Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Ja też mam zmywarkę Siemens SN 66T095EU i też bardzo polecam. Niestety muszę cię rozczarować - Bosh to nie to samo co Siemens. W poprzednim mieszkaniu miałam wyposażenie (nowe bo ok. 3 lata temu robiliśmy remont) Bosha i jak dla mnie Siemens jest o niebo lepszy. Oczywiście w przypadku mikrofali tego pewnie nie widać, ale np. zmywarka to inny świat. Kawiarki są mega drogie, ale nie oddałabym mojej (polecam ze stałym przyłączem wody, ja mam akurat Miele, ale chyba inne firmy też takie modele powinny mieć). Poza tym zachęcam do kupowania sprzętów różnych marek. To nie jest tak, że 1 firma robi wszystko najlepsze. Zresztą widać to choćby po wyborze lodówki, że większość z nas wybiera Liebherra. Ja się na to zdecydowałam po lekturze na temat poszczególnych sprzętów, bo najpierw chciałam mieć wszystko od kompleciku:-) Ale to bzdura, nikt przecież nie widzi, czy na płycie pisze Bosh, Teka, czy coś innego. Tylko w słupku, obok siebie uważam, że powinny być te same sprzęty.

Opaska wg nowej wersji ładna, do Ciebie lepsza niż poprzednia.

Zdjęcia płyty już wczoraj nie zdarzyłam zrobić, bo zasnęłam na filmie, który oglądaliśmy z mężem. Może dziś się uda.

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też mam zmywarkę Siemens SN 66T095EU i też bardzo polecam. Niestety muszę cię rozczarować - Bosh to nie to samo co Siemens. W poprzednim mieszkaniu miałam wyposażenie (nowe bo ok. 3 lata temu robiliśmy remont) Bosha i jak dla mnie Siemens jest o niebo lepszy. Oczywiście w przypadku mikrofali tego pewnie nie widać, ale np. zmywarka to inny świat. Kawiarki są mega drogie, ale nie oddałabym mojej (polecam ze stałym przyłączem wody, ja mam akurat Miele, ale chyba inne firmy też takie modele powinny mieć). Poza tym zachęcam do kupowania sprzętów różnych marek. To nie jest tak, że 1 firma robi wszystko najlepsze. Zresztą widać to choćby po wyborze lodówki, że większość z nas wybiera Liebherra. Ja się na to zdecydowałam po lekturze na temat poszczególnych sprzętów, bo najpierw chciałam mieć wszystko od kompleciku:-) Ale to bzdura, nikt przecież nie widzi, czy na płycie pisze Bosh, Teka, czy coś innego. Tylko w słupku, obok siebie uważam, że powinny być te same sprzęty.

Opaska wg nowej wersji ładna, do Ciebie lepsza niż poprzednia.

Zdjęcia płyty już wczoraj nie zdarzyłam zrobić, bo zasnęłam na filmie, który oglądaliśmy z mężem. Może dziś się uda.

skibusia, jak widzisz u mnie nie planuję komplecików - i wpadłam na to od razu:lol2: - także dzięki za radę;) Dlatego pochłaniaczy szukałam wśród Falmeców lub Faberów a lodówki - jak wspomniałaś - jedynie Liebherra...

Jeśli chodzi o boscha - siemensa... to myślę, że ciężko porównywać słabsze modelesprzed 3 lat i najbardziej wypasione/najnowsze z dziś... bosch owszem - jest przeważnie dużo prostszy, bardzo stabilny... nie stawia na nowe gadżety jak podświetlenia, sensoryczne panele sterowania itp.... praktycznie każdy nowy model różni się odrobinę designem (a i tak niewiele;)). Nic nie udziwniają. Ale moim zdaniem to bardzo dobra firma:yes: Od lat mam z nią doczynienia w kuchni - i zero zastrzeżeń:no:

Mogę porównać zmywarkę rodziców- Siemens - którą użytkowałam przez 3 lata, do mojej Boscha (mam 4 lata)... i moja uważam, że jest dużo lepsza:)

I co? - takie to porównywanie różnych modeli, różnych marek, z różnych lat;) Nie jest miarodajne:no:

Za to będę mogła potem porównać kawiarki Siemensa i Boscha - które są ewidentnie na jednych podzespołach - Jak je otworzysz - są identyczne:)

Jak wspomniałam - u rodziny użytkuję Siemensa - i uważam, że jest rewelacyjny:yes:

Powiem wam za parę miesięcy - jaki jest BOSCH:)

Edytowane przez MagdaZZZ

Madzia, jak bedziesz juz miała jakieś zdjęcie modelu

tych poprzednich opasek to wrzuć. Ciekawa jestem jak to w realu wyszło.

Dzieki dziewczyny za uznanie:oops:jak ktos jeszcze bedzie kiedys potrzebowal

wizualizacji swoich opasek to piszcie:lol2:

jasne:)

dawaj pyska jeszcze razhttp://emoty.blox.pl/resource/buziak.gif

ten wywód o komplecikach to do ogółu odwiedzających, widzę, że ty nie komplecikujesz:-) Ze sprzętami może i racja, że każdy model inny i dlatego ciężko porównać, ale bosh nie domywał, dlatego ja widzę różnicę. Też mam okap Faber (jeny, ja naprawdę wszystko mam z innej parafii). Falmec też podobno jest dobry, ale nigdy nie korzystałam.

Yokasta zdradziła u siebie, że planujesz łóżko na zamówienie. Ja chyba też muszę takie zrobić, bo nic gotowego mi się nie podoba. Czy orientowałaś się może jakie są możliwości w tym względzie? Masz jakieś sprawdzone firmy? Jak wyglądają ceny takiego łóżka na zamówienie?

Edytowane przez skibusia

:o Musze sprawdzic w instrukcji :lol2:

2h20', 12 litrów

Może długo ale dokładnie :).

Na 70 stopni trwa 2h 15' i zużywa 16l.

Tak naprawde prawdziwe eko w mojej zmywarce to szybkie zmywanie w 45 stopniach - zużywa najmniej energii,11l wody i trwa 29 minut ale nie nadaje sie na mocne zabrudzenia czy przypalenia :D.

Koniec wywodu :lol2:. Zazwyczaj nastawiam ją wieczorem a rano sobie wyjmuje naczynia ;).

Edytowane przez yokasta

:o Musze sprawdzic w instrukcji :lol2:

A to nie pokazuje na wyświetlaczu ile będzie zmywać?

U mnie eko trwa chyba 2 godz. , ale ja korzystam w zasadzie z szybkiego półgodzinnego mycia i też domywa.

Właśnie za to półgodzinne lubię swoja zmywarę plus światło w środku, plus szuflada na sztućce i punkt światełka na podłodze które świeci mówiąc nam, że jeszcze zmywa, a jest na tyle cicha, że czasem ciężko stwierdzić czy zmywa, czy skończyła.

A to nie pokazuje na wyświetlaczu ile będzie zmywać?

U mnie eko trwa chyba 2 godz. , ale ja korzystam w zasadzie z szybkiego półgodzinnego mycia i też domywa.

Właśnie za to półgodzinne lubię swoja zmywarę plus światło w środku, plus szuflada na sztućce i punkt światełka na podłodze które świeci mówiąc nam, że jeszcze zmywa, a jest na tyle cicha, że czasem ciężko stwierdzić czy zmywa, czy skończyła.

I dziękuję zate słowa - dzięki nimjest MOJA:lol:

Skibusiu, wieczorkiemwyślęCi maila, bo teraz lecę na siłownię;)

Moja też cichutka :), światełka nie ma (jedyny minus) bo wlasnie nie zawsze wiem kiedy skonczy :D:D:D szuflady na sztućce nie chciałam :D wolalam koszyk :lol2:.

Nie ma wyświetlacza :) u Ciebie pewnie jest panel z przodu, u mnie cała zabudowana :yes:.

Prawde mowiac na polgodzinnym na razie myłam tylko talerze i kieliszki i było ok :lol2: musze sprobowac z czyms ciezszym :D.

I dziękuję zate słowa - dzięki nimjest MOJA:lol:

)

Na rowki nie namówiłam to przynajmniej zmywara nas będzie łączyć:lol2:

Yokasta najważniejsze że ma ten półgodzinny program, to fajna sprawa jak dla mnie:rolleyes:

Ja używam zapachu do zmywarki i staram się nie zostawiać na noc naczyń bo potem wszystkie śmierdzą cytryną :lol2:

Szuflada super sprawa nie zajmuje miejsca na dole, jest na samej górze( jako trzecia szufladka)wygodna bardzo w obsłudze.

Jeny napisałabym o niej to samo! Już kilka razy otworzyłam ją w trakcie prania, bo nie spojrzałam na podłogę i okazywało się, że działa jeszcze. Madziu, fajnie, że się na nią zdecydowałaś, nie będziesz żałowała.

Ale wiece co wam powiem, przemyślałam te nasze wywody i doszłam do wniosku, że tak naprawdę to dopiero za te 3-4 lata się dowiemy czy dobre sprzęty wybraliśmy. Zmywarka z mieszkania tez początkowo sprawdzała się rewelacyjnie i wszystko domywała, potem jej się odwidziało. Tu może być niestety tak samo....

Też używam zapachu :D jest ktos kto nie używa ? :lol2: Ale wnika tylko w sylikon (na moje muffiny :mad:) :).

Kurcze ... ja nie używam. Ale to dlatego, ze jakoś boję się, że zapachy się pomieszają i wyjdzie mieszanka wybuchowa. Czy one sa faktycznie takie dobre ? Jakieś konkretnie używacie ?

Ja mam Siemensa SN coś tam (teraz w pracy nie pamiętam) ze światełkiem, domywa super (chyba, ze przegnę z załadowaniem, lubię wkładać jeden garnek do drugiego i czasami mi tak 3 wejdą w siebie - wtedy do poprawy).

Ja mam taki limonkowo cytrynowy do zawieszenia. Czasem zanim zapełnię zmywarkę a na obiad były ryby :) to zapach się przydaje. U mnie nie zostaje na talerzach, kubkach itp. ale już sylikon,plastik (nawet ten przeznaczony do zmywarek) chłonie ten zapach jak diabli niestety.