Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Nadrabiam małe zaległości i też chcwilę zastanawiałam się o co to chodzi - czemu ja nic nie widzę http://gify.magazynek.org/pictures/Emotikony/Bombowe/029.gif

Już nie trzeba więcej podkreślać???:lol2: jak coś dajcie cynk :lol2: bo tu człowiek może stracić coś ważnego :)

Słoiczki na waciki elegancja - francja :)

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ostatnio tak się obkupiłam w h&y że aż grzech, wszystkim się nie chwaliłam bo i po co;):razz:;)

Jakieś ręczniki, gadżety do kuchni( to pokazywałam, ale też nie wszystkie :D)

Mój pojemnik też 59zł, za to ja miałam kupon rabatowy na 50% przy zakupie na 100zł:rotfl: to se ręzcznik jeszcze jeden wzięłam.

Venuska, poluj bo fajne :yes:

To tak jak ja. Też kupiłam te dwa pojemniczki w tej samej promocji co ty. Jakby ktoś chciał z wrocławianek kupić to były jeszcze w Renomie. Są śliczne, chociaż zastanawiam się jak długo ten chrom pociągnie w łazience, czy to zaraz nie będzie do wyrzucenia - mam nadzieję, że nie:-)

Oglądacie Perfekcyjną Panią Domu? Ale jajka:lol2: Jak są te przejścia z jej wypasionej chaty do tych typowych polskich mieszkanek - płakać się chce:cry: Normalnie klękajcie narody... Ona tu się przejmuje jak naklejkę usunąć z mebla, żeby klej nie został, a ludzie mają 20 letni, rozlatujący, tysiąc razy zasikany, stęchły materac:( który jak ruszyli to się rozpadł na kawałki:roll: Nie wiem czy taki program w polskiej wersji ma rację bytu... tą kobietę zjedzą żywcem;)

Ale chatę ma rewelacyjną:rolleyes: Tylko coś nie wierzę,że ją sprząta na co dzień sama;)

o kurcze z tą podłogówką to problem

trzymam kciuki żeby dobrze było!

z niecierpliwością czekam na kolejne reportażowe odsłony

p.s.zaraziłaś mnie - robię białe ramy dookoła okien - z niecierpliwością czekam na inne zaraźliwości :)

No coś ty?:lol:Może pochwalisz się efektami:rolleyes:

Magda coś się udało naprawić z podłogówką?

Przeca Magda pisała, ze dopiero po powrocie ze Szczecina:p

exactly:yes:

To tak jak ja. Też kupiłam te dwa pojemniczki w tej samej promocji co ty. Jakby ktoś chciał z wrocławianek kupić to były jeszcze w Renomie. Są śliczne, chociaż zastanawiam się jak długo ten chrom pociągnie w łazience, czy to zaraz nie będzie do wyrzucenia - mam nadzieję, że nie:-)

Już myślałam, że się na mnie pogniewałaś:hug:

Oglądacie Perfekcyjną Panią Domu? Ale jajka:lol2: Jak są te przejścia z jej wypasionej chaty do tych typowych polskich mieszkanek - płakać się chce:cry: Normalnie klękajcie narody... Ona tu się przejmuje jak naklejkę usunąć z mebla, żeby klej nie został, a ludzie mają 20 letni, rozlatujący, tysiąc razy zasikany, stęchły materac:( który jak ruszyli to się rozpadł na kawałki:roll: Nie wiem czy taki program w polskiej wersji ma rację bytu... tą kobietę zjedzą żywcem;)

Widziałam i mam takie same odczucia- beznadzieja:sick::sick: Wersja oryginalna dużo, dużo lepsza. Niestety polskie realia są jakie są....:(:(

Ale chatę ma rewelacyjną:rolleyes: Tylko coś nie wierzę,że ją sprząta na co dzień sama;)

Mowy nie ma, że sama:no: Gdzie z takimi paznokciami i fryzurą, tyle metrów:lol2::lol2:

mam 7 dni na kolejne zazalenie, wiec musze cos madrego sklecic

na szczescie argumenty sa caly czas te same i niebyt mocne, wiec latwo je obalic , ciekawa jestem jak dlugo jeszcze potrwa ta przepychanka :(

ostrzegam wszystkich nie kupujcie domu do przebudowy na terenie objetym ochrona konserwatorska, a jak ktos bedzie mial taki pomysl to zapraszam do mnie , odradze skutecznie :)

Ja też oglądałam, z nadzieją na jakieś cenne porady :lol2: I załamałam się przede wszystkim w jakich warunkach żyją te dzieci... i nawet nie chodzi o porozwalane zabawki i ciuchy... Tragedia. Poza tym jakoś ten bałagan u uczestniczek wydawał mi się mocno naciągany,jakby specjalnie wywalili wszystko z szaf,żeby pokazać jaki syf...Chata prowadzącej faktycznie wypas, jakoś też nie wierzę,że sama codziennie ma tak wszystko na tip top :) Program słaby, spodziewałam się czegoś innego.

Mnie też dobił ten materac... :(

Moim zdaniem, jeśli się sprząta na bieżąco, można mieć i paznokcie, i fryzurę i czyściutki dom :p Mam takie koleżanki - a one na dodatek pracują zawodowo :yes:

Obejrzałam PPD dla wnętrz domu Rozenków i Gospodyni, którą bardzo lubię - garderoba rzuciła mnie na kolana...

tylko śmiałości muszę nabrać :) i parę rzeczy dokończyć, zamieszkaliśmy w "prawie" wykończonym domu, a to błąd - bo jak się mieszka to zaczyna się spoczywać na laurach połowiczego sukcesu i mniej się chce - więc u mnie nadal brak listw przypodłogowych, których zamówienie odkładam z miesiąca na miesiąc, brak paru mebli, kinkietów (po pewnym czasie nie widzi się nawet kabli wystających ze ścian :/ ) - stoliczków kawowych itp..

ten wątek mnie zmobilizował wewnętrznie i za to dziękuje!

Co do Polskiej Perfekcyjnej Pani Domu to podzielam przemyślenia Magdy, a dodatkowo powiem, że nie spodziewałam się tego, że tak polski "folklor" w pełnej krasie pokażą (vide: ojciec jednej z bohaterek i jego wypowiedzi). Faktycznie nie do pomyślenia, że dzieci w takich warunkach się wychowują - na dywanie z toną sierści i kocią kupą (to pisałam ja absolutna przeciwniczka sterylności przy dzieciach).

A czy tylko mi się w oczy rzuciło, że tatuś tej jednej rodziny pomalował półki w garderobie, a już na pomalowanie ścian nie wpadł i ściany wyglądały jakby 20 lat ktoś je celowo non stop brudził (tłuste, czarne plamy wokół włącznika światła!!!!).

Co do samej PPD - niektóre miejsca domu ma fantastyczne, ale mój pedantyczny małżonek od razu stwierdził: "jaka z niej PPD skoro nie ma schodów wejściowych i podjazdu do domu wykończonych tylko beton i piach?".

Ogólnie wpadłam na świetną modyfikację tego formatu - zamiast M. Rozenek mój mąż (mistrz megapedantycznego sprzątania) w roli poganiacza do sprzątania - myślę, że efekt powalałby na kolana....

:lol2: Faktycznie,jeszcze byla kocia kupa! Tu juz nie chodzi o to,ze ktos nie ma czasu/nie umie/nie lubi sprzatac, tylko o pewne podstawowe zasady higieny... Ja w pierwszej chwili zastanawialam sie czyja to kupa, bo to juz bylo mega oblesne... No wrecz nie do wyobrazenia,a przy dzieciach to juz wogole...:sick: I ja tez myszonik zwrocilam uwage na "garderobe", jak pokazali,ze polki pomalowane, to powiedzialam do meza, a czemu tych scian od razu nie pomalowali???Jedyne co czulam jak to ogladalam, to wspolczucie dla dzieci :( Moim zdaniem mozna mieszkac w starej chacie ale miec czysto i schludnie, sprzatajac raz w tygodniu.