Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Płytki w korytarzu z opaską:jawdrop:pięknie

Jeśli już myslisz na serio o tej jodełce to ta z pierwszego zdjecia podoba mi się bardziej ale tak w sumie to jest tylko na fragmencie a reszta jest ułożona tradycyjnie na cegiełkę o ile dobrze widzę. No i jest jescze w takiej ramce więc jakies nawiązanie do tych opasek w przedpokoju. Ale jakoś na całosci tego nie widzę:( jakoś tak bardzo przeładowane będzie. Mnie najbardziej sie podobała ta pierwsza koncepcja z białymi i dekorem ze sztućcami. Prosto ale elegancko. A co z opaskami drzwiowymi? Dostałas polakierowany model?

Edytowane przez kredk@

Madzia, a gdyby zamiast jodełki wprowadzić nad blatem pomiędzy jasnymi płytkami jeden czarny poziomy pasek ("marmi moderni") szeroki na ok. 6-7cm?

Ja "u siebie" tak robię i wygląda baaardzo dobrze. Zlikwidowałaś ramkę na podłodze w kuchni, więc może warto byłoby nawiązać do czarnej ramki w (otwartym) holu wejściowym?

:)

Skoro robisz wizki kuchni z jodełką, to może od razu poproś o wersję z paskiem dla porównania (jeśli ona oczywiście do Ciebie "mówi";))

Płytki w korytarzu z opaską:jawdrop:pięknie

Jeśli już myslisz na serio o tej jodełce to ta z pierwszego zdjecia podoba mi się bardziej ale tak w sumie to jest tylko na fragmencie a reszta jest ułożona tradycyjnie na cegiełkę o ile dobrze widzę. No i jest jescze w takiej ramce więc jakies nawiązanie do tych opasek w przedpokoju. Ale jakoś na całosci tego nie widzę:( jakoś tak bardzo przeładowane będzie. Mnie najbardziej sie podobała ta pierwsza koncepcja z białymi i dekorem ze sztućcami. Prosto ale elegancko. A co z opaskami drzwiowymi? Dostałas polakierowany model?

Taka w ramce nie wchodzi w grę... chcę ją na całej ścianie jedynie z paskiem na prosto od dołu i od góry...

Oj tydzień nie kukałam a tu taaakie zmiany:)

Wejście z płytkami "biuti" - barrrdzo mi się podoba!

Jodełka natomiast nie bardzo ...bardziej skłaniałabym się ku prostszemu rozwiązaniu , coś w tym stylu tylko w bieli...

odpada:no: ja z tych co nielubią wzoru cegiełki;)

Magda, wariatko, szalejesz :jawdrop: :popcorn:

Opaska wyszła pięknie, nie mogę doczekać się podłogi... Też nie jestem zwolenniczką kafelkowej jodełki w kuchni. Wczoraj nadrabiałam straty w wątku. No nie mogę Was tak opuszczać. :)

wszelki duch...:hug:

Madzia, gdybyś przypadkiem zrezygnowała z tej jodełki w kuchni, użyczyłabyś namiaru na te płytki ? 6,2x26 chyba pisałaś :).

żadna tajemnica, nawet jak się jednak zdecyduję:lol2: Ceramiche Grazia Listelli

Madzia, a gdyby zamiast jodełki wprowadzić nad blatem pomiędzy jasnymi płytkami jeden czarny poziomy pasek ("marmi moderni") szeroki na ok. 6-7cm?

Ja "u siebie" tak robię i wygląda baaardzo dobrze. Zlikwidowałaś ramkę na podłodze w kuchni, więc może warto byłoby nawiązać do czarnej ramki w (otwartym) holu wejściowym?

:)

Skoro robisz wizki kuchni z jodełką, to może od razu poproś o wersję z paskiem dla porównania (jeśli ona oczywiście do Ciebie "mówi";))

:no: mam zamiar zrobić właśnie taki pasek (od góry też) ale koniecznie w kolorze całej reszty:)

Magda, jaki blat wybrałaś do kuchni?

No właśnie jeszcze nic konkretnego nie wybrałam:( Wiem tylko, że MUSI być szary (bardziej jasno niż ciemno;))... ale broń boże nie granit (nie taki typowy)... no i kropka;) - bo takich kamieni nie ma:rotfl:

rysunek konglomeratów też mi się nie podoba... najchętniej coś w stylu statuario oczywiscie by mi sie marzyło:rolleyes: ... no nie będzie łatwo;)

A na wyspie biały konglomerat - to pewne:yes:

Edytowane przez MagdaZZZ

Wczoraj Madzia pytałam, ale chyba nie widziałaś.. :) Przegapiłam co postanowiliście w sprawie podłogi. Będzie jednak matowa, tak?

chcę lakier wodny - czyli raczej mat:yes: ale będą próby... i dopiero się okaże,czy sięnadaje do tej podłogi:roll:

Yyyy... rozwiń tę myśl pls, bo nie czaję :) :) :)

(jest już późno;))

Ale codokładnie jest tu niezrozumiałe?:lol: Blat, nad platem pasek na prosto z tych cegiełek,nad paskiem jodełka, i tuż pod szafkami znowu pas na prosto:)

Magda ta inspiracja od Tess z jodełką jest u mnie w wątku na pierwszej stronie - skoro zatrzymałaś wzrok na "wiadomym" zdjęciu :lol: u mnie, to może to jest znak że patrzyłaś na ta jodełkę u mnie i nie zwróciłaś na nią uwagi - bo to jeszcze nie to? Czy jesteś do niej na 100% przekonana? Kiedy masz mieć te wizualki kuchni?

i fala dla parkieciarzy :wave:

Madziu, rzeczywiście witałam się z Tobą, ale było to tak dawno, że wolałam się przypomnieć;) Jeżeli chodzi o blat, to ja mam granit ciemnoszary płomieniowany (matowy). Dodatkowo przy konserwowaniu graniciarz musi zastosować płyn , który nie przyciemnia tak kamienia. Wiem, że można zdobyć jasniejszy też, bo widziałam właśnie płomieniowany w Poznaniu w ogromnej hurtowni kamienia.

Ale codokładnie jest tu niezrozumiałe?:lol: Blat, nad platem pasek na prosto z tych cegiełek,nad paskiem jodełka, i tuż pod szafkami znowu pas na prosto:)

I oto przykład jak absurdalne błędy potrafie generować:o Jak można napisać blat a dwa słowa później plat - to tylko ja potrafię:rotfl:

Magda ta inspiracja od Tess z jodełką jest u mnie w wątku na pierwszej stronie - skoro zatrzymałaś wzrok na "wiadomym" zdjęciu :lol: u mnie, to może to jest znak że patrzyłaś na ta jodełkę u mnie i nie zwróciłaś na nią uwagi - bo to jeszcze nie to? Czy jesteś do niej na 100% przekonana? Kiedy masz mieć te wizualki kuchni?

i fala dla parkieciarzy :wave:

hehehe:lol2: to daleko idąca konkluzja:rotfl:

Jak byłam u Ciebie na pierwszej stronie, to jeszcze miałam starą wersję kuchni i nie wyobrażałam sobie, że na ścianie może być cośinnegoniż tamte kafle;) Które z resztą już były i nie miałam zamiaru ich się pozbywać:no: Więc żadne inspiracje fartuchów nie zwracały mojej uwagi;)

A gdy koncept się zmienił (za Twoją sprawą zresztą:hug:) to zaczęłam się rozglądać za innym rozwiązaniem... i jodła to było jedyne to - co mni ruszyło;)