Kasia1719508754 29.01.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Madzia jak polecasz ten tusz to sobie go zamowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 29.01.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 (edytowane) Ale fajne tematy Z fluidem/podkładem nie pomogę,bo sama szukam swojego... testuję i szlag mnie trafia,bo wcale nie jest to łatwe dobrać dobrze swój kolor,szczególnie w sklepie gdzie jest inne oświetlenie niż na zewnątrz czy w domu.Poza tym ja mam mega suchą cerę...Rano po przemyciu mleczkiem i tonikiem czuję jak moja skóra błaga o krem Oprócz tego też lubi mi często coś na buzi wyłazić i jakieś tam przebarwienia czy plamki- także bez fluidu ani rusz! Niestety jak mówię mam problem, no nie znalazłam jeszcze jakiegoś, który by mnie w 100% zadowolił Jest jeszcze jedna sprawa,która mnie doprowadza do szału:bash: Używam sypkich cieni do powiek i one (chyba każdy jaki testowałam...), nawet po użyciu bazy pod cienie (!) po dosłownie 2h , zaczynają mi się jakby ścierać i zbierać w załamaniu powieki tworząc tam kreskę (to chyba ten efekt,o którym pisała Venus?? ) No słuchajcie przed każdym większym wyjściem muszę brać całą paletę i kontrolować sytuację na imprezie bo wygląda to okropnie i nie zauważyłam,żeby ktokolwiek tak miał oprócz mnie! może mi coś poradzicie ... chyba nie powinnam używać takich cieni :/ EDIT: no to właśnie chyba o "rolowanie" mi chodziło Edytowane 29 Stycznia 2012 przez Kasia_1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.01.2012 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 a tak można do Polski? Jaki koszt wysyłki? To moze i mi zamów:oops: Podzielimy się kosztami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 29.01.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Ale fajne tematy Z fluidem/podkładem nie pomogę,bo sama szukam swojego... testuję i szlag mnie trafia,bo wcale nie jest to łatwe dobrać dobrze swój kolor,szczególnie w sklepie gdzie jest inne oświetlenie niż na zewnątrz czy w domu.Poza tym ja mam mega suchą cerę...Rano po przemyciu mleczkiem i tonikiem czuję jak moja skóra błaga o krem Oprócz tego też lubi mi często coś na buzi wyłazić i jakieś tam przebarwienia czy plamki- także bez fluidu ani rusz! Niestety jak mówię mam problem, no nie znalazłam jeszcze jakiegoś, który by mnie w 100% zadowolił Jest jeszcze jedna sprawa,która mnie doprowadza do szału:bash: Używam sypkich cieni do powiek i one (chyba każdy jaki testowałam...), nawet po użyciu bazy pod cienie (!) po dosłownie 2h , zaczynają mi się jakby ścierać i zbierać w załamaniu powieki tworząc tam kreskę (to chyba ten efekt,o którym pisała Venus?? ) No słuchajcie przed każdym większym wyjściem muszę brać całą paletę i kontrolować sytuację na imprezie bo wygląda to okropnie i nie zauważyłam,żeby ktokolwiek tak miał oprócz mnie! może mi coś poradzicie ... chyba nie powinnam używać takich cieni :/ U Madzi zawsze coś fajnego się dzieje Ja mam ten sam problem z cieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 29.01.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 a tak można do Polski? Jaki koszt wysyłki? To moze i mi zamów:oops: Podzielimy się kosztami;) Madziu ja zamawiam duzo rzeczy na ebay'u ale z przesylka do Irlandii poniewaz tutaj mieszkam ten tusz tez zamawiam z przesylka tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.01.2012 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Ale fajne tematy Z fluidem/podkładem nie pomogę,bo sama szukam swojego... testuję i szlag mnie trafia,bo wcale nie jest to łatwe dobrać dobrze swój kolor,szczególnie w sklepie gdzie jest inne oświetlenie niż na zewnątrz czy w domu.Poza tym ja mam mega suchą cerę...Rano po przemyciu mleczkiem i tonikiem czuję jak moja skóra błaga o krem Oprócz tego też lubi mi często coś na buzi wyłazić i jakieś tam przebarwienia czy plamki- także bez fluidu ani rusz! Niestety jak mówię mam problem, no nie znalazłam jeszcze jakiegoś, który by mnie w 100% zadowolił Jest jeszcze jedna sprawa,która mnie doprowadza do szału:bash: Używam sypkich cieni do powiek i one (chyba każdy jaki testowałam...), nawet po użyciu bazy pod cienie (!) po dosłownie 2h , zaczynają mi się jakby ścierać i zbierać w załamaniu powieki tworząc tam kreskę (to chyba ten efekt,o którym pisała Venus?? ) No słuchajcie przed każdym większym wyjściem muszę brać całą paletę i kontrolować sytuację na imprezie bo wygląda to okropnie i nie zauważyłam,żeby ktokolwiek tak miał oprócz mnie! może mi coś poradzicie ... chyba nie powinnam używać takich cieni :/ dlatego ja właśnie nie znoszę sypkich cieni:sick: Mówię ci, spróbuj z cieniami Art Deco... możesz kupować pojedynczo, ogromnie szeroka paleta barw - świetne są I to mi przypomina, że jutro muszę dokupić 19-kę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.01.2012 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Madziu ja zamawiam duzo rzeczy na ebay'u ale z przesylka do Irlandii poniewaz tutaj mieszkam ten tusz tez zamawiam z przesylka tutaj a no tak - zapomniałam:( No szkoda;) jedyne co, to ta cena jakoś podejrzanie niska mi się wydaje:o W Polsce on kosztował ok. 120 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 29.01.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 czyli te ArtDeco nie są sypkie?? muszę popatrzeć w galeriach, dzięki za namiar ps. czyżby w ten prosty sposób miał się rozwiązać mój cholerny problem??no nie wierzę... ale mam jak Ty,że jak ktoś mnie przekonuje to chcę wypróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 29.01.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 a no tak - zapomniałam:( No szkoda;) jedyne co, to ta cena jakoś podejrzanie niska mi się wydaje:o W Polsce on kosztował ok. 120 zł... Ja mam zamiar zamowic z tego linka http://www.ebay.co.uk/itm/YSL-Everlong-Lash-Lengthening-Mascara-No1-Black-New-Boxed-RRP-21-/290659815287?pt=UK_Health_Beauty_Make_Up_Cosmetics_Mascara_PP&hash=item43acaccf77 Lubie jak jest od razu podana cena przesylki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.01.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Ja mam zamiar zamowic z tego linka http://www.ebay.co.uk/itm/YSL-Everlong-Lash-Lengthening-Mascara-No1-Black-New-Boxed-RRP-21-/290659815287?pt=UK_Health_Beauty_Make_Up_Cosmetics_Mascara_PP&hash=item43acaccf77 Lubie jak jest od razu podana cena przesylki aha - bo tu w funtach;) 15 funtów to dobra cene:yes: tam mi się wydawało, że było 15 USD - a to już podejrzane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.01.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 czyli te ArtDeco nie są sypkie?? muszę popatrzeć w galeriach, dzięki za namiar ps. czyżby w ten prosty sposób miał się rozwiązać mój cholerny problem??no nie wierzę... ale mam jak Ty,że jak ktoś mnie przekonuje to chcę wypróbować nie ni - nie są ja mówiłam, że sypkich kosmetyków nie toleruję ale naprawdę spróbuj:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 29.01.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Kurczę, a na moje wybredne leniwe powieki inglot jest dobry, tak Kasiu pisałam o tym rolowaniu. Mam kupiony balsam na powieki który rozprowadza się przed nałożeniem cieni, ale szczerze to nie używam. Dbam żeby skóra była zawsze dobrze oczyszczona i mocno nawilżona (ale ja mam suchą) i wtedy jest ok. Inglot lubię też ze względu na system freedom, też można do kasetki dołożyć no i samej komponuje się paletę barw Magda pędzel kabuka jest maleńki i okrągły i naprawdę polecam. Warto zainwestować w taki porządny, bo jest nazastąpiony Doczytałam się, że mój puder sypki też podobno z samych minerałów jest, ja polecam. Na wizażu ma sporo świetnych opinii ale jest też kilka takich nie bardzo, ale to jak wiadomo nie każdy kosmetyk do tej samej twarzy. Miałam wcześniej mineralny loreala - był dobry póki nie spróbowałam smashboxa, a smashbox był dobry póki nie kupiłam tego diora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.01.2012 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Kurczę, a na moje wybredne leniwe powieki inglot jest dobry, tak Kasiu pisałam o tym rolowaniu. Mam kupiony balsam na powieki który rozprowadza się przed nałożeniem cieni, ale szczerze to nie używam. Dbam żeby skóra była zawsze dobrze oczyszczona i mocno nawilżona (ale ja mam suchą) i wtedy jest ok. Inglot lubię też ze względu na system freedom, też można do kasetki dołożyć no i samej komponuje się paletę barw to spróbuj art deco:yes: też mają magnetyczną kasetkę i są o niebo lepsze od inglota;) mam porównanie:yes: Magda pędzel kabuka jest maleńki i okrągły i naprawdę polecam. Warto zainwestować w taki porządny, bo jest nazastąpiony ma krótką rączkę... ale z tego co kojarzę jest dość rozłożysty -a to najgorsza opcja do transportowania;) - no chyba, ze się mylę może myślę o jakimś jego większym bracie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.01.2012 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 ma krótką rączkę... ale z tego co kojarzę jest dość rozłożysty -a to najgorsza opcja do transportowania;) - no chyba, ze się mylę może myślę o jakimś jego większym bracie;) a nie - wygooglowałam go sobie - może od tego trzeba było zacząć zamiast się wymądrzać Faktycznie jest niewielki, a art deco ma nawet wersję turystyczną może faktycznie kupię...ale do czego ja go będę używać chyba będę musiała sobie jakieś "prochy" kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 29.01.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 prochy polecam, jest rewelacyjny Spróbuję tych art deco bo kilku cieni w macie mi brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 29.01.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Venus M, a Givenchy nie jest dla Ciebie za ciemne? Bo ja mam białą skórę, ekstremalnie bladą i znalezienie podkładu, który na niej dobrze wygląda to cud. Przymierzam się do Illamasqui, tam są bardzo bardzo jasne z pink undertones, ale ja nie maluję się na co dzień i nie wiem, czy mi nie szkoda w sumie wydawać wiele na podkład. Używałam też trzech podkładów Bobbiego Browna, łącznie z compactem, kolor najjaśniejszy (alabaster), ale szczerze mówiąc efekt nie był nadmiernie powalający, kompakt zdecydowanie maziowy. A co do tuszu też szukam takiego na większe wyjście, kiedyś miałam jakiś, ale nie pamiętam co za firma i model! I stary Dior long optic był według mnie fenomenalny. Tak to nie mogę trafić na dobry tusz, co prawda znowu - nie maluję się na co dzień, ale warto byłoby jakiś dobry mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 29.01.2012 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Witam się serdecznie! Czytam i podglądam od dłuższego czasu i mam nadzieję na dalszą miłą i inspirującą lekturę. Ujawniam się, bo też wkrótce czeka mnie wykańczanie domu, będę więc wdzięczna za podpowiedzi, rady i sugestie ps.cieszę się, że mój pierwszy post na FM wpisuję u Ciebie, bo styl w jakim się urządzasz jest mi baaaardzo bliski! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.01.2012 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Kasia_1982 koniecznie na swój problem ze ściągniętą skórą spróbuj użyć do demakijażu i porannego przemywania twarzy płynu micelarnego. Ja wiele lat używałam mleczka i toniku lancome, byłam zadowolona i nie szukałam niczego lepszego. Ale kiedyś podkusiło mnie i kupiłam płyn Biodermy. I się zakochałam. Po pierwsze - demakijaż o wiele szybszy, prostszy, mniej maziajowaty, bo używasz "wody" a po drugie wlaśnie ten efekt nawilżenia. Szczerze polecam. I to konkretnie Biodermę. Skusiłam się kiedyś na Avene i bardzo się zawiodłam A ja cieni art deco nie lubię. Wkurzają mnie te maciupkie formaty (ja muszę*mieć większy) i kolorów dobrać też nie mogłam nigdy. Inglot wygrywa. Nie miałam nigdy problemu z rolowaniem się*cieni, ale to jest problem osobniczy Kurczę, mam ochotę na te minerały ... Szkoda że nie można w Pl tych lumiere kupić W jaki sposób joliska Ty zamawiasz? Bierzesz udział w jakichś grupowych zakupach? I jakiej firmy pędzle masz i polecasz? Ja używam podkładu lancome teint renergie. Jestem bardzo zadowolona, bo jest lekki i nie da się nim zrobić kreski odcinającej, potrafię się nim pomalować bez lustra a kryje super. Moja mama spróbowała kiedyś mojego i kupiła już kilka buteleczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 30.01.2012 00:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam się serdecznie! Czytam i podglądam od dłuższego czasu i mam nadzieję na dalszą miłą i inspirującą lekturę. Ujawniam się, bo też wkrótce czeka mnie wykańczanie domu, będę więc wdzięczna za podpowiedzi, rady i sugestie ps.cieszę się, że mój pierwszy post na FM wpisuję u Ciebie, bo styl w jakim się urządzasz jest mi baaaardzo bliski! Pozdrawiam! Bardzo mi miło, a wręcz czuję sie zaszczycona, że u mnie zostawiłaś swój pierwszy wpis:lol: Rozumiem, że teraz możemy liczyć na więcej:wiggle: Czekamy na Twój wątek:lol: Ja szczególnie, bo rozumiem, że bedzie trochę w moim stylu;) Kasia_1982 koniecznie na swój problem ze ściągniętą skórą spróbuj użyć do demakijażu i porannego przemywania twarzy płynu micelarnego. Ja wiele lat używałam mleczka i toniku lancome, byłam zadowolona i nie szukałam niczego lepszego. Ale kiedyś podkusiło mnie i kupiłam płyn Biodermy. I się zakochałam. Po pierwsze - demakijaż o wiele szybszy, prostszy, mniej maziajowaty, bo używasz "wody" a po drugie wlaśnie ten efekt nawilżenia. Szczerze polecam. I to konkretnie Biodermę. Skusiłam się kiedyś na Avene i bardzo się zawiodłam A ja cieni art deco nie lubię. Wkurzają mnie te maciupkie formaty (ja muszę*mieć większy) i kolorów dobrać też nie mogłam nigdy. Inglot wygrywa. Nie miałam nigdy problemu z rolowaniem się*cieni, ale to jest problem osobniczy Kurczę, mam ochotę na te minerały ... Szkoda że nie można w Pl tych lumiere kupić W jaki sposób joliska Ty zamawiasz? Bierzesz udział w jakichś grupowych zakupach? I jakiej firmy pędzle masz i polecasz? Ja używam podkładu lancome teint renergie. Jestem bardzo zadowolona, bo jest lekki i nie da się nim zrobić kreski odcinającej, potrafię się nim pomalować bez lustra a kryje super. Moja mama spróbowała kiedyś mojego i kupiła już kilka buteleczek jak karabin maszynowy:rotfl: a lancoma micelarnej używałaś? ja nie używałam biodermy, ale mojaj mama jak wspomniałam próbowała lancoma zastąpić czymś tańszym, w tym biodermą - mówi, że nic sie nie równa z lancomem:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.01.2012 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 jak karabin maszynowy:rotfl: a lancoma micelarnej używałaś? ja nie używałam biodermy, ale mojaj mama jak wspomniałam próbowała lancoma zastąpić czymś tańszym, w tym biodermą - mówi, że nic sie nie równa z lancomem:no: I tak się próbowałam ograniczać (dot karabinu maszynowego) A nie próbowałam Ale skoro tak zachwalasz, to chyba będę musiała. Czytając myślałam że piszesz o wodzie termalnej i się zastanowiłam nawet skąd tyle zachodu o wodę termalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts