monsanbia 07.02.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Monia, przepraszam, ze sie Wam wetnę-tzn, że jesli chcę miec tylko jedna dużą komorę i młynek, to nie jest to wykonalne?Czy do młynka służy osobna komora? Możesz, jak najbardziej Chodzi o to, że przy młynku i dwóch komorach jest wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 07.02.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Czy do młynka służy osobna komora? Nie. Jedynie nie możesz lać wrzątku jak masz włączony młynek, bo tępi się ostrze. Monia, ja tak na początku własnie myślałam, że młynek zamontuję w małej, ale po 1 nie ma tu takiej możliwości ze względu na otwór w małej komorze (może w zlewach innej firmy jest) a po 2 jak ja czasem obieram z 3 kg buraków czy marchwi na sok, to w tej dużej mam pole manewru. W małej musiałabym co chwilę spłukiwać i włączać młynek, żeby utrzymać to w porządku i się z wszystkim pomieścić. Najgorszemu wrogowi bym nie polecała montażu młynka w małej komorze. Brytfanek nie używam, ale może jeśli ktoś często korzysta, to rzeczywiście warto mieć większy zlew. Madziu z młynkiem nie zakapowałam, ale już wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2012 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 No właśnie teoretycznie mała komora służy do montowania młynka Skoro się mieścisz, to OK. Ja mieszczę się dopiero teraz, ze swoją 490x430. Wreszcie nie muszę połowy dużych brytfanek, patelni kłaść z ukosa, o nic się nie obijam Może takich nie używasz, albo jest Ci wygodnie mimo niewygody Przy projekcie kuchni trafiłam na super człowieka który przekonał mnie do dużej komory (bo wstępnie chciałam nie wiadomo dlaczego dwie albo 1+1/2) i za to jestem bardzo wdzięczna Napisałam w DUŻEJ komorze, bo tak ma skibusia (tak napisała)... ale mi mała komora będzie służyła do czegoś innego... Teraz ten zlew mam z takim malutkim, gówniatym ociekaczem:roll: wąski na 20 cm:sick: A co? W każdym razie moja droga - u mnie czasem wygrywa design:lol: I nie chcę, zeby moja kuchnia wyglądała jak przemysłowa na stołówie;) (oczywiscie żarciek, bez urazy:lol2:) Do twoich wnętrz, do twojej wielkiej kuchni taki duży prosty zlew pasuje - u mnie na pewno takiego bym nie widziała:no: Mój ma być dyskretny, jak najmniej widoczny... A duże brytfanki? Ja tam nie mam z tym problemu, jeśli muszę umyć w takim zlewie... daję radę Ale po pierwsze, to używam takich naczyń raz na ruski trok... a po drugie jeszcze rzadziej sama je zmywam:rotfl: A wtedy to już nie mój problem:lol2: Ale powiem Ci, że w tym małym zlewiku, który mam teraz potrafię składować naraz 2 patelnie, ze 2 garnki, parę talerzy i miseczek i masę utensyliów... i jeszcze nad tym wszystkim umyć trzecią patelnie:rotfl: Więc u Ciebie, to bym chyba hipopotama potrafiła wyszorować Z drugiej strony, jakby tak patrzeć, zeby wszystkie naczynia do zlewu swobodnie mogły wejść, niepod kątem tylko na płask... to zlew musiałby być wielkości stolnicy:o Zawsze znajdzie się coś, z czym trzeba bardziej się nakombinować, żeby umyć - stolnica właśnie, blachy z piekarnika... Na szczęście to sporo rzadziej... na codzień używa się dosć standardowych naczyń - które uwierz mi - bez problemu myję w takiej komorze... a raz na miesiąc mogę (Pani Maria może;)) się pomęczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2012 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 A skoro już tak w tematach kuchennych siedzimy... to może pomożecie z tymipiekarnikami:rolleyes: Ja z 90-tekznalazłam jedynie te dwa SMEGa: http://i3.fmix.pl/fmi2146/273ff200002648d64f310ee2/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1464/957e6d390024a03b4f310ee6/zdjecie.jpg Strasznie drogie i jakoś bez szału chyba:roll:Nie znacie czegoś fajniejszego... A czy ktoś z Was ma takie rozwiązanie? - płyta 90 cm a pod nią zwykły piekarnik 60 cm...jakto wygląda? U mnie jeszcze będzie ten wieli okap - to może wyglądać dziwnie:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 07.02.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Przecież te Smegi i coś jeszcze to ja Ci podrzucałam już w niedzielę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 07.02.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Monia, skibusia-dzieki:wiggle: Madzia, "hipopotamem" i "Panią Marią", rozwaliłas mnie na łopatki:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2012 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 musiałam przegapić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 07.02.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ten 2 lepszy (chyba przez symetrię), innych nie znam, bo choć płytę mam 90-tkę , to piekarniki kompaktowe są w słupku więc nie szukałam dużego. A czy ty go będziesz wykorzystywała?Tzn. taki duży? Nie wiem jak one w środku wyglądają...może to 60 tylko z dokładką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gewka_ 07.02.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 No a mnie Pani Maria nie rozśmieszyła - bez urazy;), raczej jej współczuję, bo jak ją poprosisz o pieczeń z ogromnego indora etc., a ona potem naczyń nie zmieści w zlewie, tylko dlatego że ma być ładny i mały to: albo będzie naczynia myła 10x dłużej aby nie porozlewać na blacie, albo będzie myła szybko i co jakiś czas porozlewa na blat resztki z dusznicy itp (oleje, okruszki), a ostatecznie, gdy braknie jej cierpliwości pójdzie i umyje to w wannie lub pod prysznicem....i to jest najmniej śmieszne:( w najlepszym razie będzie psioczyła na pomysłodawcę, a jak Cię bardzo lubi to jakoś to przełknie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Teraz ten zlew mam z takim malutkim, gówniatym ociekaczem:roll: wąski na 20 cm:sick: A co? A to że na warzywa, owoce odkładanie właśnie taki ociekacz najlepszy. Ale duży, nie kucipek Jak myję na raz winogrona, banany, dużo marchewki (jak skibusia, na sok) to nie ma nic wygodniejszego W każdym razie moja droga - u mnie czasem wygrywa design:lol: I nie chcę, zeby moja kuchnia wyglądała jak przemysłowa na stołówie;) (oczywiscie żarciek, bez urazy:lol2:) hehe, a to akurat dobre, bo ja mam dokładnie odwrotnie. Ceramiczny pojedynczy jeszcze jako tako, ale jeszcze podwójny kojarzy mi się li tylko z emaliowanymi stołówkowymi brzydactwami (oczywiście żarcik, bez urazy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2012 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) Monia, skibusia-dzieki:wiggle: Madzia, "hipopotamem" i "Panią Marią", rozwaliłas mnie na łopatki:lol2: No a mnie Pani Maria nie rozśmieszyła - bez urazy;), raczej jej współczuję, bo jak ją poprosisz o pieczeń z ogromnego indora etc., a ona potem naczyń nie zmieści w zlewie, tylko dlatego że ma być ładny i mały to: albo będzie naczynia myła 10x dłużej aby nie porozlewać na blacie, albo będzie myła szybko i co jakiś czas porozlewa na blat resztki z dusznicy itp (oleje, okruszki), a ostatecznie, gdy braknie jej cierpliwości pójdzie i umyje to w wannie lub pod prysznicem....i to jest najmniej śmieszne:( w najlepszym razie będzie psioczyła na pomysłodawcę, a jak Cię bardzo lubi to jakoś to przełknie.. Skoro od lat nie psioczy - a jak wspomniałam -ma teraz mniejszy zlew do obsługi... to nowy uzna za luksus:rotfl: Jak widać radzi sobie... nic nie wylewa (bo gdyby, to mój blat z gówniatego laminatu już zakończył by swój żywot;))... jak pisałam wyżej - zawsze znajdzie sięcoś,co do zlewu (nawet największego) się nie zmieści.. .i trudno - wtedy trzeba wolniej i trochę się nagimnastykować... to nie powód, zeby mieć wanne w kuchni zamiast zlewu. I tyle w temacie. Mój zlew. Moja kuchnia. Co was to tak interesuje? ZLEW WYBRANY! Znowu bardziej się martwicie ode mnie:rolleyes: Co z Wami:confused: Tym razem o P. Marię:???łacę jej tyle forsy tygodniowo... jeszcze będę zlew pod nią wybierać żeby jej wygodnie było:rolleyes: No jaja jakieś Edytowane 7 Lutego 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2012 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 A to że na warzywa, owoce odkładanie właśnie taki ociekacz najlepszy. Ale duży, nie kucipek Jak myję na raz winogrona, banany, dużo marchewki (jak skibusia, na sok) to nie ma nic wygodniejszego [/quOTE] Ale mówisz Moniś o odkładaniu... a ja o płukaniu... na ociekaczu nie wypłuczesz:no: Musisz w sicie nad zlewem... a tak wrzucasz warzywa/owoce do małej komory i jazda;) - płuczesz pod bierzącą wodą, zostawiasz aż się lekko osuszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Znowu bardziej się martwicie ode mnie:rolleyes: Co z Wami:confused: Ja się akurat nie martwię, ja tylko zadałam pytanie, po co? A jak to na forum bywa, rodzi się od razu dyskusja Ale fakt, że Pani Maria byłaby przeszczęśliwa (skoro to ona wie jak jest nie wygodnie, a nie nasza Magda) gdyby podziałka komór znikła jest niezaprzeczalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 07.02.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) z 90 sporo smegów jest. Ale drogie rzeczywiście.. Dorzucam dziewięćdziesiątek, choć pewnie je znasz.. simens tańszy jest nardi (znacie tę firmę?). i ariston ale już całkiem nie za ładny. candy edit: wszytkie nie za ładne, ale ciężko o piękną 90 Edytowane 7 Lutego 2012 przez Ruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2012 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ja się akurat nie martwię, ja tylko zadałam pytanie, po co? A jak to na forum bywa, rodzi się od razu dyskusja Ale fakt, że Pani Maria byłaby przeszczęśliwa (skoro to ona wie jak jest nie wygodnie, a nie nasza Magda) gdyby podziałka komór znikła jest niezaprzeczalny Przeczytaj co dopisałam:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ale mówisz Moniś o odkładaniu... a ja o płukaniu... na ociekaczu nie wypłuczesz:no: Musisz w sicie nad zlewem... a tak wrzucasz warzywa/owoce do małej komory i jazda;) - płuczesz pod bierzącą wodą, zostawiasz aż się lekko osuszą... Ja myję każde warzywo, owoc z osobna, więc takie wrzucenie wszystkich razem do sita/małej komory nie wchodzi w grę Chyba się nie dogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2012 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ja myję każde warzywo, owoc z osobna, więc takie wrzucenie wszystkich razem do sita/małej komory nie wchodzi w grę Chyba się nie dogadamy Kazdewinogronko teżosobno? właśnie super... wkładasz co trzeba, odkręcasz wodę i masz dwie rączki, żeby każdy owoc/warzywo wygłaskać... chyba się nie dogadamy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2012 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) z 90 sporo smegów jest. Ale drogie rzeczywiście.. Dorzucam dziewięćdziesiątek, choć pewnie je znasz.. simens tańszy jest nardi (znacie tę firmę?). i ariston ale już całkiem nie za ładny. candy edit: wszytkie nie za ładne, ale ciężko o piękną 90 Ruby ten SIEMENS fajniejszy od SMEGA. Świetna alternatywa...nie znałam:no: Dziękuję http://i3.fmix.pl/fmi1195/897b69d3000d14e34f3119b5/zdjecie.jpg Tylko cena podobna:( Edytowane 7 Lutego 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 07.02.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Bardzo dużo osób mając zmywarkę ma tylko mały zlew jednokomorowy, Madzia ma większy, więc jej na pewno wystarczy Większy zlew niż planuje na jej pięknej wyspie w tej pięknej kuchni otwartej na salon (równie piękny ) byłby ble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gewka_ 07.02.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Nie o zlew mi chodzi, tylko o stwierdzenie, że to nie Twój problem, jak będzie kłopot ze zmywaniem. Z drugiej strony masz rację - jak już się znacie na tyle , że Ci kiepskiego numeru nie wywinie, jest dobra w tym co robi, a płacisz na tyle uczciwie, że zniesie od czasu do czasu niewygodę - nie ma tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts