Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Hmmm,czyli wizki nadal was raczej nie przekonały do jodełki:lol2: A się dziwię;) - bo mi się ta jodła na nich strasznie podoba:rolleyes: Myślałam, że wszystkie przeciwniczki zaraz odszczekają swoje zarzuty;)ale widzę, że raczej tu każdy ostatecznie określony i renderingi nic nie zmieniły:no: W każdym razie mnie także utwierdziły w tym, że jodła w mojej kuchni to dobry pomysł:yes:

madi uważam, że jodła w ramce nad kuchenką a obok cegiełka - to dopiero byłby cyrk na kółkach i pstrokacizna:roll: Tą jodełkę która jest, owszem - zamierzam wstawić w ramkę, ale po całośći, obwieźć ją tak jak leci dekoracyjnym paskiem...

Teraz ja zacznę pochwały;

-bardzo mi się spodobały szprosy na szafkach kuchennych ( na wizualizacjach)

-śliczne są ciemnie opaski na wiszących ( czy mam przywidzenia?)

- nogi wyspy właśnie wydają mi się w sam raz delikatne, strojne

Też wpatruje się w parkiet, w ten paseczek, bo z trudem go dostrzegam. Chyba że o taki efekt chodziło.

Z niecierpliwością czekam na efekt końcowy :)

No, nareszcie ktoś moje szprosy dostrzegł i docenił:hug::lol2: Ja jestem zakochana w tym wzorze od wielu, wielu miesięcy, odkąd w moje ręce trafiła cała seria inspiracji pięknego tarasu, a na tych zdjęciach piękne okna balkonowe z takimi szprosami... potem ten wzór zobaczyłam na kredensie u nihiru (swoją drogą kochana - gdzie jesteś?:bye:) - i już wiedziałam, ze gdzieś takie szprosy muszę mieć:lol:

Ale ciemne opaski wokół szafek wiszących??? gdzieś ty je dojrzała:???:

A paseczek w parkiecie miał być cieniusieńki,bardzo delikatny i dyskretny - na żywo wygląda mniodzio:lol:

tyle na nią (podłogę) czekałam a teraz zjawiam się post factum ;)

wiedziałam, że te kwadraty to będzie strzał w 10 ...dla mnie opaska za szeroka ale ostatnio przekonałam się wielokrotnie, że nie ma co oceniać wnętrz na podstawie zdjęcia ...bo ni jak się mają do rzeczywistości ...zwłaszcza jeśli chodzi o proporcje

Wzór cegiełkowy "w ząbek" to hit 2012 :)

Czyli, że jodełka z płytek? ryli ryli?:) masz jakieś inspiracje potwierdzające tą tezę? - przygarnę każdą:lol:

A szeroka ramka lepiej, dużo lepiej wygląda na żywo... choć nie ukrywam - też wolałabym, żeby była węższa:roll: ale wtedy co chwila przerywana byłaby przez grzejnik kanałowy, a kwadraty byłyby cięte:roll: Musiałam wybrać mniejsze zło:(

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hmmm,czyli wizki nadal was raczej nie przekonały do jodełki:lol2: A się dziwię;) - bo mi się ta jodła na nich strasznie podoba:rolleyes: Myślałam, że wszystkie przeciwniczki zaraz odszczekają swoje zarzuty;)ale widzę, że raczej tu każdy ostatecznie określony i renderingi nic nie zmieniły:no: W każdym razie mnie także utwierdziły w tym, że jodła w mojej kuchni to dobry pomysł:yes:

Madzia 2.gif Mnie się ta jodełka od początku podoba:D

[ATTACH=CONFIG]105687[/ATTACH] Mnie się ta jodełka od początku podoba:D

oj myszko,myszko:hug: No przeca mówię, że każdy już się określił na amen i albo mu się jodła widzi, albo nie widzi... i piękna wizka nic tu nie pomogła:lol2: Ty na szczęście za moją wizją jesteś:lol: - to może z chęcią do mnie na kawę będziesz wpadać:lol2:

No przeca mówię, że każdy już się określił na amen i albo mu się jodła widzi, albo nie widzi... i piękna wizka nic tu nie pomogła:lol2:

Magda, rzecz w tym, że mi się jodełka od początku podobała, a po wizualizacji zmieniłam zdanie :lol2:...no może nie do końca, bo nadal uważam, że jodełka jest rewelacyjnym rozwiązaniem i mogę sobie wyobrazić, że w rzeczywistości będzie o wiele lepiej wyglądać niż na wizkach ;) ... tylko tu jakoś mocno rzuca sie w oczy...ale pewnie tylko ja na to tak patrze... ;)

Ps.widziałam gdzieś zdjęcie z jodełką w ramce i wcale nie wyglądało to na cyrk na kółkach:lol2: a wręcz przeciwnie... ale cholera nie zapisałam sobie tej fotki ..

i

Magda, rzecz w tym, że mi się jodełka od początku podobała, a po wizualizacji zmieniłam zdanie :lol2:...no może nie do końca, bo nadal uważam, że jodełka jest rewelacyjnym rozwiązaniem i mogę sobie wyobrazić, że w rzeczywistości będzie o wiele lepiej wyglądać niż na wizkach ;) ... tylko tu jakoś mocno rzuca sie w oczy...ale pewnie tylko ja na to tak patrze... ;)

Ps.widziałam gdzieś zdjęcie z jodełką w ramce i wcale nie wyglądało to na cyrk na kółkach:lol2: a wręcz przeciwnie... ale cholera nie zapisałam sobie tej fotki ..

i

powaga:o a no widzisz:lol2: czyli jednak wizualizacja nie jest taka dobra jak mi sie zdawało:lol2:

ja też dostrzegam to, że jodełka na wizualizacjach strasznie bije bielą po oczach - znacznie bardziej niż np. meble... i dlatego podejrzewam, może wydawać się zbyt agresywna...

Ale mimo wszystko mnie ta wizualizacji przekonała i jestem na TAK:lol:

A inspiracje jodełki w ramce znam i mam jakieś w swoim repertuarze... no nie podoba mi się to rozwiązanie:roll: dla mnie wtedy za dużo grzybów w barszcz...

no i luz... cieszę się, że mój sprzeciw po części utwierdził Cię, w tym, że jednak chcesz mieć jodełkę :cool:...bo pod wizualizacjami napisałaś, że nie jesteś pewna... zawsze konfrontacja wyłania to co sie najbardziej podoba ;) czyli pomogłam Ci podjąć decyzję? :lol2:

...i naprawdę myślę, że realizacja będzie o niebo lepsza od wizek:)

no i luz... cieszę się, że mój sprzeciw po części utwierdził Cię, w tym, że jednak chcesz mieć jodełkę :cool:...bo pod wizualizacjami napisałaś, że nie jesteś pewna... zawsze konfrontacja wyłania to co sie najbardziej podoba ;) czyli pomogłam Ci podjąć decyzję? :lol2:

...i naprawdę myślę, że realizacja będzie o niebo lepsza od wizek:)

a nie nie, nie tak szybko:lol: to, że mi się podoba, i to, że jestem na TAK... to jeszcze nie znaczy, ze jodłę będę mieć:rotfl:

Ja to bardziej pokręcony mózg jestem... u mnie takie proste zależności nie mają racji bytu:lol2: Dalej nie jestem pewna czy chcę mieć jodłę, ale jestem pewna, że bardzo mi się podoba, bardzo do tej kuchni pasuje i świetnie wygląda na wizualizacjach;) - ciężki przypadek co:lol2:

No przeca mówię, że każdy już się określił na amen i albo mu się jodła widzi, albo nie widzi... i piękna wizka nic tu nie pomogła:lol2

No tak, to chyba normalne - albo coś się lubi, albo nie, a przekonywać można tylko niezdecydowanych. Przecież nie robisz głosowania i nie uzależniasz od niego swoich decyzji, o czym już kilkakrotnie dobitnie pisałaś ;). Mnie na ten przykład nawet milion cudownych wizek nie przekonałoby do częściowo podwieszanych sufitów (nie wiem, jak to się fachowo nazywa, te takie obwódki). No nie lubię i już, ale co z tego? W Twoim mieszkaniu pewnie będą wyglądać świetnie, tak samo jak i jodełka (czy co tam innego wymyślisz ;)), przede wszystkim dlatego, że będą częścią jakiejś spójnej, dopracowanej wizji.

No tak, to chyba normalne - albo coś się lubi, albo nie, a przekonywać można tylko niezdecydowanych. Przecież nie robisz głosowania i nie uzależniasz od niego swoich decyzji, o czym już kilkakrotnie dobitnie pisałaś ;). Mnie na ten przykład nawet milion cudownych wizek nie przekonałoby do częściowo podwieszanych sufitów (nie wiem, jak to się fachowo nazywa, te takie obwódki). No nie lubię i już, ale co z tego? W Twoim mieszkaniu pewnie będą wyglądać świetnie, tak samo jak i jodełka (czy co tam innego wymyślisz ;)), przede wszystkim dlatego, że będą częścią jakiejś spójnej, dopracowanej wizji.

oj nie nie:no: tak jak mówisz - to nie jest głosowanie:no:

ja przeważnie pytam jedynie z czystej ciekawości - jak się Wam te wizualizacje podobają??? Przeważnie i tak mam swoje zdanie na temat każdego szczególiku... ale lubię znać zdanie innych... no lubię - i co mi zrobicie:cool:

Pokazałam wizualizacje i zapytałam co sądzicie o jodełce, bo mi się na wizualizacjach bardzo spodobała... i byłam ciekawa czy kogoś jeszcze może przekonały do niej... i tyle:)

Dziewczyny, pocieszę Was (albo i nie), że z tym rozważaniem (nomen omen) miliona wariantów każdej propozycji to nie tylko u Wag... Żebyście widziały, jak ja wybierałam przez parę dni głupi odkurzacz :). Mój mąż był bliski szaleństwa, bo musiałam rozkminić każdy każdziusieńki model, bo przecież muszę wybrać NAJLEPSZY. Zdanie co do tego, który jest najlepszy zmieniałam z milion razy. Po czym puknęłam się w głowę i wybrałam taki, jakiego potrzebujemy, a nie ten wszystkomający, stepujący i przyszywający guziki ;).

Dziewczyny, pocieszę Was (albo i nie), że z tym rozważaniem (nomen omen) miliona wariantów każdej propozycji to nie tylko u Wag... Żebyście widziały, jak ja wybierałam przez parę dni głupi odkurzacz :). Mój mąż był bliski szaleństwa, bo musiałam rozkminić każdy każdziusieńki model, bo przecież muszę wybrać NAJLEPSZY. Zdanie co do tego, który jest najlepszy zmieniałam z milion razy. Po czym puknęłam się w głowę i wybrałam taki, jakiego potrzebujemy, a nie ten wszystkomający, stepujący i przyszywający guziki ;).

:rotfl:http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech.gif no to teraz kładę się spać ze zobrazowanym z głowie odkurzaczem, który szyje i stepuje jednocześnie... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech2.gif

Rany Barbe ja też tak mam(lub obecnie miałam ;)) - najchętniej bym wszystkie sklepy w mieście oblatała żeby zobaczyć WSZYSTKIE warianty w danym temacie :lol2: - ale powiem Wam że ostatnio niestety - albo stety - dla mojego J - z braku czasu moja fobia trochę przygasła - bo trzeba podejmować szybkie decyzje - bo trza dziecko z przedszkola zaraz odebrać, albo wrócić nakarmić drugie.....

A kiedyś to potrafiłam nawet wszystkie sklepy z butami w mieście oblecieć - żeby miec pewność że wybrałam te NAJPIĘKNIEJSZE :lol2: - Dobrze że nie mieszkam w stolycy bo bym tydzień za jedną głopotą - a za odkurzaczem to chyba miesiąc latała ;) i dobrze że mnie dzieci przystopowały - bo to strasznie czasochłonne i męczące było dla całego mojego otoczenia :lol2:

Ale z drugiej strony mamy teraz internet - i też się wybiera/przebiera - ale przynajmniej w domu siedząc :p

jak to jest, że jestem na bieżąco i przegapiłam wizualki? :lol2:

Magda rendery na pewno nie oddają wyglądu kuchni. Poprzednia wersja była taka bardziej "strojna", ta bardziej spokojna, ale na pewno wyjdzie pięknie. Trzeba sobie wyobrazić po prostu odpowiednie materiały na właściwym miejscu :yes:

Znalazłaś wykonawcę kuchni? :)

P.S. Jodła mi się podoba, nie wiem jak z czyszczeniem (jeżeli fuga np jasna szara to luz)