:wiggle: