Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

jak karabin maszynowy:rotfl:

a lancoma micelarnej używałaś? ja nie używałam biodermy, ale mojaj mama jak wspomniałam próbowała lancoma zastąpić czymś tańszym, w tym biodermą - mówi, że nic sie nie równa z lancomem:no:

I tak się próbowałam ograniczać ;) (dot karabinu maszynowego)

A nie próbowałam :no: Ale skoro tak zachwalasz, to chyba będę musiała. Czytając myślałam że piszesz o wodzie termalnej ;) i się zastanowiłam nawet skąd tyle zachodu o wodę termalną :lol:

edit:

na wizażu ma gorsze opinie (3,74/5) od biodermy (4,36/5)

Ja z Biodermy jestem tak bardzo zadowolona, bo a)nie ściąga mi skóry, a wręcz przeciwnie b) nic mnie po demakijażu nie swędzi c) zmywa bardzo szybko tusz d)jest mega wydajna e) nie ma zapachu. Inne które próbowałam zawodziły w min kilku z powyższych ppkt

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

co tam forum wizaż...jak na muratorze można o kosmetykach pogadać:D

ja jestem na etapie szukania odpowiedniego podkładu obecnie wykańczam Estee Lauder double wear..i faktycznie super matuje, ale za bardzo podkreśla wysuszone skórki, ostatnio testuję clinique anti blemish jest fajny ale zdecydowanie szybciej zaczynam się błyszczeć :/ jakies propozycje ? :D

Zadowolona jestem z pudru Estee Lauder double wear w kamieniu...i ten mogę z czystym sumieniem polecić...

Wszystkie róże z bourjois sa dla mnie rewelacyjne, także te też mogę polecić...jeden mam z lumene tez jest super..

Mascary -ech..kiedyś moją ulubioną była lancome l'extreme, teraz mi się odwidziało, kupiłam sobie Bourjois volume glamour :sick: teraz szukam, szukam i na razie zatrzymałam się na maybelline pulse perfection..na początku chciałam go wyrzucić, ale po 3 użyciach uznałam, że jest ok...może nie idealny, ale żyjemy w zgodzie...jak się skończy będę eksperymentować ;)

Płyny micelarne zawsze wybieram losowo..sprawdzam jedną istotną kwestię - ma być całkowity brak parabenów :D wodę lancome stosowałam, ale nie byłam jakoś szczególnie zachwycona, teraz wolę tańsze płyny :)

Dziewczyny a może polecicie mi jakieś dobre kremy na noc i na dzień do cery mieszanej p. zmarszczkowe dla 28l młódki ? :p

stosowałyście może 3 kroki clinique ? tak się teraz czaję na ta serię :)

edit: muszę to polecić...po prostu muszę, dziewczyny jeśli któraś z Was ma problem z pazurkami...jakikolwiek, nie wiem..łamiace się, rozdwajające, kruche, miękkie itede itepe to ja znam tylko jeden, ale za to fenomenalny lek...odżywki firmy Nail Tek... nigdy nie znałam nic lepszego, tylko aplikacja jest uciążliwa, bo trzeba smarować pazurki 5 dni w tygodniu, warstwa na warstwę , i od nowa... ale efekt po prostu rewelacyjny.. nikt mi nie płaci za reklamę nie myślcie sobie:D a szkoda, bo naprawdę uważam , że te odżywki potrafią zdziałać cuda :) ja zawsze kupowałam na allegro...teraz znalazłam w podobnej cenie w sklepie stacjonarnym.

edit 2 : o mamuniu...mam skrócić swoje wywody? żeby nie było..to ja w realu zupełnie cicha myszka jestem ale jakoś się nakręciłam http://manu.dogomania.pl/emot/calista.gif

Edytowane przez madileo

Ja z 3 kroków używałam kilka lat temu tego lotionu. Wtedy zastępował mi krem i się świetnie sprawdzał, a ja kremów nigdy nie lubiłam i nie lubię nadal

A pudrem w kamieniu moim ukochanym od dawna jest Les Voilettes. Genialna konsystencja, idealny kolor i ten zapach ...

Kremów jak wspomniałam - nie lubię :no:

Teraz mam Chanel Precision Beaute Initiale. Krem jak krem. Pewnie dobry, nawilża, odżywia, ale tak jak powiedziałam - nie lubię kremów ;)

Kurczę, mam ochotę na te minerały ...

Szkoda że nie można w Pl tych lumiere kupić :( W jaki sposób joliska Ty zamawiasz? Bierzesz udział w jakichś grupowych zakupach?

I jakiej firmy pędzle masz i polecasz?

Sama zamawiam z USA, korzystając z promocji albo dodatkowych zniżek - oczywiście, kiedy $ ma sensowny kurs ;) Kiedy sklep ma niskie koszty przesyłki albo rosną one w miarę wartości koszyka, nie opłaca się zamawiać zbiorowo, bo potem przesyłka w PL niweluje ew. oszczędność :nono:

Przygodę z minerałami warto zacząć od testowania próbek - Lumiere ma super ofertę: wybiera się 5 dowolnych kolorów za 1 centa, płaci się tylko za przesyłkę. Taka próbka wystarczy na kilkanaście dni testów, bo prochy są baaardzo wydajne http://www.lumierecosmetics.com/products/Try_Me_Sample_Baggie-360-43.html

Pędzle mam z Hakuro (są na Allegro) i Everyday Minerals (oni już mają sklep w PL, z USA w ogóle nie opłaca się już EDM sprowadzać, bo podnieśli koszty skandalicznie). W pędzle ogólnie warto się zaopatrywać na Allegro

Co do kremów - Madileo, wiem, że zabrzmi to cokolwiek dziwnie przy tej wyliczance kremów i kosmetyków z najwyższej półki, ale nie oddam Ziai za żadne skarby. Szukałam swojej pielęgnacji kilka lat, wydając masę pieniędzy na zachwalane kremy i preparaty, głównie apteczne... W ubiegłym roku, nie pamiętam nawet dlaczego, kupiłam (w aptece) ZiajaMed kuracja lipidowa - i to był strzał w 100! Bo 10 to za mało... I tak się zaczęła moja przygoda z Ziają... Polecam serię 30+ z kwasem hialuronowym - ten akurat można kupić w aptece LUB w sklepie kosmetycznym, linię ULGA - jw., ZiajaMed seria Lano. Teraz dokupiłam sobie kosmetyki polskiej marki Bandi i też są znakomite - do kupienia w necie i salonach kosmetycznych.

Edytowane przez joliska

Ja póki co najlepiej lubię podkłady Clinique. Kompaktami też nie pogardzę. Za to nie umiem dobrać sobie kremu za nic na świecie (cera mieszana, sporo wyprysków, wrażliwa, naczynkowa, generalnie gorszej nie można chyba mieć). Teraz spróbuję ten fluid z Clinique, chyba że możecie mi coś polecić.

Oj Madzia rozkręcił się ten wątek o kosmetykach :lol:

Ja sobie wczoraj wycieniowałam oczy na glamour ala R. Cavalii z brązami i miedzią mmm :D nieskromnie powiem. Takie wieczorowe makijaże mi nie wychodzą, bo ja zwyczajnie nie umiem, ale wczoraj wyszło fajnie i żałuję, że zdjęcia nie zrobiłam :lol:

Maszenko ten Givenchy jest jaśniutki, mogę Ci pokazać np swoje zdjęcie ślubne z przygotowań, widać jaka ze mnie córka młynarza :lol2: Aczkolwiek byłam malowana przez wizażystkę Diorem, ale i tak widać.

Nail Tek owszem, sama mam i nie pamiętam, żeby używać :lol2: ale jest świetna, można kupić w Fashion House w Piasecznie, było takie stoisko na korytarzu, ale nie wiem czy jeszcze jest.

Krem na moją suchą skórę to albo Doliva z oliwek (o ile nie pokręciłam nazwy) albo...nivea :lol2: ale podkreślam, ja mam suchą skórę. Pod mejkap fajny jest krem Soraya (żel i krem), reklamowała go M. Foremniak.

Ależ natrzaskałyście postów! I jakie ciekawe:) Podkłady to od zawsze moja zmora!

I też nabrałam ochoty na minerałki - już zamówiłam próbki lumiere na allegro.

Monsanabio są:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=17179357

Ja jak zwykle przegapiam ważne wydarzenia, więc z opóźnieniem, ale najlepsze życzenia dla wątku z okazji 1 urodzin!

Piszcie dalej o kosmetykach:)

No faktycznie wątek kosmetyczny pędzi i nie chce sie zatrzymać:rotfl:

A ja jeśli chodzi o kremy, to mam swoje 2 hity:lol: Niestety z tej górnej półki... jako, że jeszcze parę lat temu miałam raczej tłustawą cerę znalazłam na nią genialny krem, a raczej fluid nawilżający GIVENCHY Hydra Sparkling (do cery tłustej właśnie) - był tak genialny i dopasowany do mojej cery, że po raz pierwszy w zyciu miałam coś takiego, że koleżanki, rodzice, wszyscy dosłownie pytali co zrobiłam, że mam tak piękną cerę:o Bez makijażu wyglądałam ja Z - cera po prostu stawała sie perfekcyjna:rolleyes: W lato używałam fluidu, w zimę zamieniałam na krem z tej samej serii, też do cery tłustej... ale, jak może wiecie - używanie tych samych kosmetyków przez dłuższy czas skórze nie służy... ponoć zmienia się pod jego wpływem, zaczyna potrzebować innych już składników czy coś takiego... nie wiem, ale u mnie tak było;) Parę miesiecy temu zaczęłam to zauważać i uznałam, że czas na zmianę... namówili mnie w sephorze na jakiś nowy krem Estee Lauder - tragedia:mad: Nienawidzę ich kremów (zaraz coś jeszcze o nich powiem) - ostatni raz! Nie doużywałam go;) Wzięłam parę próbek i konkury wygrał CHANEL Hydramax + active nutrition - tym razem do cery suchej, zeby było ciekawiej:lol2: Bo tej zimy zauważyłam, że mam nadmiernie przesuszoną skórę (pewnie przez to dziadowskie Estee Lauder:evil:)... w każdym razie krem jest cudowny:rolleyes: Ma piękny subtelny zapach, przecudowną bogatą konsystencję, genialnie się wchłania, a moja skóra staje sie po nim alabastrowa:lol: lov'ithttp://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif

No, ale jeszcze słów kilka o Estee Lauder... nienawidzę ich pielęgnacji:sick: Kiedyś miałam jakąś manię i kupowałam po prostu całe serie... kremy, kremy pod oczy, te dziadowskie słoiczki z Idealist czy Night Repair... na połowę miałam uczulenie (szczególnie na te kremy pod oczy:sick:) - a ja nigdy na nic nie mam uczulenia:no: To co tam musiało być:sick: Odczucia po nałożeniu wątpliwe... efekty zadne - tragedia! A kupowałam bo... miałam fioła na punkcie ich kosmetyczek:rotfl: Nazbierałam chyba z 10:lol2: Na szczęście poszłam po rozum do głowy i się uspokoiłam;)

Jeszcze tylko dodam coś, dzięki czemu jedne uznają, że jestem psychiczna, a drugie się nawet nie zdziwią - bo już mnie znają:lol2: Ja kupuję kosmetyki pod kątem opakowania... oczywiście szukam SWOJEGO kosmetyku, próbuję, ale tylko w obrębie tych w pieknych eleganckich opakowaniach:lol2: Także wierzę, że Ziaja jest bardzo dobra... nawet jestem przekonana, ze jest lepsza niż te z najwyższej półki, a już na pewno mniej nafaszerowana chemią itp... ale ja bym mojego pięknego Chanela:

http://i3.fmix.pl/fmi1644/810b75080008e2604f266df8/zdjecie.jpg

w życiu nie zamieniła na to:

http://i2.fmix.pl/fmi798/942790470007bd644f266dfa/zdjecie.jpg

Wiem, wiem, jestem p.jebana:rotfl:

Możecie po mnie jechać:rotfl:

należy mi się:rotfl:

Edytowane przez MagdaZZZ

Ja już wyrosłam z kupowania kosmetyków dla ich pięknych opakowań - zresztą kremy i tak leżą w czarnym zbiorczym pudełku :rotfl:

ja z tego chyba nie wyrosnę:rotfl:

czasem mam wrażenie, że dopiero się rozkręcam:lol2:

No nieważne... idę na fitness, żeby nie widzieć jak na mnie wsiadacie po tej spowiedzi:rotfl:

wieczorem przeczytam jednym haustem:lol2:

Kupowanie kosmetyków dla opakowań ?? .... no nie Magda, tego jeszcze nie słyszałam :). No ale jak by nie patrzeć: dobry krem (wizaż) + piękne wnętrza (FM) = piękne opakowanie kremu :).

Próbowałam się kiedyś zainteresować minerałami na wizażu, ale chyba ... za skomplikowane to dla mnie. Zadomowiłam się na podforum perfumowym (to coprawda droższe hobby ale łatwiejsze).

Hmn..ja też lubię ładne opakowania :lol2:

Dlatego oficjalne Nivea jest męża :lol2: Ja najpierw czytam o kosmetyku na wizażu, później idę do sephory konsultuję to z wizażystą i kupuję, jak ma ładne opakowanie to moja radość jeszcze większa...dlatego ten puder diora tak lubię, taka zgrabna kosteczka z chromem na górze :rolleyes:

j.w. - ja fluidów nie używam:no: Nie znoszę. I jak sobie przypomnę te ciężkie minuty jego nakładania... tą precyzję, którą trzeba było się wykazać:sick: Niemożność dokonania szybkiej poprawki:sick: Z kompaktem czy musem nakładanie trwa 0,5 minuty i wygląda dużo delikatniej - jak dla mnie oczywiscie... no nie ma mnie co tu przekonywać;) Ja nie mam problemów z makijarzem... zawsze mam dobrze zrobiony i nauk nie potrzebuję;) wiem czego chcę i czego szukam... na pewno nie szukam fluidu:no:
ależ ty Magda młodziutka jesteś!!! i na pewno masz super cerę.

Ja z 3 kroków używałam kilka lat temu tego lotionu. Wtedy zastępował mi krem i się świetnie sprawdzał, a ja kremów nigdy nie lubiłam i nie lubię nadal

A pudrem w kamieniu moim ukochanym od dawna jest Les Voilettes. Genialna konsystencja, idealny kolor i ten zapach ...

Kremów jak wspomniałam - nie lubię :no:

Teraz mam Chanel Precision Beaute Initiale. Krem jak krem. Pewnie dobry, nawilża, odżywia, ale tak jak powiedziałam - nie lubię kremów ;)

a co zamiast kremów??? w takim razie???

ja z tego chyba nie wyrosnę:rotfl:

czasem mam wrażenie, że dopiero się rozkręcam:lol2:

No nieważne... idę na fitness, żeby nie widzieć jak na mnie wsiadacie po tej spowiedzi:rotfl:

wieczorem przeczytam jednym haustem:lol2:

a ja wróciłam właśnie z magic bar!!!

wpadłam do Magdy. a tu dyskusja o kosmetykach. musze jeszcze lecieć , wpadnę pożniej

joliska, zerknęłaś na te aukcje podane przez myszonik?

Myślisz że można tam zamawiać? Jak ceny w porównaniu z US?

Tam są też*pędzle. Dobre są?

Jeśli chcesz tylko jeden woreczek - warto :yes: Ale jeśli chcesz więcej, to zamów z USA - wtedy za próbki płacisz centa, a za przesyłkę chyba 5$

Pędzli Lumiere nie znam, wiec nie odpowiem - poczytaj może na Wizażu...