Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Oj dzieczyny - fotorelacji chyba nie będzie:no: Tak mi się wydaje, ze tak było już wcześniej ustalone... ja nie mam praktycznie żadnych zdjęć... było parę porządnych aparatów i parę fotek grupowych mamy... ale niewiele tego i wątpię, żeby ktoś je wrzucił na forum...

Za to powiem Wam, że było rewelacyjnie... dawno się tak nie wybawiam - zmyłam się ok. 1.30 a tam jeszcze impreza trwała:o:lol2:

Dziewczyny są wspaniałe... ja się czuje w ich towarzystwie, jakbym znała 100 lat:lol: Normalnie nagadać się nie mogłyśmy:lol2:

Te które nie były - żałujcie:P Ale mam nadzieję, że będziecie miały okazję się pooprawić... bo takie spotkania trzeba zacząć robić regularnie:yes:

Edytowane przez MagdaZZZ

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Madzia i dobrze, że jednak nie wracałam z Tobą - zasiedziałaś się :D

a ja już od rana pracuję:bash:

bardzo fajnie było Cię znowu zobaczyć:hug:

p.s mogłabym chyba co tydzień brać udział w takich forumowych zlocikach:yes: było zaje...cie:D

Ejjj, no wtedy bym się tak nie zasiedziała;) A tak - co miałam do stracenia:lol2: Poszłam dopiero jak mnie zaczęli dyskretnie wyganiać:rotfl:

Impreza była przednia co:lol:

Madziu strasznie się cieszę że Cię poznałam :hug:

Jesteś prawdziwa, kochana, wspaniała i można by konie z Tobą kraść :lol2:

I nie wyganiałyśmy Cię :lol: - jakby było można siedziałybyśmy do białego rana - ale widmo podróży i siedzenia za kółkiem na drugi dzień wisiało - przynajmniej nade mną;) - chcąc czy nie chcąc trzeba było kierować się do łóżka :(

Dlatego drugi zlot koniecznie 2 dniowy :yes: - tylko kto się zgodzi przyjąć nas na dwa dni :lol2:

Ja już mówię że jak tylko będzie u mnie gdzie spać - robię 2 dniową bibkę :wiggle:

Ps a włosy w końcowym rezultacie zostały wreszcie należycie potraktowane i wyglądały super!!!!

Witam serdecznie, a zwłaszcza właścicielkę wątku Magdę!

Czytam ten wątek już od pół roku (i tylko ten na forum, brak czasu), jestem pewnie jedną z setek osób które nic nie piszą a podglądają.

Zazdroszę Wam spotkania, ale mam za swoje, jakbym się udzielała na forum to może też bym tam była.... ;)

Podłoga u Magdy wyszła pięknie, a dużego tarasu zazdroszczę bo mam mały balkon 4m2, ale z tego wątku wiem już że są deski które jak polożę to zasłonię szparę pomiędzy barierką a balkonem.

Pisze tak naprawdę po prośbie. Założyłam wątek, ponieważ mamy problem jak ustawić meble w salonie. Gdzie postawić TV (chociaż to już wydaje się przesądzone), ale najwazniejsze jak ustawić kanapy żeby nie zawalały.

Jesli macie czas i ochotę zerknijcie proszę, może świeżym okiem będziecie w stanie coś doradzić.

Wkrótce dodam tam zdjęcia mieszkania ale to może za ok. tydzień - podłoga położona, drzwi wybrane PolSkone Modern 02 pełne, listwy przypodłogowe białe. Teraz meblowanie.

Tu mój wątek 97m2 - dużo przyjemności i dużo wątpliwości

Przepraszam Magdo za prywatę.....

Edytowane przez evvka

witam,

sądząc po nastroju "pospotkaniowym" także zazdroszczę !! mniej zazdroszczę natomiast "przygody fryzjerskiej" ale sądząc po zdjeciu - nie jes tak źle

jestem ciekawa jaki etap remontowy w inwestycji i w mieszkanku??!! jakieś relacje? jakieś rąbki tajemnicy??? no proszę proszę.....

milczę, ale codziennie zwiedzam :) pozdrawiam ciepło!!

p.s. projekt tarasiku bomba!!

p.s.2. gdzie prowadzą kręte schody??????????

Madziu strasznie się cieszę że Cię poznałam :hug:

Jesteś prawdziwa, kochana, wspaniała i można by konie z Tobą kraść :lol2:

I nie wyganiałyśmy Cię :lol: - jakby było można siedziałybyśmy do białego rana - ale widmo podróży i siedzenia za kółkiem na drugi dzień wisiało - przynajmniej nade mną;) - chcąc czy nie chcąc trzeba było kierować się do łóżka :(

Dlatego drugi zlot koniecznie 2 dniowy :yes: - tylko kto się zgodzi przyjąć nas na dwa dni :lol2:

Ja już mówię że jak tylko będzie u mnie gdzie spać - robię 2 dniową bibkę :wiggle:

Ps a włosy w końcowym rezultacie zostały wreszcie należycie potraktowane i wyglądały super!!!!

Noooo - teraz to masz przekichane:lol2: Ja cię trzymam za słowo;)

:hug:

Oczywiście że jedyna w swoim rodzaju. Jest fantastyczna i nie da jej się nie lubić :)

Czy doczekam się zdjęcia Twojej fryzurki Kochana ? :).

Wolę już nie;) Pierwszy raz od 10-15 lat nie wiem co z tymi włosami zrobić... każdy w inną stronę:sick: Nie radze sobie, zaczęłam związywać:sick:

Witam serdecznie, a zwłaszcza właścicielkę wątku Magdę!

Czytam ten wątek już od pół roku (i tylko ten na forum, brak czasu), jestem pewnie jedną z setek osób które nic nie piszą a podglądają.

Zazdroszę Wam spotkania, ale mam za swoje, jakbym się udzielała na forum to może też bym tam była.... ;)

Podłoga u Magdy wyszła pięknie, a dużego tarasu zazdroszczę bo mam mały balkon 4m2, ale z tego wątku wiem już że są deski które jak polożę to zasłonię szparę pomiędzy barierką a balkonem.

Pisze tak naprawdę po prośbie. Założyłam wątek, ponieważ mamy problem jak ustawić meble w salonie. Gdzie postawić TV (chociaż to już wydaje się przesądzone), ale najwazniejsze jak ustawić kanapy żeby nie zawalały.

Jesli macie czas i ochotę zerknijcie proszę, może świeżym okiem będziecie w stanie coś doradzić.

Wkrótce dodam tam zdjęcia mieszkania ale to może za ok. tydzień - podłoga położona, drzwi wybrane PolSkone Modern 02 pełne, listwy przypodłogowe białe. Teraz meblowanie.

Tu mój wątek 97m2 - dużo przyjemności i dużo wątpliwości

Przepraszam Magdo za prywatę.....

WItam kolejną "cichą czytelniczkę::bye:

Dobrze, że założyłaś wątek - pytania nie mogą pozostawać bez odpowiedzi:no: - a tu na pewno uzyskasz;) Zaraz do Ciebie zajrzę...

Magdo

fajnie że zlocik się udał :)

A z tego co widzę u Ali fryzurka całkiem fajna :cool:

Magda, fajnie było znowu się z tobą spotkać i pogadać :D :hug:

Fryzurka wygląda teraz super, a włoski odrosną :D chociaż w takiej długości też ci jest do twarzy :D

ale tobie i tak we wszystkich do twarzy laseczko :D

No no. ;)

Dziewczyny, już dajcie spokuj z tą "fryzurą";)Mam oczy i widzę... tak źle na żadnych zdjęciach chyba w życiu nie wyszłam:sick::lol2:

Mi też było miło Was spotkać dziewuszki:hug:

a ja znów po prośbie...Magda, gdzie kupowałas swoje listwy przysufitowe, ewentualnie może wiecie dziewczyny gdzie znaleźć dobre, najlepiej tanie:) dostepne od razu bądź z ekspresowa przesyłką listwy przysufitowe. sklepy stacjonarne-

lokalizacja Warszawa lub jej północne okolice.

drugie pytanie gdzie kupowałas konsolkę do Haninej łazienki? miałam zapisane w starym kompie, ale po nieplanowanym formacie nie mam żadnych linków...:(

Ja kupowałam na Bartyckiej... były dostępne w większości od ręki albo w ciągu paru dni... ale ceny w większości mają podobne, średnia półka... jeśli chcesz czegoś tańszego - to może pomyśl o styropianowych? Nieporównywalnie tańsze, dostępne w każdym markecie budowlanym... mam teraz z nimi styczność w lokalu - i o dziwo fajne są:o;)

Hani konsolę kupowałam w necie... ale nie pamietam sklepu:roll: Musisz wpisać nazwę - pewnie ci coś sensownego wyskoczy

nie tyle przygarniemy co siłą przywieziemy :lol2:

ja trzymam za słowo :) że się spotkamy...

No dokładnie yoka

witam,

sądząc po nastroju "pospotkaniowym" także zazdroszczę !! mniej zazdroszczę natomiast "przygody fryzjerskiej" ale sądząc po zdjeciu - nie jes tak źle

jestem ciekawa jaki etap remontowy w inwestycji i w mieszkanku??!! jakieś relacje? jakieś rąbki tajemnicy??? no proszę proszę.....

milczę, ale codziennie zwiedzam :) pozdrawiam ciepło!!

p.s. projekt tarasiku bomba!!

p.s.2. gdzie prowadzą kręte schody??????????

Fryzura fatalna - nie oszukujmy się;)

Postępy narazie żadne... w lokalu kończą cały czas witryny... oczywiście masa nieprzewidywanych dodatkowych kosztów:sick: Musiałam dwie szyby wymienić, zepsuła się żaluzja antywłamaniowa - 2,5 tyśka krzyknęli:o:bash:

No masakra... Stachu się spóźnia... miał być jutro, bedzie w poniedziałek:roll: No życie (moje życie);)

ALe z towarem narazie dobrze:wiggle:

W mieszkaniu - na razie nic;) Czekamy aż nam podłogi przysłonią... jeszcze przy okazji mały eksperyment musimy zrobić... taki właśnie dotyczący tajemniczych schodów;) No dobra... powiem Wam... może coś doradzicie, pomożecie - bo my od miesiąca decyzji podjąć nie mozemy...

Schody maja prowadzić na górny poziom tarasu, który mamy zamiar sobie zrobić nad pergolą... Kiedyś pokazywałam zdjęcia - mamy tam dużą pergolę, chcemy ją przykryć, ale w taki sposób, żeby można było po tym chodzić...

No i mamy 2 opcje:

1) drewniany deck - zasłoni trochę słońca, ale będzie przeciekał (będzie miał szpary) nie będzie stanowił zadaszenia dla mebli...

2) szkło - będzie stanowiło stałe zadaszenie dla mebli na tarasie, nie zasłoni słońca - to plus czy minus??? Sami nie wiemy:roll: (pod nim trzeba by było zamontować jakąś markizę)... no i problem odśnieżania... przy drewnie tego nie ma:no:

Na pewno szkło bedzie wygladało lżej... boję się, ze drewniany "sufit" spadnie nam na głowy... ta pergola naprawdę nie jest wysoko... no nie wiem... dlatego chcemy zrobić eksperyment i przykryć pergolę tymi płytami co kupi się do przykrycia posadzek w mieszkaniu...

Musimy podjąć decyzje, bo prace tarasowe stoją... architekt/konstruktor nie wie, co ma liczyć i co projektować:roll:

No i tyle u nas;)

.

Schody maja prowadzić na górny poziom tarasu, który mamy zamiar sobie zrobić nad pergolą... Kiedyś pokazywałam zdjęcia - mamy tam dużą pergolę, chcemy ją przykryć, ale w taki sposób, żeby można było po tym chodzić...

No i mamy 2 opcje:

1) drewniany deck - zasłoni trochę słońca, ale będzie przeciekał (będzie miał szpary) nie będzie stanowił zadaszenia dla mebli...

2) szkło - będzie stanowiło stałe zadaszenie dla mebli na tarasie, nie zasłoni słońca - to plus czy minus??? Sami nie wiemy:roll: (pod nim trzeba by było zamontować jakąś markizę)... no i problem odśnieżania... przy drewnie tego nie ma:no:

Na pewno szkło bedzie wygladało lżej... boję się, ze drewniany "sufit" spadnie nam na głowy... ta pergola naprawdę nie jest wysoko... no nie wiem... dlatego chcemy zrobić eksperyment i przykryć pergolę tymi płytami co kupi się do przykrycia posadzek w mieszkaniu...

Musimy podjąć decyzje, bo prace tarasowe stoją... architekt/konstruktor nie wie, co ma liczyć i co projektować:roll:

No i tyle u nas;)

Hej Madziu!

Ciekawe co Ci doradza projektant??

Bo tak naprawdę i jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy :yes:

Poza tym nie wzięłaś pod uwagę jeszcze jednej ważnej rzeczy-bezpieczeństwa :).

Nie boisz się,że szkło po opadach deszczu/śniegu czy nawet zwykłej rosie będzie śliskie?

Skoro mowa o deskach-mówisz,że nie będą szczelne i bedzie spadać na głowę deszcz i piach z górnego poziomu :).Na szczęście nikt obcy nie będzie tam mieszkał ;)Masz wpływ na sprzątanie górnej częsci :D.Choć deska z pewnością taras zacieni (- tym bardziej,że mówisz,że nie jest tam wysoko :).Wazne jeszcze - jaki to kierunek świata?

Hej Madziu!

Ciekawe co Ci doradza projektant??

Bo tak naprawdę i jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy :yes:

Poza tym nie wzięłaś pod uwagę jeszcze jednej ważnej rzeczy-bezpieczeństwa :).

Nie boisz się,że szkło po opadach deszczu/śniegu czy nawet zwykłej rosie będzie śliskie?

biorę to pod uwagę;) Ale na górze nie będzie się za bardzo chodzić... tak naprawdę mają być tam po prostu 2 leżaki do opalania i mały stoliczek - wchodzi się i rzuca na leżak... dlatego fakt, ze np. szkło się mocniej nagrzewa - też nie ma tu większego znaczenia

Skoro mowa o deskach-mówisz,że nie będą szczelne i bedzie spadać na głowę deszcz i piach z górnego poziomu :).Na szczęście nikt obcy nie będzie tam mieszkał ;)Masz wpływ na sprzątanie górnej częsci :D.Choć deska z pewnością taras zacieni (- tym bardziej,że mówisz,że nie jest tam wysoko :).Wazne jeszcze - jaki to kierunek świata?

o piachu nawet nie pomyślałam... abrdziej ten deszcz i śnieg... jednak takie zadaszenie dla mebli to fajne jest:rolleyes: A tu zamiast zadaszenia, to bardziej skumulowana woda:roll:

Kierunek - południowo-zachodni - taras meeega nasłoneczniony... ponoć nawet (tak obstawia architekt) ten daszek z desek nie przysłoni nam słońca...