MagdaZZZ 15.03.2012 00:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Ale lwy! http://smileys.on-my-web.com/repository/Animals/mini-lion.gif http://www.myparentconnection.com/forums/images/smilies/bwahaha.gif Mat? A masz Madziu jakieś inspiracje, żebym sobie zobrazowała? Mi się u Ciebie właśnie półmat/satynka widziała edit: chociaż... jak teraz oglądam matowe białe kuchnie to ładniutkie są.. ee-ee:no: Ja właśnie tych półmatów nie znoszę... chciałam taki efekt jak mam na oknach po malowaniu... i byłam pewna, że to właśnie ma jakąś dodatkową powłokę, śliską, połyskującą... miotałam się strasznie, dziesiątki próbek robiłam i ciągle kręciłam nosem... a dziś dzięki pewnej dobrej duszyczce () dowiedziałam się, że moje okna wykończone są w macie:wiggle: Od dziś tylko MAT:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 15.03.2012 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Im dłużej gugluje te białe kuchnie tym bardziej się zakochuje w Panu Macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.03.2012 00:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 a co googlujesz? jakie hasła? może też sobie pooglądam:lol: bo ja jestem gotowa teraz w ciemno mat zamawiać - choć nigdy go nie widziałam na fronach;) Ale chcę mieć wykończenie takie jak okien - i skoro fachowiec mówi, że to mat - to to musi być mat:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 15.03.2012 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Wpisałam w Google Grafika: "white kitchen" i sobie oglądam. Najbardziej podobają mi się te matowe właśnie.. a do Twojej podłogi,lamp, (ewentualnie) jodełki to mat będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.03.2012 00:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Wpisałam w Google Grafika: "white kitchen" i sobie oglądam. aa - tak po prostu:) też mi się wydaje, że mat będzie super (choć na inspiracjach ciężko stwierdzić tak naprawdę co jest matem... co pół-matem...) Do tej pory się go bałam, bo sobie wyobrażałam, że mat to musi być szorstki w dotyku, trudny do czyszczenia itp... a okazuje się, że jest genialny:) i piękny:lol: Słuchajcie... a mam jeszcze jeden problem... dziś dzwonili z zakładu kamieniarskiego i bardzo odradzali mi mój wapień na kominek:( Że się strasznie brudzi, ze niczym go nie doczyszczę, ze nie da się spolerować, odświeżyć itp... Qrcze - co robić? Nic innego mi się nie podoba... chcę, aby było w macie właśnie:yes: Jakiś bardzo jasny kamień bez żadnego wyraźnego rysunku (bez żył, bez kamyczków itp.)... no tylko ten wapień mi się widzi:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 15.03.2012 01:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Mam ten sam problem, więc nie pomogę...raczej mogę się podpiąć pod pytanie...A wapień odpada niestety, właśnie ze względów praktycznych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 15.03.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Magda mat nie jest szorstki ale to już wiesz za to nie jest taki genialny jak piszesz- według mnie. Ja mam próbki od stolarza mdf w połysku, półmacie i macie...i tak sobie je macam- obracam, czyszczę...i najlepiej w mojej ocenie wypada właśnie półmat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.03.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Dziewczyny, czy Wy nie macie wrażenia, że te błyszczące fronty wyglądają jakby były pokryte jakimś plastikiem, laminatem czy kij wie czym? Oczywiście wiem, że to poler itd, ale jakoś takie niezbyt to... też tak na nie patrzę... nie podobają mi się Mnie się te fronty kojarzą z mebelkami dla lalki Barbie OK zgodzę się że akurat ta kuchnia nie jest może najlepszym przykładem Błysk spodobał mi się na frontach które widziałam z bliska - u mnie na miejscu. Wczoraj dobra duszyczka przesłała mi kolejną kuchnię w połysku i jest Boooooooooooooooska A wy oceniacie ten konkretny przykład - i to nie mój Mam dylemat - ale też i walkę z moim J - który już oficjalnie wyparł się błyszczących frontów Po prostu lew z grzywą do kolan http://forum.barcis.pl/images/smilies/bigsm.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/bigsm.gif Ale lwy! http://smileys.on-my-web.com/repository/Animals/mini-lion.gif http://www.myparentconnection.com/forums/images/smilies/bwahaha.gif no nie i jeszcze się nabijają http://emoty.blox.pl/resource/paluszkiem.gif ej, no weźcie - bo ludzie sobie pomyślą, że to ja rozważam te błyszczące fronty... że to u mnie lwa trzeba wstawiać - idźcie sobie z nimi do admete Koniec tematu - powiem juz u mnie jak zdecyduję ja dziś się dowiedziałam, że wolę MAT żegnajcie półmaty, satynki o no popatrz............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasvegas 15.03.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Madzi ja sie wtrace z kominkiem, przciez Ty nie bedziesz miala "normalnego" kominka w ktorym sie pali wiec co ma sie brudzic? jedynie tyle co od kurzu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.03.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Magda przychodze do ciebie , czytam i często się po prostu nie odzywam, bo u ciebie wątek galopuje:) ja miałam wapien na kominku, nie szlifowany. my go zaimpregnowaliśmy . i było ok. ale jest 1 szczegół my w nim może ze 3 razy zapaliliśmy:) parapet w kominku był zlicowany z całóścią. I był to wapień szlifowany. Fakt jak spadł popiół się brudził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.03.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Lektura nt. obudowy kominka: http://muratordom.pl/gazety/zbuduj-dom/marmur-wapien-piaskowiec-trawertyn-granit-moze-lupek-jaki-kamien-wybrac-do-obudowy-kominka,174_7192.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 15.03.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 madziu, wyslalam do ciebie wiadomosc. Daj znac milutka czy napewno dostalas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 15.03.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 MagdoZZ oficjalnie dołączam do podglądających twój wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.03.2012 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Mam ten sam problem, więc nie pomogę...raczej mogę się podpiąć pod pytanie... A wapień odpada niestety, właśnie ze względów praktycznych... No właśnie nie wiem czy tak łatwo z niego zrezygnuję Magda mat nie jest szorstki ale to już wiesz za to nie jest taki genialny jak piszesz- według mnie. Ja mam próbki od stolarza mdf w połysku, półmacie i macie...i tak sobie je macam- obracam, czyszczę...i najlepiej w mojej ocenie wypada właśnie półmat... No źle się wyraziłam;) Wiem, że może idealny nie jest... ale jest IDEALNY DLA MNIE:lol: Może i troszkę więcej wysiłku i starań trzeba włożyć w jego umycie... ale to są minimalne różnice - a wizualnie leży mi dużo bardziej:yes: Ja na te satyny już patrzeć nie mogę:sick:Mieszkam od lat w tych półmatach mieniących się pod słońce - mam dość Ale domyślam się, ze ich popularność musi z czegoś wynikać Madzi ja się wtrące z kominkiem, przcież Ty nie będziesz miała "normalnego" kominka w którym się pali wiec co ma sie brudzic? jedynie tyle co od kurzu ... No dokładnie:yes: To samo Panu mówiłam;) Magda przychodze do ciebie , czytam i często się po prostu nie odzywam, bo u ciebie wątek galopuje:) ja miałam wapien na kominku, nie szlifowany. my go zaimpregnowaliśmy . i było ok. ale jest 1 szczegół my w nim może ze 3 razy zapaliliśmy:) parapet w kominku był zlicowany z całóścią. I był to wapień szlifowany. Fakt jak spadł popiół się brudził I to jest fajna opinia:hug: U mnie też nie będzie jakiegoś wielkiego palenia w tym kominku:no: A do tego jedynie biopaliwem... Też mi się wydaje, że u mnie powinien się sprawdzić A jak wyglądał po latach takiego "stania"? Czy to jest tak, że brudził się sam z siebie?... kurzu nie można było usunąć - osiadał na amen, zostawały plamy po wodzie... nie wiem co jeszcze:rolleyes: - strzelam na oślep:lol2: Lektura nt. obudowy kominka: http://muratordom.pl/gazety/zbuduj-dom/marmur-wapien-piaskowiec-trawertyn-granit-moze-lupek-jaki-kamien-wybrac-do-obudowy-kominka,174_7192.html Dzięki:) Tam nic złego na temat wapienia nie piszą... piszą, ze lepszy od piaskowca i ładny:lol: madziu, wyslalam do ciebie wiadomosc. Daj znac milutka czy napewno dostalas odpisałam MagdoZZ oficjalnie dołączam do podglądających twój wątek Oficjalnie witam na moim wątku:welcome: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 15.03.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 ee-ee:no: Ja właśnie tych półmatów nie znoszę... chciałam taki efekt jak mam na oknach po malowaniu... i byłam pewna, że to właśnie ma jakąś dodatkową powłokę, śliską, połyskującą... miotałam się strasznie, dziesiątki próbek robiłam i ciągle kręciłam nosem... a dziś dzięki pewnej dobrej duszyczce () dowiedziałam się, że moje okna wykończone są w macie:wiggle: Od dziś tylko MAT:lol: Madzia, a jesteś pewna, że stopień matowości/połysku nie zależy też od zastosowanej bazy? Ja tam się nie znam, ale może jest tak, że mat w jednej firmie = półmat czy satyna w drugiej? OK zgodzę się że akurat ta kuchnia nie jest może najlepszym przykładem Błysk spodobał mi się na frontach które widziałam z bliska - u mnie na miejscu. Wczoraj dobra duszyczka przesłała mi kolejną kuchnię w połysku i jest Boooooooooooooooska no nie i jeszcze się nabijają http://emoty.blox.pl/resource/paluszkiem.gif Admete, no już, nie gniewajsja . Na swoją obronę powiem tylko, że absolutnie nie wiedziałam, że Ty o błyszczących marzysz - co nadgonię Twój wątek, to znowu uciekacie mi na 10 stron i w życiu nie będę na bieżąco... Ja faktycznie oceniłam tylko to, co na fotce, która jest porażająca - szafki jakby były odlane z mydła, takie obłe i plastikowe, i świecą się jak psu jajca... Nigdy nie musiałam wybierać między matem-półmatem-półpołyskiem-połyskiem (bo kuchnię mam po taniości, z ikei - drewniane fronty bejcowane na biało, tak zupełnie au naturel ), więc problem zupełnie mi obcy. A na zdjęciach połysk widziałam tylko na frontach nowoczesnych, bez frezów, ramek itp. i zupełnie dobrze się tam broni. Nie potrafię wyobrazić sobie takiego wykończenia na frontach z ramiaka (ale widocznie mam ograniczoną wyobraźnię ), bo mam wrażenie, że wówczas front wygląda jak wytłoczony z formy, a nie zbity z ramy i płyciny. Kurczę, chyba z ciekawości przejdę się do jakiegoś studia, niech mi pokażą, jak to wygląda na żywca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.03.2012 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Madzia, a jesteś pewna, że stopień matowości/połysku nie zależy też od zastosowanej bazy? Ja tam się nie znam, ale może jest tak, że mat w jednej firmie = półmat czy satyna w drugiej? e nie nie:no: Oczywiście w zależności od firmy, od rodzaju podkładu, od rodzaju będą się różnić wyglądem i jakością... ale na pewno ie tak, że u kogoś mat będzie wyglądać jak półmat:no: Jak mówię - półmaty mają takie "drobinki" mieniące się pod światło... to w dużej przenośni, bo tam drobinek żadnych nie ma... ale w ten sposób wg mnie półmat odbija światło - jakby tam były;) A pół-połysk o którym ostatnio pisałam i wszyscy dziwili się co to takiego... to właśnie moim zdaniem podobne wykończenie do tego oferowanego przez ikea... bo sama przyznasz, ze te meble mają taką powłokę,która odbija światło... ale polerem tego nie można nazwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 15.03.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 (edytowane) No tak, masz wszystko obcykane - dobrze myślałam, że się nie znam. Szafki z ikei, te z płyty wiórowej, laminowane, faktycznie wszystkie są takie błyszczące i plastikowe. Dlatego po zobaczeniu z bliska frontów lidingo zrezygnowałam z nich. No i staty z bliska baaaardzo mnie rozczarowały. Ja wzięłam jedyne białe fronty z litego drewna, jakie mają w ikei, czyli ramsjo. Żadna to mecyja, po prostu brzoza lakierowana na biało, ale mnie się bardzo podoba - wygląda bardzo naturalnie, ta bejca nie kryje na 100% i słoje lekko prześwitują, no ale jest to powłoka na pewno matowa. W tej ogromnej szafie w sypialni, którą kiedyś wrzucałam, mam na dole fronty pax birkeland, a na górze kuchenne lidingo. Odcień mają identyczny i bardzo podobne ramki, ale z bliska widać różnicę - kuchenne lidingo jest właśnie takie jakby odlane w całości, a birkeland - mimo że też paździerz pokryty laminatem - jest zrobiony bardzo porządnie i ładnie, widać poszczególne elementy (ramkę i płycinę). No ale porównaniu z kuchnią - błyszczy się bardzo . Edytowane 15 Marca 2012 przez barbe-cue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 15.03.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Madzia dzięki za wczorajsze umożliwienie oglądnięcia na żywo Twojego apartamentu:D - zapowiada się bardzo, bardzo:yes:i na bank wproszę się jeszcze:D sorki, że nie wczoraj ale po powrocie do domu tak mnie rozłożyło. że dziś siedzę z mega katarem i bólem wszystkiego:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.03.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Pasie też ostatnio to miałam Duże ilości rutinoscorbinu i jeżeli kaszlesz to koniecznie Flegamina np malinowa lub Bronchosol (są bez recepty) i febrisan, ale trzeba pamiętać aby nie brać gripexu ani niczego co ma paracetamol wtedy Mi pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 15.03.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Magda, ja w sprawie kominków nie pomogę, ponieważ się kompletnie nie znam ale też się wczoraj zastanawiałam, że przecież taki bio to się tak nie brudzi.. Co panowie na to Ci odpowiedzieli? Tu piszą, że te wapienie takie powszechne.. hmm? Barbe-cue, ja tak piszesz to nie mogę się doczekać Twojego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts