barbe-cue 04.02.2012 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 oj potrafisz być brutalna:rotfl: a jakie kanciaste listwy??? No ba! Ale poważnie - najpierw zobaczyłam obrazek, a potem dopiero tekst i od razu, zanim przeczytałam o co cho, pomyślałam "o rany, co oni Magdzie zrobili". No ale w sumie to tylko zdjęcie i może w realu wygląda lepiej/inaczej? W każdym razie, napisałam na podstawie tego co widzę. Śmiało możesz olać, nie strzelę focha A to nie będzie tych "schodkowych" listew sufitowych w tym miejscu? Bo już się pogubiłam, gdzie i jakie:confused:. Galopujesz, Madzia, a my zziajane i z wywalonymi jęzorami [tu proszę sobie wyobrazić zziajanego emotka z wywalonym jęzorem] biegamy za Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 04.02.2012 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Oj Madzia, jak zwykle u Ciebie się gada do rana . Symetria symetrią, chyba i tak nic nie zrozumiałam (czyt. po butelce wina ), ale jak kocham symetryczność nie byłabym na siłę za nią jeśli to nie pogorszy ogólny look kuchni i jadalni. Nie ma wpływu to olej . Plus za strony świata, choć to indywidualne upodobania. A jak się mają strony świta do pokoju Hani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 04.02.2012 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Idę zbierać siły przed jutrzejszym maratonem imprezowym, zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.02.2012 00:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 A to nie będzie tych "schodkowych" listew sufitowych w tym miejscu? Bo już się pogubiłam, gdzie i jakie:confused:. Galopujesz, Madzia, a my zziajane i z wywalonymi jęzorami [tu proszę sobie wyobrazić zziajanego emotka z wywalonym jęzorem] biegamy za Tobą. ale one już są zamontowane:o dlatego sie zdziwiłam, że napisałaś "dojdą";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.02.2012 00:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 (edytowane) Oj Madzia, jak zwykle u Ciebie się gada do rana . Symetria symetrią, chyba i tak nic nie zrozumiałam (czyt. po butelce wina ), ale jak kocham symetryczność nie byłabym na siłę za nią jeśli to nie pogorszy ogólny look kuchni i jadalni. Nie ma wpływu to olej . Plus za strony świata, choć to indywidualne upodobania. A jak się mają strony świta do pokoju Hani? u Hanki jest północny-zachód... ale mieszkanie jest ogólnie bardzo jasne dzięki dużym oknom... więc nawet w sypialniach jest jasno i przyjemnie... bo dla mnie nawet nie samo słojest ważne - to potrafi być bardzo męczące (pamiętam jak nienawidziłam włażącego słońca do pokoju podczas nauki:sick:) - ale właśnie ogólnie dzienne światło - czy wszędzie dochodzi - nie znoszę ciemnych kątów:sick: U nas w mieszkanku jest wszędzie jasno:wiggle: (oprócz w holach oczywiscie;)) A część dzienna od południa (a u mnie jest super, bo to taki południowy zachód, więc słońce w zenicie nie wchodzi bezpośrednio do domu, tylko pod dużym skosem) to było jedno z podstawowych kryteriów poszukiwań mieszkania:yes: (obok dużego tarasu i garderoby oraz łazienki bezpośrednio z sypialni;) - cała reszta drugoplanowa była:lol2:) Edytowane 4 Lutego 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 04.02.2012 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 ok, przyjrzałam się, rzeczywiście są. Ale zdania na temat wrażenia chaotycznej niszy w suficie nie zmieniam Pytasz o zdanie, to masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.02.2012 00:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 ok, przyjrzałam się, rzeczywiście są. Ale zdania na temat wrażenia chaotycznej niszy w suficie nie zmieniam Pytasz o zdanie, to masz ale uważasz, że jej zwężenie wg nowego "projektu" coś da? coś polepszy? Czy najlepiej byłoby ja zakryć w pizdu:rotfl: Błagam, nawet tej wersji nie bierzcie pod uwagę Jest tam przecież wylot klimatyzacji... nisza musi już być Idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 04.02.2012 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 (edytowane) no stopnie są dość niskie;) nic na to nie poradzę, że taka dupowata ta wysokość okien... 30 cm - więc albo jeden stopień taki wysoki, albo 2 po 15 cm:roll: Jak to u mnie - i tak źle - i tak niedobrze;) Madziu, 15 cm to idealna wysokość. Wcale nie są za niskie. Co do niszy na suficie w kuchni, to - o ile dobrze pamiętam - zabudowa kuchni będzie do sufitu, więc po zmniejszeniu niszy dysproporcja w szerokości sufitów od strony zabudowy i od strony podciągu nie będzie aż taka duża. Ważniejsze wydaje mi się aby te 3 lampy nad wyspą wychodziły symetrycznie z tej niszy. Edytowane 4 Lutego 2012 przez Gabi.gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 04.02.2012 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Magda 1. nisza do zwężenia - symetria według okna wazniejsza 2. dwa stopnie bardzo dobrze się prezentują - i 15 to wcale nie mało - to nie są stopnie od schodów więc lepiej nawet że są niższe 3. listwy piękne i juz świetnie sie prezentują (chociaż ja osobiście wolę prostsze;) 4. też zwróciłam uwagę na piękne słoneczko we wnętrzu - u mnie w zimę trochę go mało - ale chciałam las to musiałam iść na kompromis ) 5. tez planuję ociekacz w blacie - wklejałaś u siebie jakieś wzory?jak to ma wyglądać? bo nie kojarzę a zobaczyłabym z chęcią jak to sobie rozplanowałaś gabarytowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.02.2012 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 (edytowane) Co do niszy na suficie w kuchni, to - o ile dobrze pamiętam - zabudowa kuchni będzie do sufitu, więc po zmniejszeniu niszy dysproporcja w szerokości sufitów od strony zabudowy i od strony podciągu nie będzie aż taka duża. Ważniejsze wydaje mi się aby te 3 lampy nad wyspą wychodziły symetrycznie z tej niszy. Też mi się wydaje, że tak będzie lepiej:yes: admete swój ociekacz w blacie będę wzorować na tych zlewozmywakach: http://i2.fmix.pl/fmi492/5dd5e794002af28b4f2cf1b4/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1155/33cd4e25001feb904f2cf1b3/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi665/5cc1ba140029a0e94f2cf1b2/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi856/e4772fe4002107e84f2cf2eb/zdjecie.jpg Zlew mam - przypominam;) - taki: http://i1.fmix.pl/fmi1697/10b285560003c1804f2cf2e9/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1273/f202627e0009e5004f2cf2ec/zdjecie.jpg Blat będzie z białego konglomeratu Edytowane 4 Lutego 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 04.02.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Magda, to ja też dodam, że lepiej będzie wyglądała nisza symetryczna do okna i wyspy, bo to będzie widoczne od wejścia. Dodatkowo, od strony ściany kuchennej będzie okap i wiszące szafki, więc i proporcje tej szerszej części się zmienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.02.2012 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Dzięki Kasiu:hug: Już jestem praktycznie przekonana do pomysłu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 04.02.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 I ja jestem za symetrią względem okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 04.02.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Madziu, czy ten ociekacz to ma być taki gładki bez rowków? Ja mam też ociekacz w granicie i pierwotnie chciałam taki gładki jak na fotkach które wkleiłaś, ale wszyscy namawiali mnie na te rowki, spadek oczywiście też jest. Faktycznie rowki się sprawdzają i kamień na ociekaczu mi sie nie osadza:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.02.2012 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Madziu, czy ten ociekacz to ma być taki gładki bez rowków? Ja mam też ociekacz w granicie i pierwotnie chciałam taki gładki jak na fotkach które wkleiłaś, ale wszyscy namawiali mnie na te rowki, spadek oczywiście też jest. Faktycznie rowki się sprawdzają i kamień na ociekaczu mi sie nie osadza:rolleyes: A czemu miałby się osadzać bez rowków? Raczej bym sie bała, że w rowkach bedzie... Domyślam się, że mnie też będą na rowki namawiać Ale ja ich nie zrobię choćby nie wiem co:no: Choćby woda miała mi się na blat wylewać, a cały miał być pokryty kamieniem:lol2:(choć tej ostatniej zależności nie kumam;)) Drop dzięki za głos:) Wiecie co, jednak to westwing to oszustwo... sami porównajcie: http://www.westwing.pl/product.php?productid=20596&cat=498&page=1 http://www.m-art.pl/shop/shop/view/455.html http://www.westwing.pl/product.php?productid=20557&cat=498&page=1 http://www.m-art.pl/shop/shop/view/314.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.02.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Wow, wyjściowa faktycznie z kosmosu Dobrze choć, że ostateczna niższa niż u źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 04.02.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 A czemu miałby się osadzać bez rowków? Raczej bym sie bała, że w rowkach bedzie... Domyślam się, że mnie też będą na rowki namawiać Ale ja ich nie zrobię choćby nie wiem co:no: Choćby woda miała mi się na blat wylewać, a cały miał być pokryty kamieniem:lol2:(choć tej ostatniej zależności nie kumam;)) Z rowkami szybciej spływa woda, a na takim płaskim bez, zostaje częściowo i trzeba wycierać. Ja Cię absolutnie nie namawiam na rowki:no: tak tylko zapytałam z ciekawości:rolleyes: Pewnie będziesz miała ładniejszy, ale ja praktyczniejszy :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 04.02.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Ufff... Cieszę się, że nie jestem osamotniona w upodobaniu do symetrycznej niszy W obecnej postaci jest taka trochę od czapy, bo obrysem nie nawiązuje ani do wyspy, ani do odległości od ścian, ani do okna... Po zmniejszeniu będzie super. Przy okazji - czy rozstrzygnęła się jakoś sprawa (zbyt) wysokiego kaloryfera? Bo nie wiem, czy nie przegapiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother24 04.02.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 No niestety to samo jest w mniej wyszukanych klubach typu Groupon. O niszy sie już wypowiadałam. Zlew bez rowków. Mar Jel ja Twoją chatę* uwielbiam ale czy te rowki rzeczywiscie praktyczne??? bo kłóciłabym się *w pozytywnym słowa znaczeniu of corse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maDZIUNIA1719509901 04.02.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Bardzo fajny rozkład, przestrzeń i światło we wnętrzu. Ale na suficie rzeczywiście dużo się dzieje, jak dla mnie za dużo. Tak jak wspomniały dziewczyny - lampy muszą wypaść osiowo nad wyspą. Nisza oczywiście powinna być symetryczna względem okna, więc tu chyba już masz większość za sobą Schodki koniecznie 2 a nie 1. Fajne zlewy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts