KashaG 22.02.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Magda, a ja znalazłam coś takiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.02.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Pierwsze słyszę, że czegoś się u mnie można dowiedzieć fajnie . A nieprawda, bo już kiedyś chwaliłam Twój wątek za walory edukacyjne, i to u Ciebie : (nomen omen - też przy opaskach:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.02.2012 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 (edytowane) Magda, a ja znalazłam coś takiego . [ATTACH]102522[/ATTACH] Fajowe... i niedostępne:( Witaj Magdo! Ja tu świeżynka, ale zdecydowałam się odezwać. A co! Dwa tygodnie zajęło mi przebrnięcie przez Twój wątek, ale warto było:) No a teraz czuję jakbym Cię znała, bo nie ograniczyłam się tylko do obejrzenia zdjęć W temacie urządzanego mieszkania nie będę oryginalna i napisze, że jest cudnie , a będzie fenomenalnie, bo masz niesamowite wyczucie smaku i gust. Zazdroszczę bezkompromisowości, mnie jej trochę zabrakło i w efekcie w miarę możliwości modyfikuję co się da i nie wymaga dużych nakładów;) Pozdrawiam Cię serdecznie i trzymam za Ciebie kciuki. Jestem pod warażeniem, że przeczytałaś to wszystko:o pozdrawiam serdecznie:bye: Dziewczyny, ja nie odbieram negatywnych komentrzy jako atak:no: a już na pewno nie pod własnym adresem;) Każdy może mieć swoje zdanie, i skoro o nie pytam - to znaczy, że chcę je znać Ale już agresywnym jest natarczywe przekonywanie mnie do swoich racji, podpieranie swoich argumentów ilościa podobnych głosów, i używanie argumentów, że "nie chcę czegoś zrozumieć", "nie chcę czegoś dostrzec", czy że "nie potrafię czytać ze zrozumieniem"... to już jest atak na moją osobę - przynajmniej tak to odbieram i sobie nie życzę... ale skończmy z tym... z mojej strony - jak obiecałam - gwarantuję mniej okazji do takich "ataków";) Edytowane 22 Lutego 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 22.02.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Po tym jak się Madziu teraz wypowiedziałaś, zastanowiłam się i zauważyłam, że rzeczywiście się u Ciebie rozbestwiłyśmy Byłaś zawsze bardzo otwarta na rady, krytykę, zmiany i tak się przyzwyczaiłyśmy, że na wszystko co wrzucisz musimy dorzucić swoje 3 grosze, przez co pojawia się masa opinii i głosowań. Sama ostatnio jak wrzuciłaś baterie kuchenne to zagłosowałam na kludi, chociaż tak naprawdę każda była super, pasowała do Twojego apartamentu i przecież to było bezsensowne, że popierałam jedną z baterii, jak to ani mój wybór, ani nie widziałam na żywo Myślę, że teraz już będziemy pamiętać, że tam gdzie to nie potrzebne, nie powinniśmy przedstawiać swojego punktu widzenia i głosować. Bardzo bym chciała, żebyś nadal dzieliła się z nami każdym małym postępem. Przecież za to tak kochamy Twój wątek Fajnie masz, że tyle osób trzyma za Ciebie kciuki, interesuje się każdym małym kroczkiem, czeka i docenia każdą małą pierdółkę Że możesz się z nami podzielić każdym detalem, że zawsze wysłuchamy, chcemy pomóc. Chętnie zobaczę pomalowaną opaskę, czy projekty kuchni ♥ i będę pamiętać, że "dobre rady", gdy ktoś o nie nie pyta są niepotrzebne. Że doradzanie, gdy ktoś nie błądzi to bezsens Od teraz z mojej strony głosowania, rady tylko na wyraźną prośbę i wielkie dylematy gospodyni. I oczywiście tylko wtedy, gdy będę mogła coś kompetentnie doradzić. Teraz etap wykończeniówki nabiera rozpędu, będzie się tyle działo, że bardzo dobrze się stało, ze ucięłaś Madziu te dyskusje i głosowania, bo byś się zamęczyła i straciła przez to dużo czasu i nerwów. Ale nie dawaj nam kary i nie odcinaj od nowinek z frontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 22.02.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Madziaaa wiesz, że ja mam cały czas odwiedziny u Ciebie na tapecie:D ale Starszak mnie w domu uziemił i po tapety dopiero w przyszłym tygodniu będę jechała, może to drewno już ruszy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.02.2012 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Po tym jak się Madziu teraz wypowiedziałaś, zastanowiłam się i zauważyłam, że rzeczywiście się u Ciebie rozbestwiłyśmy Byłaś zawsze bardzo otwarta na rady, krytykę, zmiany i tak się przyzwyczaiłyśmy, że na wszystko co wrzucisz musimy dorzucić swoje 3 grosze, przez co pojawia się masa opinii i głosowań. Sama ostatnio jak wrzuciłaś baterie kuchenne to zagłosowałam na kludi, chociaż tak naprawdę każda była super, pasowała do Twojego apartamentu i przecież to było bezsensowne, że popierałam jedną z baterii, jak to ani mój wybór, ani nie widziałam na żywo Myślę, że teraz już będziemy pamiętać, że tam gdzie to nie potrzebne, nie powinniśmy przedstawiać swojego punktu widzenia i głosować. Bardzo bym chciała, żebyś nadal dzieliła się z nami każdym małym postępem. Przecież za to tak kochamy Twój wątek Fajnie masz, że tyle osób trzyma za Ciebie kciuki, interesuje się każdym małym kroczkiem, czeka i docenia każdą małą pierdółkę Że możesz się z nami podzielić każdym detalem, że zawsze wysłuchamy, chcemy pomóc. Chętnie zobaczę pomalowaną opaskę, czy projekty kuchni ♥ i będę pamiętać, że "dobre rady", gdy ktoś o nie nie pyta są niepotrzebne. Że doradzanie, gdy ktoś nie błądzi to bezsens Od teraz z mojej strony głosowania, rady tylko na wyraźną prośbę i wielkie dylematy gospodyni. I oczywiście tylko wtedy, gdy będę mogła coś kompetentnie doradzić. Teraz etap wykończeniówki nabiera rozpędu, będzie się tyle działo, że bardzo dobrze się stało, ze ucięłaś Madziu te dyskusje i głosowania, bo byś się zamęczyła i straciła przez to dużo czasu i nerwów. Ale nie dawaj nam kary i nie odcinaj od nowinek z frontu Kara? jaka kara:lol2: Jak widaćwszystkich to ucieszy, że u mnie trochę luźniej się zrobi i zajmiemy się konkretami;) Ale masz rację, że korzyści z tego mojego uwywnętrzniania miałam co niemiara:lol: Wklejając przykładowo takie baterie liczę na takie komentarze jak np. dostałam od myszonika (???) - że zna firmę La Torre i sobie chwali - to dla mnie mega cenna informacja:yes: i na takie głównie liczę prowadząc ten wątek;) a dostaję różne... najwięcej z nich to oczywiście subiektywne opinie - i też fajnie:) - tylko, że ostatnio jakoś ich tak za dużo i zbyt nachalne mi się wydają... trochę już mi czacha dymi od tego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.02.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Madziaaa wiesz, że ja mam cały czas odwiedziny u Ciebie na tapecie:D ale Starszak mnie w domu uziemił i po tapety dopiero w przyszłym tygodniu będę jechała, może to drewno już ruszy;) A już myślałam, że ci się odwidziało:( A może byś to przeniosła na jeszcze kolejny tydzień? W przyszłym jestem w Szczecinie... podłoga z tej przyczyny zaczyna się kłaść dopiero po 4 marca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 22.02.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 A już myślałam, że ci się odwidziało:( A może byś to przeniosła na jeszcze kolejny tydzień? W przyszłym jestem w Szczecinie... podłoga z tej przyczyny zaczyna się kłaść dopiero po 4 marca... No to dziadkowie happy ze wnusia do nich przyjedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 22.02.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 A już myślałam, że ci się odwidziało:( A może byś to przeniosła na jeszcze kolejny tydzień? W przyszłym jestem w Szczecinie... podłoga z tej przyczyny zaczyna się kłaść dopiero po 4 marca... poczeeekam, mi się nie śpieszy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.02.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 o Magda to skoro 4 marca to może na dzień kobiet już będzie ułożona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.02.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 A nieprawda, bo już kiedyś chwaliłam Twój wątek za walory edukacyjne, i to u Ciebie : (nomen omen - też przy opaskach:)) Fakt , że mają być pod kątem a nie na prosto . Magda, jestem czytam tylko pamietaj, żeby coś pokazywać od czasu do czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 22.02.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Witaj Magda, Czy jeszcze szukasz plytek do kuchni? Moze spodoba ci sie ktoras z kolekcji mozajek Jasby, maja duzy wybor, piekne rzeczy, rowniez w formacie 5x5cm (np Highlands). Sa tez male cegielki 2x5cm -kolekcja Terrano. Polecam tez kolekcje Long Island, mnie skutecznie oczarowala Na stronie Jasby www.jasba.de w zakladce Design Ideas sa tez inspiracje typowo kuchenne z danej kolekcji. Pozdrawiam i zycze powodzenia Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 22.02.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 O rany, wchodzę a tu taki wpis Magdy ...Normalnie zatkało mnie i czuję, że to mój post wywołał taką reakcję (chodzi o to powoływanie się na głosy innych i dokładne czytanie). Madziu, mam nadzieję, że się na mnie nie obraziłaś, zupełnie nie taki był cel mojej wypowiedzi. Ja wiedziałam, że ty chcesz tą zaokrągloną opaskę, dlatego nigdzie nie napisałam, żebyś brała taką czy taką, ale moim zamiarem było skłonienie cię do przemyślenia frezu na samych drzwiach, co zresztą jak później napisałaś sama zaczęłaś brać pod uwagę. No a potem patrzę a ty liczysz kto jest za kto przeciw, to stwierdziłam, że to bez sensu, bo to tak jakbyś nie była pewna wyboru. Prawdę mówiąc to miałam na myśli też jeszcze wcześniej poruszaną kwestię gniazdek w podłodze. Wtedy definitywnie prosiłaś o pomoc. Niestety mój pomysł przeszedł zupełnie nie zauważony, choć akurat nie wiem, czy ktokolwiek inny z wypowiadających się przerabiał ten temat na własnej skórze i ma rozeznanie jakie są możliwości (generalnie iście jak do biblioteki publicznej i kosmicznie drogie). Nie wiem, czy ja to dobrze tłumaczę, czy widziałaś tego posta etc., ale myślę, że właśnie dla rozważenia różnych rozwiązań warto prowadzić takie wątki. A teraz to chyba zamilknę na amen i cichaczem będę tylko podglądać. Ściskam i przepraszam, jeśli poczułaś się urażona moją wypowiedzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.02.2012 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 (edytowane) skibusia no co ty;) owszem, tym razem Twój post przeważył i po nim uznałam, że teraz to może być już tylko gorzej:lol2: ale no co ty - nie gniewam się i ty też nie powinnaś A wsprawie gniazdek, to coś przeczytałam, ale nie do końca zrozumiałam... u nas tą sprawę wziął na siebie mąż i ma zamiar sam coś wymodzić... więcjuż sie nie mieszam - mam nadzieję, ze nie nawali:roll: Witaj Magda, Czy jeszcze szukasz plytek do kuchni? Moze spodoba ci sie ktoras z kolekcji mozajek Jasby, maja duzy wybor, piekne rzeczy, rowniez w formacie 5x5cm (np Highlands). Sa tez male cegielki 2x5cm -kolekcja Terrano. Polecam tez kolekcje Long Island, mnie skutecznie oczarowala Na stronie Jasby www.jasba.de w zakladce Design Ideas sa tez inspiracje typowo kuchenne z danej kolekcji. Pozdrawiam i zycze powodzenia Ania Wieeelkie dzięki:) Fajna strona:yes: Choć z tego co widzę płytki nie są w połysku, tylko z taką jakąś fakturką...to już mi nie odpowiada:no:Ale i tak ciekawy namiar - bardzo dziękuję yoka - nie bój żaby:lol: Venusko - oby:rolleyes: A ja wam powiem, że z podłogówką mamy bryndzę... to jakieś totalne paprole były:mad: Okazało się, że zrobili wszystko na jednym obwodzie (dopuszczalny do15 m2 - u mnie jest ok. 35 m2)... do tego rury o za małej średnicy...ogólnie ponoć zbyt duży opór hydrauliczny nie pozwla tłoczyć wody do rur... będzie trzeba dokładać pompkę przy zaworach - zrobię wszystko, żeby na ich koszt:evil: Edytowane 22 Lutego 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.02.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 A ja wam powiem, że z podłogówką mamy bryndzę... to jakieś totalne paprole były:mad: Okazało się, że zrobili wszystko na jednym obwodzie (dopuszczalny do15 m2 - u mnie jest ok. 35 m2)... do tego rury o za małej średnicy...ogólnie ponoć zbyt duży opór hydrauliczny nie pozwla tłoczyć wody do rur... będzie trzeba dokładać pompkę przy zaworach - zrobię wszystko, żeby na ich koszt:evil: Bezdyskusyjnie żądaj od nich zwrotu dodatkowych kosztów. A poza tym to jednak możesz się cieszyć, że da się to naprawić bez kucia wylewki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 23.02.2012 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Bezdyskusyjnie żądaj od nich zwrotu dodatkowych kosztów. A poza tym to jednak możesz się cieszyć, że da się to naprawić bez kucia wylewki:) Oczywiście, że będę Mam nadzieję, że uda się to załatwić polubownie:evil: Ale jeszcze się nie cieszę, bo to wcale nie takie pewne, że da się naprawić Dwóch nizależnych ludzi mówi to samo - totalna prowizorka i burdel... nawet podłączenia do wody nie można znaleźć (jest opcja, ze go nie ma, nie zrobili, zapomnieli:rotfl:) Także jeszcze mogą być większe jaja:( Dlatego muszę ich koniecznie zawezwać... i przy świadkach, przy tym moim kier-budzie, który sięświetnie na tym zna, i na podstawie wytycznych tego nowego hydraulika zarządać wyjaśnień i uruchomienia instalacji... niech się tłumaczą, dlaczego zrobili to tak, a nie inaczej... niech się bronią cholera:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 23.02.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Madzia kurna co to za fachowcy, massakra:( mam nadzieję, ze jednak wszystko będzie oki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.02.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Magda róbcie wszystkiemu zdjęcia - jak będziecie cokolwiek zmieniać, dokładać, róbcie mnóstwo zdjęć - mogą się przydać jako dowody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.02.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Magda współczuję, wiem że nie tyko ja i nie tylko Ty mamy takie problemy. Straszne jest to że bierze się ludzi tylko z poleceń a babole i tak wychodzą Za 8 marca trzymam kciuki no i za podłogówkę P.S. W tikeju w centrum widziałam pełno pojedyńczych ramek HG i w różnych kombinacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 23.02.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 (edytowane) Oczywiście, że będę Mam nadzieję, że uda się to załatwić polubownie:evil: Ale jeszcze się nie cieszę, bo to wcale nie takie pewne, że da się naprawić Dwóch nizależnych ludzi mówi to samo - totalna prowizorka i burdel... nawet podłączenia do wody nie można znaleźć (jest opcja, ze go nie ma, nie zrobili, zapomnieli:rotfl:) Także jeszcze mogą być większe jaja:( Dlatego muszę ich koniecznie zawezwać... i przy świadkach, przy tym moim kier-budzie, który sięświetnie na tym zna, i na podstawie wytycznych tego nowego hydraulika zarządać wyjaśnień i uruchomienia instalacji... niech się tłumaczą, dlaczego zrobili to tak, a nie inaczej... niech się bronią cholera:mad: O cholerka co za "fachowcy" :jawdrop: Trzymam kciuki żeby wszystko szybko i dobrze się skończyło Edytowane 23 Lutego 2012 przez senmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts