Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Hanutek faktycznie najpiękniejsza z całego przedszkola!

Przedszkole wydaje się być świetnym pomysłem i ja chętnie dziecię do takiego bym oddała (gdybym miała takowe w pobliżu i odpowiednią sumę na ten cel ;)

I wiecie co zazdroszczę tym dzieciakom takiego dzieciństwa. Moje było wspaniałe, ale jednak w przedszkolu ani w domu nie doznawałam takiej frajdy jak tworzenie kolorowej piany w szklankach ;)

Magda przyznaj się, że przedszkole wybrałaś ze względu na wystrój wnętrz ;)

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie no pani prowadząca przebiła wszytskich kurcze żeby się do jej poziomu zniżyc to chyba do piwnicy trzeba zejśc.

"głupie bieganie w kółko" no ja cież pier*ole.....

ja tez jestem nauczycielem z wykształcenia od anglika i na prawedę to co one mówią, że dziecko nie będzie znało polskiego!!!! żenada.

Własnie od samego początku im więcej języków tym lepiej, dzieci w tym wieku posiadają naturalną zdolność przyswajania języka dzięki temu że proces lateralizacji u nich trwa. Nawet jesli brzdąc zapamięta kilkadziesiąt słow po pobycie w przedszkolu to w przyszłości tylko zaowocuje.

Sam posłałbym dzieciątko (jakbym miał) do takiego przedszkola.

Materiał strasznie ale to strasznie bardzo nieobiektywny. CO TO MA BYĆ?

to jest telewizja czy robienie czarnego PR??

ale się wściekłem.......

Madzia BARDZO DOBRZE WYBRAŁAŚ

aaa i podłogi cudne i ten styl z NY

Madziu, nadrobiłam. Jestem w szoku:jawdrop: Obejrzałam z moja Mama (nauczycielka) i obie jestesmy zbulwersowane-co te kobity w studiu wygadują???? Nie chce nawet komentowac. :sick: Jak mozna zrobic reportaz o przedszkolu po to, zeby go potem skrytykowac, obgadac w bezczelny sposób i to bez udziału nikogo z przedszkola? :sick:Pienkowska....jest okrrrropna. Dziwie sie, ze ze jej wspólprowadzacy godzi sie na takie traktowanie.:o Edytowane przez hazeleyes1982

Ale burzę wywołał ten temat:hug::hug:

Ja DDTVN praktycznie codziennie oglądałam... jak miałam gazetę, to traktowałam to wręcz jako obowiązek - wiele tematów i pomysłów mi ten program podsuwał - i tak zostało;) Ale dziś NIE włączyłam:no:

Wkurzyli mnie strasznie...

W sprawie przedszkola - dla jednych to naciąganie, dla innych nie... Mi się bardzo ich program podoba i w niego wierzę;) Wczoraj widziałam się z nihiru i opowiadałam jej o ich pomysłach na zabawy i jak się to wszystko odbywa... była chyba pod dużym wrażeniem:)

Ja w każdym razie wciąż jestem:) Choć przyznaję, że wciąż się zastanawiam czy od września posłać ją tu czy do anglojęzycznego, gdzie się mówi tylko po angielsku... bo jednak z takiego przedszkola dziecko wychodzi z dobrą znajomością tego języka, a z "naszego" dzieci wychodzą "jedynie" osłuchane z różnymi językami i "otwarte" na nie... wciąż się zastanawiam na co postawić;) Ale to nie zmienia faktu, że to przedszkole jest bardzo dobre:yes:

Dzięki za te wszystkie - w tym "fachowe" - opinie:hug:

A wystrój wnętrz, nie powiem, miał tu głos decydujący;):lol2:

A ja wciąż nie mogę wejść na stronę ddtvn:o Wasze linki też mi się nie otwierają:(... dostałam jakiegoś od nich bana czy co;)

Mąż właśnie poleciał na budowę zobaczyć kolor parkietu przed położeniem ostatniej warstwy lakieru... Parkieciarz przez telefon powiedział, ze wyszedł taki fajny brązik:o - brzmi bardzo dobrze:lol: ciekawe jak wyglląda:lol2: Zabrał aparat, ma porobić fotki...

Edytowane przez MagdaZZZ

Magda wskakuj na stronkę Westwing jest twój stojak na parasole Eichholtz!

Dzięki za pamięć:hug:

Już u nich (w Square Space) widziałam ten stojak nie raz... stoi tam od prawie roku i od dawna przeceniony;) Byli skłonni mi go sprzedać jeszcze taniej (za trochę ponad tysiaka), ale się okazuje - mam możliwość zamówienia go w tej cenie u znajomego kiedy chcę - więc się wstrzymałam z zakupem;)

No i tak to wyszło...

http://i1.fmix.pl/fmi2062/156bf5a800200ce84f894e1f/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi2353/c7b07148002593fa4f894e2e/zdjecie.jpg

i dla porównania próbki:

http://i1.fmix.pl/fmi28/d23e74f9001706cb4f860e00/zdjecie.jpg

Może jednak trzeba było wybrać dwójkę:rolleyes: Jest jednak dość rudawo... ale na pewno dużo ciemniej niż na próbkach:lol2: Ogólnie nie będę marudzić, bo i w tych delikatnych rudościach mi się podoba;)

Na zdjęciach mały fragment, bo cała reszta już zmatowiona pod ostatnią warstwę lakieru. Jutro będzie można zobaczyć finalny efekt:lol:

to wiele tonacji rudości :) ... fantastycznie przenikające kolory ... zawsze mam dylemat ... wbiłam sobie do łeba, że baardzo podobają mi się bielone słoje drewna ... i dość mocno to we mnie tkwi a jednak jak widzę takie żywe potraktowanie drewna ... jestem za ... już na tych fotkach podłoga robi wrażenie a odbija się światło ... i jeszcze kawałeczek do końca :) ... drewno jest jednak nie do zastąpienia :) ... i daje nam tyle możliwości ... Edytowane przez konstancja30

Madziu zacznę od Hani ...ale ona śliczna i fajnie widać ją w trakcie reportażu :)

Teraz szybciutko o podłodze (w końcu to forum wnętrzarskie ha ha ) ...kolor cudny i właśnie taki wyobrażałam sobie u Ciebie ...serio serio

no i o reportażu słów kilka ...jako matka dwójki dwujęzycznych dzieci uważam, że Panie komentatorki opowiadają bzdury. Zresztą ostatnie badania naukowe wykazują, że najlepszym i najskuteczniejszym uczeniem języków obcych jest nauka do 10 roku życia, gdzie dzieci mają największe szanse nauczyć się języka obcego z obcym akcentem.

Oprócz świetnych wnętrz (niejedno przedszkole mogłoby się wzorować ...w końcu nie ma wszechobecnych jedyniesłusznych obrzydliwych krzyczących krasnalami i smerfami ścian ;) ) na mega plus dla mnie zasługują eksperymenty (ja i moi chłopcy jesteśmy ich zagorzałymi wielbicielami a w przedszkolu mojego malucha są uwielbiane przez dzieci) oraz wykorzystanie materiałów naturalnych jako pomocy ( w naszym przedszkolu Montessori dzieci bawią się tylko zabawkami z recycling, drewnianymi i z naturalnych materiałów ...ciekawe jakby ich obsmarowała telewizja ;) ). Przekłamaniem jest również, że nie ma takich przedszkoli w Polsce. Przedszkole mojego malucha jest dodatkowo anglojęzyczne (więc Madziu takie 2 w 1 ;) ).

Edytowane przez lasche