Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Aguś, tu się nie ma z czego śmiać:rotfl:

No było by tak, było? No sama powiedz;)

No pewnie taaak, ale chyba tylko bardzo mocno niezorientowani wnętrzarsko ludzie mogli by tak pomyśleć:lol2:

Madzia mnie Twój podział drzwi bardzo się podoba, ale przyznam, że na większości klasycznych inspiracji jest właśnie góra większa od dołu i ja też tak zrobiłam. Powtarzam Twoje tyż pikne:wiggle:

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ależ nie ma sprawy, to są rysunki dla klientki, wysłałam po prostu to co miałam.

Tak, wg mnie takie proporcje są znacznie lepsze - bardziej klasyczne, ale też bardziej eleganckie poprzez wydłużenie części górnej i dość wąską cześć środkową (Twoje jakby troszkę za bardzo przysadzista).

Rozumiem, że nie przekonuje Cię i system oszczędzający wodę jaki posiada, ani wyciągana wylewka? :p

A to ja nie za bardzo zorientowana jednak jestem: zlew masz na wyspie, tak?

To ona takie cuda ma?:o Muszę się jej jeszcze dogłębniej przyjrzeć;)

Tak, tak:yes: zlew na wyspie... akurat tył baterii będzie przodem do siędzących... a tam wielkie IKEA:o:lol2: Widąć, starali się być dyskretni i zrobili logo z tyłu - pechowo dla mnie:lol2:

Ekhm... aaa... (uwaga, teraz zamieszam) - nie można by tak zlewu zrobić na blacie równoległym do wyspy...?

:)

Już abstrachując od WIELKIEGO LOGO na baterii :p to zlew na wyspie jest takim sobie rozwiązaniem - jak mam być szczera - np. czajnik, który powinien stać przy zlewie, żeby się z niego wygodnie korzystało postawisz na wyspie? :confused:

... jest nad czym myśleć

ale jutro mąż krzyczy - coś strasznie zaborczy ostatnio się zrobił

Mój też;)

Idę, do jutra:bye:

Edytowane przez joliska

wróciłam jeszcze na sekundę, bo pewna refleksja mnie naszła... maDZIUNIA, ale Twoja klientka ma standardowe drzwi chyba? Bo weźmy pod uwagę, że moje mają 240 cm... wydaje mi się, że taki podział, jak Ty zaprojektowałaś - u mnie byłby dziwny:roll: A może się mylę?:rolleyes:

to zlew na wyspie jest takim sobie rozwiązaniem - jak mam być szczera - np. czajnik, który powinien stać przy zlewie, żeby się z niego wygodnie korzystało postawisz na wyspie? :confused:

Czajnik czajnikiem (ja mam filtr Brita, podchodzę, nalewam 2l i zapominam), mój stoi dalej od zlewu, ale dla Magdy, osoby która sporo gptuje myślę że jak najwięcej blatu na wyspie to jest to o co powinna walczyć. A zlewem zabierze się go tyle że zostaną małe nieużyteczne wypierdki. Magda, serio przemyśl to. Zlew powinnaś umieścić gdzieś tam, nie w centrum świata tak jakby miał być punktem pokazowym

I takie sie najlepiej bronią, tylko kwestia wysokości klamki przy 240cm.

No właśnie:roll: Może faktycznie muszę spróbować przeprojektować te moje wg schematu zaproponowanego przez maDZIUNIĘ... itą środkową część zrobić na wysokości klamki (105 cm o ile pamiętam)... a resztę podziałów - jak wyjdzie...

jolcia, swoją drogą ładne drzwi:yes: fajna opaska... może taką:rolleyes:

Magda, jeżeli chciałabyś, to mogę Ci posłać zdjęcie wnętrza z drzwiami wysokimi na 240-250 cm, które mają jeszcze trochę inny podział.

tak, poproszę:lol:

Czajnik czajnikiem (ja mam filtr Brita, podchodzę, nalewam 2l i zapominam), mój stoi dalej od zlewu, ale dla Magdy, osoby która sporo gptuje myślę że jak najwięcej blatu na wyspie to jest to o co powinna walczyć. A zlewem zabierze się go tyle że zostaną małe nieużyteczne wypierdki. Magda, serio przemyśl to. Zlew powinnaś umieścić gdzieś tam, nie w centrum świata tak jakby miał być punktem pokazowym

tego tematu proszę nie poruszajcie;)

podłączenia są już na środku kuchni, na około rozciagnięta podłogówka... nic już z tym nie mam zamiaru robić:no: Z resztą przecież najpierw podłączenie było normalnie w ciagu kuchennym - i to dopiero był dramat:roll: Wychodziły mi 3 półmetrowe skrawki blatu:sick: Teraz mam długi blat z lewej i długi z prawej strony kuchenki... a ja jednak przy kuchence pracuję a nie przy zlewie:no:... także decyzja była przemyślana:yes:

wróciłam jeszcze na sekundę, bo pewna refleksja mnie naszła... maDZIUNIA, ale Twoja klientka ma standardowe drzwi chyba? Bo weźmy pod uwagę, że moje mają 240 cm... wydaje mi się, że taki podział, jak Ty zaprojektowałaś - u mnie byłby dziwny:roll: A może się mylę?:rolleyes:

Tak, to są standardowej wysokości drzwi - skrzydło 205 cm (nie wiedziałam, że masz drzwi wysokie na 240cm).

Trzeba to narysować. Zróbmy więc deal8) ja to spróbuję narysować, a Ty mi powiesz jak się na tym forum zamieszcza grafiki:wiggle:

Joliska, te drzwi, które zamieściłaś są już dla mnie za "nowoczesne" ;)