emiranda 12.04.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Magduś ja chyba niekumata jestem, porównujesz rozumiem wybrzeża Świnoujścia z wybrzeżem Heringsdorfu tak?, bo taka fotkę w Jastrzębiej Gorze spokojnie mogłabym sobie zrobić, a swoja drogą dawno temu w Heringsdorfie byłam, kiedy jako kelnerka pracowałam w malutkiej mieścinie nad Zalewem Szczecińskim zwana Kamminke. No i fajna laska z Ciebie Magda bez względu co Ci sie teraz podoba warto chyba półmatem pomalować bo on i tak za trochę matem sie stanie taka moja opinia. Pół mat jest na pewno bardziej elegancki. Ja generalnie nie jestem za połyskiem (), miałam wielki dylemat jak zrobic podłogi, a nei byłam jeszcze na forum i teraz widzę u wielu forumowiczek, że połysk u wielu forumowiczek robi wrażenie takiej czystości i elegancji. W każdym razie ja mam pół mat podkład tez wodny i bardzo jestem zadowolona Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.04.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 O załapałam się na fotkę Jeśli głosujemy na kolor podłogi, to chyba trójka. Jedynka odpada w przedbiegach, a dwójka na zdjęciach ciut za żółta mi się wydaje. Ale wiadomo, na żywo może być inaczej. I matowy lakier. Informacje na temat szyn bardzo przydatne Może nawet skorzystam I dobrze wiedzieć, że nie tylko ja wchodząc gdzieś przyglądam się wykończeniu wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 12.04.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Magda przeczytałam u Venus o sałatce greckiej, mnie się zawsze wydawało, że sałata lodowa to podstawa sałatki greckiej, a Ty jak robisz? Możesz podac swój przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.04.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Magdo to te dzieciaczki, które drzewka sadzą są z przedszkola Hanutka? Hani jakoś nie widzę, same większe dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.04.2012 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Magdo to te dzieciaczki, które drzewka sadzą są z przedszkola Hanutka? Hani jakoś nie widzę, same większe dzieci Nie, Hanka jeszcze w domu;) To chyba nie było jej przedszkole:lol2: Po 10 mają być... Zaraz odpowiem na resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.04.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 O, Madzia! W końcu Cię widzę Szkoda, że za okularową zasłoną, ale mam nadzieję, że niedługo nadrobimy "nadrabianie" i uda mi się zobaczyć więcej. Po tej fotce tym bardziej nie mogę się doczekać Hotel fantastyczny! I jaki inspirujący pod względem zasłonowym (i nie tylko) Też nie wpadłabym na powieszenie końcówki zasłony na drugim torze, a bardzo mnie zawsze denerwuje kiedy nie chce się ładnie układać na końcach. Teraz mam rozwiązanie Jeśli o podłogę chodzi, podoba mi się i dwójka i trójka, z delikatną przewagą dla trójki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 12.04.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Madzia fajnie Święta spędziliście! no i myslę, że info odnosnie szyn niejednej Forumce się przyda...co do lakieru ...wizualnie mnie najbardziej odpowiada opcja 3 ale pewnie dlatego, ze ja lubie jasne podłogi...nie wiem czemu ale ja mam zakodowane, że Ty właśnie ciemna chciałaś...ciemniejszą nawet niż wersja 1... co do lakieru u mnie jest Bona matowy, jestem zadowolona, rys nie widać ale wgłębienia po spadajacych zabawkach juz tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.04.2012 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Wiecie co... tak sobie myślę, że to jednak niekoniecznie dziś moje dziecie musi być w tv:lol2:Bo skoro P. Agnieszka powiedziała, że dziś będzie w przedszkolu DDTVN, to nie musi znaczyć, że dziś przedszole będzie w DDTVN:lol2:Sorry za alarm;) ale dopiero do mnie dotarło, że u nich przeca nie wszystko na żywo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.04.2012 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Dzieki za komplementa kochane:hug: Zdjęcie już znika... Alu, ja pisałam o "swoim" wybrzeżu, tj. o pasie od Świnoujścia przez Międzyzdre, Pobierowo, Pogorzelicę, Dziwnów, Kołobrzeg po Mielno... reszta to już Pomorze - "niemoje";) Magda przeczytałam u Venus o sałatce greckiej, mnie się zawsze wydawało, że sałata lodowa to podstawa sałatki greckiej, a Ty jak robisz? Możesz podac swój przepis Sałata grecka? No każdy kto był w grecji wie, że idzie bez sałaty;) Ale lodowa drobno porwana w małej ilości ujdzie:lol2: Ogólnie większość sałat pochodzenia bałkańskiego nie ma w składzie sałaty, a jedynie grubo skrojone kawałki warzyw - obowiązkowo pomidor papryka i świerzy ogórek - to baza:yes: Sałata szopska - baza z cebulą oczywiście + sos vinegrette + starty ser bałkański na wierzch Sałata grecka - baza z cebulą + oliwki + feta + sos vinegrette Sos vinegrette - no tu już każdy ma swoje przyzwyczajenia;) Tradycja to oczywiście oliwa z octem winnym, odrobina musztardy, trochę cukru i masa ziół... ale my (przepis mojego mężula) zastępujemy ocet winny białym octem balsamicznym (normalnie picha, do każdego sosu na bazie oliwy bardzo polecam:yes:) i dajemy jeszcze sporo czosnku:lol: A już cukier niekoniecznie (ten biały balsamiczny ma lekko słodkawy smak) Oczywiście w Polsce jak to w Polsce - sałata grecka przeszła tysiąc modyfikacji... w każdej knajpie podawana, ale zazwyczaj NA sałacie właśnie (czytaj: proporcje zielonej sałaty do bazy 3:1:sick:) do tego często z sosem jogurtowo czosnkowym... rzadko uraczysz PRAWDZIWĄ sałatę grecką w restauracji (no chyba, że bałkańskiej;) - polecam:yes:) Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.04.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 oooo fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 12.04.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Świnoujścia przez Międzyzdre, Pobierowo, Pogorzelicę, Dziwnów, Kołobrzeg po Mielno A to nie moje, najdalej na zachod na plaży byłam w Kołobrzegu, dalej to juz własnie w Heringsdorfie, ale każde morze jest wspaniałe, bez względu na ukształtowanie brzegu. Tak się sklada, że w Grecji jadłam sałatkę grecka z małymi kawałkami sałaty lodowej, oczywiście w małej ilości. Ja zawsze musze troche jej dorzucić, ale to kwestia gustu. A w restauracjach u nas podają grecko podobną sałatkę a własciwie to sałate z dodatkami (w małej ilości). A sos robię tak jak Ty bez cukru. Dla Hanulki włączyłam dzisiaj TVN, chociaż tę stację bojkotuję no i niestety jak przewidziałaś, będzie nie live Ale daj znać kiedy, chetnie obejrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 12.04.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Wow Madziu, też byłam przekonana, że będziesz miała ciemne podłogi . Jeśli nie ciemne, to chyba opcja nr 3 najbardziej mi odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 12.04.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Ja jestem za ciemną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 12.04.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Hej Madziu! Fajnie spędziliście świąteczny czas A jak super, że tyle fotek Z lakierem ciężko doradzić, ze zdjęć wydaje się, że nr 2. Choć jak dla mnie ciut za jasny i za żółty. Jedynka nie, bo za ciemna i za czekoladowa, a 3 jak agawi pisała, na zdjęciu wygląda sino. Oj Madzia, znowu mamy głosowanie i Ci się mętlik zrobi Sałatkę grecką robię tak jak piszesz, typowo po grecku. Choć ja często rezygnuje w ogóle z sosu vinegrette, lubię schrupać same warzywka Dzięki za radę o białym occie balsamicznym - spróbuję. Ja się spotykam z dodawaniem do greckiej masy kapusty pekińskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.04.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 To ja się z tym nie spotykam, ja zawsze tak dostaję sałatkę grecką w lokalu Madziu tak się zaaferowałam fotkami, że zapomniałam napisać, że lakier namber czy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 12.04.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 O - jest Madzia! a już się zastanawiałam czy to ta WIELKA TAJEMNICA tak Cię z forum wywiała:) Co do podłóg, to powiem tak: mnie się podoba i jedynka i dwójka, a która wersja, to już zależy od koloru ścian: do ciemniejszych - jasna, do jaśniejszych - ciemna. Przy czym jeśli miałoby paść na ciemną, t o tylko i wyłącznie w półmacie (a może nawet półpołysku? ciemne podłogi dużo bardziej podobają mi się błyszczące ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 12.04.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Madziu witaj z powrotem . Podłoga boooooska. Kochana ogladałam DDTVN od 8:40 do 10 i nie widziałąm peczkola ksieżniczki. Madziu PLISSSSSSSSSS foteczki na maila Pozazdrościć tak spędzonych świąt. My w tym roku sami w domciu. Cała rodzinka nam się rozchorowała Czekałam na fotki z niecierpliwością Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez senmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 12.04.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Wiecie co... tak sobie myślę, że to jednak niekoniecznie dziś moje dziecie musi być w tv:lol2: Bo skoro P. Agnieszka powiedziała, że dziś będzie w przedszkolu DDTVN, to nie musi znaczyć, że dziś przedszole będzie w DDTVN:lol2: Sorry za alarm;) ale dopiero do mnie dotarło, że u nich przeca nie wszystko na żywo;) A no właśnie daj znac Madziulku kiedy a ciotka bedzie ogladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.04.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Piękny ten parkiet, dal mnie nr trzy, widziałaś na żywo, spodobał sie - pierwsze wrażenie podobno najlepsze wg mnie żółciejszy odcień jest cieplejszy, a bledszy bardziej elegancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 12.04.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Co do podłóg, to powiem tak: mnie się podoba i jedynka i dwójka, a która wersja, to już zależy od koloru ścian: do ciemniejszych - jasna, do jaśniejszych - ciemna. Przy czym jeśli miałoby paść na ciemną, t o tylko i wyłącznie w półmacie (a może nawet półpołysku? ciemne podłogi dużo bardziej podobają mi się błyszczące ) Ja się pod tym podpisuję w 100%. No i tradycyjnie się na fotki nie załapałam. To klątwa jakaś czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts