MagdaZZZ 22.03.2011 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 yokasta, tak jak pisałam powyżej - docinka nie wchodzi w grę I jak wspominałam, chyba z nich w ogóle zrezygnuję. A jeśli nie, to tylko malowanie i wypiekanie wchodzi w grę. Dlatego ponawiam apel o kontakt do wytwórni kafli czy galerii ceramicznych w wawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 22.03.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 hej Madzia kurcze chwile mnie nie było a u Ciebie tyle się zmienia i rusza do przodu, że szok jeszcze wszystkiego nie przeczytałam, nie zdążyłam - siedzę w pracy nad zleceniem i czasu na fm brak ale nadrobię teraz krótko o kominku tylko . Sama mam atrapę kominka na świeczki bo ja porostu lubię blask świeczek - Jak bym nie miała tam atrapy to stały by pewnie jakieś duże świeczniki i tyle . Kominka elektrycznego nie chciałam mieć u siebie - dla mnie to beznadzieja ale biokominek jest dla mnie fajnym pomysłem szczególnie dla tych którzy maja mieszkania, apartamenty albo domy bez możliwości zainstalowania kominka na tradycyjny wkład . I biokominek wyglada całkiem naturalnie i daje uczucie przytulnosci . taki bio mieli znajomi i sie super przy nim siedziało . Poza tym wydaje mi się ze jest wygodny ... a i jeszcze jedno tapety mi się bardzo podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.03.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 dagunia cieszę się z twojej pozytywnej opini o biokominkach:) i tapetach;) Proszę mi tu nadrabiac zaległości i reanimować swój wątek, bo wchodzę, wchodze a tam cisza, echo:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 22.03.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ups....to by do mnie!Przepraszam! Założe dziewczyny,założe tylko niech się zacznie cokolwiek dziać a tu na wszystko trzeba czekać.Jedyny plus taki,że naucze się cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.03.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Dlatego ponawiam apel o kontakt do wytwórni kafli czy galerii ceramicznych w wawie. Magda coś tam znalazłam w necie. Żadnej firmy Ci nie mogę polecić, bo nie korzystałam. Mają swoje oddziały w Wawie. Mam nadzieję, że o to chodzi... http://www.kafle.com.pl/ http://www.kafel-kar.com.pl/o_firmie.html http://www.dacer.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.03.2011 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Wiosna, ach to ty Dziś zaliczyłam z moją ślicznotką pierwszy prawdziwie wiosenny spacerek w tym roku. Kurtka zimowa zamieniona na lżejszą, czapeczka na wiosenną. Było pięknie, słonecznie i radośnie:D Ach, aż się żyć chce. Jako że jeszcze wam nie przedstawiłam mojej Haneczki, zrobię to dziś, tak wiosennie włśnie:) oto Hanutek w pełnej krasie;): http://i3.fmix.pl/fmi817/8e688c3d001ac9b94d88b2ce/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi1138/4eb0d194001c178c4d88b2d1/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi1935/9f4139c90002be014d88b2d4/zdjecie.jpg Po tak miłym spacerku zjadłyśmy pyszny lekki obiadek - dorsza w porach z warzywami, wszystko na parze. Uwielbiam takie dni:yes: Ale żeby nie było tak kolorowo, robiąc herbatę paskudnie się uparzyłam w rękę buchającą z czajnika parą boli jak cholera już drugą godzinę I mam wielki czerwony ślad średnicy ok. 5 cm Może to wyraźny znak sygnał, że pora się przerzucić na zimne napoje;) Wiosna w końcu przyszła:lol2: agawi, będę sprawdzać. niestety te wytwórnie kafli, do których wcześniej dzwoniłam, nie były w stanie tego zrobić W każdym razie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 22.03.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 slodka Hania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.03.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Magda- śliczny ten Twój Hanutek Mała królewna http://www.matrax.net/forum/images/keny/king.gif oj będzie z niej niezła laska Pewnie podobna do Ciebie, co? A oparzoną łapkę to najlepsza Pianka Panthenol 5%, a jak nie masz nic specjalnego, to posmaruj chociaż oliwą lub tłustym kremem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 22.03.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 sliczna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.03.2011 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 No widzisz agawi, słuszna rada, ale wszystkie takie specyfiki u Hani w pokoju, a Hania dotleniona, więc śpi;) Wygląda na to, że jeszcze trochę pocierpię No ale wiecie co, cały sezon herbaciany, gdzie... tyle lat życia i nigdy mnie coś takiego nie spotkało:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.03.2011 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Dzięki dziewczyny, przekażę Hanutkowi komplementy od forumowych ciotek;) Na pewno się ucieszy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 22.03.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Hanutek śliczna ) też chce taką Haneczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 22.03.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ja też kiedyś taką chcą, jest przeurocza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 22.03.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Hania przeurocza:) Blondi:D A oparzen sie nie smaruje niczym! Pod zimna wode i tyle. Co ma zejsc i tak zejdzie, a kladzenie czegos tlustego tylko to pobabrze. (Doswiadczone nie tylko na pacjentach, ale i na wlasnej osobie- regularnie spiekam sobie reke piekarnikiem..grrr) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.03.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 A oparzen sie nie smaruje niczym! Pod zimna wode i tyle. Co ma zejsc i tak zejdzie, a kladzenie czegos tlustego tylko to pobabrze. Można smarować, mnie zawsze to pomaga- przynosi ulgę w pieczeniu. Nic sie nie babrze. Trudno 2 godziny siedzieć z ręką w zimnej wodzie. Zalecenie lekarskie" ... przy oparzeniach można użyć Termcoolu, żelu w aerozolu chłodzącego oparzenia, lub Panthenolu w sprayu. Preparaty aplikujemy z odległości 15 cm. Działają one chłodząco, przeciwbólowo oraz przyspieszają regenerację skóry." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.03.2011 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 No kochane, żeby potem nie było do mnie pretensji i zażaleń, że was tak natchnęłam wiosennie i trzeba pokoje dzieciece szykować Ale takiego Hanutka to polecam;) anagat, no to może szczęśliwie, że nie zdążyłam tego jeszcze niczym posmarować. Boleć juz przestało (względnie:roll:), ale wygląda bardzo nieciekawie. Nie wiedziałam, ze tak się można parą z czajnika załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.03.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Magda, powinnaś to czymś jednak posmarować- preparaty na oparzenie regenerują skórę i istnieje szansa na mniejszą bliznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.03.2011 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Z tego co mówicie, tłustego nie zaryzykuję, ale pantenolem z chęcią bym to psiknęła. Tylko nie mogę znaleźć Byłam pewna, że mam w domu, ale przeszukałam apteczkę, i podręczną apteczkę dziecka i nie ma:( Chyba poproszę męża, żeby jeszcze zszedł do apteki w drodze powrotnej z pracy:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 22.03.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Cudna Haneczka Ja nie mam swojej królewny, ale dwóch królewiczów Współczuję bólu. Ja zawsze, kiedy sie oparzę nakładam Fenistil gel. Bardzo szybko przestaje piec. Panthenol też jest super, zwłaszcza, kiedy po oparzeniu robi się strup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.03.2011 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 A fenistil akurat mam:) Ale mąż już w drodze z pantenolem, więc poczekam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts