nitubaga 24.02.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 A ja wam powiem, że z podłogówką mamy bryndzę... to jakieś totalne paprole były:mad: Okazało się, że zrobili wszystko na jednym obwodzie (dopuszczalny do15 m2 - u mnie jest ok. 35 m2)... do tego rury o za małej średnicy...ogólnie ponoć zbyt duży opór hydrauliczny nie pozwla tłoczyć wody do rur... będzie trzeba dokładać pompkę przy zaworach - zrobię wszystko, żeby na ich koszt:evil: Koszt pompki to pikus... Jesli można zapytać - skoro nie można rur zalać wodą, to jak ekipa sprawdziła szczelność podłogówki? jeśłi nie sprawdzała wodą a powietrzem wtłoczonym pod ciśnieniem - to gdzieś się musiała wpinać do instalacji - zapytaj może wiedzą gdzie. Długość pętli ma duuuuże znaczenie ale tylko dla wydajności podłogówki. Natomiast jeśli masz instalację nieszczelną - to kłopot jest większy. No i jeszcze jedna rzecz - troche nie jestem na bieżąco w temacie, ale czytałam o podłogach. Czy chcesz położyć drewno na niespawdzonej i niewyrzanej podłogówce? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.02.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 No właśnie Madzia, mówiłaś, że próba cisnieniowa była robiona. Latem, bo latem - nie ma znaczenia- cały czas powinno być dobrze. Nie wiem, czy nowa ekipa nie wpuszcza Cię w maliny. Dziwne p. Tadzio układa cały czas podłogówki- nam też w dwóch domach czyli ponad 400 m2 i wszystko od razu działało, bez jakichkolwiek usterek;) Poza tym obowiązuje przecież gwarancja, więc ich wołaj, jeżeli rzeczywiście coś nie trybi. Jeżeli zatrudnisz nową ekipę do naprawy, a nie wykorzystasz obowiązującej gwarancji, to nikt Ci kosztów nie zwróci:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.02.2012 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Koszt pompki to pikus... Jesli można zapytać - skoro nie można rur zalać wodą, to jak ekipa sprawdziła szczelność podłogówki? jeśłi nie sprawdzała wodą a powietrzem wtłoczonym pod ciśnieniem - to gdzieś się musiała wpinać do instalacji - zapytaj może wiedzą gdzie. Długość pętli ma duuuuże znaczenie ale tylko dla wydajności podłogówki. Natomiast jeśli masz instalację nieszczelną - to kłopot jest większy. No i jeszcze jedna rzecz - troche nie jestem na bieżąco w temacie, ale czytałam o podłogach. Czy chcesz położyć drewno na niespawdzonej i niewyrzanej podłogówce? pozdr Nie nie:no: Podłogówka jest jedynie pod (już istniejącym niestety:() gresem... pod parkietem nie będzie:no: Apróby rzekomo były...ciśnieniowe i ponoć wodene (bo bardzo nalegałam)... ale cóż z tego - dziśpodłogówka nie działa:( Ja wolę nawet nie gdybać co może być No właśnie Madzia, mówiłaś, że próba cisnieniowa była robiona. Latem, bo latem - nie ma znaczenia- cały czas powinno być dobrze. Nie wiem, czy nowa ekipa nie wpuszcza Cię w maliny. Dziwne p. Tadzio układa cały czas podłogówki- nam też w dwóch domach czyli ponad 400 m2 i wszystko od razu działało, bez jakichkolwiek usterek;) Poza tym obowiązuje przecież gwarancja, więc ich wołaj, jeżeli rzeczywiście coś nie trybi. Jeżeli zatrudnisz nową ekipę do naprawy, a nie wykorzystasz obowiązującej gwarancji, to nikt Ci kosztów nie zwróci:no: aga no właśnie - ja to samo tym ludziom mówię, że aż mi się wierzyć nie chce, żeby ten człowiek takie błędy popełniał Opowiadałam im, że to fachowiec z polecenia, który mojej koleżance kładł podłogówkę w całym domu... i to znajomym, którzy mają dom pasywny, pompy ciepła i inne bajery - dla których tematy ogrzewania, ocieplania itp. były numerem 1 Więc skorooni polecali - to nie mógł być to partacz:( A jednak instalacja nie wygląda jakoś imponująco... raczej dość prowizorycznie - ale i to by nie miało dla mnie znaczenia - gdyby działała:( W każdym razie, tak jak mówisz - nie mam zamiaru niczego robić na własną rękę Potrzebowałam jedynie konsultacji. Wzięłam 2 niezależnych fachowców - i każdy po obejrzeniu zdjęć instalacji (na szczęście wszystko miałam sfotografowane) i tego co jest w skrzynkach - mówią to samo - co dodatkowo mnie niepokoji:( Ale oczywiscie, jedynie mądrzejsza o ich opinie, zadzwoniłam wczoraj do P. Tadeusza. Cała rozmowa bardzo uprzejma, bez pretensji, bez ataków...powiedziałam, że podłogówka nie chce wystartować, powiedziałam, że próbowałam skonsultować sprawę z fachowcami, których mam pod ręką - żeby go nie fatygować - ale niestety nikt nie umie uruchomić ogrzewania:( Powiedziałam, jakiepodpowiedziano mi przyczyny. On oczywiście odparł, ze wszystko jest w jak najlepszym porządku i optymalnie dobrane;) więc ja, że wspaniale:lol: - więc to powinna być dla niego prosta sprawa;) Ale bez wizyty - mam wrażenie - się nie obejdzie... no i się umówiliśmy zaraz po moim powrocie... co dalej - zobaczymy:???: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredk 24.02.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Hej Madziu. ciesze sie ze watek wraca na dawne tory:rolleyes:mam nadzieje,ze ci "fachowcy" od podłogówki naprawią co s&^%%$%$$.Czekam na dalsze relacje z postepow:popcorn: p.s. mnie sie podoba nr 2. a kto powiedzial, ze opaska i drzwi to ma byc komplet:lol:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 24.02.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 ślepa jestem ale doczytałam co kredka ma tym drobnym drukiem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 24.02.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Aga chyba ślepa jednak:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredk 24.02.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 a ja myslałam, że nikt nie zauważy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.02.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 W każdym razie, tak jak mówisz - nie mam zamiaru niczego robić na własną rękę I bardzo dobrze Madziu. Super, że się z nim umówiłaś- niech przychodzi i uruchomi skoro twierdzi, że wszystko było zrobione zgodnie ze sztuką budowlaną... Najwyżej odkupi Ci ten gresik w razie kucia... Żarcik:hug:Trzymam kciuki za sprawę i daj koniecznie znać jak i co:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.02.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Właśnie może te komenatrze co by było gdyby będziemy pisać białą czcionką i kto będzie chciał zobaczyć będzie se musiał zaznaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.02.2012 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) Właśnie może te komenatrze co by było gdyby będziemy pisać białą czcionką i kto będzie chciał zobaczyć będzie se musiał zaznaczyć :lol2: niezła myśl - więc wypróbuję: Pomalowałam opaskę na biało i zarówno mama przyznała, ze jednak bardzo ładna (a mówiła, że w ogóle jej nie leży), jak i mąż powiedział, że nie będzie się tak upierał i bo jednak ta druga też ujdzie;) Widać niektórym wyobraźni nie starcza i muszą mieć wszystko czarno na białym:lol2: Edytowane 24 Lutego 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 24.02.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) Hahahhah dobre Czyli Madziu nr.2 zostaje ? Edytowane 24 Lutego 2012 przez senmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 24.02.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 :lol2: niezła myśl - więc wypróbuję: Pomalowałam opaskę na biało i zarówno mama przyznała, ze jednak bardzo ładna (a mówiła, że w ogóle jej nie leży), jak i mąż powiedział, że nie będzie się tak upierał i bo jednak ta druga też ujdzie;) Widać niektórym wyobraźni nie starcza i muszą mieć wszystko czarno na białym:lol2: ha, ha, ha...dobre, dobre wiedziałam, że po przemalowaniu wszyscy ( no może większość) zobaczy jej piękno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.02.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ale... fajna zabawaDajcie już spokój tym opaskom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 24.02.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 ja... tu tylko podglądałam ale WIEDZIAŁAM że długo nie wytrzymacie haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 24.02.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Haha, ale fajna zabawa z tym zaznaczaniem. Aż mi się przypomniały czasy jajek z niespodzianką http://emotikona.pl/emotikony/pic/0laughing.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.02.2012 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Pomalowałam opaskę na biało i zarówno mama przyznała, ze jednak bardzo ładna (a mówiła, że w ogóle jej nie leży), jak i mąż powiedział, że nie będzie się tak upierał i bo jednak ta druga też ujdzie;) Widać niektórym wyobraźni nie starcza i muszą mieć wszystko czarno na białym:lol2: Serdecznie dziękuję za poprawę humoru po parszywym dniu . I dodam od siebie słuszna decyzja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 25.02.2012 00:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 :lol2:dobra zabawa co:lol2: W sprawie opasek - już cicho sza;) yoka -co tam się dzieje??? jaki parszywy dzień? biegnę do ciebie, bo jeszcze nie byłam:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 25.02.2012 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 To i ja dodam od siebie http://gify.magazynek.org/pictures/Postacie,%20zawody/Niewidzialny/002.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 25.02.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Karolek 59 jak ty wstawiasz to ruchome coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.02.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Właśnie może te komenatrze co by było gdyby będziemy pisać białą czcionką i kto będzie chciał zobaczyć będzie se musiał zaznaczyć co napisałam:) Karolek 59 jak ty wstawiasz to ruchome coś ? fajne!!!!! venusku ty pisałaś u Magdy o korektorach Krylan , gdzie je można kupić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts