lasche 31.03.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 dobra ja ide na odstrzal pierwsza ... mozaika ..inny pierunsko kolor ...i pardon me jak cie drazni noga na fudze (mnie w ogole ale to juz wiesz) to ten kolor doprowadzi Cie do szewskiej pasji (oczywiscie lasche osobowosc zostala z boku ) kaloryfery ...dwojki bo maja same zalety ...nie odstaja od sciany tak bardzo, mniej kurzu sie na nich zmiesci i sa tansze ... podloga ...no nie wierze ...podloga na poczatku tego watku powalila mnie na kolana ...to ze zobaczylas kilka kiepskich aranzacji nie znaczy nic ...absolutnie nic bo u Ciebie bedzie wygladac swietnie ...stick to that to powiedzialam ja - mieszajaca w watkach lasche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toya_m 31.03.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Magda a widziałaś akację parzoną? Jest dosyć ciemna a słoje nie są aż tak widoczne jak w orzechu amerykańskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 31.03.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Ja o mozaice się nie wypowiem, bo szczerze mówiąc zgubiłam się w temacie łazienkowym Kaloryfer: dwójka mnie się bardziej podoba. Akcji z podłogą też nie rozumiem bo to co pokazywałaś na początku było extra! Pokaż te fatalne aranżacje to ocenimy czy faktycznie taka masakra Zdjęcie ze sklepu z tym KUKU coś tam- piękna podłoga również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 31.03.2011 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Magda co do podłogi : ja mam teraz akację parzoną jest trochę ciemniejsza od orzecha ale jasniejsza o wiele od dębu wędzonego, jest bardzo twarda i z czystym sumieniem mogę polecić - jak chcesz mogę zrobić zdjęcie mojej podłogi otak, o tak, poproszę, poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 31.03.2011 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 dobra ja ide na odstrzal pierwsza ... mozaika ..inny pierunsko kolor ...i pardon me jak cie drazni noga na fudze (mnie w ogole ale to juz wiesz) to ten kolor doprowadzi Cie do szewskiej pasji (oczywiscie lasche osobowosc zostala z boku ) kaloryfery ...dwojki bo maja same zalety ...nie odstaja od sciany tak bardzo, mniej kurzu sie na nich zmiesci i sa tansze ... podloga ...no nie wierze ...podloga na poczatku tego watku powalila mnie na kolana ...to ze zobaczylas kilka kiepskich aranzacji nie znaczy nic ...absolutnie nic bo u Ciebie bedzie wygladac swietnie ...stick to that to powiedzialam ja - mieszajaca w watkach lasche lasche, z tą mozaiką tak dosadnie powiedziałaś, że rozwiałaś chyba wszystkie moje wątpliwości:lol2: A z podłogą, to naprawdę skomplikowana historia... Bo wnioski mam takie, że ładnie wyglądają kasetony jedynie olejowane i poszarpane, czyli takie jakich my nie chcemy. Bo nie lubimy olejowanej podłogi (są dwie frakcje, i nie ma co tu kogo przekonywać, ci co lubią lakier nie tolerują oleju i odwrotnie;)), a jeszcze podłoga barwiona olejem, to jeszcze inna historia. Ogólnie daje to efekt podłogi przejechanej brudną, mega brudną szmatą zanużoną w czarnej wodzie:lol2: - na zdjęciu tego nie widać Odpada, naprawdę Za to kasetony lakierowane, i spasowane (czyli nie poszarpane na brzegach), dają efekt podłogi z tandetnego dworku pod Gorzowem Wielkopolskim (nie obrażając mieszkańców - takie skojarzenie;)). Oto przykład (i to kasetonów podobnych do naszych): http://i2.fmix.pl/fmi2381/1a2ee924000673374d945b14/zdjecie.jpg i to wzór łudząco podobny do mojego:lol2: masaaaakra:lol2: A ja chciałam raczej takie efekt: http://i2.fmix.pl/fmi25/13d267250009ff914d945b17/zdjecie.jpg ale zrozumiałam, że taki efekt, to tylko przy oleju i klasie rustic. A w klasie select i lakierze, to raczej mogę się spodziewać efektu jak powyżej:lol2: A tą akacją parzoną to się poważnie zainteresuję Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasvegas 31.03.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Wysylam zdjecia na prv, tutaj nie umiem wkleic niestety. wysylam Ci zdjecia z mojego obecnego mieszkania (jodelka) niestety wlaczyla sie lampa i wg mnie jest rozjasniona ta akacja i ze starego mieszkania gdzieb tez mialam akacje, zdjecie bez lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kos.aga 31.03.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Tak aguś, 1000zł nie robi różnicy przy założeniu właśnie, że gdzie indziej się tego tysiaka odbije;) A tu 1000zł + 2500zł i mamy 3500zł w plecy:bash: Nie uważasz;) 3500 to już niezła sumka:yes: Ale kolor tej tańszej mozaiki bardzo odbiega od kafli i jednak droższa zdecydowanie lepiej pasuje. Moim skromnym zdaniem wybrałabym chińską, bo się super zgrywają jako całość!!! Może te 3500zł gdzieś indziej sobie odbijesz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kos.aga 31.03.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 A co do podłóg...zdjęcia kasetonów chapela cudowne...Ale jak to jest w użytkowaniu? Tzn. jeszcze nie byłam u nikogo kto miałby taką poszarpaną podłogę, chodzi mi np. czy nie zaciąga rajstop jak chodzisz na boso, jak się to pielęgnuje itp. Przepraszam, że zadaję takie głupkowate pytania, ale ja oprócz tego, że mi się coś bardzo podoba to muszę wiedzieć czy jest to praktyczne w codziennym życiu, bo wiesz tania nie jest taka podłoga-piękna bardzo, ale czy znasz opinie użytkowników takiej podłogi? Ale się czepiam:lol2: Bez wątpienia jest przepiękna...A co do podłogi egzotycznej,która pokazałaś to uważam, ze kolor nie jest za jasny. jak dla mnie akuratny. Ja mam bardzo podobny w swoim mieszkaniu, co prawda nie egzotyczną, tylko chyba to jest tez akacja i jestem zadowolona ( mimo, ze jest to nielubiana przez wielu deska barlinecka). Tylko ja mam meble w kolorze orzecha i nie wiem jak to z białą stolarką by wyglądało. Weź sobie może jakąś białą listwę przypodłogową i idź do sklepu i zobacz jak to się komponuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 31.03.2011 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 A co do podłóg...zdjęcia kasetonów chapela cudowne...Ale jak to jest w użytkowaniu? Tzn. jeszcze nie byłam u nikogo kto miałby taką poszarpaną podłogę, chodzi mi np. czy nie zaciąga rajstop jak chodzisz na boso, jak się to pielęgnuje itp. Przepraszam, że zadaję takie głupkowate pytania, ale ja oprócz tego, że mi się coś bardzo podoba to muszę wiedzieć czy jest to praktyczne w codziennym życiu, bo wiesz tania nie jest taka podłoga-piękna bardzo, ale czy znasz opinie użytkowników takiej podłogi? Ale się czepiam:lol2: Bez wątpienia jest przepiękna... Ale ja mam dokładnie tak sam. Przede wszystkim względy praktyczne. I dlatego ta olejowana w klasie rustic (ta piękna) odpada. Właśnie poszarpana jest strasznie. Mieliśmy w domu 4 kasetony, to nawet drzazgi z nich wyłaziły. Aż strach po tym chodzić Oczywiście oni mówią, że po położeniu wszystko się szlifuje i woskuje, dzięki czemu nic nie haczy. Ale czy im ufać Poza tym rozmawiałam już z paroma użytkownikami oleju, i mówią, ze dramat. jak się coś wyleje, to plama już forever:( Oczywiście ponoć łatwiej odnawiać, ale ja znam nas. My nigdy nie odnowimy podłogi:lol2: więc wolę mieć rózne większe czy mniejsze rysy (ślady uzytkowania), niż brudne plamy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kos.aga 31.03.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Co prawda troszkę na zdjęciach wyszła jaśniejsza, bo z lampa błyskową, ale wkleję ci zdjęcie mojej podłogi-tak dla orientacji...http://img23.imageshack.us/img23/4867/obraz001ah.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kos.aga 31.03.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Teraz jak patrzę na swoja podłogę i Twoje inspiracje to jednak musisz mieć chyba ciemniejszą tą podłogę jeżeli ma się fajnie komponować z bielą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 31.03.2011 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Teraz jak patrzę na swoja podłogę i Twoje inspiracje to jednak musisz mieć chyba ciemniejszą tą podłogę jeżeli ma się fajnie komponować z bielą.... też mi się tak wydaje;) Właśnie ciemna podłoga + biała stolarka + szare ściany TO JEST TO:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 31.03.2011 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 właśnie takiego koloru szukam jak twój piękny mebel:D Czyli orzech, ale żeby to nie był orzech;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.03.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 O matko!!! Przez 2 dni była taka posucha u Ciebie Madzia, a teraz wchodzę i aż mi się w głowie kręci Przy wyborze mozaiki to nie pomogę- musisz sama dopasować. Sama wiesz czego chcesz, więc głowa do góry. Rzeczywiście ta droższa pasuje bardziej... i jest w cieplejszym odcieniu;). Znam jescze jedną firmę w Alejach, mają spory wybór mozaiek, może zadzwoń i popytaj? http://www.mapstone.pl/ Grzejniki- mnie się bardziej podobają dwu-rurkowe... są delikatniejsze, mniej odstają I nie masz za co dziękować w sprawie Ekoemitera Madzia, nie gniewaj sie, ale nie podoba mi się ta podloga... Kolor to już na pewno nie ten -wpada w rudości... A wzór wydaje się taki pospolity... Czy na 100% zrezygnowaliście już z kasetonów? Były takie oryginalne.... http://i3.fmix.pl/fmi2830/e879a11a000f8e514d944d3b/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 31.03.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Magda ja krotko:). Mozaika - wzielabym drozsza, roznicz w cenie jest ale w porownaniu do wszystkich wydatkow ktore poniesiecie przy wykonczeniowce to pikus a bedzie cie w oczy klula. Grzejniki - wzielabym dwururkowe jesli juz, czemu nie odpowiadaja ci matowe? ja u siebie mam plytowe, model higieniczne bo mam fiola na punkcie tego gromadzacego sie kurzu w grzejnikach;) podloga - ta ktora pokazywalas w inspiracjach piekna ale nie moja bajka wiec nie wiem nic o tej materii i glosu nie zabiore. ja z tych co lubia dab bielony;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.03.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Magda, a nie myślałaś o podłogach Kahrs? Są piękne... http://www.kahrs.com/Pages/CountrySelection.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kos.aga 31.03.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 też mi się tak wydaje;) Właśnie ciemna podłoga + biała stolarka + szare ściany TO JEST TO:lol2: Znalazłam taka podłogę http://img69.imageshack.us/img69/2589/fotkarmel.jpg Uploaded with ImageShack.us A na tej stronce jest jeszcze ciemniejsza, jeżeli ta jest za jasna... http://www.wimler.pl/deskiolejowane.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kos.aga 31.03.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Znalazłam taka podłogę http://img69.imageshack.us/img69/2589/fotkarmel.jpg Uploaded with ImageShack.us A na tej stronce jest jeszcze ciemniejsza, jeżeli ta jest za jasna... http://www.wimler.pl/deskiolejowane.html Z tej samej stronki dąb czekoladowy http://img641.imageshack.us/img641/834/fotczekoladowy.jpg Uploaded with ImageShack.us Piękny..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 31.03.2011 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 o jejku, dziewczyny, nie nadązam, nie nadążam:lol2:Oczywiście jak zawsze przez agawi siedzę już na ośmiu stronach na raz:lol2: Ten pokazany przez ciebie kolor obłędny - właśnie o to mi chodzi:yes: Co to jest??? Bo to, co wkleiła już aga, to za ciemne właśnie (choć też obłędne), ale globalnie zrobi się czarno na chacie;) yokasta, mówiłam, żeby nie psioczyć na lakier:lol2: Ja na olej Wasz nic nie mówiłam;) Poważnie, jak ktoś lubi olej, to go nie przekonasz, a jak ktoś jest za lakierem (jak ja), to też nie ma szans;) Moje drogie, ale powiem szczerze, jestem w szoku, że tak jednomyślnie wszystkie za podwójnymi grzejnikami jesteście:jawdrop: Byłam pewna, że będziecie za "trójką". Mi się te podwójne takie jakieś nowoczesne wydają, a te potrójne już retro. Czy to tylko moje odczucia:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.03.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 o jejku, dziewczyny, nie nadązam, nie nadążam:lol2: Oczywiście jak zawsze przez agawi siedzę już na ośmiu stronach na raz:lol2: Ten pokazany przez ciebie kolor obłędny - właśnie o to mi chodzi:yes: Co to jest??? Bo to, co wkleiła już aga, to za ciemne właśnie (choć też obłędne), ale globalnie zrobi się czarno na chacie;) Madzia, ale ja nic nie wklejałam.... Chodzi Ci o te podłogi Kahrs? Teraz to ja nie nadążam :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts