senmon 16.02.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 à propos książek - Madziu czytałaś ostatnio książkę godną polecenia ? Ostatnio poluję na książkę Polly Williams ale w żadnym empiku jej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 16.02.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Janie zwracam na takie rzeczy uwagi? Toż napisałam, że git. Ja tam za pierwszym razem nie zwróciłam uwagi na ten drobiażdżek. Ale oczywiście nie zakładam, że ty taka sama gapa jesteś, jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.02.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Magda, do jakiej biblioteki? Przyjmę każdą ilość :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2012 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) O, w końcu coś dokładnie dla mnie - inspiracje książkowe! Ale, Magda, 3.3 metra to wcale nie tak dużo. A skoro czytacie i kupujecie sporo, to czeka Was dodatkowy regał w pokoju gościnnym No tak... może to jednak nie tak wiele;) Ale trudno - planów nie zmienię I nie bardzo mnie to obchodzi, ze się nie zmieszczą... i tak odkąd razem mieszkamy połowa z nich jest w kartonach w magazynie... nie mamy do nich żadnego dostępu i na pewno nic się nie stanie jak tak zostanie;) Albo awansują i zostaną poupychane na najwyższych pólkach jednej z 10 szaf pod sufit jakie mamy;) Przecież nie muszą wszystkie leżeć na półeczkach i udowadniać, ze u nas się CZYTA;) Są książki ważne, do których się wraca... ale jednak wiele z nich przeczyta się raz, a potem nawet nie pamięta tytułu... więc nic się nie stanie jeśli będą w miejscu mniej dostępnym... Możemy śmiało zamknąć temat braku miejsca na książki - bo mi ten problem nie spędza snu z powiek:no: Ile się zmieści tyle się zmieści;) Ja zrobiłam co w mojej mocy, żeby optymalnie rozplanować te regały... Edytowane 16 Lutego 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 16.02.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Cudowny projekt biblioteczki odkąd kiedyś pierwszy raz pokazałaś swoje biblioteczkowe plany jestem ich fanką Podobają mi się szafki na dole. Tak właśnie planuje kiedyś u siebie. A co będzie nad kominkiem? rama, obraz czy lustro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Cudowny projekt biblioteczki odkąd kiedyś pierwszy raz pokazałaś swoje biblioteczkowe plany jestem ich fanką Podobają mi się szafki na dole. Tak właśnie planuje kiedyś u siebie. A co będzie nad kominkiem? rama, obraz czy lustro? A tego to ja jeszcze nie wiem;) Ja takie rzeczy na żywca ustalam... tysiac razy przymierzam, dziesięc razy przestawiam... luster i obrazór raczej nie kupuję z okreslonym przeznaczeniem;) Bo nigdy nie wiadomo,które gdzie ładnie zagra... Ale na lustra nie bedzie zbyt wielu innych miejsc w salonie... więc raczej na nie stawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.02.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Przecież nie muszą wszystkie leżeć na półeczkach i udowadniać, ze u nas się CZYTA;) Są książki ważne, do których się wraca... ale jednak wiele z nich przeczyta się raz, a potem nawet nie pamięta tytułu... więc nic się nie stanie jeśli będą w miejscu mniej dostępnym... Możemy śmiało zamknąć temat braku miejsca na książki - bo mi ten problem nie spędza snu z powiek:no: Ile się zmieści tyle się zmieści;) Ja zrobiłam co w mojej mocy, żeby optymalnie rozplanować te regały... Magda, ale ja nie wymagam od Ciebie, żebyś się tłumaczyła I nie sądzę, że chce tego ktokolwiek z nas. Patrzę przez pryzmat siebie. U nas zdecydowana większość książek, to książki, jak to ujęłaś, ważne. I mnie już teraz boli, że jednak, mimo przeprowadzki, część z nich za jakiś czas będzie w mniej dostępnym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 16.02.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Narendil, wiem, że to nie do mnie ale jeśli mogę, to się podepnę. Właściwie jak to sobie wyobrażasz - zawczasu budować regały na hipotetyczne książki, które pojawią się za jakiś czas? Ja w nowym mieszkaniu też będę miała miejsce właściwie na styk - na te książki, które mamy w tej chwili. No i co z tego? Jak zabraknie miejsca (a na pewno kiedyś zabraknie), to coś wykombinuję - zrobię kolejny regał, albo puszczę półkę wokół sufitu w całym mieszkaniu, jak pokazywałam u Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.02.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Barbe-cue, u mnie tak właśnie było Wiem, jaki mam roczny przyrost książek i na tej podstawie oszacowałam rozmiar pierwszego regału - zapasu było tyle, że miało wystarczyć na co najmniej 5 lat... Po półtora roku zabudowałam kolejne 2 ściany, bo zrobiło się ciasno znacznie wcześniej, niż zakładałam... I to miało mi wystarczyć do emerytury Jeśli na nią nie przejdę za 2 lata, będę obudowywać inne pomieszczenia, a tego chciałam uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.02.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Barbe, nie od tej strony Ja nie planuję regałów na przyszłość. Po prostu wiem, że te miejsca, które sobie zaplanowałam, są z pewnym zapasem. I to mnie boli, że ten zapas nie starczy na bardzo długo Wiem, ile średnio przybywa nam książek. I na tej podstawie mogę sobie mniej więcej policzyć. A poza tym, ja zawsze muszę mieć jakiś zapas. Wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.02.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 I ja mam ten sam problem zwany rocznym przyrostem książek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiaczek 16.02.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) Magda biblioteka WOW.Zapowiada sie genialnie.Kochana natomiast te Twoje drzwi kojarzą mi się z drzwiami pewnej ksieżnej z No. sprzed ponad 300 lat. Dom pozostał w prywatnych rękach i jest w nienaruszonym stanie.Noo...trochę cywizacji się wkradło(tak więc nie tak całkiem nienaruszonym tym stanie;)) ale takiej bez,której ciężko by w tych czasach było żyć nawet przez kilka dni...Zobacz czy nie;)Tak odległe czasy a drzwi ponadczasowe:D Edytowane 17 Lutego 2012 przez Tosiaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 16.02.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Madziulek, sprawdz wp:D trzeci raz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2012 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Madziulek, sprawdz wp:D trzeci raz.... kochana, wciąż nicnie dostałam:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2012 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Tosiaczku na pierwszym zdjeciu małe podobieństwo (przez tąkoronę chyba;))... ale na drugim faktycznie można je dostrzec:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 16.02.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Madziu drzwi i opaski piękne będą super.... a na poprawę nasroju mogę ci podesłać cannelloni z farszem mięsnym i sosem z pomidorami im parmezanem ...... (niestety fotki brak....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2012 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Madziu drzwi i opaski piękne będą super.... a na poprawę nasroju mogę ci podesłać cannelloni z farszem mięsnym i sosem z pomidorami im parmezanem ...... (niestety fotki brak....) pod beszamelem, czy coś bardziej dietetycznego? Bo ja takie robię takie a'la bolognese pod beszamelem (a drugie ze szpinakiem i ricottą zapiekane w pomidorach)... ale z chęcią wysłucham jeśli wiesz, jak te kalorie zaoszczędzić a zjeść równie smacznie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 16.02.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 pod beszamelem, czy coś bardziej dietetycznego? Bo ja takie robię takie a'la bolognese pod beszamelem (a drugie ze szpinakiem i ricottą zapiekane w pomidorach)... ale z chęcią wysłucham jeśli wiesz, jak te kalorie zaoszczędzić a zjeść równie smacznie:lol2: niestety bez beszamelu. sos taki oszukany bo na bazie puszki pomidorów plus szklanki mleka 1,5% z czosnkiem i ziołami.... Ja też dietkuję ale jak raz w tygosniu nie zjem makaronu to po prostu świruję..... a farsz z mięska mielonego (wlasnoręcznie bo innego nie toleruję) plus paste el pomidorre z lidla w słoiczku czy jakos tak; groszek, kukurydza i morze ziół oczywiście po zalaniu sosem na górę twardy tarty ser nie wiem czy parmezan jest ok ale innego nie mialem ..... mimo to wyszło boskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 16.02.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 o jak fajnie, że nie zdecydowałaś się na "odwyk" od FM:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.02.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 O czym to ja chciałam... http://forum.barcis.pl/images/smilies/hmmm.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/hmmm.gif AAA i już wiemhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/pomysl.gif Opaski drzwiowe wyglądają ślicznie i bardzo porządnie:yes: Chyba stolarz wie co robi, skoro ich nie kleił? Ściana kominkowa super, tylko ja osobiście nie przepadam za sąsiedztwem książek przy kominku, ale same biblioteki są piękne. Też uważam, ze najlepsza będzie prościutka z zamykanym dołem (też taką chcę) AAA i przykro mi z powodu tej podłogówki:hug: coś ruszyło do przodu? Qrczę dziwne jest, że to nie wyszło na jaw przy próbie ciśnieniowej:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts