madileo 15.02.2012 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 powtórzę się, ale co tam....ja bym nic z niszą nie robiła, tym bardziej, że na wizualkach wielkiej różnicy nie widać, ale może i ja ślepa jestem:cool: Madzia...dla mnie nisza ma być dopasowana do wielkości pomieszczenia, ma wyglądać proporcjonalnie z podłogą i sufitem, dlatego nie razi mnie dysproporcja względem wyspy... ale z tego co czytałam to chyba tylko mi najbardziej odpowiada obecny stan Nie wyobrażam sobie natomiast wersji nr 2 i halogenów... ostatecznie może 3 aaaallleee.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 15.02.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 no to i ja powiem...nie widzę na tych wizualkach różnicy pomiędzy 1 i 2...albo i ja ślepa Tylko 3 się różni... Jak dla mnie to wersja 1 czyli to stan obecny, tak ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 15.02.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Wersja nr 2 chyba najgorzej wygląda ,wyrównuje linię okna . Jestem za wersją nr 1 albo 3 . Magda ale jeszcze listwy będą prawda ? Z listwami wersja nr3 może optycznie powiększyć pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.02.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 1 i 2 różnią się odległością niszy od szafek wiszących. Magda, w 3 nisza jest za duża. Za blisko podchodzi do szafek. Ja bym wybierała 2 albo 1. Z przewagą 2. Ale i 1 nie jest zła. Jednak zobaczenie w zestawieniu z szafkami sporo daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 15.02.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Dla mnie tez wersja nr 1, choc na poczatku roznicy nie widac trzeba sie wgapic... Ja tez jestem ciekawa namiaru na baterie kuchenna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.02.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 chyba możesz zostawić ten sufit tak jak jest - faktycznie po wizualkach z szafkami ta wersja ze zwężoną niszą, aby było symetrycznie (2) niewiele różni się od stanu obecnego (1). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xykasia 15.02.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 ACH.. jak będzie pięknie!!! jestem za wersją 1! - jest dobrze !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredk 15.02.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Wersja nr 1 najlepiej. Na drugiej wersji na środkowym obrazku widać,że ta linia sufitu przed szafka tak dziwnie pokrywa sie z linią okna:no: a na wersji trzeciej (środkowy obrazek) tego sufitu przed górymi szafkami jest zdecydowanie za mało. Na pozostałych obrazkach we wszystkich wersjach nie wielką różnice widać. O ile dobrze pamietam to tam wszędzie dojdą jeszcze listwy sufitowe? A dało by radę zrobić 3D z tymi listwami jeszcze? Dla mmnie to dziwnie trochę wygląda ten kawałek sufitu na wszystkich opcjach na pierwszym obrazku po lewej strony od wyspy. Rozumiem,że to całe podcięcie w suficie ma być symetryczne do wyspy ale brakuje mi jeszcze ujęcia jak by z prawego naroznika wyspy w lewym kierunku,żeby to jakoś ocenić. Nie wiem czy to jest zrozumiałe:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maDZIUNIA1719509901 15.02.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Magda, jak dla mnie, to tylko i wyłącznie wersja nr 2 z opcją halogenów, o której pisałaś. Ma się po prostu wrażenie, że jest jakiś zamysł w tym wszystkim.Inne rozwiązania (+olistwowanie+podświetlenia) wprowadzą zupełnie niepotrzebny bałagan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 15.02.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 A ja widzę różnice między poszczególnymi wersjami. Nie znam się na tego typu konstrukcjach (tj. nie rozumiem ich, nie czuję, nie potrafię stwierdzić, czy są obiektywnie ładne), więc odniosę się do nich jedynie intuicyjnie. Jedynka (czyli stan obecny) moim zdaniem wygląda najgorzej - nie odnosi się do niczego i mnie się kojarzy z przetrąconym nosem boksera . Jakaś taka krzywa jest. Nie nawiązuje ani do ścian (różne odległości), ani do okna (niesymetrycznie), ani do wyspy. Dwójka nawiązuje do okna i jakoś tam się broni. No ale może faktycznie wyglądać kuriozalnie taka okrojona i wąziutka. Trójka byłaby chyba najlepsza, ale pod warunkiem, że byłoby wyraźnie widać, że nawiązuje do ścian - wszędzie musiałaby być zachowana identyczna szerokość tej obramówki (oczywiście przy uwzględnieniu szerokości zabudowy kuchennej). Wydaje mi się, że nawet jakby była bardzo wąska, to wyglądałoby to względnie najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.02.2012 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 W skrócie - bo zaraz muszę wychodzić... Dalej nic nie wiem:( Mam wrażenie, że z 3 opcji powstało tu ich 10 - każda z Was ma inną opinię Nie wiem co z tym sufitem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 15.02.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 U Ciebie to jak zawsze wszytsko szybko leci , że ja nigdy nie nadążam za twoim wątkiem .....choć musze przyznać , że teraz już jestem na bieżąco i nawet wiem co sie u Ciebie dzieje to i tak nie naążam z wpisami A itu prosze dzięki walentynkom wątek lekko zwolnił jak dla mnie wersja 2 jest chyba najlepsza ale ja zwolenniczka symetrii jestem , w 3 jakoś nisza za bardzo rozciągnięta i za blisko szafek , 1 nie ma symetri do niczego chyba ... Oj to masz trudny wybór ... i wiem , wiem nie pomogłam ale trzymam za Ciebie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maDZIUNIA1719509901 15.02.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Dwójka nawiązuje do okna i jakoś tam się broni. No ale może faktycznie wyglądać kuriozalnie taka okrojona i wąziutka No ale np. w przedpokoju taka wąziutka "wnęczka" na suficie jakoś nikomu nie przeszkadza... - tak gwoli ścisłości;) Mam Wam znaleźć inspiracje z wąskimi wnękami w kuchniach?? Mam???? :lol2: Magda, ja Ci powiem co robić: nie myśl za dużo. Rób DWÓJKĘ. PS Widziałaś mojego maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 15.02.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 No też mi się wydaje, że z "wnęczką" symetryczną względem okna powinno być ok (i od początku tak obstawiałam), ale jeśli rzeczywiście miałaby Magdę jakoś kłuć w oczy jej "wnęczkowatość", to moim zdaniem tylko maksymalne poszerzenie, z równą obwódką przy ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredk 15.02.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Madziu ale ja tak niesmiało się trzeci raz pytam czy dostałas ten model opaski od stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.02.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Madzia, ja bym nie robiła sufitu względem wyspy:no: Nienawidzę takich rozwiązań Zostaw to tak jak jest:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 15.02.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ja bym rozważała między 1 a 2. Trójka jak dla mnie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 15.02.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Magda, ja jednak też jestem za wersją 2, dlaczego? Już wyjaśniam. To prawda, że wizualnie nie ma zbyt dużej różnicy ze stanem aktualnym, ale będzie w momencie kiedy zawisną lampy i wtedy tak naprawdę będzie widoczny brak symetrii. Przy wyborze opcji nr 2 ten sufit z wiszącymi lampami i wyspą, będzie tworzył kompozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maDZIUNIA1719509901 15.02.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 To prawda, że wizualnie nie ma zbyt dużej różnicy ze stanem aktualnym, ale będzie w momencie kiedy zawisną lampy i wtedy tak naprawdę będzie widoczny brak symetrii. Przy wyborze opcji nr 2 ten sufit z wiszącymi lampami i wyspą, będzie tworzył kompozycję. Właśnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 15.02.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ja też widzę różnicę i wydaje mi się, że dwójka jednak wypada korzystniej. Na wizkach ta wnęka wcale nie jest taka mała, a pod względem symetrii jest zdecydowanie lepiej. Trójka zupełnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts