Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Madziu, jeśli coś ci siedzi w klawiaturze to postaw wyłączonego lapa na boku i przedmuchaj z bliska suszarką na zimnym nawiewie. Coś powinno ruszyć :)

A przynajmniej podsuszyć.

Szafek nie ogarniam. Witrynek nie lubię, tematu lodówek jeszcze z pół roku nie będę rozumieć.

Procenty szumiom :D

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Madziu, jeśli coś ci siedzi w klawiaturze to postaw wyłączonego lapa na boku i przedmuchaj z bliska suszarką na zimnym nawiewie. Coś powinno ruszyć :)

A przynajmniej podsuszyć.

Szafek nie ogarniam. Witrynek nie lubię, tematu lodówek jeszcze z pół roku nie będę rozumieć.

Procenty szumiom :D

no to żeśsięwypowiedziała:rotfl:

^

|

widzicie co mi wychodzi bez tych spacji:mad:

Rany, jakbyś bliżej mieszkała, to bym ci tę spację zrobiła. Ja miałam ostatniego lapa 5 lat, nie wymieniałam, bo nie widziałam powodu, a potem tak się przywiązałam, że naprawiałam praktycznie wszystko. Klawiaturę wymieniałam dwa razy, reanimowałam kilkaset razy, wymieniałam padniętą eletronikę w dysku twardym, wiatraczki, zasilacze, gniazda, co tylko chcesz :D

Klawiatura jest całkowicie wymontowywalna, wystarczy, ze obudowę zdejmiesz z wierzchu, ona jest płaska, podłączona tylko kabelkiem do gniazda pod spodem.

A przy okazji, jaki masz model tego lapa, bo nie pamiętam? Czy ty byłaś wielbicielką vaio? Bo jeśli tak, to spraw sobie skina do vaio. Widziałam ostatnio w juesej, takie z sylikonu, pisze się świetnie a kawę można wylewać na to hobbistycznie (tudzież jeść kruszonkę bez talerza) :D:D:D

Lepiej Madziu sama nie wyjmuj.. Łatwo urwać, a wtedy na nowy poczekasz trochę.. Z tego co wiem to można wyjmować i każdy klawisz osobno i klawiaturkę całą. Ostatnio znajomy czymś zalał, niektóre literki nie stykały i mój A. wyjął mu klawiaturę i czyścił od spodu.

Ja czasem tak mam, że mi jakiś klawisz gorzej chodzi, ale potem samo przechodzi :)

RaKlawiatura jest całkowicie wymontowywalna, wystarczy, ze obudowę zdejmiesz z wierzchu, ona jest płaska, podłączona tylko kabelkiem do gniazda pod spodem.

A przy okazji, jaki masz model tego lapa, bo nie pamiętam? Czy ty byłaś wielbicielką vaio? Bo jeśli tak, to spraw sobie skina do vaio. Widziałam ostatnio w juesej, takie z sylikonu, pisze się świetnie a kawę można wylewać na to hobbistycznie (tudzież jeść kruszonkę bez talerza) :D:D:D

:rotfl:

Pomysł z kruszonką bardzo by mi się podobał:lol2: ale teraz nie mam VAIO:no:

Lepiej Madziu sama nie wyjmuj.. Łatwo urwać, a wtedy na nowy poczekasz trochę.. Z tego co wiem to można wyjmować i każdy klawisz osobno i klawiaturkę całą. Ostatnio znajomy czymś zalał, niektóre literki nie stykały i mój A. wyjął mu klawiaturę i czyścił od spodu.

Ja czasem tak mam, że mi jakiś klawisz gorzej chodzi, ale potem samo przechodzi :)

Na to liczę:yes:żesamo przejdzie;)

- jest wycofana z producji:lol2: - można upolować ostatnie egzemplarze;)

:rotfl:

Ja mam lodówkę z opcji 2 (tę samą) i zamrażarkę wysoką liebherra tylko bez kostkarki. Jestem baaardzo zadowolona - zwłaszcza z tej wielkiej zamrażarki - mam tak jak piszesz - w końcu mam porządek w zamrażarce - w jednej pieczywo, w jednej warzywa, w jednej owoce, w jednej ryby i mięso surowe, w jednej gotowe dania - to jest cuuudowne:)

Hmmm, która opcja wg was najlepsza?:rolleyes: Najbardziej funkcjonalna...

Wczytałam się :)

Jeszcze chyba nie jest za późno?

Pytania pomocnicze:

1. ciąg kuchenny w kształcie litery L z wyspą, dobrze pamiętam?

2. po prawej to znaczy po prawe stojąc przodem do okapu, tak?

3. opcja 3 nie robi w sumie żadnej rewolucji w układzie szafek? Poza ewentualną rezygnacją z witryny?

Nadal zostaję przy opcji numer 3.

Opcja z szufladową chłodziarką jest super. Niestety nie mam doświadczenia w użytkowaniu.

I jeśli jesteś pewna, że wystarczy Ci szafek, to zrezygnowałabym z tej witryny. Byłoby prawie jak na inspiracji :)

Płytki w takim układzie do skucia? :rotfl:

Kochana - te kominki przecież znam - przecież to właśnie moja inspiracjailinki nieraz wklejałam:yes:

Ale moje pytanie brzmi - kupiliście oryginalny?:o

Mi powiedziano, że to wychdzi jakaś kosmiczna kwota z dostawą... oczywiscie przezsklep,to jeszcze ich marża dochodziła; )Ale podejrzewam, że gdyby przez stronę producenta, to też nie tanio wyjdzie...

No i on jest dla mnie stanowczo za duży 0 ma 150 cm, a ja mogę mieć max 120 szerokości:( Takzenie zostaje nic, tylko robić;)

Ale błagam, zdradź w takim razie jaka była jego całkowita cena? (samej obudowy - ona już była z tą płytą granitową na dole???) I z czego jest oryginalnie wykonany? Ja planuję zrobić go z wapienia...

mysiu kochana - wysunęłaś opcję nr 2 na prowadzenie:hug:też mi się wydaje, że taka zamrażara, to musi być czad:lol2: Muszę dziś z kobitką posiedzieć nad projektem i się zastanowić, co mi z szafek zostaje po załadowaniu się takimi wielkimi lodówami;)

narendil - taka szufladowa to też może być niezła:yes:Mi się ten pomysł bardzo podoba... tylko...właśnie zostaję z malutkim zamrażalnikiem:( będzie burdello jak w obecnym;)

Kochana - te kominki przecież znam - przecież to właśnie moja inspiracjailinki nieraz wklejałam:yes:

Ale moje pytanie brzmi - kupiliście oryginalny?:o

Mi powiedziano, że to wychdzi jakaś kosmiczna kwota z dostawą... oczywiscie przezsklep,to jeszcze ich marża dochodziła; )Ale podejrzewam, że gdyby przez stronę producenta, to też nie tanio wyjdzie...

No i on jest dla mnie stanowczo za duży 0 ma 150 cm, a ja mogę mieć max 120 szerokości:( Takzenie zostaje nic, tylko robić;)

Ale błagam, zdradź w takim razie jaka była jego całkowita cena? (samej obudowy - ona już była z tą płytą granitową na dole???) I z czego jest oryginalnie wykonany? Ja planuję zrobić go z wapienia...

mysiu kochana - wysunęłaś opcję nr 2 na prowadzenie:hug:też mi się wydaje, że taka zamrażara, to musi być czad:lol2: Muszę dziś z kobitką posiedzieć nad projektem i się zastanowić, co mi z szafek zostaje po załadowaniu się takimi wielkimi lodówami;)

narendil - taka szufladowa to też może być niezła:yes:Mi się ten pomysł bardzo podoba... tylko...właśnie zostaję z malutkim zamrażalnikiem:( będzie burdello jak w obecnym;)

Madzia, kominek jest orginalny :-), sprowadzony z Anglii. Materiał: wapień :-). Cena nie jest tajemnicą, nie ukrywam :-), tylko to ceny z kwietnia zeszłego roku. Acha, polski dystrybutor nic nie doliczał, podał ceny takie jakie były na angielskiej stronie.

kominek wycena.jpg

Acha, a to było wybrane palenisko:

http://www.chesneys.co.uk/product_details.asp?id=%7B8E3650B9-7892-4B0D-90AF-C32D79B06B97%7D, trochę drogie, te wolno stojące są 3 razy tańsze, ale to było najpłytsze,a na tym mi zależało. Wiem od właścicieli, że sprawdza się rewelacyjnie :-)

Edytowane przez joliska

To jeszcze dodam na zachętę, że w końcu tak naprawę mogę sobie zapasy zrobić. Wcześniej z zamrażalnikiem normalnym takim razem z chłodziarką miałam bałagan i na nic miejsca. A teraz mogę sobie raz na miesiąc kupić zapasy mrożonek i nie muszę ciągle biegać na zakupy. Ja z mrożonek (warzyw i owoców w zimie, ryb z braku dostępu do świeżych zbyt często) sporo korzystam. Poza tym jak już gotuję to duuuże ilości i mrożę w pojemniczkach na jedną porcję obiadową - dla męża po pracy jest jak znalazł, zwłaszcza teraz - ja sobie robię jakieś dietetyczne obiadki, a jemu gotuję normalne dania w weekend i mrożę. No co tu ukrywać - kocham moją zamrażarkę.

Lodówkę też polecam bardzo - jest pojemna, wygodna i ma komory biofresh, w których świetnie się przechowuje bez wysychania zwłaszcza warzywa, owoce, sery.

Madzia, kominek jest orginalny :-), sprowadzony z Anglii. Materiał: wapień :-). Cena nie jest tajemnicą, nie ukrywam :-), tylko to ceny z kwietnia zeszłego roku. Acha, polski dystrybutor nic nie doliczał, podał ceny takie jakie były na angielskiej stronie.

[ATTACH=CONFIG]99241[/ATTACH]

okej:yes: czyli obudowa (z płytą podstawy) widzę wychodzi tyle samo (mniej więcej;)) co robiona...

czyli mnie globalnie wyjdzie sporo mniej, bo całość na gotowo - ok. 5-tki;)

Ale co za wkład jest w tym kominku? Otwarty? Bez szyby? bo u mnie BIO, więc całkiem inna historia;)

A otwarty wkład, to dziś wielka rzadkość:o Pali się wtedy na tym palenisku???

I ostatnie pytanie;) Z czego wykonana jest ta czarna opaska wokół, wewnątrz otworu kominka... bo ja jeszcze nie wymyśliłamz czego to zrobię:roll: Myślałam, że z jakiejś blachy:roll: