Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Wiedząc jaki jest projekt kuchni i wybrane materiały białe płytki z dekorem wydają mi się "zwyczajne" będzie ładnie, ale ...... Co do jodełki to nie wiem z jakich miałaby być płytek? Efekt może być rewelacyjny (uważam, że fuga powinna być w kolorze płytek) na inspiracji jest jaśniejsza i daje trochę efekt "country side", a u Ciebie powinno być bardziej glamour. W tym katalogu, jest kilka inspiracji, które idealnie pasowałyby do tej kuchni (zwłaszcza te z naturalnego kamienia) :-)

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasha pisałyśmy równocześnie - trafiłam, hehe. Ale ja dalej jestem za dekorem (jest 1 i dla mnie to taki smaczek, ale ja lubię takie połączenia klasyczne z przymrużeniem oka).

Aha, miałam jeszcze się wypowiedzieć odnośnie podłogi (kafli, które już są położone). Chyba przegapiłam to, że duże kafle mają być tylko w środku opaski w holu. Byłam przekonana, że będą te duże wszędzie (pewnie cena zdecydowała) i jak zobaczyłam 1 zdjęcie, to myślałam, że się przewidziałam z przecięciem na 1 kaflu (tym na wejściu), dopiero później zobaczyłam całość i stwierdzam, że ja bym chyba jednak wolała wszędzie kafle tego samego rozmiaru. Wygląda to ok, ale moim zdaniem to spowodowało, że z tą podłogą mimo, że jednorodną dużo się dzieje. No i chyba konsolkę czarną bym tam wstawiła do tego holu.

KashaG zgadzam się z Toba w 100% jodełka z kamienia, już z Magdą to omawialysmy :) to mój faworyt i u siebie na pewno tak zrobię. A te mozaiki kamienne z katalogu , który wkleilas mozna zamowic u nas?

Obawiam się, że nie :-(. Firma ma swoją siedzibę na Florydzie. Trzeba do nich napisać, mamury sprowadzają z Włoch, więc może oni sami kogoś polecą.

a ja na pintereście miałam parę zdjęć z tego katalogu:lol: - szczególnie wszelkie koniczynki;)

niemiej jednak katalog wcale mi jakoś nie pomógł:no: i nic tam dla siebie nie znalazłam;) - no oprócz białej koniczynki, która jest totalnie poza moim zasięgiem:rotfl:

kamienne mozaiki? u nas prawie każdą się dostanie... kwestia ceny jedynie - ale i te są znośne - od niecałych 300 zł do ok. 500... tylko, że ja nie chcę kamiennej mozaiki:roll: w grę wchodziłby tylko statuario - ale wtedy też na blatach... a na to jednak chyba się nie zdecyduję... więc potrzebuję białych ceramicznych płytek - CIEKAWYCH I NIEPRZESADZONYCH - może jakieś konkrety?:lol:

Moziaki kamienne- dla tych, którzy do nich wzdychają;):

http://www.athenamarmor.pl/index.php/oferta/mozaiki

U nich byłam osobiście: http://www.mapstone.pl/pl/k_350.htm - mieli ogromny wybór mozaiek kamiennych:o Na stronie nic nie jest pokazane:no:warto się przejechać;)