monika996 16.04.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Stylowo? Pałacowo? Oj dziewczyny:lol2: Nie, nie o to mi chodziło... i moim zdaniem tak nie wyszło;) Wyszło typowo-apartamentowo:lol2: Moniś, jak to musiałaś się cofnąć o parę stron??? Przecież zdjęcia są na porzedniej:lol2: Coś ty tam oglądała???no kilka stron u mnie było!!!! nie dla mnie jest stylowo , tak początek XX wieku- art deco:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia3009 16.04.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Wszyscy już wychwalili, to jeszcze ja może pochwalę- że jest tak jak pisałaś- apartamentowo, dla mnie przede wszystkim elegancko i z klasą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 16.04.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Madzia podłoga wyszła ekstra. Kratki grzejnikowe też. Ciekawe jak będą się zachowywały w sezonie grzewczym? moje robione przez parkieciarza zamieniły się w fale dunaju.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maDZIUNIA1719509901 16.04.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Magda, aż się musiałam zalogować PODŁOGA BOSSSKA. Serio, piękna baza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.04.2012 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) Dziękuję dziewczynki:hug: Jak miło wrócić do domu i poczytać takie rzeczy... Ja dziś mam mega doła:( Strasznego:( Jestem wsciekła i już nawet nie wiem na kogo:mad: Chyba najbardziej na parkieciarzy:( Wyobraźcie sobie, że ludzie od malowania okien przyjechali do Wawy w środę i jutro mieli wchodzić do mnie na robotę... ale nie wchodzą Będę za 2 miesiace:cry: Czemu? Ano temu, że lakier który mam położony schnie nie 1-2 dni jak zapewniał mnie parkieciarz, a 10:o Równe, okrągłe 10 dnia... i ponoć przykrycie go kartonami wcześniej gwarantuje plamy, smugi i inne rewelacje:bash: Po prostu jajka bym urwała tym ludziom od parkietu... najpierw sprzedającemu - miał ponad miesiąc opóźnienia (ta sprawa z parkietem w 2 gatunku - pomijam fakt, że nowy parkeit przyszedł już w zupełnie innym kolorze i dociera do mnie, że wyrównanie się ich kolorytu to jakieś mżonki:mad:) Potem za jajka powiesiłabym parkieciarzy - 3 tygodnie nie mogli mi skończyć tego małego holiku (4 metry kwadratowe:evil:)... a co za tym idzie lakierowanie też odbyło się o prawie miesiac później... od początku wiedzieli, ze ekipa od okien wchodzi w pierwszym tygoniu po świętach... ostrzegałam, że to termin ostateczny, do tego czasu temat parkietu ma być zamknięty na 100%... i co? I g*wno:mad: Qrwa... mam świerzutki lakier - no powiesić się można... mieli 3 miesiące na położenie tego partkietu i się nie wyrobili - uwierzycie??????????? Panowie od okien wkurzeni wracają do domu... będę jak wspomniałam za 6-8 tygodni - czyli o tyle mi się znowu wszystko obsuwa... i kto za to zapłaci? Kto zapłaci ja sie pytam??? Nie no, ja sie chyba powieszę Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.04.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 ehhhhh Madzia przykro mi, nie pocieszę Cię, na budowie tak się zdarza ja mieszkam rok z betonem na hollu górnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.04.2012 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 No zdarza, zdarza... tylko mi się tak zdarza przy każdym kolejnym kroczku, przy każdym kolejnym etapie... mam już tak strasznie serdecznie dość:cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.04.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 wiem mi łatwo powiedzieć, też takie doły łapie, ale Ci powiem że minie rozkręcaj biznes przez te 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.04.2012 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 wiem mi łatwo powiedzieć, też takie doły łapie, ale Ci powiem że minie rozkręcaj biznes przez te 2 miesiące No ba:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 16.04.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Madziu :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 16.04.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Oż kutwa jego mać... Pocieszyć cię jakimś tortem/winem/kawą/ciasteczkiem/innymi dobrościami? U mnie bufet czynny do późnych godzin nocnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.04.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Madziu współczuję:hug:i z góry przepraszam za głupie pytanie, ale dlaczego nie pomalowałaś tych cholernych okien wcześniej? Parkiet układa się na samym końcu- jak mawiał mój stolarz od schodów- jak już się wiesza firanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 16.04.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Madziulek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.04.2012 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Madziu współczuję:hug:i z góry przepraszam za głupie pytanie, ale dlaczego nie pomalowałaś tych cholernych okien wcześniej? Parkiet układa się na samym końcu- jak mawiał mój stolarz od schodów- jak już się wiesza firanki. I wtedy się cyklinuje??? No to dziwna teoria, bo przy malowaniu okien jest dużo mniej bałaganu... to wbrew pozorom dość czysta robota;) przynajmniej w wykonaniu tych panów:) A nie zrobiłam tego wcześniej dlatego,że najpierw nie było ścian i okien = przeciągi i wszędobylki powyburzeniowy pył w powietrzu... potem nie było odpowiednich temperatur na wyjęcie 5 okien w jednym pomieszczeniu... a potem był kładziony parkiet (od lutego przypominam:bash:) - więc kiedy miałam to zrobić? Od wielu miesięcy był taki plan, że okna będą robione zaraz po parkiecie - przed malowaniem... A dodatkowo terminy były zgrywane z moją bratową, u której właśnie chłopaki dziś skończyli robotę... ona też ich wzięła do przemalowywania okien... i u niej też po parkietach - tylko jej parkieciarze się wyrobili:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.04.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 I wtedy się cyklinuje??? No to dziwna teoria, bo przy malowaniu okien jest dużo mniej bałaganu... to wbrew pozorom dość czysta robota;) A w czym przeszkadza cyklinowanie? Okna i tak trzeba umyć na samym końcu, a tak miałabyś już pomalowane. No mówi się trudno, ale mówiłaś, że będzie zastój wnętrzarski, więc... nie ma tego złego? Czy jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.04.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 A w czym przeszkadza cyklinowanie? Okna i tak trzeba umyć na samym końcu, a tak miałabyś już pomalowane. No mówi się trudno, ale mówiłaś, że będzie zastój wnętrzarski, więc... nie ma tego złego? Czy jest? Aga, no ale ci tłumaczę, że nie było kiedy od wyburzenia tarasu tego zrobić... a to że przed wyburzeniem nie było jak - to chyba oczywiste;) A potem, póki pogód nie było (mrozy, śniegi, deszcze) weszli właśnie parkieciarze - i miało być z głowy, do konca zimy podłogi miały być gotowe... mamy połowę wiosny a mi dopiero lakier schnie:sick: Naprawdę chcesz się tu upatrywać mojej winy i braku organizacji? W każdym razie dupa:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.04.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Naprawdę chcesz się tu upatrywać mojej winy i braku organizacji? Raczej nie- nie chciałam Cię urazić tylko wydawało mi się, że gotowe ściany już dawno pokazywałaś, a temperatury dodatnie też już są I dlatego się zdziwiłam:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabs 16.04.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Jesssssu, Maga, współczuję... Faktycznie ręce opadają. Na nikogo nie można liczyć. Każdy zawala i nie ponosi żadnych konsekwencji swoich działań a właściwie ich braku Też to przechodziłam i wyrzucałam sobie, jaka głupia jestem, że wybrałam tą firmę a nie inną, nie czytałam między wierszami, wierzyłam na słowo. Pocieszał mnie tylko fakt, że moi znajomi, (często prawnicy) którzy sami spisywali bardzo trzymające za pysk umowy - polegali. Nie da się wszystkiego przewidzieć. Jak ma Ci firma zawalić to na pewno to zrobi. Straszne to jest... wiem. Jakby Cię tu pocieszyć? Magda, będziesz miała piękny apartament, zawdzięczać go będziesz tylko sobie a o tych oszołomach zapomnisz Jeszcze będzie przepięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.04.2012 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) Raczej nie- nie chciałam Cię urazić tylko wydawało mi się, że gotowe ściany już dawno pokazywałaś, a temperatury dodatnie też już są I dlatego się zdziwiłam:eek: Spoko, nie uraziłaś Tylko nie czuję się winna i nie mam się z czego tu tłumaczyć... jak weszli parkieciarze, to nie było jeszcze temperatur dodatnich... a w trakcie robienia parkeitu chyba dziwactwem było nagle wprowadzać ekipę od malowania okien... tym bardziej, ze chłopakom bardzo zależało, zeby przyjechać za jednym zamachem do mnie i do mojej bratówki. A jej z kolei zależało, żeby okna zrobić po parkiecie - tak wszyscy jej doradzali (i mi zresztą też)... także już w lutym wiadome było, że malowanie okien będzie w połowie kwietnia zaraz po świetach... a ten czas trzeba wykorzystać na zrobienie parkietu - i tyle;) Także ewidentnie winny jest producent parkietu - który najpierw dostarczył część parkietu w 2 gatunku, potem dosłał go z 3 tygodniową obsuwą i w rezultacie w innym kolorze:sick:... Ta obsuwa TRCHĘ usprawiedliwia parkieciarzy, którym też rozbiło to charmonogram prac - efektem czego zbywali mnie potem blisko miesiąc:sick: Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.04.2012 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Jesssssu, Maga, współczuję... Faktycznie ręce opadają. Na nikogo nie można liczyć. Każdy zawala i nie ponosi żadnych konsekwencji swoich działań a właściwie ich braku Też to przechodziłam i wyrzucałam sobie, jaka głupia jestem, że wybrałam tą firmę a nie inną, nie czytałam między wierszami, wierzyłam na słowo. Pocieszał mnie tylko fakt, że moi znajomi, (często prawnicy) którzy sami spisywali bardzo trzymające za pysk umowy - polegali. Nie da się wszystkiego przewidzieć. Jak ma Ci firma zawalić to na pewno to zrobi. Straszne to jest... wiem. Jakby Cię tu pocieszyć? Magda, będziesz miała piękny apartament, zawdzięczać go będziesz tylko sobie a o tych oszołomach zapomnisz Jeszcze będzie przepięknie! To co piszesz choć TROCHĘ mnie pociesza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts