joliska 02.02.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 U mnie okrągły szyld mieści się między 110 a 115 cm, klamka jest więc na wysokości 112 cm - i nie wyobrażam sobie jej niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 02.02.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 U mnie okrągły szyld mieści się między 110 a 115 cm, klamka jest więc na wysokości 112 cm - i nie wyobrażam sobie jej niżej U mnie też dokładnie 112cm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 02.02.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 U mnie okrągły szyld mieści się między 110 a 115 cm, klamka jest więc na wysokości 112 cm - i nie wyobrażam sobie jej niżej joliska, zobaczyłam kiedyś na forum GW Twoje drzwi i przyznaję, że była to dla mnie najlepsza rekomendacja, żeby też zamówić Kubiszyna (tyle że nieco inny model). Jeszcze raz zerknęłam na Twoje drzwi i wynika z tego, że oni najwidoczniej mają taki standard mocowania klamek, tj. nie względem osi symetrii szybki, ale tuż pod szprosem. U mnie jest identycznie, z tym że ja mam wyższe drzwi, zatem i klamka wypada u mnie parę cm wyżej (nie wiem dokładnie, musiałabym zmierzyć). Tyle że (moim zdaniem) gorzej to wygląda, bo nie mam szyldu ani rozetki pod klucz. Ale właśnie przed sekundą mnie olśniło, że przecież oryginalne drzwi miały rozetki kluczowe, które przezornie również odratowałam! Tylko dwoje drzwi miało zamek z kluczem, a reszta - tylko przykręcone rozetki (względy estetyczne), więc ja w nowych też przecież mogę te nakładki przykręcić i przynajmniej od strony estetycznej nie będzie mnie tak uwierało Magda, przepraszam za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.02.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 ja w temacie drzwi nie pomogę, ale melduję, że jestem i czytam na bieżąco, bo później nie ogarnę miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 02.02.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 ja w temacie drzwi nie pomogę, ale melduję, że jestem i czytam na bieżąco, bo później nie ogarnę miłego dnia Venusko wyjęłaś mi z ust dokładnie to co chciałam rzec:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.02.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 I ja takoż jak dziewczyny, czytam i cicho siedzę, bo u mnie drzwi to zwyklaki zupełnie nieMagdowy klimat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.02.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 ja w temacie drzwi nie pomogę, ale melduję, że jestem i czytam na bieżąco, bo później nie ogarnę miłego dnia Venusko wyjęłaś mi z ust dokładnie to co chciałam rzec:D podpinam się do przedmówczyń - temat coraz bardziej zawiły się robi :o:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 02.02.2012 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Jestem po długim i owocnym spotkaniu ze stolarzem:lol: O dziwo nie fukał na mnie za to, że nagle wszystko chcę zmienić Wykazał się wielką cierpliwością i dobrą wolą... Zaczęliśmy kombinować, jak zbliżyć się do tej inspiracji... http://i1.fmix.pl/fmi2785/e5ebc8bb00262d864f272289/zdjecie.jpg Najpierw zaproponował takie zmiany: http://i1.fmix.pl/fmi2805/a6b487e20028c32a4f2a925c/zdjecie.jpg A potem przyszedł mój mąż i zaporoponował, żeby zrezygnować z półwałków i zrobić wszystko na kwadratwow - czyli tak: http://i2.fmix.pl/fmi2304/82df9986000838884f2a924d/zdjecie.jpg Na tym stanęło;) Co sądzicie? Która wersja lepsza? Z cyckami;) - czyli półwałkami... czy takimi kwadratowymi listewkami... A może macie jakieś inne propozycje? Jesteście w stanie dostrzec na tym zdjęciu coś więcej niż my;) Nam strasznie ciężko było wywnioskować jaka jest konstrukacja tych końcowych, zewnętrznych ozdobników:confused: Od wczoraj siedzę też nad skrzydłem... jednak będzie równy podział, a klamka na 118 cm: http://i3.fmix.pl/fmi360/42f5095b002c01164f2a9b75/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 02.02.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 (edytowane) ...bo być może zakładasz, że to mieszkanie w bloku z sufitem spadającym na głowę . Wtedy - przy takich proporcjach - faktycznie musiałyby mieć 170 czy nawet 160cm. Nie robiłam żadnych założeń, czy to mieszkanie w bloku z sufitem spadającym na głowę, czy mieszkanie w bloku z sufitem w chmurach. Drzwi mają 220cm i wierz mi, wyglądają bardzo dobrze. Możliwe. Mnie chodziło o to, że na zamieszczonym zdjęciu drzwi nie wyglądają dobrze, bo klamka jest za wysoko, co powoduje wrażenie, że drzwi są bardzo niskie. Magda, mnie się podoba propozycja Twojego męża. Edytowane 2 Lutego 2012 przez Gabi.gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.02.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Wybieram kwadraciaki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 02.02.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 (edytowane) Te drzwi mają klamkę gdzieś tak na wysokości 170cm, więc każdy wygląda przy nich jak liliput. Matko, nie sięgnęłabym nawet głową. No chyba, że stojąc na palcach. Drzwi zapowiadają się super. Bardzo dobry pomysł miał mąż z tymi kwadratowymi listewkami. Edytowane 2 Lutego 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 02.02.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Naprawdę ciężko powiedzieć, czy na inspiracji jest na kwadratowo czy nie, ale kwadratowe są bardziej nowoczesne. A może zobacz jak by to się miało do listwy sztukateryjnej, która będzie nad opaską, bo nie pamiętam jaka dokładnie jest? Na zdjęciu fajnie się zgrywają te wszystkie ozdobniki. Może w tym kierunku pójść? A co z listwą przy płycinie ustaliliście? Jak będzie wyglądała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredk 02.02.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 A potem przyszedł mój mąż i zaporoponował, żeby zrezygnować z półwałków i zrobić wszystko na kwadratwow - czyli tak: http://i2.fmix.pl/fmi2304/82df9986000838884f2a924d/zdjecie.jpg Na tym stanęło;) Co sądzicie? Która wersja lepsza? Z cyckami;) - czyli półwałkami... czy takimi kwadratowymi listewkami... A może macie jakieś inne propozycje? Jesteście w stanie dostrzec na tym zdjęciu coś więcej niż my;) Nam strasznie ciężko było wywnioskować jaka jest konstrukacja tych końcowych, zewnętrznych ozdobników:confused: Ale produkujecie stron, nie daje rady czytać a juz nie wspomnę o komentowaniu:bash: całkiem niezły pomysł.zdecydowanie jestem za podziałem na 2 równe częsci i ten mniejszy podział pomiędzy.a jesli już sie da klamkę umieścić symetrycznie to cud miód orzeszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 02.02.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Projekt drzwi bardzo bardzo mi się podoba. Jest najlepszy z dotychczasowych. Super! Wole kwadratowe wykończenie niż półwałki. Ale najbardziej widziałoby mi się coś pomiędzy. Te kwadraty, ale z zaokrąglonymi rogami. Coś jak to: http://p.alejka.pl/i2/p_new/08/34/cleoni-kinkiet-korytko-12-wysokie-zaokraglone-pelne-e27_0_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elamatha 02.02.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Witam, niedawno przez przypadek trafiłam na ten wątek na forum. Bardzo podoba mi się sposób wykończenia wnętrz przez założycielkę forum. Właśnie z mężem wykańczamy nasze mieszkanko i byłoby miło , gdybym mogła się poradzić w niektórych kwestiach Szanownych Forumowiczek:). Właśnie stoję przed dylematem i czuję, ze chyba nigdy nie podejmę decyzji..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maDZIUNIA1719509901 02.02.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Madzia, o podziale drzwi już nic nie mówię (znasz moje zdanie;))A listewka o bardziej kwadratowym przekroju bardzo interesująca:yes:Troszkę Art Deco Ci się zrobi i chyba dobrze.Przypomnisz jakie masz listwy pod sufitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 02.02.2012 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 No właśnielistwy... wydaje mis się, żedolistwe będzie tuświetne nawiązanie:yes: Wyglądają tak: http://i1.fmix.pl/fmi1392/dad371be000755b84f2ab443/zdjecie.jpg Ale pomysł Ruby też mi się bardzo podoba:yes: baaaardzo:yes: I chyba coś takiego zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.02.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Ale pomysł Ruby też mi się bardzo podoba:yes: baaaardzo:yes: I chyba coś takiego zrobię A mnie nie:no: Przekombinujesz Magda Kanciaste i kropka:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 02.02.2012 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 A mnie nie:no: Przekombinujesz Magda Kanciaste i kropka:yes: mówisz? No może;) To co... poczekać na ten kanciasty wzór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 02.02.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 A potem przyszedł mój mąż i zaporoponował, żeby zrezygnować z półwałków i zrobić wszystko na kwadratwow Czyli bliżej do tych art deco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts