Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Ja krótko:

- jestem za symetrią z sufitem jak reszta

- mam zrobiony tak zlew i komorę ociekacza jak chcesz (zlew podwieszany 1,5 komory ceramiczny, ociekacz w konglomeracie i bez rowków), żadnego osadu nie ma, prezentuje się elegancko, bajecznie prosto się to czyści (poprzednio miałam rowki - o wiele gorzej się czyści, nie widzę różnicy w spływaniu wody)

- schodki zróbcie takie same jak w jadalni.

Madziu, a czemu wy właściwie wszędzie macie te schodki ? Nie mogliście zamówić okien do ziemi?

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magda, cały "myk" Twojej kuchni polegał na tym, że ściana z okapem była oryginalna, inna niż to co się z reguły widzi. Mnie się bardzo podobał układ z okapem wolnowiszącym, KINKIETAMI i WITRYNAMI. To się nazywa hamerikan stajl;) W tych witrynach mogłoby się zadziać, znając Twoje znaleziska! Byłoby to ciekawe ożywienie scenografii, na którą patrzyliby goście z salonu.

A teraz (jeśli dobrze rozumiem) chcesz sobie walnąć na głównej ścianie standardowe szafeczki z ukrytym okapem, jak w co drugiej kuchni, którą ostatnio oglądam :(

Będzie na pewno ładnie, grzecznie, gładko, ale mi osobiście brakuje wówczas tego pazura, którego się spodziewałam. A zrobienie lodówki na tej ścianie zamiast witrynek uważam za nieporozumienie (słupek mi tu nie pasuje).

No. Także tego... ;)

To tyle mojego.

Magda pewnie jesteś już na spotkaniu - a ja dopiero teraz zasiadłam do tych kilku stron zapisanych od wczoraj :mad: - więc mój głos się nie zdąży wliczyć do rankingu :p

Ale napiszę - że opcja z wielką lodówą i zamrażarą super - porządek, i wogóle :rolleyes: - sama będę miała podobnie tylko mniejszą zamrażarkę (chociaż po tych Waszych nocnych dyskusjach zacznę się chyba nad ta dużą też zastanawiać http://forum.barcis.pl/images/smilies/hmm.gif -też wybrałam LIEBHERR :yes:) - jeśli tylko zostanie Ci szafek na inne rzeczy.....to świetna opcja.

Ciekawa jestem co tam ustalicie :popcorn::popcorn::popcorn:

Pewnie już decyzja zapadła, ale napiszę;) jestem za opcją na 2, przede wszystkim ze względów praktycznych... w tej chwili mam sbs-a z kostkarką i... nie mieszczę się w zamrażarce, to znaczy nie ja;), tylko produkty:lol2: i kombinuję jak i gdzie wstawić małą dodatkową:rolleyes:.

Madzia co my dzisiaj jemy ?.;)

Ja dziś płynną mam;) Wczoraj strasznie nagrzeszyłam:rolleyes: dziś pokutuję;)

Nagrzeszyłam - ale to ruszyło moją wagę;) Dziś w końcu pół kilo mniej na wadze było:lol2:

Ale ja już nie mam więcej przepisów... pozostałe dni u mnie tobyły świąteczne/sylwestrowe (więczasada jednegotalerza i żarcie knajpiane/hotelowe)

Teraz trzeba rzeźbić samemu wg zasad, które już poznałyśmy;)

Magda, znalazłam taki kominek :) chyba z podobnym rusztem (chociaz mogę się mylić bo dokładnie nie pamiętam)

Pomyślałam, że może Ci się spodoba :confused: :0

Bardzo mi się pdoba - dzięki:hug:

Ja krótko:

- jestem za symetrią z sufitem jak reszta

- mam zrobiony tak zlew i komorę ociekacza jak chcesz (zlew podwieszany 1,5 komory ceramiczny, ociekacz w konglomeracie i bez rowków), żadnego osadu nie ma, prezentuje się elegancko, bajecznie prosto się to czyści (poprzednio miałam rowki - o wiele gorzej się czyści, nie widzę różnicy w spływaniu wody)

- schodki zróbcie takie same jak w jadalni.

Madziu, a czemu wy właściwie wszędzie macie te schodki ? Nie mogliście zamówić okien do ziemi?

Błagam - pokaż mi ten zlew:rolleyes: Może być na pocztę... a swoją drogą, to śmieszne, że masz tyle postów nacykane i zdjęć nie umiesz tu wklejać:lol2:

W sprawie okien - no zgadnij;) Jak mogliśmy sobie zamówić inne okna, jak one już były:lol2: Takie durne mamy wszędzie... no i trza se jakoś radzić;) -więc są schodki...

Magda pewnie jesteś już na spotkaniu - a ja dopiero teraz zasiadłam do tych kilku stron zapisanych od wczoraj :mad: - więc mój głos się nie zdąży wliczyć do rankingu :p

Ale napiszę - że opcja z wielką lodówą i zamrażarą super - porządek, i wogóle :rolleyes: - sama będę miała podobnie tylko mniejszą zamrażarkę (chociaż po tych Waszych nocnych dyskusjach zacznę się chyba nad ta dużą też zastanawiać http://forum.barcis.pl/images/smilies/hmm.gif -też wybrałam LIEBHERR :yes:) - jeśli tylko zostanie Ci szafek na inne rzeczy.....to świetna opcja.

Ciekawa jestem co tam ustalicie :popcorn::popcorn::popcorn:

Pewnie już decyzja zapadła, ale napiszę;) jestem za opcją na 2, przede wszystkim ze względów praktycznych... w tej chwili mam sbs-a z kostkarką i... nie mieszczę się w zamrażarce, to znaczy nie ja;), tylko produkty:lol2: i kombinuję jak i gdzie wstawić małą dodatkową:rolleyes:.

Dziewczyny - będzie wielka zamrażara:wave: Ale nie w ciągu szafek na głównej ścianie - tam nie będzie żadnych sprzetów oprócz kuchenki...

Udało nam się wymyśleć jak wstawić zamrażarkę w ciąg tych wysokich szaf na zapasy:

http://i2.fmix.pl/fmi1711/7ecc6df1002629c74f2ec04a/zdjecie.jpg

Wszytskie te szafy są akurat szerokie na 60 cm i na 60 głębokie... więc niby nie ma problemu;) Ale na tej ścianie nie może być żadnych uchwytów...i t obył problem - bo zamrażarki na klik-klak nie da się zrobić:no:

Ale już wiemy jak z tego wybrnąć:wave:

zamrażarka będzie pierwsza z lewej z zawiasami z prawej strony... więc miedzy tą ścianką (widoczna na pierwszym planie) a pierwszym frontem będzie uchwyt-szczelina... taką samą szczelinę powtórzymy na końcu ciągu szaf po prawej stronie...

Wtedy lodówka zostaje na starym miejscu - obok kawiarki i mikrofali:

http://i1.fmix.pl/fmi1392/afa0e477001504034f2ec043/zdjecie.jpg

Za to na ścianie głównej (po prawej stronie) zostaje jedynie długi rząd wiszących witryn z okapem w idealnej symetrii do wyspy:wave: I żadnych słupków:no: (ten widoczny powyżej - znika;))

Magda, cały "myk" Twojej kuchni polegał na tym, że ściana z okapem była oryginalna, inna niż to co się z reguły widzi. Mnie się bardzo podobał układ z okapem wolnowiszącym, KINKIETAMI i WITRYNAMI. To się nazywa hamerikan stajl;) W tych witrynach mogłoby się zadziać, znając Twoje znaleziska! Byłoby to ciekawe ożywienie scenografii, na którą patrzyliby goście z salonu.

A teraz (jeśli dobrze rozumiem) chcesz sobie walnąć na głównej ścianie standardowe szafeczki z ukrytym okapem, jak w co drugiej kuchni, którą ostatnio oglądam :(

Będzie na pewno ładnie, grzecznie, gładko, ale mi osobiście brakuje wówczas tego pazura, którego się spodziewałam. A zrobienie lodówki na tej ścianie zamiast witrynek uważam za nieporozumienie (słupek mi tu nie pasuje).

No. Także tego... ;)

To tyle mojego.

Słupka nie bedzie:no: Dziś go zobaczyłam na projekcie - i przyznaję - WYGLĄDA FATALNIE:(

Sprawa lodówki i zamrażarki rozwiązana:) (tylko dlaczego to najdroższa opcja:bash:)

I mam czas zadecydować co ze ścianą główną... mogę ją zostawić wg starej wersji... albo zrobić wg nowej - czyli wiszące witryny...

Przyznaję, że też żałuję tych kinkietów:( Ale z drugiej strony cały czas się bałam, ze się pogryzą ze zwisami nad wyspą... szczególnie jeśli chodzi o ich rozmieszczenie - nie były by w ogóle w osi:no:

Wiem, że uwielbiałabym tą witrynę... ale z drugiej strony bałam się, ze się nie pomieszczę z naczyniami:roll: Teraz tych witryn mogę mieć znacznie wiecej...

Bałam się też tego okapu - taki samotny stalowy klocek na środku ściany:roll: - na dwoje babka wróżyła;) Może wypaść świetnie, a może być wielką porażką:roll:

No i ciągle to przesunięcie okapu (osi tej ściany) względem wyspy, zwisów itp... widzę, ze na inspiracjach najbardziej mi się podoba, gdy ta symetria, akurat w tym wypadku - JEST:yes:

Zasmuciły mnie twoje słowa... jeszcze bardziej mi się zrobiło tęsknoza pierwotnymplanem:( Ale muszę zobaczyć wizualizację nowego układu:yes: Dopiero będę umiała zadecydować:lol:

Pazur?Mam cośw zanadrzu;)

Po pierwsze - nietypowy układ szprosów (na pewnonie będą to poziome listewki,ani krzyże:no:)

Po drugie - ten okap. Jeśli udamisię powtórzyćten z inspiracji - będzie obłędny:rolleyes:

Madziu sprawdź skrzynkę;)

Jesteś wielka:hug::hug::hug::hug::hug::hug:

Edytowane przez MagdaZZZ

Madziu świetnie że spotkanie było takie owocne :wave:

Cena ceną - ale jaka wygoda!!!!!

Sama Ci pozazdrościłam tej wielkiej zamrażary - i właśnie pracuję nad moim J http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif żeby się na nią zgodził :lol:. Obgadujemy już podciągnięcie wody w to miejsce :wiggle:

Co do witrynek - ja je uwielbiam - wyjdą świetnie i SYMETRYCZNIE - a to lubisz chyba najbardziej :yes:, szczególnie jak szykujesz niespodziankę ze szprosami - efekt będzie powalający i jedyny w swoim rodzaju. Już się nie mogę doczekać na efekty :popcorn:. A kiedy będziesz miała nowe wizualizacje?

Acha i już Ci mogę podziękować za kostkarkę - której wogóle nie planowałam a dzięki Tobie będę mieć :hug:

:confused: A dlaczego - skoro i tak będzie dla symetrii szczelina z prawej strony wysokiej ściany - nie można zamrażary dać z prawej strony? Byłoby Ci wygodniej wyciągać z niej/ chować do niej różności, stawiając je na wyspie...

Madziu świetnie że spotkanie było takie owocne :wave:

Cena ceną - ale jaka wygoda!!!!!

Sama Ci pozazdrościłam tej wielkiej zamrażary - i właśnie pracuję nad moim J http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif żeby się na nią zgodził :lol:. Obgadujemy już podciągnięcie wody w to miejsce :wiggle:

Co do witrynek - ja je uwielbiam - wyjdą świetnie i SYMETRYCZNIE - a to lubisz chyba najbardziej :yes:, szczególnie jak szykujesz niespodziankę ze szprosami - efekt będzie powalający i jedyny w swoim rodzaju. Już się nie mogę doczekać na efekty :popcorn:. A kiedy będziesz miała nowe wizualizacje?

Acha i już Ci mogę podziękować za kostkarkę - której wogóle nie planowałam a dzięki Tobie będę mieć :hug:

:hug:

pracuj,pracuj nad swoim J;) To naprawdęfajne rozwiązanie:yes:

:confused: A dlaczego - skoro i tak będzie dla symetrii szczelina z prawej strony wysokiej ściany - nie można zamrażary dać z prawej strony? Byłoby Ci wygodniej wyciągać z niej/ chować do niej różności, stawiając je na wyspie...

Frony po prawe są nieotwieralne:no: Jak widać na drugim obrazku - zaraz za nimi jest lodówka na sąsiedniej ścianie... to jedynie atrapa;)

Ciekawie się zapowiada ta kuchnia, a szprosy może będą w kształcie X ?

:)

aa:no:;)

Super Wam się to udało wymyślić. Patrzę i patrzę i nie przychodzi mi do głowy nic do czego można by się przyczepić. :D

:lol2:

chyba też tak teraz uważam;)

Magda,czy jesteś w stanie wrzucić pierwotną wizualkę kuchni, z ostatnią wersją- tak żeby było porównanie jedno pod drugim co dokładnie się zmieniło?? Jeśli to nie kłopot oczywiście :)

Mogę:yes: Ale niewiem czyto ma sens:roll: Tamta wizualizacja jest pikna, kolorowa;)

Taka "techniczna", robocza wersja zawszeznią przegra;) więc może wrzucę mój płaski "projekt" z excela;) - bo on był tym właściwym:yes: Pierwotna wizualka i tak już była tysiąc razy zmieniana;)

A to już rozumiem :yes:

A czy nie będą Cię razić dwa typy szuflad/szafek dolnych? To - chyba - jedyna rzecz, do której mam ale...

Joluś, chodzi ci o dolne szafki na głównej ścianie? Taka wersja jak zaproponowana jak na wizualizacji powyżej - odpada:no: Bardzo mi się podoba poprzedni układ szafek:yes: Szczególnie te poczwórne szuflady - i w nowej wesji na pewno się powtórzą przy piekarniku po obu stronach:yes:Wszystko będzie symetrycznie względem osi...