KashaG 18.04.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Zgadzam się z Darcy, też polecam SIEMENS. Darcy model dostał nawet wyróżnienie "najlepszy produkt 2009". Ja bardzo polecam SIEMENS ecoDry - WT46W560BY - nie wiem, czy jest dostępna w Polsce bo to numer izraelski (ten sam produkt SIEMENS będzie miał inny numer w zależności od kraju), ale przy kupnie możesz się spytać czy ma "activeAir – Heat Pump Technology" dzięki czemu jest najbardziej oszcządną na świecie suszarką (w zużyciu energii ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 18.04.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Od razu kradnę namiary na suszarkę ,bo później nie odnajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.04.2011 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Mówisz i masz. Suszarka do ubrań SIEMENS WT46E305PL (17/SUWT46E305PL) Pralka SIEMENS WM12E463PL (17/PWM12E463PL) Tak mam napisane w zamówieniu. Ja z tego sprzętu jestem bardzo zadowolona, ale od razu mówię, że nie mam szmergla na punkcie AGD, więc nie powiem Ci wiele więcej. Nie wiem, czy pralka jest cicha, bo stoi u mnie w kotłowni oddzielonej od wnętrza domu wiatrołapem, więc i tak nic nie słychać. Nie wiem, ile zużywa wody, bo mnie to na ogół mało interesuje i nie mam kompletnie porównania. Generalnie jest OK - wkładasz brudne rzeczy, wyjmujesz czyste. A bez suszarki nie mogłabym już żyć. Jest cudoooooowna. No dobra dziewczyny, będziecie się śmiać Ja przzeglądam cały czas te 10 pralek i 10 suszarek i próbuję znaleźć dwa modele do siebie pasujące... designem:lol2: Wiem, wiem. Wiem, że mam nasrane:lol2: Ale czy każda z nich musi si,ę różnić wyswietlaczem ilością i położeniem przycisków i innych:confused: Darcy, ale skoro TY - druga szalona perfekcjonistka wzięłaś te dwa modele, róznie wygądające: http://i1.fmix.pl/fmi1744/cd1049f30029d3434dacaee6/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi2012/f52206010028dc114dacaee7/zdjecie.jpg ... to chyba da się z tym żyć A jeszcze tylko jedno pytanko. Kiedyś podążyłam za twoimi wpisami na wątek właśnie o suszarkach (dziś go już nie znajdę) To było dawno, i jeszcze się sprawą tak bardzo nie interesowałam. Ale to co zapamiętałam, co parokrotnie było tam wspominane, to to, że suszarka powinna mieć większą pojemnośc niż pralka (np. pralka 7 kg, suszarka - 8 kg). Rzekomo dlatego, że suszarka nie może być na full załadowana, czyli wyjmujesz z pralki 7 kg i wrzucasz te 7 do suszarki (zostaje kilogram luzu;)). Czy to prawda? Słyszałyście o tym? Ty tak nie masz Darcy. I co? I tak się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.04.2011 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Zgadzam się z Darcy, też polecam SIEMENS. Darcy model dostał nawet wyróżnienie "najlepszy produkt 2009". Ja bardzo polecam SIEMENS ecoDry - WT46W560BY - nie wiem, czy jest dostępna w Polsce bo to numer izraelski (ten sam produkt SIEMENS będzie miał inny numer w zależności od kraju), ale przy kupnie możesz się spytać czy ma "activeAir – Heat Pump Technology" dzięki czemu jest najbardziej oszcządną na świecie suszarką (w zużyciu energii ). Kasha, znalazłam tą pralkę w polskiej wersji. Niestety od razu natknęłam się na niezbyt pozytywne opinie na jej temat:roll: Oto link: http://www.ceneo.pl/;0151790578-10.htm A słyszałaś coś na temat modelu WT46S515PL? Ma własnie 8 kg załadunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.04.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Wiem, wiem. Wiem, że mam nasrane:lol2: :rotfl: W kwestii suszary nie pomogę, bo nigdy nie miałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 18.04.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Taka suszara to super sprawa. Żałuję, że u mnie by się coś takiego nie zmieściło. I nadal nie wiem, jak suszyć pranie. Ale serio, Madzia, ta pralka i suszarka do siebie pasują... Bo zaraz dojdziesz do wniosku, że sama nie pasujesz do designu swojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.04.2011 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) ja będę miała suszarkę na pralce (tak można yokasta - Darcy te tak ma, z tego co pamiętam), a to wszystko wstawione w wysoki słupek szafy w łazience gościnnej/hanutkowej;) Cały sprzęt kończy się na wysokości ok. 170 cm (maja po ok. 85 cm wysokości), więc "nawet" ty moja droga powinnaś sięgnąć do bębna suszarki:lol2: Edytowane 18 Kwietnia 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.04.2011 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 A z tym designem, to chodzi mi o wyświetlacze, układ przycisków itp. Naprawdę nie widzicie, że każdy model ma inne? W ogóle nie wiem, jak to się opłaca prodeucentowi, żeby do 20 modeli pralek/suszarek dawać 20 różnych rodzajw wyświetlaczy:confused: a wystarczyłyby 2-3. Nie rozumiem:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 19.04.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 A z tym designem, to chodzi mi o wyświetlacze, układ przycisków itp. Naprawdę nie widzicie, że każdy model ma inne? W ogóle nie wiem, jak to się opłaca prodeucentowi, żeby do 20 modeli pralek/suszarek dawać 20 różnych rodzajw wyświetlaczy:confused: a wystarczyłyby 2-3. Nie rozumiem:roll: Kobito daj na luz! Obie sztuki z lewej mają szufladę, potem kurek, a potem suwaczek. Czego chcesz więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 19.04.2011 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Kobito daj na luz! Obie sztuki z lewej mają szufladę, potem kurek, a potem suwaczek. Czego chcesz więcej? no chyba muszę dać na luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 19.04.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Kasha, znalazłam tą pralkę w polskiej wersji. Niestety od razu natknęłam się na niezbyt pozytywne opinie na jej temat:roll: Oto link: http://www.ceneo.pl/;0151790578-10.htm A słyszałaś coś na temat modelu WT46S515PL? Ma własnie 8 kg załadunku. Magda, to mnie zaskoczyłaś . Nie słyszałam o niej nigdy negatywnej opinii (a ma ją połowa mojej rodziny ). Co do pojemności to nie wiem nic na temat 8 kg, natomiast u mnie i pralka i suszarka miały 7 kg i nie miałam problemu z niedosuszonym praniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 19.04.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Moim zdaniem też pasują Magda, ja się zastanawiam nad suszarką. Jak chcesz je ustawić jedna na drugiej? Można tak w ogóle? Ja z kolei myślałam o pralce w zabudowie, najchętniej zrobiłabym taki słupek z pralką i suszarką. I jak mam sięgać do tej suszarki i czy to wygodne? Masz sprawdzone takie rozwiązanie, bo bardzo mi się podoba? U mnie bardzo sprawdziła się suszarka na pralce (nie wolno kłaść odwrotnie!). Łatwo przekłada się pranie z dołu do góry, a wysokość drzwi od suszarki jest wtedy idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 19.04.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Wywołana do tematu podaję, że ja zakupiłam pralkę WM 16S743PL i suszarkę WT 46S515PL. Przedwczoraj przyjechały - wg mnie pasują do siebie, ale nie są identyczne, bo funkcje są różne, ale jak stoją obok siebie to jest naprawdę ok. Obie po 8 kg więc nie ma problemu. Ta, o której mówi Kasha, to chyba super energetyczna była, ale wsad miała na 7 kg więc odpadła. Poza tym kazałam mężowi wyliczyć zużycie prądu i wyszło, że to żadna oszczędność i zwróci się za ...set suszeń więc nie było nad czym płakać, że ta suszarka ma tylko B w klasie energetycznej. A tu wątek o któym pisałam: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?174670-Pralka-i-suszarka-duże!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 19.04.2011 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Wywołana do tematu podaję, że ja zakupiłam pralkę WM 16S743PL i suszarkę WT 46S515PL. Przedwczoraj przyjechały - wg mnie pasują do siebie, ale nie są identyczne, bo funkcje są różne, ale jak stoją obok siebie to jest naprawdę ok. Obie po 8 kg więc nie ma problemu. Ta, o której mówi Kasha, to chyba super energetyczna była, ale wsad miała na 7 kg więc odpadła. Poza tym kazałam mężowi wyliczyć zużycie prądu i wyszło, że to żadna oszczędność i zwróci się za ...set suszeń więc nie było nad czym płakać, że ta suszarka ma tylko B w klasie energetycznej. A tu wątek o któym pisałam: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?174670-Pralka-i-suszarka-duże!!!! dzięki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 19.04.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Hej ludzie!!! żyjecie coś jeszcze??? Padły wszystkie wątki:( zarządzam akcję-reanimację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.04.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Hej ludzie!!! żyjecie coś jeszcze??? Padły wszystkie wątki:( zarządzam akcję-reanimację Ja jeszcze jestem ale u mnie też nudaaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 19.04.2011 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) Ja sobie jak zwykle wypraszam, w końcu wymieniłam jakie planuję uprawy warzywnicze Czekałam na fotki u Agawi, ale mają być jutro czyli już dzisiaj A idź ty z tymi warzywami;) wnetrz, wnętrz jestem złakniona:) Skoro nie macie nic ciekawego do pokazania, względnie powiedzenia;), to wcisnę się z modelem moich drzwi (futryny/opaski konkretniej). Najważniejsze jest to, że projekt mój własny - autorski Więc proszę mi tu obejść się bez krytyki A, no i proszę zwrócić uwagę na nasze "angielskie" zawiasy. Nie są kryte (bo o to mi w końcu chodziło), ale pozwalają na ustawienie skrzydeł i framugi w jednej linii (tradycyjnie, "po polsku" zawias jest mocowany na futrynie, przez co skrzydło drzwi się na niej "kładzie", wychodzi przed nią) http://i1.fmix.pl/fmi1886/05f3cdf0000e9a414dae1320/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2376/c7f3fe2100052c104dae1325/zdjecie.jpg i przekrój z góry;): http://i1.fmix.pl/fmi257/482d4e1c00288f524dae131c/zdjecie.jpg drzwi będą oczywiście białe - dodaję, aby uprzedzić pytania ciekawskich;) Edit: Na powyższych zdjęciach (bo widzę, że nikt nie wie, co widzi:lol2:): Na dwóch pierwszych: po lewej opaska framugi; po prawej - maleńki fragment skrzydła drzwi połączony z framugą zawiasem Na trzecim: ten element kątowy to framuga z opaską; do nich przymocowwane skrzydło drzwi (mam nadzieję, ze to wytłumaczenie coś pomoże) Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 20.04.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Opaski naprawdę ładne. Zapoznałaś się z tymi pralkami i suszarkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.04.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Czekałam na fotki u Agawi, ale mają być jutro czyli już dzisiaj No żebyś się tylko nie rozczarowała tymi zdjęciami... Projekt autorski bardzo udany droga Magdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.04.2011 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Projekt autorski bardzo udany droga Magdo No chyba właśnie nie do końca;) Entuzjazmu Drogiej Publiczności nie wzbudził Cisza... cisza wielka:roll: No cóż, może nie czujecie uroku tych drzwi, ale "odszczekacie";) wszystko jak zobaczycie gotowe:lol2: Wkleję jeszcze zdjęcie, którym się inspirowałam "tworząc" ten wzór: http://i2.fmix.pl/fmi147/71f2570c00262d864daf0dea/zdjecie.jpg Może wizja efektu końcowgo bardziej do was przemówi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts