Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Opaska... Dołączam do grupy, której podoba się to ciemne taupe :yes: Jeśli opaska ma być czarna, to raczej w ciepłym, miękkim odcieniu - klasyczna czerń (moim skromnym) zbyt ostro będzie się odcinać od jasnego gresu. A ten przecież biały nie jest - czy ostra czerń nie wydobędzie z niego jeszcze więcej beżowych/żółtych tonów?

A czarna płytka z maziakami wywołuje u mnie :sick:

I tu się zgodzę z Joliską. Bo też nie wiem czy ta czarna opaska nie podkresli tego,że gres jest kremowy.

Ta inspiracja, która wkleiła KashaG piekna ale tam jest własnie biel z czernią i to jak najbardziej gra.

Dodatki czarne ok, ale je można zawsze wymienić na inny kolor jak się znudzą a opaski juz nie:no:

Zresztą trudno dyskutować jak się nie widzi na żywo wszystkiego:p

U tego Helmuta to taupe to od brązu tak mi sie wydaje;) a krem to od zółtego ale sprzeczać się nie bedę:D

Madzia tu taka dyskusja o kolorach a Ty gdzie:lol2:

Ja myśle,że nic nie wymyslimy bo zależy jaki odcień tych płytek jest w rzeczywistości i jaki kolor opaski+faktura (ilość żyłek itp).

A wiadomo,że monitor baardzo przekłamuje kolory

U tego Helmuta to taupe to od brązu tak mi sie wydaje;) a krem to od zółtego ale sprzeczać się nie bedę:D

Madzia tu taka dyskusja o kolorach a Ty gdzie:lol2:

Ja myśle,że nic nie wymyslimy bo zależy jaki odcień tych płytek jest w rzeczywistości i jaki kolor opaski+faktura (ilość żyłek itp).

A wiadomo,że monitor baardzo przekłamuje kolory

dlatego się w tą dyskusję nie zagłębiam:rotfl:

bo choć widziałam te płytki na żywo, to uważam, że nie da się stwierdzić czy czerń pasuje - bez uprzedniego jej przyłożenia do płytek;)

Stachu już dostał rozkaz zakupienia jednej sztuki i pocięcia na paski... wieczorem zobaczę jak to wygląda:lol:

A wyjmowałaś co jakiś czas ramiona i czyściłaś te dziurki?

Ja mam zmywarkę Miele.

Czyściłam i to często, niestety nie pomagało. Miele to marzenie, tą firmą mogłabym zdecydowanie obsadzić całą kuchnię, ale mąż zgodził się na 1 sprzęcik tej firmy (wiadomo dlaczego) - ja wybrałam kawiarkę.

Madziu, czekamy na fotorelację.

siedzę... głowię się nad tym sufitem w kuchni... załamana jestem:cry:

Jak oglądam to na żywo, to nie wyobrażam sobie zwężenia tej niszy... będzie tragicznie to wyglądać - mówię wam:yes:

Już bardziej zastanawiam się nad jej poszerzeniem w kierunku kuchni... tak, żeby z każdej strony, wokoło była w miarę "równa" ramka... teraz będzie rząd wiszących szafek - czyli niszę zrobić 85 cm od ściany (50 cm od zabudowy)... wtedy wyspa nie będzie stała w osi tego sufitu (znaczy będzie w tej drugiej osi, ale na wejściu nie:no:)... ale chociaż sama nisza będzie jakaś uzasadniona - choć też na siłę;) Żygam tymi niszami... masakra:sick: Najchętniej bym ją zabudowała w p.zdu... ale już jest tam ta cholerna klima:bash:

Magda, u mnie opaska wygląda na czarną, albo chociaż na b. ciemny grafit...i od razu przypadła mi go gustu, natomiast nie wyobrażam sobie opaski w kolorze blatu, który wstawiłaś...faktycznie wygląda tak jak określiła ja nihru- jak stara kawa z mlekiem:lol2: ale to co przedstawia mój monitor ma się zapewne nijak do rzeczywistości..więc trzymam kciuki za dobrym wyborem.

Odnośnie niszy...Magda..ja bym nic z tą niszą nie robiła..ale ja to jestem ja ;)

odnośnie sprzętu...ja mam stary przedpotopowy i wszystko, buczy, huczy, ale działa...więc puki co zbieram opinie, czytam i się nie wypowiadam, bo tematem na poważnie zajmę się dopiero pewnie za jakieś pół roku ..

Czarne wygrały bezapelacyjnie:yes:

http://i1.fmix.pl/fmi81/1ad6dcc9000bd5584f341f8f/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi2685/a86c35e6001a84da4f341f94/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1603/5364b1e5001ecdb84f341f99/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi1698/805174f1001b19aa4f341f97/zdjecie.jpg

Świetny jest ten czarny gres:yes: Bo to nie taki czarny-czarny, tylko taki stłumiony, przydymiony... nawet może w bardzo ciemny grafit wpadający... super:lol:

Poprosiłam Pana Stasia, żeby kolejne płyty wybrał z większą ilością białych przerostów:rolleyes: -nie wiem czy to dobrze czy źle;) W każdym razie za późno już, żeby coś z tym zrobić:lol2: - gres zaczyna się kłaść jutro z samego rana:wiggle:

Edytowane przez MagdaZZZ