Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Magda, co do podłogi to jeżeli ma to być rzeczywiście styl amerykański to musi to być ciemna podłoga!!!

Jeżeli chodzi o kaloryfer, to w zeszłym tygodniu kupiłam w Instal Projekt model tubus2 wysoki 180, ale mi pasowała biel matowa. Bez żadnej dopłaty są błyszczące. Myślę, że to coś takiego jak Ty chcesz. Dla mnie cena ok około 1100zł za szerokość 40x180. Na załączonym linku są szerokie i krótkie, ale myślę, że wąskie i wysokie prezentują się lepiej.

http://www.instalprojekt.com.pl/grzejniki/modulus/art,8,dostepne-modele,3.html

Utwierdziłaś mnie kwiatku;) w przekonaniu, że świetny rabat dostałam:yes: Bo ja będę zamawiać takie 220x60 cm, i cena jest poniżej 9 stów:yes: A mogę liczyć na jakieś zdjęcie w tym macie???

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

050.JPG

Magda, ale do Twoich wnętrz nie pasuje taka podłoga... moim zdaniem :no:

A forumowy Ghost ostatnio zaczął partaczyć z lekka robotę- słyszałam tu i tam... piszę to w obawie przed Twoją pedantycznością :lol2::lol2:

Kochanie, oczywiście, że nie pasuje:lol2: Chciałam tylko poznać ceny rzeczonego Ghosta:) Ale skporo tak ostrzegacie... Choć cenę tego parkietu i tak chętnie poznam:) Chodzi o porównanie. Tu też było trochę "babraniny", więc jest co porownywać:yes:

Kochanie, oczywiście, że nie pasuje:lol2: Chciałam tylko poznać ceny rzeczonego Ghosta:) Ale skporo tak ostrzegacie... Choć cenę tego parkietu i tak chętnie poznam:) Chodzi o porównanie. Tu też było trochę "babraniny", więc jest co porownywać:yes:

No to mnie uspokoiłaś :rotfl:

A ceny- pewnie porównuj;)

Ja powiem tak, my jesteśmy z podłóg bardzo zadowoleni. I dziś tez bym się zdecydowała na tego wykonawce. Decyzja o podjęciu współpracy lub nie zawsze zależy od woli obu stron i dogadania warunków tejże. Z opiniami osób postronnych zawsze jest ten kłopot, że ktoś coś słyszał, ale nigdy nie widział. A sami pokrzywdzeni nie zawsze są obiektywni.

EOT ;)

A ile on kosztował???

Ja bym brała, ale pokazywałam już wcześniej mojemu mężowi, i on mówi, że to jeszcze nie to:roll: rzekomo wie dokładnie, o co mu/nam chodzi, i mi taki znajdzie:lol2: A on na meblach się zna:yes: więc chyba mu zaufam;)

Ale powiedz ile, to może cena nas skusi:lol2:

Z podłoga nadal NIC, wielkie ZERO:(

A z mozaiką... jutro jadę do tych poleconych przez ciebie w alejach. Ale już jak dzwoniłam, to powiedzieli, że nie mają crema marfil, tylko coś podobnego:( Więc pewnie będzie podobna sytuacja:lol2: Tą mozaikę pojadę oddać (próbnik znaczy się, który mam w domu) i podziękuję. A z tymi z yeti spróbuję się jeszcze potargować. Niby już dostałam 50zł rabatu, ale może jeszcze z 20-40 zyla dadzą;) Marzenia co?:lol2:

Za to mąż, żeby mi nie ułatwiać, właśnie zgłosił nową wątpliwość dotyczącą tych wysokich grzejników:roll: Otóż zauważył, że już po paru miesiącach będziemy mieli brudne, osmagane ściany nad nimi:( I teraz mówi, że trzeba było wszędzie kanałówkę zaplanować. Ciekawe... jeden grzejnik Tesi, to niecały tysiąc, a jeden kanałowy, to wydatek rzędu ponad 2 tys.

Ale pomijając koszy... po prostu te grzejniki miały pełnić też funkcję ozdobną. Czy ktoś z was ma takie grzejniki? Naprawdę tak brudzą ściany?:roll:

Ciemne kasetony muszę być, Madzia. Koniecznie.

I ja z frakcji olejowanych, od razu powiem. :D W ogóle parkiet u siebie kocham. Moja niekochana przez nikogo jodełka i olej to jest to. ;)

Z podłoga nadal NIC, wielkie ZERO:(

A z mozaiką... jutro jadę do tych poleconych przez ciebie w alejach. Ale już jak dzwoniłam, to powiedzieli, że nie mają crema marfil, tylko coś podobnego:( Więc pewnie będzie podobna sytuacja:lol2: Tą mozaikę pojadę oddać (próbnik znaczy się, który mam w domu) i podziękuję. A z tymi z yeti spróbuję się jeszcze potargować. Niby już dostałam 50zł rabatu, ale może jeszcze z 20-40 zyla dadzą;) Marzenia co?:lol2:

Za to mąż, żeby mi nie ułatwiać, właśnie zgłosił nową wątpliwość dotyczącą tych wysokich grzejników:roll: Otóż zauważył, że już po paru miesiącach będziemy mieli brudne, osmagane ściany nad nimi:( I teraz mówi, że trzeba było wszędzie kanałówkę zaplanować. Ciekawe... jeden grzejnik Tesi, to niecały tysiąc, a jeden kanałowy, to wydatek rzędu ponad 2 tys.

Ale pomijając koszy... po prostu te grzejniki miały pełnić też funkcję ozdobną. Czy ktoś z was ma takie grzejniki? Naprawdę tak brudzą ściany?:roll:

Nigdy nie słyszałam, by takie grzejniki brudziły ściany.

Nigdy nie słyszałam, by takie grzejniki brudziły ściany.

Ja też :no: Ja mam retro drabinkowy z mosiądzu, więc nie bardzo Ci pomogę...

Co do mozaiki to może warto tam rzeczywiście pojechać, a nóż będzie lepsza, od tej szarawej co pokazałaś? I tańsza...

A z Yeti targuj się mocno. Sama zaproponuj kwotę i powiedz, że jesteś gotowa tyle zapłacić, bo jak nie to dziękujesz. Zobaczysz co oni na to :lol2:

o, i maszenka się znalazła po latach:lol2:

Ale mi z tymi kasetonami nie odpuszczacie:lol2: dobrze, i bardzo dobrze;)

Jeśli chodzi o grzejniki, to wszystkie brudzą wszystko co mają nad sobą. Dlatego robi się je pod parapetami albo obydowuje, bo wtedy nie widać, tylko parapet od spodu osmagany. A kiedy wisi taki grzmot proawie pod sufitem, to sufit i ściana nad po roku do przemalowania/przetapetowania:( Znaczy nie wiem czy po roku, czy po dwóch, czy po ośmiu:confused: Ale na pewno prędzej czy później ściana będzie bardziej brudna nad grzejnikiem. Widzieiśmy to u kogoś, u kogo byliśmy na beforze przed sylwestrem. Nie znaliśmy człowieka, więc nie wypadało wypytywać o brudne ściany;) Ogólnie chata była świetna, w salonie dwa takie właśnie długaśne grzejniki retro a nad nimi czarne ściany:sick:

Moje pytanie: Po jakim czasie???

A z Yeti targuj się mocno. Sama zaproponuj kwotę i powiedz, że jesteś gotowa tyle zapłacić, bo jak nie to dziękujesz. Zobaczysz co oni na to :lol2:

Taki mam właśnie zamiar:yes::D

tymczasem idu spać:sleep: