Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

dobrze, że czarny wygrał:D ale ja mówię dlatego, ze za brązami nie przepadam - toleruje tylko na drewnie;) a właśnie kiedy te drewniane podłogi bedom????? bo bym przyjechała na wizytację jak już coś będzie widać;)

o ty cwaniaku:lol2: miałaś być w tym tygodniu:mad:

parkiet w przyszłym tygodniu... myślę, że koło wtorku, środy... także zapraszam:lol:

ale lepiej popytaj koleżanek, które już u mnie były -czy to warto w ogóle;) Bo scenariusz przeważnie podobny:rotfl:

One zawsze stoją i patrzą z przerażeniem na ten cały chaos... i na to jak kolejny raz każę coś skuwać, rozbierać, zmieniać itp:rotfl:

Prawda dziewczynki?:lol2:

Zastanawiające, że każda była u mnie tylko raz - i niemiała ochoty na powtórkę:rotfl:

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o ty cwaniaku:lol2: miałaś być w tym tygodniu:mad:

parkiet w przyszłym tygodniu... myślę, że koło wtorku, środy... także zapraszam:lol:

ale lepiej popytaj koleżanek, które już u mnie były -czy to warto w ogóle;) Bo scenariusz przeważnie podobny:rotfl:

One zawsze stoją i patrzą z przerażeniem na ten cały chaos... i na to jak kolejny raz każę coś skuwać, rozbierać, zmieniać itp:rotfl:

Prawda dziewczynki?:lol2:

Zastanawiające, że każda była u mnie tylko raz - i niemiała ochoty powtórzyć tej wizyty:rotfl:

:D Ma ma ochotę :) Co do przerażenia...hmm raczej podziwiałam Magde jak ona to ogarnia. Szacun Madzia

Edytowane przez senmon

No cieszę się, że wszystkie jesteście jednomyślne:lol: i żadna jakoś specjalnie nie powątpiewa w słusznosć decyzji;)

:hug:

Ja normalnie przebieram nogami... to pierwsza taka wielka sprawa w tym mieszkaniu:o (no może oprócz wcześniej wyburzonych i postawionych na nowo ścian, zrobionych łazienek, i wielkiej przebudowy tarasu:o:lol2:)

Najchętniej poleciałabym tam jutro skoro świt (mój świt;) - czyli koło 12-13:lol2:)... ale boję się, ze Stachu mnie nawet nie wpuści:o Bo zaczyna od holu wejściowego... i pewnie przez cały dzień nie będzie można wejść do mieszkania:( Chyba oszaleję z niepewnosci i ciekawościhttp://emoty.blox.pl/resource/wow.gif

Dziś zamontowali też grzejnik w jadalni... ktoś kiedys pytał jak się sprawa rozwiązała?:) Otóż Panowie byli tak mili i pozwolili mi wymienić mojego Irsapa na dowolny inny grzejnik dostępny u nich na ekspozycji... na szczęście wybór mieli ogromy;) a na mnie czekał ten idealny:wiggle: Nie jest żeberkowy:no:to niesamowicie płaski panel ścienny, też Irsapa:lol: o taki:

IRSAP Relax.jpg

Tylko nie czerwony oczywiście;) a kremowy... rozmiarowo po prostu idealny:rolleyes: -jak łatwo można przypuszczać- sama bym lepszego nie zamówiła:rotfl:

Super tam wygląda:yes:

No i ostatnia nowość... kafle w kuchni już skute:oops: - ktoś pytał co z nimi... muszę kupić nowe - te same;)

Dobrze, że nie wpadłam na to, by poożyc na tej scianie coś za 400 zł/m2:rotfl:

Edytowane przez MagdaZZZ

Matko Bosko Muratorsko! Ten Twój mąż to złoty człowiek, że jeszcze na zawał nie zszedł od Twoich pomysłów ;)

Racja:lol2::lol2: Madzia grzejnik lux:yes: A jutro rzeczywiście nie masz po co jechać na budowę, bo chodzić po płytkach nie będziesz mogła:no: A pan Stasio chyba balkonem wyjdzie :rotfl:

Matko Bosko Muratorsko! Ten Twój mąż to złoty człowiek, że jeszcze na zawał nie zszedł od Twoich pomysłów ;)

:rotfl:

to przeważnie on każe kuć, gdy tylko coś do koncepcji nie pasuje;) Nie ma z tym żadnych problemów:lol2: Za to ja tą decyzję odkładałabym w nieskończoność... Stachu codziennie pytał czy kuć... a ja - Nie, może jeszcze nie... może poczekamy na wizualizacje kuchni... itp;)

Ale wczoraj postawił mnie pod ścianąi powiedział, że po gresie nie kuje już nic:no: Więc musiałam podjąć tą męską decyzję;) I tak 2/3 z nich była do wymiany, bo przecież matoły od wyburzeń je poniszczyli:mad:

:rotfl: boskie emotki.

Podoba mi się ten czarny gres :yes: bardzo!

no to się bardzo cieszę:hug:

Albo jedź i robisz fotkę stojąc w proguhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/pomysl.gif

No właśnie - żeby Stachu pamiętał drzwi wejściowe przyciąć:o Jak zapomni, weźmie się za robotę to już nikt nigdy nie wejdzie ani nie wyjdzie z tego mieszkania:rotfl:

Po zalaniu podłogówki warstwąwylewki - centymetr wyższą niż tam, gdzie będzie parkiet - drzwi ledwo się po betonie domykały:o Jak dojdzie gres - to drzwi ani drgną:rotfl:

Dziś zamontowali też grzejnik w jadalni... ktoś kiedys pytał jak się sprawa rozwiązała?:) Otóż Panowie byli tak mili i pozwolili mi wymienić mojego Irsapa na dowolny inny grzejnik dostępny u nich na ekspozycji... na szczęście wybór mieli ogromy;) a na mnie czekał ten idealny:wiggle: Nie jest żeberkowy:no:to niesamowicie płaski panel ścienny, też Irsapa:lol: o taki:

...

Tylko nie czerwony oczywiście;) a kremowy... rozmiarowo po prostu idealny:rolleyes: -jak łatwo można przypuszczać- sama bym lepszego nie zamówiła:rotfl:

Super tam wygląda:yes:

Ja pytałam ;). Grzejnik superowy. Ty jak coś wymyślisz, to klękajcie narody!

Ostatnio mało się udzielam, ale staram się przynajmniej czytać na bieżąco (bo po tygodniu nie miałabym szans na nadrobienie) i bardzo się cieszę, że udało Ci się (a ktoś wątpił, że mogłoby być inaczej?) wymienić ten zlew. Nie chciałam Ci pisać, kiedy byłaś w samym środku furii, ale mając do wyboru albo super-hiper powłokę (której pewnie zwykły śmiertelnik nie jest w stanie i tak docenić w użytkowaniu) a zlew o idealnym układzie, niekombinowany, choćby i miał tę powłokę gorszą, to oczywiście wybrałabym tę drugą opcję. No ale wszystko się udało i super.

No i ostatnia nowość... kafle w kuchni już skute:oops: - ktoś pytał co z nimi... muszę kupić nowe - te same;)

Dobrze, że nie wpadłam na to, by poożyc na tej scianie coś za 400 zł/m2:rotfl:

Madzia, a pan Stachu nie sugerował przypadkiem, żeby kafle za ciągiem kuchennym kłaść dopiero po położeniu blatu? Bo wiesz jak to jest - nawet jeśli będziesz znała dokładną wysokość kuchni, to zawsze jest prawdopodobieństwo, że gdzieś tam będzie parę milimetrów różnicy (w najlepszym razie), no i klops. Dobry kafelkarz potrafi to zrobić "na czysto", bez żadnego ryzyka zabrudzenia blatu. No i wtedy jest gwarancja, że kafle są idealnie dopasowane.