Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aż się zalogowałam z zaświatów. No faktycznie niefajnie to wyszło. Można oczywiście mieć różne zdania na temat nowej oferty przedszkoli (namnożyło się ich, faktycznie), ale szkoda, że nie zaprosili żadnego przedstawiciela z tego konkretnego przedszkola. Wygląda to na obgadywanie za plecami, kiedy druga strona nie może się nijak obronić czy wytłumaczyć.

A Hania to w bluzeczce w paski? Śliczna blondyneczka.

Matko, jestem w szoku:o

Jak to nie ma zabawek:wtf: Tam są zabawki, tam dzieciaczki mają kupę wolnego czasu, bawią się, szaleją, są lalki, samochody, piłki, a te doświadczenia i inne zajęcia jedynie przeplatają ten czas zabawy dziecka... jaaaaa - nie wierzę, że dziennikarze mogą być takimi świniami i tak zaszkodzić komuś, kto ma fajny pomysł i robi coś świetnego:o

Jednak na nich trzeba strasznie uważać:(

Widać dyrektorka przedszkola, nie dopytała pod jakim hasłem ma być materiał i jakich gości zaproszono do komentarza - wtedy od razu by się zorientowali, że materiał ma byc czysto nagonkowy:roll:

Kurcze Śledze ten wątek od początku. czekam z niecierpliwościa na każde zdjęcie. Kibicuje każdej decyzji wnętrzarskiej ale nigdy sie nie odzywałam.... aż do dziś. Mierzi mnie kiedy odbieram moje dziecko z przedszkola i o której bym nie przyjechała to dzieci biegaja bez celu- tzw czas na "zabawę własną" Gdybym tylko miała okazję oddać małą do przedszkola jak wasze to zrobiłabym to bez wahania!!! Sory za brak interpunkcji i w ogóle.... zezłościłam sie na te głupie baby!!

Szkoda, że nie zrobili materiału ogólnie o nietypowych (czy też ponadstandardowych) przedszkolach. Nie jestem w temacie, ale chyba powstało tego trochę ostatnio i rzeczywiście są bardzo różne jakościowo. A tak to wyszła nagonka na konkretne przedszkole, założone przez cwanych hochsztaplerów dla walniętych nadzianych rodziców, którzy bezmyślnie chcą zrobić kuku swoim dzieciom. Przykre.

Magduś obejrzalam material z przedszkola jeszcze raz. Pienkowska (niecierpie tej baby, źle jej z oczu patrzy) z przekąsem zapowiadala ten materiał, od razu widac było, że nie jest do tego pomyslu przekonana (lub tez komus chciala zrobic świństwo).

No kierowniczka przedszkola powinna zareogowac na ten materiał. I widzisz ja między innymi dlatego bojkotuje tę stację, bo fakty przedstawiaja po swojemu :(

Nie dla TVN :(

A Hanulka slodziuteńka, cudna masz córenkę :)

Ja siedzę jak oniemiała... nie mogę wyjść z szoku, że tak się da:( Komentarze były po prostu okropne:o I jak można tak atakować bez prawa do obrony... gdyby tam był ktokolwiek z przedszkola, to od razu by mógł odpowiedzieć na taki atak, jak np. ten, że dziecko w przedszkolu językowym uczy się obcego języka kosztem ojczystego... wynika z tego, ze gorsze są te wszystkie (w Wawie ok. 30) przedszkola anglo-języczne, gdzie dzieci mówią tylko po angielsku zaniedbując język polski... tu (czego oczywiście nie powiedziano) zawsze oprócz lektora obcojęzycznego jest Pani-Przytulanka - Polka. I dzieciaczki cały czas mogą mówić po polsku... "goście" obcojęzyczni jedynie są gośćmi i próbują się porozumieć z dzieciaczkami w swoim języku... a te dzieciaczki widać, ze się wytężają, żeby ich zrozumieć, żeby się dogadać... to bardzo fajne... ale nikt nie każe powtarzać słówek itp... ten język obcy jest jakby ciągle obok - i tyle:)

Ale jak widać można to przedstawić inaczej... i nie wiem, czy dlatego, ze byli niedoinformowani, czy dlatego, że chcieli zrobić taki negatywny reportaż:(

Gdyby dali szansę na komentarz przedszkola, dowiedzieli by się, że i zabawki tam są;)

Jestem przekonana, ze zależało im na takim niepozytywnym komentarzu, jak juz pisałam to było od razu widac po pani Pienkowskiej jak z zaciętymi ustami zapowiadała ten materiał :(

No o dwujeznycznych dzieciach to moge cos powiedziec, Michała pani od angielskiego ma takiego syna, żadnych problemów w szkole ani z polskim ani z angielskim nigdy nie miał. To jakieś brednie te osoby mówiły :)

Nie chcę generalizować ale ja osobiście mam złe doswiadczenia z psychologami dziecięcymi. Mam córeczkę wcześniaczkę - niepełnosprawną. Chodzimy na wiele zajęć, terapii min. do psycholog. Psycholog traktujemy raczej z przymrużeniem oka, kontakt z dzieckiem ma w miare fajny ale po tym jak kilka razy dała do zrozumienia że ona z moim męzem nie bedzie rozmawiać bo "i tak nie zrozumie" i że " wszystko co złe to wina mężczyzn" przestałam wieżyć w te jej mądre teorie na temat dzieci ( zaznaczam że ona uważa że jej teorie są jedynymi prawdziwymi i obowiązującymi na świecie) Mam wrażenie że te dwie "gwiazdy" w studio to wypisz wymaluj ten typ człowieka.

Nie ma się co przejmować tym reportażem.............. rodzice i tak intuicyjnie wiedza co najlepsze dla dziecka.

Pozdrawiam i znów milknę na dłużej. :-)

Ciocia oglądała, nagrała i nawet moge zdjecia zrobić. Księzniczka ślicznie wygladala. :wave:

Co do samego reportazu ...brak słow. Nie zgadzam się z tym co mowily te babki w programie. Widze po Maćku jak wyjazd do hameryki(miał 3 lata), kontakt z innymi "jezykami"(angielski, francuski,hiszpanski) owocuje teraz.

madziu przedszkole Twojej córki śliczne, jako nauczycielka w przedszkolu publicznym w malej miejscowości jestem pod wrażeniem na prawdę! parę rzeczy stamtąd nawet mogłabym przenieść do mojej placówki, a wypowiedzi pani "specjalistek" potraktowałam z przymróżeniem oka, bo z ich wypowiedzi wywnioskowałam, że tam sie dzieci do czegoś zmusza, a tak rzeczywiście nie wyglądało, bo dzieci były szczęśliwe, swobodnie się bawily, a przy okazji były zainteresowane jakimś tam działaniem Pani nauczycielki i same mogły w tym uczestniczyć wg mnie duży + dla nich.

Och fifilka, wybacz... tak się zbulwersowałam, ze zapomniałam nowgo Gościa przywitać:bye:

I mam nadzieję, ze skoro już ten temat Cię wywołał i się zarejestrowałaś na fm, to jednak nie znikniesz tak całkiem;)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa:hug: Fajnie, że też dostrzegacie absurd tego reportażu... i że podobało Wam się przedszkole i moja mała gwiazdeczka:hug:

Lęcę robić omlet - bo dostałam zamówienie na śniadanie;)

Widziałam i też lekko się zbulwersowałam.

Kiedy skończył się materiał filmowy, byłam przekonana, że zaraz wypowiedzą się panie z przedszkola - myślałam wręcz, że to będzie jedna wielka reklama tego miejsca ;) A tu takie bezczelne obgadywanie (Pieńkowskiej też nie cierpię, a najbardziej tego, jak ciągle przerywa swojemu współprowadzącemu i ciągle próbuje pokazać, że powiedział coś nie tak). Przecież wiadomo, że w materiale skupiono się na tych nietypowych aspektach - po co mówić o zabawkach skoro to oczywiste ;)

A co do nauki języków, jeśli dzieci na co dzień głównie komunikują się po polsku (z rodzicami i między sobą), nauka innego języka obcego na pewno nie wpłynie negatywnie na język polski. Czasem zdarza się, że dzieci mieszają języki i używają tego, którego akurat użyć im wygodniej (często niestety na niekorzyść ojczystego), ale to dotyczy głównie dzieci mieszkających za granicą, które w domu porozumiewają się w 2 językach, nie tylko ojczystym.

Edytowane przez Drop_Inn