Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magda,

oby tylko Hania doceniła trud matki & nie zadręczyła Cię np. stanowczym domaganiem się "LUZOWYCH LENCNIKÓW" (czyt: różowych ręczników), PISCĄCYCH KOLOROWYCH ZABAWECEK (to chyba rozumiecie;)), bo nie wiem, jak Twoje poczucie estetyki to przyjmie:)

I ja też leżę po wiadomości, że to będzie łazienka dwulatki!

Edytowane przez Anjazzielonego

:rotfl:

A jak wy sobie wyobrażacie łazienkę dla dziecka?:rotlf:

Ile wątków widziałam (a połowa właścicieli ma dzieci), to jeszcze kafli z dekorem w kaczuszki nie widziałam:rotfl:

Dokładnie taki był zamysł, żeby dać proste kafle, w jednolitym kolorze, a na tym zawsze można poprzyklejać jakieś zwierzaczki i inne (teraz są wspaniałe możliwości). A jak już jej przejdzie ten etap, to będzie miała ładną, elegancką łazienkę.

Łazienka ta jest też łazienką gościnną, więc chciałam, żeby była ładna. Ot co:rolleyes:

kacha, a ty mówisz tak, jakbyś dla dzieci różową łazieneczkę szykowała, albo co najmniej żółtą w słoneczka:lol2: Z tego co wiem, to i twoje dzieci wsród venisów kąpieli będą zażywały:lol2:

:rotfl:

A jak wy sobie wyobrażacie łazienkę dla dziecka?:rotlf:

Ile wątków widziałam (a połowa właścicieli ma dzieci), to jeszcze kafli z dekorem w kaczuszki nie widziałam:rotfl:

Dokładnie taki był zamysł, żeby dać proste kafle, w jednolitym kolorze, a na tym zawsze można poprzyklejać jakieś zwierzaczki i inne (teraz są wspaniałe możliwości). A jak już jej przejdzie ten etap, to będzie miała ładną, elegancką łazienkę.

Łazienka ta jest też łazienką gościnną, więc chciałam, żeby była ładna. Ot co:rolleyes:

kacha, a ty mówisz tak, jakbyś dla dzieci różową łazieneczkę szykowała, albo co najmniej żółtą w słoneczka:lol2: Z tego co wiem, to i twoje dzieci wsród venisów kąpieli będą zażywały:lol2:

Oj tam oj tam, prosze nie sledzic tak dokladnie mojego watku i nie zaginac mnie beszczelnie przy ludziach!:)

A tak powaznie my mamy w domu jedna lazienke dla wszystkich (na gorze) a na dole zwykly wc-et.

Magda,

jesteśmy po prostu pod wrażeniem, że tak Młoda Dama będzie miała tak piękną, elegancką i to SWOJĄ łazienkę, ot co.

Większość z nas ma, albo planuje w domu 2 łazienki, ale "ogólnodostępne", dla całej rodziny.

A łazienkę dedykowaną dziewczynce w wieku Hani widziałam parę lat temu, przepiękną, świetnie zaprojektowaną, ale w wersji MINI, tj. z ..... mini wc, wanną i bidetem (dostosowanymi dla kilkulatków) w baardzo luksusowej wersji.

Ale to było u ekscentrycznych milionerów.

Oczywiście wymieniali sprzęty co kilka lat, w miarę jak córeczka rosła:)

Mała miała swój pokój zabaw, sypialnię, garderobę i właśnie łazienkę:)

A potem urosła i nazywa się teraz Paris Hilton. ;)

Najprawdopodobniej:lol2:

Moja mała to niestety nie Paris Hilton, a "jedynie" Hanna Z., więc skończy się na własnym, ale bardzo ładnym pokoju, i własnej łazience:D

A tak poważnie, to wynika nie z tego, że bardzo chcieliśmy osobnej łazienki dla dziecka, ale z tego, że chcieliśmy (bardzo) osobnej łazienki dla siebie:lol2: I to było jedno z głównych kryteriów poszukiwań mieszkania: sypialnia z osobną łazienką + gadrerobą:yes: I mamy jak chcieliśmy (jak JA chciałam;):lol2:)

A skoro o "małych księżniczkach" i "(bardzo) młodych damach" mowa, to wiecie, że są miniatury goast'ów dla dzieci???

http://i1.fmix.pl/fmi1260/f9ca60e500093d9e4d8cf68c/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi2926/a1a5660a000465114d8cf68d/zdjecie.jpg

Zachwyt:lol2: I znowu moje ulubione zdanie wypowiem: "Tanie nie są:(" ;) ale coś czuję, że uciułam na nie:lol2:

Łazienka dla dziecka! Z taka konsola pod umywalke z plytkami Venis???? Dla dziecka, dwuletniego!?

Boze! ADOPTUJ MNIE!

Nie chce Cie przerazac ale po wprowadzeniu sie tam malej Hanki bedziesz miec wieksze zmartwienia estetyczne niz nozka na fudze, np (podaje stan mojej lazienki dla dziecka) paskudny zółty kubek w zyrafki na szczotke do zebow, dywanik w ksztalcie rybki pod wanna, opakowania po bankach mydlanych stojace wiecznie na umywalce (czytaj: na Twojej pieknej konsoli umywalkowej), szlafrok w chmurki wiszacy na wieszaczku w ksztalcie traby slonia juz nawet nie wspomne o zawartosci wanny (kubki, rybki, nakrecane wieloryby, wedka!)

Kacha.crac, ale się uśmiałam, tak jakbyś pisała o mojej "wystylizowanej" łazience, tyle, że u mnie zamiast szlafroka, różowe ręczniki z baletnicą i dodatkowo podkładka antypoślizgowa do wanny w kształcie zielonego krokodyla :-)

oj wiadomo, że "stety" a nie "niestety";) Mówiąc "niestety" miałm tylko na myśli forsę Paris (pewnie by się Hance (i nam:lol2:) przydała;))

O mini-goastach też wczesniej nie słyszałam:no: A tu taka miła niespodzianka na stronie homehome.pl:D Także yokasta, spokojnie, będzie bez barbie, bo tam mają jedynie przezroczyste lub czarne-przeźroczyste.

Zobaczcie jak słodko dzieciaczki wyglądają przy takich stolikach:D

http://i2.fmix.pl/fmi1012/ea9c355500126db24d8d179d/zdjecie.jpg

A barcelonę Darcy masz namierzoną?;) Chętnie się przyjrzę tematowi:lol2:

Kwiatholandii,

Myślę, że nie:)

Ale to jak ze szpilkami, wszystkie wiemy, że na dłuższą metę niewygodne, ale większość nosi, dla efektu:)

Kasha,

zawsze jakieś kompromisy - u nas udało się wprowadzić " minimalizm i spójność kolorystyczną ręczników w tonacji łazienki", ale dziecięce buteleczki - szampony, płyny z lisami, misiami, innymi potworami, oraz zwierzakowe szczoteczki do zębów są:)

Fajne te przezroczyście granatowe, Magda.

A jaki kolor planujesz? Przezroczyście -przezroczysty?

Edytowane przez Anjazzielonego

anju właśnie ten przezroczyście-przezroczysty komplecik planuję:yes:

kwiatholandii, w jednej z moich ulubionych restauracji w wawie są takie ghosty. I powiem ci, że za każdym razem, gdy na nich siadam, jestem zaskoczona, że są takie wygodne:yes: Chyba Mycha też ma duchy (choć nie jestem pewna na 100% - może kto inny;)), i też wspominała o ich zaskakującej wygodzie:)