kacha.crac 17.02.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Madziula zagladam do Ciebie nawet ze dwa razy w tygodniu tylko jakos sie przebic nie moge przez te miliony odwiedzających i setki glosow eksperckich ktorych tu przybylo od Twojego pierwszego posta (ktorego zreszta bylam swiadkiem:) Nie dawaj sie MAŁA!! p.s wpadnij do mnie obejrzec podrobe Riviera Maison,....Ty nasza ekspertko od luksusu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maDZIUNIA1719509901 17.02.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Magda, opaski są świetne. Dobry stolarz. Podłogówka tak czasem ma, zobaczysz - naprawią, będzie dobrze. Obudowa kominka zapowiada się b. fajnie. Zwykłe białe płytki w kuchni uczynią ją... zwykłą... Ja z kolei mam lampy do jadalni, którymi mogę się z Tobą podzielić - może Ci się też spodobają. PS Widziałaś mojego maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.02.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Madziula zagladam do Ciebie nawet ze dwa razy w tygodniu tylko jakos sie przebic nie moge przez te miliony odwiedzających i setki glosow eksperckich ktorych tu przybylo od Twojego pierwszego posta (ktorego zreszta bylam swiadkiem:) Nie dawaj sie MAŁA!! p.s wpadnij do mnie obejrzec podrobe Riviera Maison,....Ty nasza ekspertko od luksusu:) zaraz lecę sprawdzićco tam namodziłaś... Magda, opaski są świetne. Dobry stolarz. Podłogówka tak czasem ma, zobaczysz - naprawią, będzie dobrze. Obudowa kominka zapowiada się b. fajnie. Zwykłe białe płytki w kuchni uczynią ją... zwykłą... Ja z kolei mam lampy do jadalni, którymi mogę się z Tobą podzielić - może Ci się też spodobają. PS Widziałaś mojego maila? Widziałam,nie odpisałam:( Jak na 5 innych maili:oops: Obiecuję dziewczynki, że wezmęsię za siebie;) Dzięki za lampę Mi sie te dziwne rzeczy u góry nie widzą... ale lampa wyglada na rodemz overstocka... więcmoże się cośruszyłowtej kwestii na polskim rynku:rolleyes: A co znaczy Zwykłe białe płytki w kuchni uczynią ją... zwykłą... ??? Że ani ta ani ta wersja:???: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maDZIUNIA1719509901 17.02.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) Nie, ja tę lampę już jakiś czas temu widziałam, ale zapomniałam o niej! Odkopałam ją dzisiaj w setce linków jakie sobie gromadzę na swoje potrzeby. Napisałam już do nich, może mają coś jeszcze. A może mają możliwości "??? Że ani ta ani ta wersja" Tak trochę. Chociaż powoli przekonuję się do jodełki u Ciebie. Chodzi o to, że wzór typu chevron jest bardzo "hamerykański" i fajny zarazem, a ta jodełka byłaby może jakimś nawiązaniem. Tylko ważna byłaby moim zdaniem faktura i kolor tych płytek. One nie mogłyby być gładkie. Całkiem fajne gałeczki do Twojej biblioteki (no, może poza złotą) Co powiesz? Edytowane 18 Lutego 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.02.2012 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Całkiem fajne gałeczki do Twojej biblioteki (no, może poza złotą) Co powiesz? Ładne, ładne, bardzo ładne:yes: Co to, gdzie to? A w sprawie fartucha... to bedzie biały na 1000% Zakochana jestem w białych kuchniach z białymi płytkami i jasno szarym blatem... Zobaczcie tę: http://i3.fmix.pl/fmi1476/da1a3f0a002851be4f3ecb1b/zdjecie.jpg czad:lol2: I jaki banalnie prosty pomysł Może lepszy niż jodła? wtedy koniecznie z szarą fugą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.02.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 czad:lol2: I jaki banalnie prosty pomysł Może lepszy niż jodła? wtedy koniecznie z szarą fugą... No czad:jawdrop: Piękna kuchnia i super pomysł na płytki! O tak, te mi się bardziej widzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maDZIUNIA1719509901 17.02.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Nooo, to mi się podoba, wiesz? Bardzo, bardzo ładna kuchnia. Cudne lampy:) Klasyka i ponadczasowość. Boję się, że jodła by Ci zbrzydła prędzej niż myślisz:( Tylko tak: żeby było dobrze, trzeba zagrać kontrastami faktur: połyskliwe płytki - matowe fronty. Matowe płytki - lekko połyskliwe fronty. No i co tu dużo mówić - przydałby Ci się marmurowy, szarawy blat... I cos czarnego! Gałeczki stąd: http://www.da-mar.pl/index.php?route=product/product&product_id=241 Pytanie jaka jest ich jakość. Ale tego się nie dowiem dopóki nie zamówię na próbę i nie obejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.02.2012 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 No to mamy to:wiggle:mąż też mówi, że rewelacja:rolleyes: Tylko ciekawe jakiej wielkości są te płytki... ja bym stawiała na jakieś 6x6... a dostać takie może nie być łatwo:roll: (choć jeszcze nie sprawdzałam;)) Vogue ma takie 10x10... ale to może być za dużo:roll: Dzięki za gałeczki:hug: Bardzo ciekawe:yes: Do kuchni planuję jednak muszelki. Chromowane. Nigdy nie używałam - mam nadzieje, ze jest to choć względnie wygodne:rolleyes: Ale nic innego jednak mi się tam nie widzi... tym bardziej, że chcę uchwyty na płycinach a nie ramiakach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.02.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Tylko ciekawe jakiej wielkości są te płytki... ja bym stawiała na jakieś 6x6... a dostać takie może nie być łatwo:roll: (choć jeszcze nie sprawdzałam;)) Vogue ma takie 10x10... ale to może być za dużo:roll: 10 to nie są na pewno:no: ale Madzia mnie się wydaje, że to są płytki zrobione jak mozaika i kładzione w karo. Szczeliny są wypełnione fugą i trudno poznać, że nie były kładzione jak pojedyncze płyteczki. Gdzieś widziałam takie płytki, tylko nie białe... włoskie oczywiście;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maDZIUNIA1719509901 17.02.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 No to fajnie, że wreszcie jest wersja pewna na 100% Te płytki są wg mnie ciutkę większe - 8x8 - stawiam na taki rozmiar. Co do gałeczek - tak, tak - ja nawet nie myślałam o kuchni. One takie bardziej garderobiano-biblioteczne jak dla mnie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.02.2012 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Co do gałeczek - tak, tak - ja nawet nie myślałam o kuchni. One takie bardziej garderobiano-biblioteczne jak dla mnie są. właśnie, właśnie:yes: aga mozaika byłaby świetna, ale największe kwadraty w mozaice trafiają się 4x4... a i to rzadko:roll: moimzdaniem musi to być 6x6 lub 7x7 - nie mniej nie więcej:no: A z tym tak łatwo w cholernej polsce nie bedzie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maDZIUNIA1719509901 17.02.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Magda, a znasz płytki Zienia dla Tubądzina? Tam mogą być tego typu rzeczy.No dobra dziewczęta;), idę. Dobrej nocki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.02.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 aga mozaika byłaby świetna, ale największe kwadraty w mozaice trafiają się 4x4... a i to rzadko:roll: moimzdaniem musi to być 6x6 lub 7x7 - nie mniej nie więcej:no: A z tym tak łatwo w cholernej polsce nie bedzie:( No tak , 4 x4 to sporo za mało:confused: Madzia, w takim razie szukajmy z włoskich- jest największe prawdopodobieństwo;) Takie pojedyncze 6 lub 7 cm będzie strasznie trudno ułożyć, glazurnik mi kiedyś mówił, że mniejszych jak 10x10 to nie układają, bo wszystko się rozjeżdża:sick: A może zrobiliby Ci na zamówienia taką mozaikę tutaj? Można zapytać http://www.domrustykalny.pl/Mozaika_ceramiczna_plytki_szesciokatne_1_m2-234.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 17.02.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) Mam mieszane uczucia co do nowego pomysłu.. Z jednej strony na inspiracji wygląda to obłędnie. Zgadzam się, że najlepiej w Twojej kuchni będzie wyglądał fartuch białoszary. Niestety źle mi się kojarzą ułożone tak pod skosem płytki kuchenne. Zwłaszcza 10x10. U mnie wśród cioć, które nie interesują się wystrojem wnętrz rządzą w kuchni skośnie położone płyteczki 10x10. Koniecznie w beżu lub brązie i z ciemną fugą. Tak ułożone płytki kojarzą mi się z czymś takim: http://www.projekty-kuchni.duu.pl/galeries/dolce/dolce.jpg U Ciebie Madziu pewnie całkiem inna klasa i kolor płytek. Efekt będzie inny, ale chciałam pokazać z czym mi się skojarzyło.. Jeśli się zdecydujesz to koniecznie inny format niż oklepane 10X10. Koniecznie mniejsze PS. Sama właśnie kładę 10X10 pod prysznicem Edytowane 21 Marca 2012 przez Ruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.02.2012 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Magda, a znasz płytki Zienia dla Tubądzina? Tam mogą być tego typu rzeczy. No dobra dziewczęta;), idę. Dobrej nocki! znam - nic tam nie ma:( No tak , 4 x4 to sporo za mało:confused: Madzia, w takim razie szukajmy z włoskich- jest największe prawdopodobieństwo;) Takie pojedyncze 6 lub 7 cm będzie strasznie trudno ułożyć, glazurnik mi kiedyś mówił, że mniejszych jak 10x10 to nie układają, bo wszystko się rozjeżdża:sick: A może zrobiliby Ci na zamówienia taką mozaikę tutaj? Można zapytać http://www.domrustykalny.pl/Mozaika_ceramiczna_plytki_szesciokatne_1_m2-234.html no właśnie wiem:( Przy 10x10 wychodzi 100 płytek na m2:o Choćby dlatego nikt nie chce tego kłaść Bo tym, że się rozjeżdża bym się nie przejmowała... wmozaice to się dopiero wszystko rozjeżdża:o Wiecie... mam wrażenie, że Stachu by mi to położyłjakbym poprosiła (on ma chyba do mnie słabość - tylko czy ażtaką?:lol2:) Ale faktycznie większy problem - gdzieje znaleźć Mam mieszane uczucia co do nowego pomysłu.. Z jednej strony na inspiracji wygląda to obłędnie. Zgadzam się, że najlepiej w Twojej kuchni będzie wyglądał fartuch białoszary. Niestety źle mi się kojarzą ułożone tak pod skosem płytki kuchenne. Zwłaszcza 10x10. U mnie wśród cioć, które nie interesują się wystrojem wnętrz rządzą w kuchni skośnie położone płyteczki 10x10. Koniecznie w beżu lub brązie i z ciemną fugą. Tak ułożone płytki kojarzą mi się z czymś takim: http://www.projekty-kuchni.duu.pl/galeries/dolce/dolce.jpg U Ciebie Madziu pewnie całkiem inna klasa i kolor płytek. Efekt będzie inny, ale chciałam pokazać z czym mi się skojarzyło.. Jeśli się zdecydujesz to koniecznie inny format niż oklepane 10X10. Koniecznie mniejsze PS. Sama właśnie kładę 10X10 pod prysznicem PS2. A. mnie wołał do łóżka, mówię "czekaj tylko Magdzie odpiszę" i zasnął :lol2: faktycznie dobrze cisię kojarza;) choć te o którychmówisz to raczej bliżej 15x15 - 20x20 są Tylko pozwól - nie będę się tym skojarzeniem przejmować - bo jakby tak patrzećto każde płytki są feee:sick: W koncu występują w tym formacie w postaci okropnej rudawo-brązowej, matowej glazury:sick: A jak wiemy - diabeł tkwiwszczegółach;) - sam format wiosny nie czyni:no: Ale 10x10 to za dużo - to fakt:yes: Narysowałam sobie... musi być 6x6 - 7x7... dobrze to oszacowałam:yes: 5x5 jeszcze by uszło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 17.02.2012 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 5 cm ma ceramica vogue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.02.2012 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 5 cm ma ceramica vogue dzieki:hug: ale jaka cena od razu się robi:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasvegas 18.02.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Tak sobie wlasnie czytam i pomyślałam, ze do twojego nowego pomyłsu moze jakieś płyteczki od Adasia się nadzdzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 18.02.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 dzieki:hug: ale jaka cena od razu się robi:sick: TUTAJ 10x10 cm kosztują 153 zł za metr. Może piątki nie będą jakoś koszmarnie drogie. Musisz popytać. Ale tak czy inaczej obawiam się, że ogólnie takie płytki nie będzie to tania impreza. A już na pewno nie tak, jak kafle z LM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 18.02.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Płytki 7x7 ma Nowa Gala w kolekcji Signum, ale szklane: http://milamar.pl/kolekcja-signum/2113-plytka-ceramiczna-dekoracja-szklana-l34n-7x7-nowa-gala.htmlSą też podłogowe - może się nadadzą u Ciebie? Cersanit ma 6x6 jako wypełnienie płytki oktagonalnej: http://www.plytkidc.pl/alpina_cersanit_alpina_bianco_kostka_do_plytki_oktagonalnej_6x6,p10023.html?sf=nokautVives Zola 6.7x6.7: http://www.domzbajki.pl/vives-zola-monocolor-taco-alaska-67x67-p-8730.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts