Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, u mnie z PARĄ to samo : kolory rewelacja ale wykonawcy psy wieszali na wydajności tych farb. Ale co tu dużo mówić poczułam to i w portfelu kiedy co chwile musiałam jeździć dokupować puszki bo pan z PARY, który na miejscu w mieszkaniu wyliczył ilość pomylił się mniej więcej o... połowe :/

Hej, u mnie z PARĄ to samo : kolory rewelacja ale wykonawcy psy wieszali na wydajności tych farb. Ale co tu dużo mówić poczułam to i w portfelu kiedy co chwile musiałam jeździć dokupować puszki bo pan z PARY, który na miejscu w mieszkaniu wyliczył ilość pomylił się mniej więcej o... połowe :/

Magdo G u mnie podobnie wycena swoje:jawdrop: a ja dodatkowo kilkaset złotych wybuliłam na dodatkowe farby . One jakieś strasznie gestawe były i mało wydajne .

Rozumiem że fachmani mogli sie skarżyć ale mój M tez wyzywał

Magdo G u mnie podobnie wycena swoje:jawdrop: a ja dodatkowo kilkaset złotych wybuliłam na dodatkowe farby . One jakieś strasznie gestawe były i mało wydajne .

Rozumiem że fachmani mogli sie skarżyć ale mój M tez wyzywał

No to ja tak z tysiaka wiecej wyłożyłam i koniec końców górę mieszkania całą na biało machnęłam Caparolem, który wcale jakoś spektakularnie tanszy nie jest ale wydajnosć i krycie podobno bez porównania( tzn. wg moich majstrów).

U mnie tez bedzie wszedzie Para i to własnie ...malarze polecali a bluzgali na Tikkurile:lol: wiec....to chyba nie jest reguła....mówili, ze Dulux jest ok

u mnie też na Tikurille bluzgali. Ja to chyba juz wszystkie farby przerobiłam od Śnieżki do Pary bo ja jak Gospodyni wątku urządzanie mieszkania zaczynałam od d... strony i tuż po malowaniu była zmiana koncepcji i burzenie ścian i tak w kółko :D:D:D:D A powierzchnia niemała ... :D

Madziulek, to sie zgrałysmy w czasie-u mnie parkiety w poniedziełek a tapetowanie i malowanie zaraz po:wiggle: A zamówiłas juz AGD całe?

haha:lol2: no to faktycznie się zgrałyśmy... ale nie bój żaby- wyprzedzisz mnie o jakieś 3-4 miesiące na finiszu:rotfl:

AGD nie kupuję dopóki kuchni nie zaklepię, nie zaliczkuję itp.:no: Przecież u mnie może się wszystko jeszcze 10 razy zmienić:rotfl:

Madzia ja na chwile bo padam na pysk

trochę nadrobiłam wątek:dywan pyycha.

Ponawiam pytanie w kwestii płytek na jodełkę.Czy już coś znalazłaś?Jak gdzieś pisałaś to sorki ale

nie ogarniam ostatnio nic:bash:

pozdrawiam

Płytki na jodełkę miałam od początku;) Trochę jasniejsze, bardziej białe od frontów kuchni niestety:roll: ale chyba nie mam wyboru;) Choć wciąż się łudzę, że znajdę coś lepszego - dlatego nie zamaiwam;)

Np ostatnio jak byłam z próbką koloru frontów to znalazłam idealne cegiełki - idealne normalnie:o I co? I wycofane od nowego roku:lol2:

O ile pamiętam, takie kinkiety masz na wizualkach biblioteczki?

http://sklep.eklada.pl/218,kinkiet-lexington-swing.html

Tylko cena paskudna :mad:

No-miałam je na wizce - i co?:) Podobają ci się? Myślisz o nich?:rolleyes:

Ja mam BM. Parą nic nie malowałam, ale miałam kiedyś sprawę, którą kobieta wygrała w sądzie odnośnie jakości farb PARA (dokładnie chodziło o wybłyszczanie się po starciu szmatką) - mnie to zniechęciło.

A co to znaczy

miałam kiedyś sprawę
??? Że ją prowadziłaś?:)

Ale rzeczy tu o tych farbach PARA piszecie:o O qrczę:o Noto teraz jużsama nie wiem:roll: To Benjamina lepiej brać? A jak cenowo ma się do Pary?:rolleyes:

Bo mi jeszcze znajomi polecali farby Canada House - robili u jakiegoś faceta w Wawie,który ponoć dosłownie każdy odcień co do tonu jest w stanie zrobić. I farby ponoć super:rolleyes: Czy ktoś jeszcze z Was zna te farby???

u mnie też na Tikurille bluzgali. Ja to chyba juz wszystkie farby przerobiłam od Śnieżki do Pary bo ja jak Gospodyni wątku urządzanie mieszkania zaczynałam od d... strony i tuż po malowaniu była zmiana koncepcji i burzenie ścian i tak w kółko :D:D:D:D A powierzchnia niemała ... :D

No wiesz?:p:lol2:;)

No wiesz?:p:lol2:;)

Magdy chyba juz tak mają :D Ja np. kazałam przenosić oświetlenie i gniazdka juz po malowaniu na " gotowo ". :D A jeszcze co do farb to w salonie mam PARĘ stainless i cos kojarzy mi sie ,że kiedyś wspominałaś o tym kolorze czy próbne malowanie nim robiłaś? No w każdym razie o ile na małej powierzchni wydawał mi sie idealny to teraz w zależności od oświetlenia delikatnie w róż wpada :/

ha ja też mam stainlessa na górnym holu ale u mnie fajnie wyszedł. Tylko ja mam tam mało światła dziennego w sumie to wcale ;)

a co do przeróbek to ja ciągle coś wymyślam

Etap kontaktów już przerabiałam .Teraz rozmyślam nad dodaniem dodatkowego kinkietu :wiggle:

Mój mąż ma mnie już serdecznie dość bo codziennie coś wymyślam

Magdy chyba juz tak mają :D Ja np. kazałam przenosić oświetlenie i gniazdka juz po malowaniu na " gotowo ". :D A jeszcze co do farb to w salonie mam PARĘ stainless i cos kojarzy mi sie ,że kiedyś wspominałaś o tym kolorze czy próbne malowanie nim robiłaś? No w każdym razie o ile na małej powierzchni wydawał mi sie idealny to teraz w zależności od oświetlenia delikatnie w róż wpada :/

mhmm:yes: to ten kolor, którym na próbę pociągnęłam ścianę na wprost wejścia:yes: ale jest dla mnie za ciemny i właśnie w taki fiolecik jakby wpada:rolleyes: A ty gdzie go użyłaś?

Karolek u mnie właśnie ten róż wychodzi przy silnym popołudniowym słońcu.Znowu przy jednej puszce panu z PARY coś się pokićkało i o kroplę z dużo dodał tego czerwonego składnika to myślałam,ze sie rozpłaczę jak zobaczyłam ścianę w prawie biskupim fiolecie :D i zwątpiłam w swoją zdolność doboru kolorów. Dlatego teraz wiem ,że jest w tym kolorze domieszka różu i jestem strasznie na nią wyczulona - nikt inny tego nie widzi :D

Magdy chyba juz tak mają :D Ja np. kazałam przenosić oświetlenie i gniazdka juz po malowaniu na " gotowo ". :D /

a co do przeróbek to ja ciągle coś wymyślam

Etap kontaktów już przerabiałam .Teraz rozmyślam nad dodaniem dodatkowego kinkietu :wiggle:

Mój mąż ma mnie już serdecznie dość bo codziennie coś wymyślam

hihi - jak miło słyszeć, że to nie tylko ja tak działam:hug: od razu mi lepiej:lol2:

mhmm:yes: to ten kolor, którym na próbę pociągnęłam ścianę na wprost wejścia:yes: ale jest dla mnie za ciemny i właśnie w taki fiolecik jakby wpada:rolleyes: A ty gdzie go użyłaś?

Ja mam go w salonie i łazience. Dla mnie nie jest za ciemny ale to bardzo doświetlone pomieszczenia są. Wysyłałam Ci kiedyś jakiś link do moich zdjeć to tam było go widać.