skibusia 05.02.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Ja krótko:- jestem za symetrią z sufitem jak reszta- mam zrobiony tak zlew i komorę ociekacza jak chcesz (zlew podwieszany 1,5 komory ceramiczny, ociekacz w konglomeracie i bez rowków), żadnego osadu nie ma, prezentuje się elegancko, bajecznie prosto się to czyści (poprzednio miałam rowki - o wiele gorzej się czyści, nie widzę różnicy w spływaniu wody)- schodki zróbcie takie same jak w jadalni. Madziu, a czemu wy właściwie wszędzie macie te schodki ? Nie mogliście zamówić okien do ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 05.02.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Magda, znalazłam taki kominek chyba z podobnym rusztem (chociaz mogę się mylić bo dokładnie nie pamiętam) http://www.colinandjustin.tv/images/gallery/fullsize/1283353969GlasgowAug2010007.JPG Pomyślałam, że może Ci się spodoba :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maDZIUNIA1719509901 05.02.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Magda, cały "myk" Twojej kuchni polegał na tym, że ściana z okapem była oryginalna, inna niż to co się z reguły widzi. Mnie się bardzo podobał układ z okapem wolnowiszącym, KINKIETAMI i WITRYNAMI. To się nazywa hamerikan stajl;) W tych witrynach mogłoby się zadziać, znając Twoje znaleziska! Byłoby to ciekawe ożywienie scenografii, na którą patrzyliby goście z salonu. A teraz (jeśli dobrze rozumiem) chcesz sobie walnąć na głównej ścianie standardowe szafeczki z ukrytym okapem, jak w co drugiej kuchni, którą ostatnio oglądam Będzie na pewno ładnie, grzecznie, gładko, ale mi osobiście brakuje wówczas tego pazura, którego się spodziewałam. A zrobienie lodówki na tej ścianie zamiast witrynek uważam za nieporozumienie (słupek mi tu nie pasuje). No. Także tego... To tyle mojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 05.02.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Magda pewnie jesteś już na spotkaniu - a ja dopiero teraz zasiadłam do tych kilku stron zapisanych od wczoraj - więc mój głos się nie zdąży wliczyć do rankingu Ale napiszę - że opcja z wielką lodówą i zamrażarą super - porządek, i wogóle - sama będę miała podobnie tylko mniejszą zamrażarkę (chociaż po tych Waszych nocnych dyskusjach zacznę się chyba nad ta dużą też zastanawiać http://forum.barcis.pl/images/smilies/hmm.gif -też wybrałam LIEBHERR ) - jeśli tylko zostanie Ci szafek na inne rzeczy.....to świetna opcja. Ciekawa jestem co tam ustalicie :popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.02.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Pewnie już decyzja zapadła, ale napiszę jestem za opcją na 2, przede wszystkim ze względów praktycznych... w tej chwili mam sbs-a z kostkarką i... nie mieszczę się w zamrażarce, to znaczy nie ja;), tylko produkty:lol2: i kombinuję jak i gdzie wstawić małą dodatkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredk 05.02.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Madziu sprawdź skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.02.2012 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 (edytowane) Madzia co my dzisiaj jemy ?. Ja dziś płynną mam;) Wczoraj strasznie nagrzeszyłam:rolleyes: dziś pokutuję Nagrzeszyłam - ale to ruszyło moją wagę Dziś w końcu pół kilo mniej na wadze było:lol2: Ale ja już nie mam więcej przepisów... pozostałe dni u mnie tobyły świąteczne/sylwestrowe (więczasada jednegotalerza i żarcie knajpiane/hotelowe) Teraz trzeba rzeźbić samemu wg zasad, które już poznałyśmy;) Magda, znalazłam taki kominek chyba z podobnym rusztem (chociaz mogę się mylić bo dokładnie nie pamiętam) Pomyślałam, że może Ci się spodoba :0 Bardzo mi się pdoba - dzięki:hug: Ja krótko: - jestem za symetrią z sufitem jak reszta - mam zrobiony tak zlew i komorę ociekacza jak chcesz (zlew podwieszany 1,5 komory ceramiczny, ociekacz w konglomeracie i bez rowków), żadnego osadu nie ma, prezentuje się elegancko, bajecznie prosto się to czyści (poprzednio miałam rowki - o wiele gorzej się czyści, nie widzę różnicy w spływaniu wody) - schodki zróbcie takie same jak w jadalni. Madziu, a czemu wy właściwie wszędzie macie te schodki ? Nie mogliście zamówić okien do ziemi? Błagam - pokaż mi ten zlew:rolleyes: Może być na pocztę... a swoją drogą, to śmieszne, że masz tyle postów nacykane i zdjęć nie umiesz tu wklejać W sprawie okien - no zgadnij;) Jak mogliśmy sobie zamówić inne okna, jak one już były:lol2: Takie durne mamy wszędzie... no i trza se jakoś radzić -więc są schodki... Magda pewnie jesteś już na spotkaniu - a ja dopiero teraz zasiadłam do tych kilku stron zapisanych od wczoraj - więc mój głos się nie zdąży wliczyć do rankingu Ale napiszę - że opcja z wielką lodówą i zamrażarą super - porządek, i wogóle - sama będę miała podobnie tylko mniejszą zamrażarkę (chociaż po tych Waszych nocnych dyskusjach zacznę się chyba nad ta dużą też zastanawiać http://forum.barcis.pl/images/smilies/hmm.gif -też wybrałam LIEBHERR ) - jeśli tylko zostanie Ci szafek na inne rzeczy.....to świetna opcja. Ciekawa jestem co tam ustalicie :popcorn: Pewnie już decyzja zapadła, ale napiszę jestem za opcją na 2, przede wszystkim ze względów praktycznych... w tej chwili mam sbs-a z kostkarką i... nie mieszczę się w zamrażarce, to znaczy nie ja;), tylko produkty:lol2: i kombinuję jak i gdzie wstawić małą dodatkową. Dziewczyny - będzie wielka zamrażara:wave: Ale nie w ciągu szafek na głównej ścianie - tam nie będzie żadnych sprzetów oprócz kuchenki... Udało nam się wymyśleć jak wstawić zamrażarkę w ciąg tych wysokich szaf na zapasy: http://i2.fmix.pl/fmi1711/7ecc6df1002629c74f2ec04a/zdjecie.jpg Wszytskie te szafy są akurat szerokie na 60 cm i na 60 głębokie... więc niby nie ma problemu;) Ale na tej ścianie nie może być żadnych uchwytów...i t obył problem - bo zamrażarki na klik-klak nie da się zrobić Ale już wiemy jak z tego wybrnąć zamrażarka będzie pierwsza z lewej z zawiasami z prawej strony... więc miedzy tą ścianką (widoczna na pierwszym planie) a pierwszym frontem będzie uchwyt-szczelina... taką samą szczelinę powtórzymy na końcu ciągu szaf po prawej stronie... Wtedy lodówka zostaje na starym miejscu - obok kawiarki i mikrofali: http://i1.fmix.pl/fmi1392/afa0e477001504034f2ec043/zdjecie.jpg Za to na ścianie głównej (po prawej stronie) zostaje jedynie długi rząd wiszących witryn z okapem w idealnej symetrii do wyspy:wave: I żadnych słupków:no: (ten widoczny powyżej - znika;)) Magda, cały "myk" Twojej kuchni polegał na tym, że ściana z okapem była oryginalna, inna niż to co się z reguły widzi. Mnie się bardzo podobał układ z okapem wolnowiszącym, KINKIETAMI i WITRYNAMI. To się nazywa hamerikan stajl;) W tych witrynach mogłoby się zadziać, znając Twoje znaleziska! Byłoby to ciekawe ożywienie scenografii, na którą patrzyliby goście z salonu. A teraz (jeśli dobrze rozumiem) chcesz sobie walnąć na głównej ścianie standardowe szafeczki z ukrytym okapem, jak w co drugiej kuchni, którą ostatnio oglądam Będzie na pewno ładnie, grzecznie, gładko, ale mi osobiście brakuje wówczas tego pazura, którego się spodziewałam. A zrobienie lodówki na tej ścianie zamiast witrynek uważam za nieporozumienie (słupek mi tu nie pasuje). No. Także tego... To tyle mojego. Słupka nie bedzie:no: Dziś go zobaczyłam na projekcie - i przyznaję - WYGLĄDA FATALNIE:( Sprawa lodówki i zamrażarki rozwiązana:) (tylko dlaczego to najdroższa opcja:bash:) I mam czas zadecydować co ze ścianą główną... mogę ją zostawić wg starej wersji... albo zrobić wg nowej - czyli wiszące witryny... Przyznaję, że też żałuję tych kinkietów:( Ale z drugiej strony cały czas się bałam, ze się pogryzą ze zwisami nad wyspą... szczególnie jeśli chodzi o ich rozmieszczenie - nie były by w ogóle w osi:no: Wiem, że uwielbiałabym tą witrynę... ale z drugiej strony bałam się, ze się nie pomieszczę z naczyniami:roll: Teraz tych witryn mogę mieć znacznie wiecej... Bałam się też tego okapu - taki samotny stalowy klocek na środku ściany:roll: - na dwoje babka wróżyła;) Może wypaść świetnie, a może być wielką porażką No i ciągle to przesunięcie okapu (osi tej ściany) względem wyspy, zwisów itp... widzę, ze na inspiracjach najbardziej mi się podoba, gdy ta symetria, akurat w tym wypadku - JEST:yes: Zasmuciły mnie twoje słowa... jeszcze bardziej mi się zrobiło tęsknoza pierwotnymplanem:( Ale muszę zobaczyć wizualizację nowego układu:yes: Dopiero będę umiała zadecydować Pazur?Mam cośw zanadrzu;) Po pierwsze - nietypowy układ szprosów (na pewnonie będą to poziome listewki,ani krzyże:no:) Po drugie - ten okap. Jeśli udamisię powtórzyćten z inspiracji - będzie obłędny:rolleyes: Madziu sprawdź skrzynkę Jesteś wielka:hug::hug::hug: Edytowane 5 Lutego 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 05.02.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 No i to jest super rozwiązanie ja jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 05.02.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Ja też płynna i też wczoraj nagrzeszyłam (blok czekoladowy był obłędny ) No kochana kuchnia zapowiada się obłędnie tak jak ten wczorajszy mój blok czekoladowy Lodówka najdroższa czyli która ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 05.02.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Madziu świetnie że spotkanie było takie owocne Cena ceną - ale jaka wygoda!!!!! Sama Ci pozazdrościłam tej wielkiej zamrażary - i właśnie pracuję nad moim J http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif żeby się na nią zgodził . Obgadujemy już podciągnięcie wody w to miejsce Co do witrynek - ja je uwielbiam - wyjdą świetnie i SYMETRYCZNIE - a to lubisz chyba najbardziej , szczególnie jak szykujesz niespodziankę ze szprosami - efekt będzie powalający i jedyny w swoim rodzaju. Już się nie mogę doczekać na efekty . A kiedy będziesz miała nowe wizualizacje? Acha i już Ci mogę podziękować za kostkarkę - której wogóle nie planowałam a dzięki Tobie będę mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.02.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 A dlaczego - skoro i tak będzie dla symetrii szczelina z prawej strony wysokiej ściany - nie można zamrażary dać z prawej strony? Byłoby Ci wygodniej wyciągać z niej/ chować do niej różności, stawiając je na wyspie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1 05.02.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Ciekawie się zapowiada ta kuchnia, a szprosy może będą w kształcie X ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.02.2012 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Madziu świetnie że spotkanie było takie owocne Cena ceną - ale jaka wygoda!!!!! Sama Ci pozazdrościłam tej wielkiej zamrażary - i właśnie pracuję nad moim J http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif żeby się na nią zgodził . Obgadujemy już podciągnięcie wody w to miejsce Co do witrynek - ja je uwielbiam - wyjdą świetnie i SYMETRYCZNIE - a to lubisz chyba najbardziej , szczególnie jak szykujesz niespodziankę ze szprosami - efekt będzie powalający i jedyny w swoim rodzaju. Już się nie mogę doczekać na efekty . A kiedy będziesz miała nowe wizualizacje? Acha i już Ci mogę podziękować za kostkarkę - której wogóle nie planowałam a dzięki Tobie będę mieć pracuj,pracuj nad swoim J;) To naprawdęfajne rozwiązanie:yes: A dlaczego - skoro i tak będzie dla symetrii szczelina z prawej strony wysokiej ściany - nie można zamrażary dać z prawej strony? Byłoby Ci wygodniej wyciągać z niej/ chować do niej różności, stawiając je na wyspie... Frony po prawe są nieotwieralne:no: Jak widać na drugim obrazku - zaraz za nimi jest lodówka na sąsiedniej ścianie... to jedynie atrapa;) Ciekawie się zapowiada ta kuchnia, a szprosy może będą w kształcie X ? aa:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 05.02.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Super Wam się to udało wymyślić. Patrzę i patrzę i nie przychodzi mi do głowy nic do czego można by się przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 05.02.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Magda,czy jesteś w stanie wrzucić pierwotną wizualkę kuchni, z ostatnią wersją- tak żeby było porównanie jedno pod drugim co dokładnie się zmieniło?? Jeśli to nie kłopot oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.02.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 A to już rozumiem A czy nie będą Cię razić dwa typy szuflad/szafek dolnych? To - chyba - jedyna rzecz, do której mam ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.02.2012 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Super Wam się to udało wymyślić. Patrzę i patrzę i nie przychodzi mi do głowy nic do czego można by się przyczepić. chyba też tak teraz uważam;) Magda,czy jesteś w stanie wrzucić pierwotną wizualkę kuchni, z ostatnią wersją- tak żeby było porównanie jedno pod drugim co dokładnie się zmieniło?? Jeśli to nie kłopot oczywiście Mogę Ale niewiem czyto ma sens:roll: Tamta wizualizacja jest pikna, kolorowa;) Taka "techniczna", robocza wersja zawszeznią przegra;) więc może wrzucę mój płaski "projekt" z excela;) - bo on był tym właściwym:yes: Pierwotna wizualka i tak już była tysiąc razy zmieniana;) A to już rozumiem A czy nie będą Cię razić dwa typy szuflad/szafek dolnych? To - chyba - jedyna rzecz, do której mam ale... Joluś, chodzi ci o dolne szafki na głównej ścianie? Taka wersja jak zaproponowana jak na wizualizacji powyżej - odpada:no: Bardzo mi się podoba poprzedni układ szafek:yes: Szczególnie te poczwórne szuflady - i w nowej wesji na pewno się powtórzą przy piekarniku po obu stronach:yes:Wszystko będzie symetrycznie względem osi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredk 05.02.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Madziu nie ma sprawy:) ciesze się że jednak nie zdecydowałaś się na zostawienie tej lodówki na scianie z okapem. to nowe rozwiaznie duuzo lepsze. troche szkoda że nie da rady zostawic kinkietów ale nie można mieć wszystkiego. bedzie pieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.02.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 To już mi lepiej, skoro będzie identycznie i symetrycznie Wracam do twórczości własnej zatem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 05.02.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Ok, tak tak, może być ta wersja excelowska Chodzi mi tylko o to,że kwestie kuchenne bardzo popedziły ostatnio i ja (może nie tylko ja...) nie nadążam momentami i już nie wiem na ile się to pozmieniło w stosunku do wersji nr 1 (tej kolorowej ). Także fajnie jak wrzucisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts