maDZIUNIA1719509901 02.02.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Będzie dobrze myślę. Rzeczywiście jedne listwy z drugimi bardzo dobrze korespondują . Co to za listwy - zapytam z ciekawości? Jakieś gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.02.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 To co... poczekać na ten kanciasty wzór? :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.02.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 poczekajcie na kwadrat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 02.02.2012 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Czyli bliżej do tych art deco no właśnie boję sie, że za bardzow to art deco pójdziemy;) Będzie dobrze myślę. Rzeczywiście jedne listwy z drugimi bardzo dobrze korespondują . Co to za listwy - zapytam z ciekawości? Jakieś gotowe? Gotowe:yes: to orac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1 02.02.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Magda, odzywam się tu po raz drugi ale zmusiła mnie do tego dyskusja na temat listew- bo mi się od początku wydawało ze listwa z Twojej inspiracji składa się z samych kanciastych kształtów (podobnie jak zaproponowal Twoj mąż) - nic się nie odzywałam bo wydawało (wydaje) mi się że nikt tego nie zauważa oprócz mnie- więc moze się mylę...? ps.jestem wiernym kibicem bez czasu na pisanie:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.02.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Magda te kanciate fajniejsze - ale jak wiadomo lepiej zobaczyć jak to na żywo wyjdzie i wtedy ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 02.02.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Teraz jak przypomniałaś listwy, to jestem za kanciatymi, ale też upewniłabym się jak to wyjdzie, bo efektu nie można być do końca bez tego pewnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 02.02.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Magda, a czy Twoje listwy przypodłogowe też są kanciaste, bo jakoś tak mi się wydaje, że opaski drzwiowe to dopasowuje się raczej do listew podłogowych, a nie sufitowych? Chyba że tylko mi się tak wydaje . Sprawdzałaś, jak to razem będzie wyglądać? Nowa propozycja stolarza (z okrągłym frezem) nadal chyba nieco rozmija się z pierwowzorem, bo na tym obrazku, który pokazywałaś, te wałeczki są bardzo wąskie i blisko siebie, a nie takie kolubryny, jak zaproponował stolarz. I chyba w oryginale wgłebienie między nimi jest większe. Mnie chodziło o to, że na zamieszczonym zdjęciu drzwi nie wyglądają dobrze, bo klamka jest za wysoko, co powoduje wrażenie, że drzwi są bardzo niskie. Spoko - się dołoży dolną rozetkę, się wyrówna . Myślałam, że odnosisz się do przestrzeni między górną framugą a sufitem Jak pisałam, sprawdzałam umiejscowienie klamki w drzwiach Joliski (u której na pewno klamka nie jest za wysoko) - jest identyczne, więc to widocznie taki standard Kubiszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 02.02.2012 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Magda, odzywam się tu po raz drugi ale zmusiła mnie do tego dyskusja na temat listew- bo mi się od początku wydawało ze listwa z Twojej inspiracji składa się z samych kanciastych kształtów (podobnie jak zaproponowal Twoj mąż) - nic się nie odzywałam bo wydawało (wydaje) mi się że nikt tego nie zauważa oprócz mnie- więc moze się mylę...? ps.jestem wiernym kibicem bez czasu na pisanie:) pozdrawiam Widzisz jakie masz sokole oko;) Ja, póki mąż tego nie podpowiedział - nawet bym nie wpadła na to, że tam jest kanciasto:lol2: - choć tak naprawdę nigdy sięnie dowiemy co jest na tym zdjeciu... możemy sobie tylko gdybać... Magda te kanciate fajniejsze - ale jak wiadomo lepiej zobaczyć jak to na żywo wyjdzie i wtedy ocenić Teraz jak przypomniałaś listwy, to jestem za kanciatymi, ale też upewniłabym się jak to wyjdzie, bo efektu nie można być do końca bez tego pewnym. Nie no, próbkę muszę zobaczyć koniecznie:yes: Ale jestem dobrej myśli... A jedna z naszych kolerzanek zaproponowała, że zrobi mi model 3d tej opaski:wiggle: Magda, a czy Twoje listwy przypodłogowe też są kanciaste, bo jakoś tak mi się wydaje, że opaski drzwiowe to dopasowuje się raczej do listew podłogowych, a nie sufitowych? Chyba że tylko mi się tak wydaje . Sprawdzałaś, jak to razem będzie wyglądać? Nowa propozycja stolarza (z okrągłym frezem) nadal chyba nieco rozmija się z pierwowzorem, bo na tym obrazku, który pokazywałaś, te wałeczki są bardzo wąskie i blisko siebie, a nie takie kolubryny, jak zaproponował stolarz. I chyba w oryginale wgłebienie między nimi jest większe. Listwa taka: http://i2.fmix.pl/fmi2864/a3d9c2ac00162c3c4f147304/zdjecie.jpg będzie pasować Bez obaw;) A te półwałki (jeśli to półwałki) to też wydają mi się inne:yes: Mąż powiedział, że jeśli już, to taka litera B to jest (mniejszy i większy brzuszek)... i chyba ma rację Ale ja zaryzykujęz kanciastymi listewkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 02.02.2012 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 O, do tej fantastycznej listwy podłogowej kanciasta opaska świetnie będzie pasowała! Coś tam mi świtało, że chyba ją pokazywałaś, ale ubzdurałam sobie, że ma okrągły frez. Jeśli chodzi o opaskę z inspiracji, to faktycznie takie B - duży biuścik i troszkę mniejszy brzuszek Przy okazji - póki jestem przy mikrofonie - widziałaś może te moje umorusane kratki wentylacyjne z koniczynką? W razie czego będę jutro na Bartyckiej, więc jeśli nadal o nich myślisz, to mogę zajść i zapytać, czy robią na wymiar, lub przynajmniej jakie wymiary mają z gotowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 02.02.2012 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 O, do tej fantastycznej listwy podłogowej kanciasta opaska świetnie będzie pasowała! Coś tam mi świtało, że chyba ją pokazywałaś, ale ubzdurałam sobie, że ma okrągły frez. Jeśli chodzi o opaskę z inspiracji, to faktycznie takie B - duży biuścik i troszkę mniejszy brzuszek Przy okazji - póki jestem przy mikrofonie - widziałaś może te moje umorusane kratki wentylacyjne z koniczynką? W razie czego będę jutro na Bartyckiej, więc jeśli nadal o nich myślisz, to mogę zajść i zapytać, czy robią na wymiar, lub przynajmniej jakie wymiary mają z gotowych. oj tak tak plizzzz:yes: podpytaj jeśli możesz:hug: Ja jakoś nie mogę znaleźć chwilki, żeby się rozjerzeć za nimi - choć jestem tam co drugi dzień Będę bardzo wdzięczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 02.02.2012 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 A pytałaś może majstrów, czy (i o ile) można dopasować otwór do kratki? Pamiętasz może wymiary (tak pi razy drzwi) tego otworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.02.2012 00:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 A pytałaś może majstrów, czy (i o ile) można dopasować otwór do kratki? Pamiętasz może wymiary (tak pi razy drzwi) tego otworu? Pamiętam... wszystkie nietypowe:sick: 60x15 3x 50x4,5 20x20 (mają 15x15 i 30x30:bash:) 35x135 - to ta wielka rewizja... ale kombinujemy, żeby jednak częściowo zrobić ją z mdf, a w nim jedynie mniejsza kratka... Oczywiście otwory da się dopasować, ale jedynie trochę - bo nie można zmniejszać przepustowości tych przewodów klimatyzacyjnych... większej też nie mozna dać, bo zimne powietrze może uciekać spowrotem w podwieszony sufit:roll: Także manewr jest niewielki;) Ale nie musi być co do milimetra:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ikusia1 03.02.2012 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Magda, a myslałaś o kratkach robionych ręcznie z ceramiki? Jak właśnie takie mam. Jest w Warszawie manufaktura ceramiczna. Ta babka robi cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.02.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Ikusia powiedz lub pokaż coś więcej w tym temacie . Najlepiej swoje krateczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.02.2012 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 (edytowane) Magda, a myslałaś o kratkach robionych ręcznie z ceramiki? Jak właśnie takie mam. Jest w Warszawie manufaktura ceramiczna. Ta babka robi cuda Ikusia powiedz lub pokaż coś więcej w tym temacie . Najlepiej swoje krateczki podpisuję się pod apelem:yes: Edytowane 3 Lutego 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ikusia1 03.02.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Zdjęcia nie najlepszej jakości, bo telefonem na szybko robiłam. Ja mam kominek kaflowy, dlatego takie właśnie krateczki. Ale ta kobieta robi przeróżne rzeczy, nie tylko kominki, też do kuchni płytki, nawet kawałki elewacji ceramicznej na dom. Może komuś się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.02.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Ikusia a gdzie jest Twój dziennik albo galeria?Ja sama chcę kominek kaflowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.02.2012 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 ikusiu - cudowny kominek:rolleyes: I niesamowite te krateczki:o Błagam o namiar!!! Na skrzynkę wp jeśli można;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 03.02.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Madziu czyżby problem kratki został rozwiązany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts