Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Hmmm... ciężki temat...

A próbowałaś sobie jakoś razem wyobrazić całość - opaski wg pierwszej inspiracji i wybrane przez Ciebie listwy? Czy nie będzie przypadkiem za bogato? Bo może wówczas faktycznie pójść w kierunku tych ostatnich opasek ze zdjęcia.

Nie będzie za bogato z listwami, nie bujta się:no:;) Ja mam masę ispiracji, gdzie opaski są mega ozdobne i listwy super-ozdobne... dobrze to wszystko wygląda... więc nie o to chodzi;) Ale chodzi o jakąś harmonię wzoru... na tych moich jej jakoś nie widzę:roll:

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Te nowe są piękne! Zaraz naznosze jakiś pałąków i oblożę swoje proste listwy ;) Wg mnie stolarz zrobił wg swojej wizji. Te z inspiracji mają pierwsze "załamanie" bliżej środka a stolarz wszystko przesunął na zewnątrz tej listwy. Pewnie taki miał frez. Ale ogólnie bardzo ładna jest ta listwa i nie wydaje mi sie ciężka. Jak zobaczę na żywo to może zmienię zdanie

Aha... jeszcze tylko kwestia tego typu, że u mnie opaska musi mieć stopkę (taki prosty cokół na dole na którym stoi) - bo praktycznie każde drzwi łączą sie z listwą przypodłogową prostopadle i do frezów ciężko taką listwę przyciąć... a poza tym te stopki bardzo mi się podobają... a do tych drzwi "z lat 30-tych";) te sopki w ogóle nie pasują... tak mi sie zdaje:confused:

o złapałam neta w Toruniu :D mi Madzia podobają się opaski te z drugiego zdjęcia ;)

Mi też:yes: One wszyskie w dość podobnym stylu... trochę w stylu moich listew przysufitowych;)

Te nowe są piękne! Zaraz naznosze jakiś pałąków i oblożę swoje proste listwy ;) Wg mnie stolarz zrobił wg swojej wizji. Te z inspiracji mają pierwsze "załamanie" bliżej środka a stolarz wszystko przesunął na zewnątrz tej listwy. Pewnie taki miał frez. Ale ogólnie bardzo ładna jest ta listwa i nie wydaje mi sie ciężka. Jak zobaczę na żywo to może zmienię zdanie

Czyli widzimy się dziś:lol: O której będziesz?:)

Ło Matko....przesadziliście:o:lol:

no to se nadrobię pózniej, bo nie mam teraz dwóch godzin wolnych;)

Madzia, buziaki! I Ty sie dziwisz, ze ja sie boje do Ciebie zaglądac?:rolleyes:

Chyba wprowadzę jakiś limit na wątek - 2 stron dziennie:lol2: Bo powoli wszyscy uciakają, boją się tu zaglądać:(;)

Madzia opaska zrobiona przez stolarza ładna, ale nijak ma się do inspiracji :no:

Poproś o wykonanie jeszcze jednego prototypu, u nas np 2 raz będą dobierać kolor...wiesz drzwi to nie ramka na zdjęcia - muszą się wam podobać :yes:

Mi bardzo podobają się ozdobne maskownice a proste skrzydła drzwi :rolleyes:

Mi bardzo podobają się ozdobne maskownice a proste skrzydła drzwi :rolleyes:

Mi też.

Moim zdaniem do tej opaski z lat 30 też pasuje stopa - opaska będzie wtedy bardziej ozdobna. Poza tym ja nie będę miała prostych opasek. I będę miała stopkę, więc nie bój się, że moja opinia będzie szła zawsze i za wszelką cenę w kierunku totalnej prostoty i minimalizmu. Aha, z drzwiami jest mega problem, bo u nas większość stolarzy pracuje na własnych frezach i nie są wszystkiego w stanie zrobić, dlatego Twój zrobił co umiał.

Ta opaska moim zdaniem najładniejsza - i nijak się ma do zrobionej przez stolarza :o

Frez zrobiony przez stolarza jest jakby ścieśniony i wygląda jakby mu brakowało jakiejś części z pierwowzoru ;)

Ja bym zdecydowanie szła w tym kierunku bo te w stylu lat 30 wydają mi się za proste do Ciebie.

Ta opaska moim zdaniem najładniejsza - i nijak się ma do zrobionej przez stolarza :o

Frez zrobiony przez stolarza jest jakby ścieśniony i wygląda jakby mu brakowało jakiejś części z pierwowzoru ;)

Ja bym zdecydowanie szła w tym kierunku bo te w stylu lat 30 wydają mi się za proste do Ciebie.

Zgadzam się z admete:) Te lata 30 nie pasują i gnieć Madzia stolarza o nowy wzór- nie się uwija:mad:

Rozmowy o kosmetykach inspirujące.. uzmysłowiłam sobie, że chyba przykładam do tego zbyt małą wagę. Już zbieram kaskę na wieeelkie zakupy :stirthepot::D

Gdybym nie widziała Twoich inspiracji opasek drzwiowych, te od stolarza podobałyby mi się. Lecz widziałam i stwierdzam, że podobne to one do inspiracji nie są :no: też ładne, ale efekt inny. Najbardziej podoba mi się czwarta inspiracja (ta na której miał wzorować się pan stolarz).

Do opaski lata 30 mam mieszane uczucia, jest super, ale czy nie ciut za prosta do Twoich wnętrz?

Magda, wrzucam zdjęcia moich kratek w koniczynki. Od razu uprzedzam, że są umorusane pyłem remontowym i niezaakrylowane naokoło. Koniczynki może nie są bardzo wyraźne z poziomu wzroku, ale jednak widać, że to nie jest zwykła kratka. Gdybyś miała problemy z wymiarem, to może spróbuj w tym pawilonie na Bartyckiej, w którym robią osprzęt do kominków (gdzieś w okolicach tego pawilonu, do którego dawałam Ci link). Widziałam tam sporo różnych wzorów w różnych wymiarach i z różnych materiałów. W tym tygodniu tam się wybieram, więc jeśli nie dasz rady, to mogę przy okazji podejrzeć/zapytać.

%25C5%2582azienka-kratka2.jpg

%25C5%2582azienka-kratka1.jpg

To moze jeszcze na dalsza dyspute o kosmetykach Was podpuszczę, z "wlosowych" nikt nic nie polecał...

E-mól, błagam Cię! :p Jakoś tak w okolicach grudnia było trylion postów o włosach i nie tylko ;); szukaj przez hasło "alterra" albo "baby derm". Maszenka sprzedała dobry patent na włosy.