MagdaZZZ 15.03.2012 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 (edytowane) Magda, Ty szczęściaro. Hania nie dość, że śliczna, to jeszcze bystra i sprytna ehh, dziękuję nieskromnie powiem, ze też tak uważam:lol2: jak każda matka o swoim Ale przyznaję Dziewczynki a chłopcy to przepaść (w jakiś 90% przypadków - bo wiadomo,jak od każdej reguły - są odstępstwa) Ja to też widzę po kuzynie Hani... ale i tydzień w przedszkolu wystarczył by zauważyć tą zależność A jeśli chodzi o tę"karność" to nie jest tak, że wszystko da się prośbą... były już takie sytuacje w naszym życiu, że dziecko lądowało właśnie w pokoju... na chwilę bo na chwilę - ale te 3-5 minut wystarczy żeby zrozumiała o co chodzi:yes: Ostatnio była taka sytuacja, że po powrocie ze Szczecina Hania strasznie się wyżywała na swojej babci-niani... okropnie, była nieznośna... no i szykując się do wyjścia, już na wylocie praktycznie słyszę jak ją tam tresuje aż nagle woła do niej "Siad, siad!!!":mad: Oooo jak się wkurzyłam... od razu za fraki i do pokoju... pytam czy przeprosi? - "Nie" i fochhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/foch.gif No to została w pokoju... przed wyjściem jeszcze 3 razy do niej zajrzałam a ona już jak tylko słyszała klamkę to stawała w drzwiach i mówiła "Nie psieprosie"http://forum.barcis.pl/images/smilies/foch.gif (zanim zdążyłam zapytać) Taka umie być uparta:lol2: Aż pierwszy i jedyny raz wyszłam z domu bez pożegnania - tak byłam na nią wściekła:mad: Ale brak szacunku do dorosłych, który dzieci często okazują próbując wywalczyć swoją pozycję w stadzie - to jedna z tych rzeczy na które reaguję ostro i surowo. Także ona doskonale wie, że mamusię można nieźle zdenerwować iże wtedy nie jest przyjemne... i dlatego chyba na co dzień wystarczy mina dezaprobaty i ściszony, zasmucony ton:lol: Edytowane 15 Marca 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 15.03.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No ciekawe po kim ona Madziu ten charakterek ma:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.03.2012 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No ciekawe po kim ona Madziu ten charakterek ma:-) no chyba ze nie po mnie:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 15.03.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Madzia, jeśli fachowcy coś odradzają prawie jestem pewna, że szukają łatwizny. Rób z wapienia i nie przejmuj się, czym się ma niby pobrudzić? Ja w tym roku kominka w ogóle nie odpaliłam. A w sprawie Hani - a może tak z nianią porozmawiać, żeby nie pozwalała sobie na takie odzywki ( jak do psa) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.03.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Admete, no już, nie gniewajsja . Na swoją obronę powiem tylko, że absolutnie nie wiedziałam, że Ty o błyszczących marzysz - co nadgonię Twój wątek, to znowu uciekacie mi na 10 stron i w życiu nie będę na bieżąco... Ja faktycznie oceniłam tylko to, co na fotce, która jest porażająca - szafki jakby były odlane z mydła, takie obłe i plastikowe, i świecą się jak psu jajca... Nigdy nie musiałam wybierać między matem-półmatem-półpołyskiem-połyskiem (bo kuchnię mam po taniości, z ikei - drewniane fronty bejcowane na biało, tak zupełnie au naturel ), więc problem zupełnie mi obcy. A na zdjęciach połysk widziałam tylko na frontach nowoczesnych, bez frezów, ramek itp. i zupełnie dobrze się tam broni. Nie potrafię wyobrazić sobie takiego wykończenia na frontach z ramiaka (ale widocznie mam ograniczoną wyobraźnię ), bo mam wrażenie, że wówczas front wygląda jak wytłoczony z formy, a nie zbity z ramy i płyciny. Kurczę, chyba z ciekawości przejdę się do jakiegoś studia, niech mi pokażą, jak to wygląda na żywca. Barbe nie gniewam się I sama się sobie dziwię - tym moim odkryciem - że podoba mi sie ten połysk - ale stałam z tym frontem w rękach w studiu kuchennym i chciałam go zabrać do domu - tak mi się podobał - coś w tym musi być Trzymałam próbkę nie białą - tylko złamaną kremem - no piękne to było ale człowiek nie ma 5 minut, żeby usiąść i zebrać myśli... co się dziwić, że każdy mail, każdy post pisany na raty po pół godziny:roll: O rany skąd ja to znam Na szczęście moje dziecię już wróciło po choróbsku do przedszkola - a rano mam tylko Igorka który nie ma jeszcze takich potrzeb i nie musi mi np komentować każdej sekundy z lecącej bajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.03.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 A w sprawie Hani - a może tak z nianią porozmawiać, żeby nie pozwalała sobie na takie odzywki ( jak do psa) ? Natalio, ale to Hania ten tekścik wygłosiła, nie niania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.03.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Ale Hania wygłosiła go do niani, która na to chyba pozwala w jakiś sposób, nieświadomie pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 15.03.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Natalio, ale to Hania ten tekścik wygłosiła, nie niania Chyba każdy zrozumiał,że to Hania do niani,a nie niania do dziecka przy matce Fakt,że niania powinna wiedzieć jak w takiej sytuacji postąpić-wystarczyłoby chyba odwrócić to w żart, na zasadzie "oo,może pobawimy się w pieski?" itp żeby nie zaogniać sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.03.2012 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Madzia, jeśli fachowcy coś odradzają prawie jestem pewna, że szukają łatwizny. Rób z wapienia i nie przejmuj się, czym się ma niby pobrudzić? Ja w tym roku kominka w ogóle nie odpaliłam. A w sprawie Hani - a może tak z nianią porozmawiać, żeby nie pozwalała sobie na takie odzywki ( jak do psa) ? Natalio, ale to Hania ten tekścik wygłosiła, nie niania Ale Hania wygłosiła go do niani, która na to chyba pozwala w jakiś sposób, nieświadomie pewnie. Chyba każdy zrozumiał,że to Hania do niani,a nie niania do dziecka przy matce Fakt,że niania powinna wiedzieć jak w takiej sytuacji postąpić-wystarczyłoby chyba odwrócić to w żart, na zasadzie "oo,może pobawimy się w pieski?" itp żeby nie zaogniać sytuacji Dziewczyny, ani nikt sobie na tonie pozwala...ani niania nie miała jak na to zareagować - bo ja zareagowałam PIERWSZA:lol: - w taki sposób ja kto opisałam - więcej się to nie powtórzyło, więc chyba zareagowałam prawidłowo:lol: No ale nieważne - to miała być anegdotka, że i moje aniołkowate dziecko ma czasem trochę za uszami i umie dać wycisk...nie ma tu co roztrząsać Ja nawet doskonale wiem, skąd u niej ten tekst... w Szczecinie babcia ma psa (wielkiego Rhodesiana), którego Hanka tak tresuje:lol2: Przyjechała do domu i szukała zastępstwa:rolleyes: Padło na nianię No więc chciałam tylko pokazać, że to że mam mega grzeczne dziecko (a mam:yes:) nie znaczy, że nie muszę być czujna i go wychowywać... parę takich sytuacji bez moich reakcji - i anioł może zamienić się w demona:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.03.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Madziu, masz plusa za podejście do Hanutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.03.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Powtórzę się, Hania rządzi Uwielbiam czytać i oglądać takie przemyślane macierzyństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.03.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Madzia z tego co piszesz to masz jeszcze mega inteligentnego Hanutka:) p.s moja Zu już ją na odległość polubiła jak tylko powiedziałam, że Twoja też Dinopociąg ogląda:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.03.2012 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Dzięki dziewczynki:oops: miło mi, że tak pozytywnie to odebrałyście:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.03.2012 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Madzia z tego co piszesz to masz jeszcze mega inteligentnego Hanutka:) p.s moja Zu już ją na odległość polubiła jak tylko powiedziałam, że Twoja też Dinopociąg ogląda:D No coś ty:lol2: Trzeba dziewczyny spiknąć Moja uwielbia starsze dzieci:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 16.03.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 (edytowane) no chyba ze nie po mnie:rotfl: No ciekawe . Hanulek to the besciak. Jest słodka,śliczna, mądra hmmm ciekawe po kim TO ma Madziu dzisiaj widziałam gazetke swinka pepp a(oczywiscie sa jakies dodatki) i od razu pomyslałam o Hanulce Edytowane 16 Marca 2012 przez senmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 16.03.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Niezły przekręt z tej Hanii, a upór i spryt jej się w życiu przyda U mnie pewnie będzie podobnie, bo młody już pokazuje rogi, ale ja wolę już dziecko z charakterem, tylko trzeba być bardziej czujnym i szybko reagować na różne wyskoki, bo jak widzę takie rozpuszczone dzieciaki w sklepie, to mi czasami ręce opadają, jak niektórzy rodzice na wszystko pozwalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.03.2012 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 No ciekawe . Hanulek to the besciak. Jest słodka,śliczna, mądra hmmm ciekawe po kim TO ma A to już pewnie po mnie http://www.myparentconnection.com/forums/images/smilies/bwahaha.gif Niezły przekręt z tej Hanii, a upór i spryt jej się w życiu przyda U mnie pewnie będzie podobnie, bo młody już pokazuje rogi, ale ja wolę już dziecko z charakterem, tylko trzeba być bardziej czujnym i szybko reagować na różne wyskoki, bo jak widzę takie rozpuszczone dzieciaki w sklepie, to mi czasami ręce opadają, jak niektórzy rodzice na wszystko pozwalają. Oj to prawda:yes: A wracając do wnętrz... wczoraj parkieciarze przywieźli kratki do kanałowych grzejników - pięknie to zrobili:rolleyes: Zdziwiłam się tylko, bo przywieźli już polakierowane... byłam w ogromnym szoku - polakierowany parkiet jest o jakieś 10 tonów ciemniejszy od tego co jest teraz:o Strasznie się boję co wyjdzie z tej podłogi... tak bardzo mi się podoba taka jaka jest:rolleyes: Zaczynamy też walczyć z tarasem... jakie drewno polecacie na taras? Jakie macie doświadczenia cenowo-jakosciowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.03.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Magdo Reni1980 na pewno podpowie w kwestii drewna na taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.03.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Reni ma modrzew syberyjski. Z tańszych desek jest najlepszy. Jak toś ma kaskę nalepiej zainwestować w bakgkirai - wtedy chyba Cię przeżyje . Syberyjski zaczyna się od 40 pln (kat.C) za metr do 120 (kat A). Reni ma B i sobie chwali - mam namiar na jej dostawcę w Śremie - 67 pln brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.03.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Reni ma modrzew syberyjski. Z tańszych desek jest najlepszy. Jak toś ma kaskę nalepiej zainwestować w bakgkirai - wtedy chyba Cię przeżyje . Syberyjski zaczyna się od 40 pln (kat.C) za metr do 120 (kat A). Reni ma B i sobie chwali - mam namiar na jej dostawcę w Śremie - 67 pln brutto. W co zainwestować???:lol2: No właśnie dużo dobrego o tym modrzewiu słyszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts