Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

ale to nie sypialnia;) tylko salon, a konkretniej jego część biblioteczna...

Ściana już była ale niższa ok.25 cm i węższa o 15cm... i doszedł otwór;) dużo bardziejmisię teraz podoba:yes:

No to zawsze dla mnie jakieś pocieszenie;)

Magda czy orientujesz się może odnośnie obudowy kominka czy jest zrobiona z jakiś specjalnych płyt?

Edytowane przez joliska

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj, Madziu - z tą podłogówką to zła nowina:( czy przypadkiem wylewka nie jest za gruba? tak było u moich rodziców i efekt jest taki, że wcale z podłogówki nie korzystają:(

No i wybacz, że akurat w takim niefortunnym momencie dodatkowo Cię dołuję, ale muszę się zapytać: czemu kominek nie pociągnięty do samego sufitu? Masz na niego jakiś specjalny pomysł? Bo jak na razie to nie bardzo mi się widzi taka... (no dobra, powiem to) kobyła:no:

Właśnie wyszedł stolarz... przywiózł nowe wzory drzwi... cobędę gadać - pokarzę;)

http://i3.fmix.pl/fmi2929/b7c3cad5001f5cff4f3cee4b/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1128/3a804222000436e74f3cee53/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi2759/51cb667c0023b6a94f3cee50/zdjecie.jpg

i sama opaska:

http://i3.fmix.pl/fmi2132/43bc5af4001feeae4f3cee58/zdjecie.jpg

Tym razem wszystko z litego drewna - nie klejonego:no: Choć ja nie zwróciłam mu na to uwagi:no: Nie mówiłam, że tak sobie życzę.. .wychodzi na to, że takie skrzydło frezem przy płycinie wykonywane jest inną technologię niżto z listwąna ramiaku... tamto jakmówił - jest 2 razy cięższe... może dlatego musiało być klejone:???:

http://i1.fmix.pl/fmi528/d6a882340022ba6f4f3cee5f/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi2958/1a11ccaf001e653a4f3cee62/zdjecie.jpg

wygląda to wszystko bardzo porządnie:yes:

Oj, Madziu - z tą podłogówką to zła nowina:( czy przypadkiem wylewka nie jest za gruba? tak było u moich rodziców i efekt jest taki, że wcale z podłogówki nie korzystają:(

No i wybacz, że akurat w takim niefortunnym momencie dodatkowo Cię dołuję, ale muszę się zapytać: czemu kominek nie pociągnięty do samego sufitu? Masz na niego jakiś specjalny pomysł? Bo jak na razie to nie bardzo mi się widzi taka... (no dobra, powiem to) kobyła:no:

A ja nie uważam że to kobyła :no: - obudowa kominka jest w sam raz :yes:

To nie jest obudowa kominka:no: TO ŚCIANA PRZY KTÓREJ KOMINEK BĘDZIE STAŁ... biblioteka będzie z tą ścianką zlicowana i będzie szła też górą... niby tylko jedna półka się zmieści (wcześniej było 25 cm niżej, to dwie póły miały być - ale było stanowczo za nisko:roll:)... będzie jedna, ale bardzo zależało mi, żeby to nie były 2 osobne regały tylko duża biblioteka na całą ścianę a w nią wpasowany kominek... pod tą osatatnią półą będzie reling na drabinkę - który myślę ładnie to wszystko połączy:yes:

ps nihiru miałam już do Ciebie iść i cię wyciągać z forumowego dna;) Mam nadzieję, że się teraz weźmiesz za swój wątek, skoro wróciłaś do żywych;)

Wylewka na pewno nie jest za gruba:no: U nas ta podłogówka zmieściła się ledwo ledwo;) Wszystko na styk... więc wylewka jest minimalna dopuszczalna;)

Też nic nie wylewa... wiecna pewno jest szczelna... problem z jakimś poważnym zapowietrzeniemmusibyć...ponoć to się zdarza przypodłogówkach:( Trzeba przepychać, wtłaczać powietrze...cuda wianki:sick: A najgorsze, że nie mam zamiaru dzwonić do tego Tadzia co to robił, co mnie tak potraktował i podniósł ceny o 300%;) Chcęto jakoś załatwić poza nim... z tymi nowymi hydraulikami.

Przesliczne drzwi! Opaska bombowa. Tez chce taka :)

Magda moze mi to gdzies umknelo, pewnie nie doczytalam w amoku. Czy zdecydowalas sie na stolarza od kuchni od anuli? Tego z Lublina? Czy studio bedzie robic dla Ciebie w koncu kuchnie?

No jakoś się nie doprosiłam od Anuli o konakt do nich;) Jeszcze nie wiem kto będzie robił... narazie skupiam sięna samym projekcie - żeby był w koncu dopracowany co do szczegółu, co do cala;)

Witaj Magdo,

od dawna śledzę twój wątek, nie ujawniałam się bo właściwie dopóki nie trafiłam na to forum nic o urządzaniu nie wiedziałam. Więc podglądam i tak na prawdę uczę się tutaj i czuję już coraz więcej.

Piszę, bo muszę POCHWALIĆ ten wzór opaski i skrzydła, jest PRZEPIĘKNY!

Pozdrawiam Ciebie i wszystkie odwiedzające twój wątek :D

Odnosnie pytan z poprzednich stron, to editg i ja pytalysmy o namiar na te baterie kuchenna :)

Drzwi super :)

a właśnie... no niestety zostałam wcześnij wprowadzona w błąd i ta bateria okazała się być jedynie zaworem zimnej wody (np.jako drugi kran w kuchni na wodę filtrowaną)... nie ma mieszacza:no: Nie nadaje się na baterię kuchenną... no przykro mi;) ja też jeszcze nie mam nowego typu...

Magda, ja mam do nich tel do Anuli jesli chcesz to Ci podam na priv. Ja narazie nie mam po co sie z nimi kontaktowac bo nie mam projektu kuchni i jeszcze troche czasu nad tym spedze zanim bede miec z czym isc do ludzi :(

och, byłabym wdzięczna:hug: Mogę prosićna skrzynkę wp?:)

summer dziękuję:) Fajnie, że Tobie też forum pomogło;) - mi np. bardzo:lol: