Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zmywarka z mieszkania tez początkowo sprawdzała się rewelacyjnie i wszystko domywała, potem jej się odwidziało. Tu może być niestety tak samo....

A wyjmowałaś co jakiś czas ramiona i czyściłaś te dziurki?

Ja mam zmywarkę Miele. Zawsze wiedziałam że taka będzie, bo znam ludzi którzy sprzęt wodny tej marki mają ponad 20 lat i działa jak nówka mimo że wygląda jak przedpotopowy ;)

Na moim szybkim programie (28min) domywam całą zapakowaną zmywarkę z zaschniętymi resztkami na talerzach. 40st, 7l wody.

Ja jestem happy!

I też nie jestem za zbieraniem wszystkiego jednej marki, dlatego mam 4 :wiggle:

a znasz jakiś czarny gres, który ma rysunek kamienia??? Bo jak zamawiałam gres - to zestawiałam go z czarnym, ale takim całkiem gładkim - jak szkło;) - nie podobało mi się:no: Gdyby to był taki czarny gres z żyłkami, plamkami... no może faktycznie byłoby ładnie:rolleyes:

Magda, ta opaska na podłodze jest ładna, delikatna i bardzo bezpieczna :-). Ja też myślę, że czarna byłaby bardziej dramatyczna i elegancka. Nie musisz mieć wielu innych elemntów w czerni. Wystarczy naprawdę kilka np. stojąca rama ze zdjęciem, czarny Kitchen Aid :-), lustro w czarnej ramie itp. A może takie wykończenie?

skora-weza-czarna-i-biala-polysk-glazura-rekt-30x60-gat2-warszawa.jpggres.jpg

Na moim monitorze kolor opasek bardzo ok. Tak jak dziewczyny piszą: ciepły grafit, czy ciemny taupe. Dla mnie śliczny. Czarny zmieni trochę klimat podłogi na bardziej elegancką, wyrazistą. Nie wiem jaki efekt wolisz.. Cokolwiek wybierzesz to będzie dobrze. Piękny ten gres... :rolleyes:

Magda ta opaska przypomina mi ekspozycje z gresowych mozaiek (takich brązowo-beżowych w ksztalcie gwiazdy :) w Castoramie:sick: sorki ale jakoś mi to do Ciebie i do Twoich wnętrz nie pasuje..... ja jednak poszukałabym czegoś innego.

Twoj gres jest naprawde piekny i wymaga też takiego towarzystwa, czarny rzeczywiście- tak jak napisała madziunia sprawi że będzie luksusowo (ale czy to będzie NY?)

Ja w swoich inspiracjach mam coś takiego, jak chcesz to możesz usunąć

pozdrawiam

C5A258T4729.jpg

Magda ta opaska przypomina mi ekspozycje z gresowych mozaiek (takich brązowo-beżowych w ksztalcie gwiazdy :) w Castoramie:sick: sorki ale jakoś mi to do Ciebie i do Twoich wnętrz nie pasuje..... ja jednak poszukałabym czegoś innego.

Twoj gres jest naprawde piekny i wymaga też takiego towarzystwa, czarny rzeczywiście- tak jak napisała madziunia sprawi że będzie luksusowo (ale czy to będzie NY?)

Ja w swoich inspiracjach mam coś takiego, jak chcesz to możesz usunąć

pozdrawiam

no to ostro:rotfl:

Magda, ta opaska na podłodze jest ładna, delikatna i bardzo bezpieczna :-). Ja też myślę, że czarna byłaby bardziej dramatyczna i elegancka. Nie musisz mieć wielu innych elemntów w czerni. Wystarczy naprawdę kilka np. stojąca rama ze zdjęciem, czarny Kitchen Aid :-), lustro w czarnej ramie itp. A może takie wykończenie?

[ATTACH]99803[/ATTACH][ATTACH]99804[/ATTACH]

Na konsoli będzie czarny telefon hitlera:lol: - może wystarczy;) bo nic więcej nie przewiduję:no:

Spróbuję z tą czernią... ale na spokojnie:lol: wiedzę, że większości z was się ten kolo ropaski podoba - to dobrze:) Ja muszę go jeszcze zobaczyć w świetle dziennym...

Madzia dotarłam i ja:) Opaska śliczna, ale też mi się od razu nasunęło, że lepsza i elegantsza czarna, choć wiadomo, ze brązy uwielbiam. Na pewno coś będziesz jeszcze miała w czerni- może abażur, jakieś pasy na poduszkach sof, coś widocznego w kuchni?:rolleyes: Jakoś mi czerń bardzo pasuje do Twojego NYS:wiggle:

:hug:Magda nie chciałam żeby było ostro ale szczerze ...

nie no co ty;) Było ostro - ale tak w pozytywnym słowa tegoznaczeniu:hug:

Przecież mi też cośnie do końca leży w tej opasce...

jest i aga:hug: już myślałam, że mnie bojkotujesz:lol2:

Kasha dokładnie o coś takiego mi chodzi:yes: Jak czarny - to tylko z żyłami:yes: Może znasz jeszcze jakiś gres w tym stylu, inny niż Nowa Gala???:)

yokasiu - tak zrobię:yes: Taka płytka kosztuje ok. 50 zeta - nie majątek - a chociaż będę wiedziała w którym kierunku iść...

Ja jeszcze w sprawie czarnej opaski - wg mnie jest ona NYS w najczystszej postaci;)

Poza tym: nie spotkałam się w typowo klasycznych wnętrzach (ale takich top-class) z podłogami krem-brąz. ZAWSZE jest czerń. Przejrzyjcie inspiracje:)

No to się wypowiedziałam;)

Dobranoc :bye:

good point:yes:

ja też od początku tak czułam... ale mówię - zestawiłam w sklepie z czarną płytką - i było bleee:sick: Takiej czarnej marmurkowej nie mieli:no:

Z szarym"kamieniem" też nie było ładnie:no: Z tym najlepiej... ale teraz widzę, że w tym mało doświetlonym holu się nie sprawdzi:no: Trzeba szukać czarnego "marmurka";)

Mi się podoba, jest taki delikatny ten kolor. Pozostała bym przy nim.

Ale jeżeli koniecznie chcesz czarny to może:

http://img833.imageshack.us/img833/4746/dscf4973u.jpg

lub Zirconio radica negro:

http://img251.imageshack.us/img251/2328/dscf4717r.jpg

Edytowane przez mirela99

Opaska... Dołączam do grupy, której podoba się to ciemne taupe :yes: Jeśli opaska ma być czarna, to raczej w ciepłym, miękkim odcieniu - klasyczna czerń (moim skromnym) zbyt ostro będzie się odcinać od jasnego gresu. A ten przecież biały nie jest - czy ostra czerń nie wydobędzie z niego jeszcze więcej beżowych/żółtych tonów?

A czarna płytka z maziakami wywołuje u mnie :sick:

Edytowane przez joliska