Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie znam tego podkładu, ale cieszy mnie, że znika kolejny pseudomineralny kosmetyk z rynku... Może pojawi się znowu, ale już bez określenia mineral?

:p

a czy to ważne, czy mineralny, czy nie-mineralny - ważne, że najlepszy:cry: I nie ma się z czego cieszyć:p

Ważne, bo skoro w nazwie jest mineral, to niech on będzie mineralny*, a nie zawiera tylko mikroskopijne ślady minerałów. Dzisiaj, kiedy coraz popularniejsze jest stosowanie kosmetyków naturalnych, ludzie na to zwracają uwagę :yes: Używam tylko podkładów mineralnych (w 100%) i widzę różnicę :yes:

* to jak z prlowską czekoladą i wyrobem czekoladopodobnym, a teraz masłem i tłuszczem masłopodobnym

Ważne, bo skoro w nazwie jest mineral, to niech on będzie mineralny*, a nie zawiera tylko mikroskopijne ślady minerałów. Dzisiaj, kiedy coraz popularniejsze jest stosowanie kosmetyków naturalnych, ludzie na to zwracają uwagę :yes: Używam tylko podkładów mineralnych (w 100%) i widzę różnicę :yes:

* to jak z prlowską czekoladą i wyrobem czekoladopodobnym, a teraz masłem i tłuszczem masłopodobnym

a ja nie wierzę w takie podkłady 100% mineralne... bo kto to widział, żeby jakieś minerały wygładzły, ujednolicały koloryt i kryły niedoksonałości cery... ja w to nie wierzę:p I nawet jedynie zawartość minerałów jest mi zbędna - mogło by ich w ogóle nie być:p Najważniejsze by się pięknie rozprowadzał, delikatnie krył niedoskonałości nie tworząc efektu maski (to niestety mega rzadkość:(), a jego kolor idealnie zlewał się ze skórą - więcej nie wymagam:P

Moniś poka, poka jaki to??? Muszę coś jutro kupić - musowo:( - czyli najlepiej, żeby w musie był:rotfl: (ewentualnie kompakcie;) używałam też naprzemiennie Mac Studio Fix w kompakcie... ale kolorów jakos u nich nie mogę dobrać:( - ten 85 z bourjois był perfecto:()

teraz mam ten Giorgio Armani, Matte Silk Foundation ale chyba kupię Bobbi Brown, Skin Foundation (kolor mam 3). Nie jest to mus :(. Madzia podjedź sobie do douglasa w złotych tarasach i poproś najpierw o próbki (robione przez nich). Mi kiedyś było głupio o takie próbki prosić, ale po tym jak wydałam full kasy żeby dobrać sobie podkład doszłam do wniosku że pora to zmienić.

Madzia, a używałaś kiedyś 100% minerałów? NIC nie zakrywa niedoskonałości lepiej, nic lepiej nie pielęgnuje :lol2: Wystarczy, że z lenistwa sięgnę po zwykły podkład, a natychmiast wyskakują mi przykre niespodzianki... Skierowałabym Cię po argumenty do bloga mojej guru mineralnej, ale znowu są z nim problemy, wrrr

Madzia, a używałaś kiedyś 100% minerałów? NIC nie zakrywa niedoskonałości lepiej, nic lepiej nie pielęgnuje :lol2: Wystarczy, że z lenistwa sięgnę po zwykły podkład, a natychmiast wyskakują mi przykre niespodzianki... Skierowałabym Cię po argumenty do bloga mojej guru mineralnej, ale znowu są z nim problemy, wrrr

Joli, to ja poproszę o namiar na taki sprawdzony podkład. Nie używałam takiego z minerałami, a chętnie spróbuję :)

Oj Madzia, cena owszem atrakcyjna była. Przetestowałam (jak pewnie każda z nas) wiele podkładów, również Bourjois, z tej firmy najlepiej pasował mi 10 hours sleep efect.

Nie wierzę, że większość podkładów robi efekt maski, używałam jako nastolatka tanich under20 i teraz droższych i uważam, że to zawsze kwestia umiejętności nałożenia kosmetyku. Moja znajoma niestety robi sobie efekt maski używając Diora, ja kiedyś spróbowałam posmarować się jej podkładem i maski nie miałam :no:

Ja mogę polecić dwa podkłady:

- na dzień lekki : Givenchy Photo Perfection Light :yes: - nie chcę robić jakiś wywodów jakoby któraś z nas nie potrafiła zrobić make upu, ale może dla potomnych napiszę, że podkład zawsze wybiera się o ton jaśniejszy od skóry, bo zwyczajnie ciemnieje i o efekt maski nie trudno

- na wieczór, większe wyjścia, lub po prostu gdy chce się wyglądać jak po obróbce photoshop: Guerlain Parure Extreme

Puder sypki: Christian Dior, Diorskin, od niedawna ma dołączoną kabukę :wiggle: używałam też czarnego Smashboxa mineralnego z żyletką, ale Dior wygrał zawody ;)

Z rzeczy niezbędnych:

- kółko korektorów Dermacolor marki Kryolan. Tak naprawdę to twarz wygląda świetnie po delikatnym rozprowadzeniu korektora w miejscach newralgicznych.

Wszystkie kosmetyki które poleciłam, to kosmetyki których używam. Mam miejscami suchą skórę, nie ma mowy o świeceniu się na strefie T oraz zatykaniu porów. Oczywiście wiadomo, że każda z nas ma swoje kosmetyki, ale ze swojego przykładu, te wyżej wymienione mogę z czystym sumieniem polecić ;)

P.S. No i sto lat!!!!!!!!!!! :D

Tak Jolcia - to dawaj namiary:) a co mi tam;)

Tylko wiecie co... ja zwykłego podkładu nie używałam od ponad 10 lat... nie znoszę tej konsystencji, tej mazi nakładanej na twarz:sick:

Używałam tylko podkładów w pudrze (tzw. kompaktowych) no i raz kupiłam ten mus na jakąś okazję, żeby mieć coś co lepiej kryje... i się w nim zakochałam:rolleyes: Bo on właśnie taki suchy prawie jak puder był... nic mokrego an twarz nie nałożę:no: Błagam pomóżcie:rolleyes:

Jolcia - masz coś takiego w kompakcie albo musie???

Oj Madzia, cena owszem atrakcyjna była. Przetestowałam (jak pewnie każda z nas) wiele podkładów, również Bourjois, z tej firmy najlepiej pasował mi 10 hours sleep efect.

Nie wierzę, że większość podkładów robi efekt maski, używałam jako nastolatka tanich under20 i teraz droższych i uważam, że to zawsze kwestia umiejętności nałożenia kosmetyku. Moja znajoma niestety robi sobie efekt maski używając Diora, ja kiedyś spróbowałam posmarować się jej podkładem i maski nie miałam :no:

Ja mogę polecić dwa podkłady:

- na dzień lekki : Givenchy Photo Perfection Light :yes: - nie chcę robić jakiś wywodów jakoby któraś z nas nie potrafiła zrobić make upu, ale może dla potomnych napiszę, że podkład zawsze wybiera się o ton jaśniejszy od skóry, bo zwyczajnie ciemnieje i o efekt maski nie trudno

- na wieczór, większe wyjścia, lub po prostu gdy chce się wyglądać jak po obróbce photoshop: Guerlain Parure Extreme

Puder sypki: Christian Dior, Diorskin, od niedawna ma dołączoną kabukę :wiggle: używałam też czarnego Smashboxa mineralnego z żyletką, ale Dior wygrał zawody ;)

Z rzeczy niezbędnych:

- kółko korektorów Dermacolor marki Kryolan. Tak naprawdę to twarz wygląda świetnie po delikatnym rozprowadzeniu korektora w miejscach newralgicznych.

Wszystkie kosmetyki które poleciłam, to kosmetyki których używam. Mam miejscami suchą skórę, nie ma mowy o świeceniu się na strefie T oraz zatykaniu porów. Oczywiście wiadomo, że każda z nas ma swoje kosmetyki, ale ze swojego przykładu, te wyżej wymienione mogę z czystym sumieniem polecić ;)

P.S. No i sto lat!!!!!!!!!!! :D

j.w. - ja fluidów nie używam:no: Nie znoszę. I jak sobie przypomnę te ciężkie minuty jego nakładania... tą precyzję, którą trzeba było się wykazać:sick: Niemożność dokonania szybkiej poprawki:sick: Z kompaktem czy musem nakładanie trwa 0,5 minuty i wygląda dużo delikatniej - jak dla mnie oczywiscie... no nie ma mnie co tu przekonywać;) Ja nie mam problemów z makijarzem... zawsze mam dobrze zrobiony i nauk nie potrzebuję;) wiem czego chcę i czego szukam... na pewno nie szukam fluidu:no:

Madzia moją intencją nauka nie była jak pisałam :lol:

Może innej dziewczynie się przyda. Każdy ma swoje przyzwyczajenia i swoje kosmetyki, ale też inny typ skóry. Niestety z kompaktów nie korzystam, ja lubię maź :lol2:

nie no, co ty;) ja też nie jakoś z fochem czy złośliwie:lol2: tylko chciałam uprzedzić teksty typu "może nie umiesz nakładać podkładu":lol2: - UMIEM, ale uważam, że takie precyzyjne trwa stanowczo za długo;) Ja na makijaż nie poświęcam dłużej niż 10 minut... a zawsze mam w miarę idealny;) - żeby nie było, że taka nieskromna jestem, to nie powiem "idealny":rotfl:

Ale o tym kole korektorów to mogłabyś coś wiecej powiedzieć:yes: Gdzie kupujesz? Ja nigdy nie muszę używać korektora... delikatny puder, lekko kryjacy zazwyczaj wystarcza... ale wiadomo - raz na jakiś czas by się przydał;)

Używam jedynie korektora pod oczy z diora... i to mi wystarczy:lol: ale może jest coś czego nie wiem;) wygląda ten zestaw fajnie:wiggle: a jaki numer masz? jakie kolory???

Madzia ja to jestem trupio blada więc u mnie zawsze najjaśniejsze barwy. Kółko korektorów polecam, konsystencja raczej stała, mazista, ale gąbeczką do makijażu świetnie się rozprowadza. W kółeczku jest 5 kolorów, żółty, ziielony na zaczerwienienia i 3 inne różniące się odcieniem. Ja wybrałam te do bardzo jasnej karnacji, ale są też do standardowej, ciemnej i chyba azjatyckiej. Wszystkie kosmetyki Kryolanu kupuję przez internet, to jest marka profesjonalnych kosmetyków do charakteryzacji i wizażu, w swojej ofercie mają też różne blizny itp ale to chyba nas nie interesuje :lol:

Kupiłam, bo miało świetne recenzje i ja też polecam. Niestety czasem lubi mi wywalić jakąś niedoskonałość, a to kryje fantastycznie. Pod oczy z kolei ja używam Vanisha też chyba Kryolanu, nie odczytam bo już mi się firma starła :p Każdy korektor pod oczy w płynie jakiego używałam zbierał mi się w mojej zmarszczce :D

Bardzo dobre recenzje ma również bronzer Kryolanu, trzeba szukać "ziemia egipska", ja co prawda nie używałam jeszcze, bo mam i bardzo sobie chwalę loreala glambronze duo sun powder ;)

P.S. Ja mejkap też robię nie dłużej jak 10 min, chyba że kreski eylinerem mi się zachce (swoją drogą mogę polecić świetny) to jakieś 15 min, z utrwaleniem. Chętnie sama się dowiem o jakimś świetnym sprawdzonym kompakcie, może zrezygnuję wtedy z fluidów.

Edytowane przez Venus_m

a w jakim sklepie internetowym kupujesz kosmetyki kyrolanu? Podasz linka?:)

Ja kompakty przerobiłam chyba wszystkie możliwe;) od sephory począwszy, przez diory, chanele, guerlainy itp... po maca... i powiem tak - im droższe, tym gorsze;) Kupowałam głównie dla pięknych, bajecznych opakowań:lol2: Najlepszy chyba już był sphory;) Ale potwornie niewydajny... nie wiem czemu, ale kupowałam go co najmniej raz na miesiąc:o Strasznie mnie to wkurzało... potem zaczęłam właśnie używać diora, potem tą całą resztę - ale wszystkie miały beznadziejne kolory - takie różowe:sick::roll: A na koniec mac'a (bardzo polecany przez tuskową;))... ale ja jakoś nie mogę znaleźć swojego koloru:roll: Albo za jasne, albo za ciemne...

Tylko widzisz, skoro ty mówisz, że masz bardziej sucha skurę niż tłustą, to pewnie dla ciebie fluidy lepsze... bo jednak kompakt czy mus każdą suchą skórkę podkreślą;) A znowu gdy ja mam tendencje bardzie w tłustą stronę (choć niewiele, ja raczej mam typowo normalny rodzaj cery)... to mi one bardzo służą:yes: