Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

ach, bo ja piczka zapomniałam inspiracji wstawić...;)

zerknij jeszcze raz... mają być wiszące szafki - przeszklone... wtedy witryna odpada:no:

No i w jej miejsce mogę wstawić wysoki słupek, albo wiszące szafki zrobić na całej ścianie z pochłaniaczem na środku (wtedy wypadnie dokładnie pomiedzy lampami nad wyspą - będzie symetria jak ta lala:wiggle:;))

Chyba się skłaniam ku tej 3 wersji... cały sprzęt w jednym miejscu, a główna ściana prościutka, regularna, bez udziwnień... jedynie szfki, płyta i pochłaniacz...

Tylko znowu taka nie za wielka zamrażarka:roll:

PS cośmi się stało ze spacją:bash::mad::mad::mad:(może to ostatni wypadek mojego dziecka - wylało mi mleko na komputer:mad:)

Nie wciska się podczas szybkiego pisania... wszystkie wyrazy zlewają się w dłuuuuugi ciąg:sick: Muszę wracać i wszytsko poprawiać:sick:

Co z tym zrobić?????????

Edytowane przez MagdaZZZ

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Madzia, wyjmij klawisz i sprawdź czy nic pod nim nie ma, ja kiedyś miałam okruch pod "g" :oops:.

Teraz już rozumiem. Najładniej ze sprzętem w jednym miejscu. Pomyśl ile tego jedzenia zamrażasz i czy super ogromna zamrażarka Ci potrzebna. Ja zamrażam głównie mięso i jakieś nadwyżki jedzenia albo jak coś mamusia przygotuje ;). Tak mi się wydaje, że ta ściana jest widoczna i lodówka psułaby efekt.

Albo robisz imprezkę, idziesz do lodówki i każdy ogląda co w niej masz :) jeśli Cię taki argument przekonuje ;).

Ja też do 3 się skłaniam. Ale nie przemyślałam tego dobrze :lol2: więc może czegoś nie uwzględniam ;) na pierwszy rzut oka: 3 :yes:

Z klawiaturą - to jeśli dobrze nie wyschło to może robią się tam małe spięcia, może przejdzie. A jeśli wyschło już to pewnie pozlepiało się tam.. trzeba rozebrać i oczyścić.. Najlepiej takim płynem do czyszczenia elektroniki.

Natknęłam się ostatnio na takie foto, styl całkiem inny, ale układ podobny: http://www.i-d-d.com/interior_designers_directory/Stedila_Design_New_York_City_Interior_Designer_2.jpg

Edit: zgadzam się z yokastą :) co do wad lodówki na głównej ścianie i co do ewentualnego okruszka - też miałam :lol2:

Edytowane przez Ruby

mają być wiszące szafki - przeszklone... wtedy witryna odpada:no:

No i w jej miejsce mogę wstawić wysoki słupek, albo wiszące szafki zrobić na całej ścianie z pochłaniaczem na środku (wtedy wypadnie dokładnie pomiedzy lampami nad wyspą - będzie symetria jak ta lala:wiggle:;))

TAK, TAK świetny pomysł:wiggle::wiggle:Bardzo mi się podoba ta nowa wersja:) Witryny takie troszkę oklepane są:)

W temacie klawiatury- czy już restartowałaś kompa po mlecznej kąpieli? Jeśli tak, to podsusz klawiaturę suszarkę-jak nie pomoże to obawiam się, że może być do wymiany:sick: Ja tak kiedyś załatwiłam swoją służbową wywalając cały jogurt:bash::oops::oops:

Mleczna kąpiel :rotfl:

moja 1,5 roczna chrześnica lubi łapać np. dwie porcelanowe miseczki i nieść do cioci (czyt. do mnie) trzymając koniuszkami palców. zawsze mnie tym rozbraja, bo niesie je jak prawdziwa dama :rotfl:

Madzia, ale te wiszące przeszklone tak? Czyli witryny :) ? Tylko nie takie ala kredens (bo tak mi się kojarzą witryny stykające się ze stojącymi szafkami).

A w laptopach klawiatura jest wyjmowana?:o Chyba nie:(

Niby ona to mleko wylała na zamknię tego lapka... i też nie tak wiele;) Ale jednak od tego czasu coś z tą spacją nie tak:( Męczę się strasznie:cry:

karolku, a którą zamrżarkę do spiżarni byś wstawiła? Tą wielką???

Pytam z ciekawosci;) bo nie posiadam takowej...jedynie wielką ścianę wysokiej zabudowy, która ma byćna zapasy itp... ale ta ściana ma być zakamuflowana - fronty na klik-klak, kinkiety... reling od zamrażarki psułby efekt - odpada:no:

A gdybym robiła taki długi ciąg wiszących szafek (4 metry minus okap)... to zrobiły byście wszystko przeszklone? czy jednak jakiś miks pełnych frontów i szyb:rolleyes: macie jakieś inspiracje może?http://imgx.wizaz.pl/forum/images/smilies/nowe/prosi.gif

Ruby - dziękuję:) Mam to zdjecie w swoich inspiracjach - jedno z tych, na których się wzorowałam;)

Madzia, ale te wiszące przeszklone tak? Czyli witryny :) ? Tylko nie takie ala kredens (bo tak mi się kojarzą witryny stykające się ze stojącymi szafkami).

Dokładnie:yes: Tamta miała być a'la kredens... teraz zwykłe wiszące witrynki... A Ty masz podobnyukład tej ściany... ale ty nie jesteś zadowolona ze swoich? Dobrze kojarzę?:oops: dlaczego nie?:rolleyes:

Magda, wizualnie wersja trzy, praktycznie i funkcjonalnie wersja dwa

No właśnie... i co tu wybrać?:confused: Którym z tych aspektów się kierować?:(

Magda, przeciez każdy klawisz jest osobno:) ja mam wyjmowane :).

Ja niezadowolona? Przeciwnie! Bardzo je lubię :D:D:D. Miałam ostatnio chwilowe kuchenne zaćmienie ale wychodze na prostą :) i witrynki w dalszym ciągu uważam za piękne. Najbardziej fajne jest to, że są symetryczne, cała ściana taka jest ;).

Masz tyle pięknych przedmiotów, które mogłabyś wyeksponować, że hoho. Zabudowane szafki to nie to samo.

Edytowane przez yokasta

Magda, przeciez każdy klawisz jest osobno:) ja mam wyjmowane :).

Ja niezadowolona? Przeciwnie! Bardzo je lubię :D:D:D. Miałam ostatnio chwilowe kuchenne zaćmienie ale wychodze na prostą :) i witrynki w dalszym ciągu uważam za piękne. Najbardziej fajne jest to, że są symetryczne, cała ściana taka jest ;).

Masz tyle pięknych przedmiotów, które mogłabyś wyeksponować, że hoho. Zabudowane szafki to nie to samo.

Acha, a no to sorry:hug: Jakoś tak mi się wydawało, że mówiłaś, że dziś byś z nich zrezygnowała... ale może sięprzesłyszałam(przewidziałam;))...

karolku, a którą zamrżarkę do spiżarni byś wstawiła? Tą wielką???

Pytam z ciekawosci;) bo nie posiadam takowej...jedynie wielką ścianę wysokiej zabudowy, która ma byćna zapasy itp... ale ta ściana ma być zakamuflowana - fronty na klik-klak, kinkiety... reling od zamrażarki psułby efekt - odpada:no:

Nie doczytałam że ty masz inny plan na zabudowę. Myślałam że znajdzie się u Ciebie jakiś większy popierdziolnik na wszystko co do kuchni się nie zmieści ewentualnie nie pasuję . A witrynki - jestem za .Sama mam i je bardzo je lubię

Acha, a no to sorry:hug: Jakoś tak mi się wydawało, że mówiłaś, że dziś byś z nich zrezygnowała... ale może sięprzesłyszałam(przewidziałam;))...

Może pisałam, kobieta zmienną jest ;). Dziś bym z nich NIE zrezygnowała :lol2:. Podważ czymś klawisz :D

No dobra, może nie do końca Twoje i nie do końca o to chodziło ale coś wrzucam. Wyrzucę jakby co :D

z pełnymi

http://img4.southernliving.com/i/2009/09/formal-family-home/white-kitchen-l.jpg?400:400

przeszklone

http://www.housebeautiful.com/cm/housebeautiful/images/7-blue-kitchen-1007_xlg.jpg

http://www.mariakillam.com/wp-content/uploads/bloggerimgs/3.bp.blogspot.com/_pCtYBqw7SEE/SwiowwbNKWI/AAAAAAAAEN0/xwR-g9myVZ8/s1600/Picture+4.png

Ale ja chyba dalej nie rozumiem :confused:. Jesli lodówka zastąpi kredens to będą jeszcze po dwie witrynki na lewo i prawo od okapu? A jeśli tej lodówki nie będzie to co zamiast niej? Trzy po prawej i dwie po lewej ?

Za późno dla mnie chyba :cry:

Edytowane przez joliska

Ale ja chyba dalej nie rozumiem :confused:. Jesli lodówka zastąpi kredens to będą jeszcze po dwie witrynki na lewo i prawo od okapu? A jeśli tej lodówki nie będzie to co zamiast niej? Trzy po prawej i dwie po lewej ?

Za późno dla mnie chyba :cry:

Dokładnie:yes: Witryny będą się rozciągały między lewą ścianą a kominem po prawej... albo między lewą ścianą a wysokim słupkiem przy kominie;)...zawszeokpa będzie centralnie na środku:yes:

Dzięki za inspiracje:hug: Druga i trzecia bardzo mi się podobają:yes: